@mouset IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
selam crazycells
turkıyede yasıyorum amerikan vatandası ile evliyim ir1 vizesine basvurduk ocak ayında case number belirten mektup geldi işimin yoğunluğundan dolayı ve eşimin hamilelilik sürecinden dolayı henüz ılgılenme fırsatı buldum ve 31.05.2019 da formları doldurup belgelerin tamamını nvc ye yolladım ayrıca eşim 2 ay once dogum yaptı yalnız ilk başvuruda bu durum belli değildi ds 260 formunu dolduruken ve ayrıca i864 formunda da çocuğumuz olduğunu bildirdik ancak forumlardan okudugum kadarı ile tekrar bir ir2 vizesi başvurusnda mı bulunacağız ayrıca bu süreç buradan sonra nasıl işleyecek, başvuruda geç mi kaldık ve sonuçlanması ne kadar sürer
Oncelikle hayirli olsun, eger esiniz su sarti sagliyorsa cocugunuz ABD vatandasi olarak dogdu demektir.
The U.S. citizen parent was physically present in the United States for at least 5 years, including at least 2 years after 14 years of age.
Bu durumda yapmaniz gereken size en yakin ABD konsoloslugunda pasaport basvurusu yapmak. IR2 basvurusu yapmaniza gerek yok.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/645/16-yasindan-kucuk-cocuklar-icin-amerikan-pasaportu-cikartmak/