Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• Herkese merhaba. Talihlinin esinden de diploma isteniyor mu? Teşekkürler

• @unclesam yok hocam sadece talihli den isteniyor

• @meltemerva bilgilendirme icin tesekkurler

• @crazycells selamlar, mayis ayinda current olduk ve temmuz ayina randevu aldik. hala "in transit" gorulmemiz normal mi? sanki ilk sayfadaki aciklama kisminda 1 hafta kadar bekledikten sonra statunun "ready" olarak degisecegi yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam. AIS kaydi olusturmaya calistigimizda da izin vermedi sistem.

• @sunrise DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells selamlar, mayis ayinda current olduk ve temmuz ayina randevu aldik. hala "in transit" gorulmemiz normal mi? sanki ilk sayfadaki aciklama kisminda 1 hafta kadar bekledikten sonra statunun "ready" olarak degisecegi yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam. AIS kaydi olusturmaya calistigimizda da izin vermedi sistem.

Sorun degil, bir hafta daha bekleyin, gecis tamamlanmis olur. Henuz 1 aylik sure var onunuzde :slight_smile:

• @crazycells sona yaklastikca sabir da azaliyor diyorlardi, cidden oyleymis :) tesekkurler

• @crazycells
    cok tesekkürler

• Mülakata 23 kalmış halen mali durum gösterir belge için bankaya para yatırmadım, 60 bin TL degilde 30 bulsam bankanın birine yatırsam dökümanı alsam daha sonra o parayı başka bankaya yatırsam ordanda döküman alsam 60 bin TL yi böyle yapsam, dokümanın tarihlerden böyle birşey yaptığım anlaşılacak, an itibariyle 60 bin bulup hesaba yatırsam dökümanı alsam bile nereden çıktı biranda bu para denilecek, mülakıtm 1 temmuzda ve benşm moral yerlerde. Bu finansan durum işim ne olacak bilemiyorum. Kesin red alırım

• @atilla rahat olun lütfen.Daha maddi konudan red alan duymadık forumda.Daha zamanınız var.Geçen sene idi sanırım öğrenci bir arkadaşımız forumdan ya da facebook taki üye arkadaşların birinden(fast food restaurant)maddi yeterliliği olmaması sebebi ile iş mektubu almıştı.

• selamlar, herkese kolay gelsin, KCC ye bu evrak gönderme mailinin bir formatı var mı? yani ds 260 formu doldurduğunuz tüm kişiler için ayrı ayrı pdf mi gönderiyorsunuz ya da tim belegeler bir arada tek bir pdf olarak mı? teşekkürler

• @arkben herhangi bir formatı yok. Evraklarının tamamının okunaklı olmasına özen göstermeniz yeterlidir. Ben, eşim ve oğlum için ayrı ayrı pdf dosyaları haline getirip hepsinin adını da ilgili dosya olarak yazmıştım.

• @arkben Tüm aile fertleri için ayrı ayrı gönderdim,daha önce tek pdf halinde gönderen birisi problem yaşamıştı.

• @yalta teşekkürler mantıklı

• @cenkay evet konu anlaşıldı :)

• Merhaba, DS -260 bilgilerimi email ile göndereceğim.

Askerlik durum belgesi de göndermem gerekiyor mu ? Danışmanlık aldığım firma, o belgenin sadece İran vatandaşları tarafından gönderilmesi gerektiğini söyledi. Ben yine de göndermek istiyorum. Bilginizi rica ederim.

Documents Required for All Applicants:

· Copy of international travel passport biodata page (no translation required)

· Birth certificate

· Military records for any applicant who is currently serving in the military or who has previously served in the military

· Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries. If a police certificate will be sent directly to the Embassy or Consulate, submit to KCC a copy of the receipt showing you have applied

· If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record

• @caglarcan hangi firmadan danışmanlık alıyorsanız derhal bırakın. Hangi dökümanları göndermeniz gerektiği mailde açıkca belirtilmiş durumda. DS-260 bilgilerinizi istemiyorlar sizden.

Pasaportunuz'un biodata sayfasını (Net çıkmasına özen gösterin), Vukuatlı Nufus Kayıt Örneği (E-Devlet'ten alınabiliyor, kabul ediliyor) Askerlik belgeginiz (E-Devlet'ten alınabiliyor, kabul ediliyor), Sabıka kaydınız (E-Devlet'ten alınabiliyor, kabul ediliyor). Eğer herhangi bir suç işlediyseniz polis ve mahkeme kayıtlarınız.

• @yalta , teşekkür ederim, evrakları gönderdim şimdi, askerlik belgesi de gönderdim. Danışmanlık şirketinin tek faydası abd de adres göstermek aslında benim için..

Bir sorum var, eşimin pasaport süresi şu an itibariyle 8 aydan az, yine de şimdilik göndermemde sakınca var mıdır? Mülakat tarihinde yeniden uzattırıyor olsak ?

. PASAPORT: Vize alacak kişinin pasaportu ABD’ye seyahat için uygun olmalı ve vizenin
    verildigi tarihten itibaren en az 8 ay geçerli olmalıdır. Eğer daha önceden almış olduğunuz ve
    halen geçerli olan bir Amerika vizeniz varsa o vizenizin olduğu pasaportunuzu da yanınızda
    getiriniz.

• @caglarcan keşke yenileme yapsaydınız. Talihli kim? Siz mi, eşiniz mi? Eğer eşiniz ise önce pasaportu yenileyip sonra evrakları göndermek daha iyi olur ama mülakat tarihi almada sıkıntı yaşar mısınız bilmiyorum. Sürecin sonuna yaklaşılıyor ve bu tarz gecikmeler risli olur mu olmaz mı bilmiyorum açıkcası. En doğru bilgiyi yine @crazycells verecektir.

• @caglarcan DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@yalta , teşekkür ederim, evrakları gönderdim şimdi, askerlik belgesi de gönderdim. Danışmanlık şirketinin tek faydası abd de adres göstermek aslında benim için..

Bir sorum var, eşimin pasaport süresi şu an itibariyle 8 aydan az, yine de şimdilik göndermemde sakınca var mıdır? Mülakat tarihinde yeniden uzattırıyor olsak ?

. PASAPORT: Vize alacak kişinin pasaportu ABD’ye seyahat için uygun olmalı ve vizenin
    verildigi tarihten itibaren en az 8 ay geçerli olmalıdır. Eğer daha önceden almış olduğunuz ve
    halen geçerli olan bir Amerika vizeniz varsa o vizenizin olduğu pasaportunuzu da yanınızda
    getiriniz.

Ne kadar daha az? 6 aydan fazla mi?

Su an icin KCC'ye bunu gonderebilirsiniz ama cok kisaysa mulakat oncesi yenileyip, yeni pasaport bilgilerini konsolosluga gondermeniz en iyisi olur.

• @arkben biz de butun aile bireyleri icin her bir dokumani ayri ayri pdfler olarak gondermistik.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k