Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • Herkese Selamlar, 2020 talihlilerinden oluşan veya hali hazırda kurulmuş bir whatsapp grubu var mı? varsa nasıl kaydolabiliriz?


  • @muhtaradana teşekkürler


  • @gezgin34 böyle bir grup var ise DV2019 talihlisi olarak yardım etmek adına girmek isterim.


  • @cancakicitr merhabalar şu anda 2019 talihlilerinden mülakat için randevu alan en yüksek case numarası hakkında bilginiz var mı?


  • @alico 292xx lerde bir arkadaşım mülakat aldı sonrasında 28k larda varmı hatırlamıyorum ama başka bir arkadaşımla birlikte 27k olarak bizde temmuza mülakat aldık


  • @cancakicitr teşekkürler hayırlı olsun. Bende seneye durum nasıl olabilir onu kestirmeye çalışıyorum...case no 36***


  • Merhaba
    Green Card çekiliş başvurusu yaparken evli iken bekar olarak başvuru yaptım çekiliş sonucu başvuru kabul edildi. ds 260 doldururken evli olarak doldurdum diskalifiye olma ihtimalim nedir?


  • @alico seneden seneye değişiyor asla bir tutmayın. Şuan tek yapmanız gereken bir an önce DS260 doldurup Ocak ayını beklemek. Ocak 2020'de toplamda kaç dosya olduğu, kaç kişi vize almış gibi istatistikleri görebileceksiniz. Sonrasında daha rahat çıkarım yaparsınız. DV2018de 25k da sene kapanmışken bizde daha 2 ay olmasına rağmen current yaptılar. Bu currentın sebebi büyük ihtimal yeni e-mail ile evrak isteme sistemine geçişten dolayı çoğu kişinin kolayca takip edememesi yada geç göndermesinden kaynaklandı. Tüm süreci dikkatle takip etmenizi öneririm. Yeni değişiklikler sizdede olabilir. Çünkü çok fazla yüksek case numarasına sahip insanlar var. Bizde en fazla 30k var. DV2020 için 56k lar gördüm. Bu yeni bir değişikliğin haberciside olabilir veyahut aynı sistemde kalabilir. Ben en başından beri pür dikkat takip ettim ve ilk aktif olduğum ayda numaram yüksek olmasına rağmen çok erken bir tarihe mülakat aldım. Umarım herşey gönlünüzce olur. Herkes Amerika hayalleri kavuşur


  • @mustafa-_34 bence distakilifiye olursunuz. Başvuru esnasında yasal olarak evliymişsiniz ve yanlış beyanda bulunmuşsunuz bunu kabul edeceklerini düşünmüyorum.


  • @crazycells Merhabalar, öncelikle sabrın ve yardımların için çok teşekkür ederim.
    Daha önce de sorduğum gibi eşimin temmuz ayında doğum yapacak olmasını ankaraya sordum doğumdan sonra DS 260 formunu doldurun diye mail attılar, size bu durumu sormuştum yukarıdaki cevabı vermiştiniz.

    Yine mail attım ankaraya, geç kalmaktan endişe duyuyorum, şimdi doldursam daha sonra çocuğu eklettirsem diye, gelen cevabı aynen paylaşayım seninle "Formu bebeginiz dogduktan sonra doldurmaniz gerekmektedir. Dogduktan sonra pasaportunu ve dogum belgesini e-mail atmaniz yeterlidir. Saygılarımızla, Göçmen Vize Bölümü ABD Büyükelçiliği - Ankara" Valla kafayı sıyırtcaklar bize :) case number ortalar da napsak nasıl yapsak.

    Birde 2017 çekilişinde kazanan arkadaşım vardı, onunda evlilik durumu vardı, o sordu mesela: evleneceğim formu ne zaman doldurmam gerekiyor diye. O arkadaşıma sen bekar olarak doldur, sonra evlilik cüzdanını bize mail at demişler. ama bizim olayda doğumu bekleyin diyorlar. çok kafamız karıştı @crazycells teşekkürler.


  • @gezgin34

    Telegram grubumuz var
    https://t.me/joinchat/Lm-PvBNgj9UUUZrhuu8LmQ
    Bekleriz :)


  • @alico 25bin ile 28 bin arası sanırım


  • @cancakicitr Diskalifiye olduğum nasıl belli olur konsoloslukla görüşme esnasında mı yoksa ds 260 formunu doldurtuktan sonra diskalifiye olduğum dair mail mi gelir?


  • @Mustafa-_34 vize alamayacağınızı size yalnızca konsolos söyleyebilir yani, en son vize ücretini ödeyipte mülakat sırasında konsolosun kararını öğrenebilirsiniz. Tabi ben diskalifiye olursunuz derken sonuçta kararı ben vermiyorum ama sonuçta yasal olarak bulunmuş olduğunuz durumu yanlış olarak göstermişsiniz. Belkide konsolos ds260 ta bunu doğru girdiğiniz için onaylayadabilir. Bunu mülakata girmeden öğrenemezsiniz.


  • @gdogar hayır yok o yanlışlık olan iki sene için mülakat tarihi aldıktan sonra, konsoloslukla iletişime geçerek düzelttirebilirsiniz, DS-260 formunu açtırmanıza gerek yok


  • @cancakicitr buyurun, hoş gelirsiniz


  • @cancakicitr cevabınız teşekkür ederim.


  • @crazycells emanet bende ilk bagis benden olacak o zaman.


  • @cancakicitr teşekkürler Allah gönlünüze göre versin kolaylıklar dilerim


  • @penka90 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba Arkadaslar Ben bu yil DV2020 cekilisi kazandim.Ama bana Gecen haftada bu numaradan +1 (917) 979-8046 2 3 kere Aradilar.Telefonu aldığımda “Ben USIS den ariyorum Green kart ile ilgili diyor Devam etmek icin 1 tuşla “ filan diyor.Türkce konuşuyor ..Sizide boyle arayanlar oldumu arkadaşlar.Grin kart cekilisde kazananlar boyle telefon ile araniyormu.Ben DS 260 Formu gondermedim ama ,bunun ile ilgili arayabilirlermi.Yardimci olursaniz sevinirim!!!

    sayin @erkcet 'in yazdigi konuya bu numarayi ekleyebilirsiniz :slight_smile:

    Bu sekilde bir geri donus olmuyor, bilginize.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum