Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum.Aslında yaklaşık olarak 3 yıldır takipteyim forumu ve 3. başvurumda nihayet çıktı greencard.İnşallah bundan sonraki çekilişlerde de herkese nasip olur diyorum.
    Şuan DS-260 formunu doldurmaya çalışıyorum ve yardımınıza ihtiyacım var gerçek anlamda.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    1-Adres kısmında sıkıntım var bir kaç ay içerisinde oradan adres alabileceğim o yüzden videodaki şekilde doldurdum adres kısmını ve formu case number yazıp gönderdikten sonra adres elime ulaşınca tekrar düzenleme yapabiliyormuyum?
    2- 28 yaşındayım AÖF öğrencisiyim şuan çalışmıyorum.Ama bundan 2 yıl öncesine kadar 5-6 yıl boyunca int. kafede çalıştım sigortasız olarak.Bunu formda belirtirsem herhangi bir belge vs. istiyorlar mı?
    3-Lise mezunuyum şuan da Degree,diploma or certificate received bölümüne diplomadaki bitirme derecemi mi yazacağım yoksa diploma yazıp bırakacakmıyım?
    4-Askerliği yeni 21 gün bedelli yaptım formda bedelli askerlik yapanlar no işaretlesin yazıyor.Yazmama gerek varmı?
    5-Birde abd de hangi işte çalışmak istiyorsunuz sorusuna ne cevap vermeliyim?

• @ossy DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum.Aslında yaklaşık olarak 3 yıldır takipteyim forumu ve 3. başvurumda nihayet çıktı greencard.İnşallah bundan sonraki çekilişlerde de herkese nasip olur diyorum.
    Şuan DS-260 formunu doldurmaya çalışıyorum ve yardımınıza ihtiyacım var gerçek anlamda.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    1-Adres kısmında sıkıntım var bir kaç ay içerisinde oradan adres alabileceğim o yüzden videodaki şekilde doldurdum adres kısmını ve formu case number yazıp gönderdikten sonra adres elime ulaşınca tekrar düzenleme yapabiliyormuyum?
    2- 28 yaşındayım AÖF öğrencisiyim şuan çalışmıyorum.Ama bundan 2 yıl öncesine kadar 5-6 yıl boyunca int. kafede çalıştım sigortasız olarak.Bunu formda belirtirsem herhangi bir belge vs. istiyorlar mı?
    3-Lise mezunuyum şuan da Degree,diploma or certificate received bölümüne diplomadaki bitirme derecemi mi yazacağım yoksa diploma yazıp bırakacakmıyım?
    4-Askerliği yeni 21 gün bedelli yaptım formda bedelli askerlik yapanlar no işaretlesin yazıyor.Yazmama gerek varmı?
    5-Birde abd de hangi işte çalışmak istiyorsunuz sorusuna ne cevap vermeliyim?

Hosgeldiniz.

1. Mulakat tarihi aciklandiktan sonra degisiklikleri yapabilirsiniz.
    2. Sorun degil belirtebilirsiniz, lise diplomasi varsa is belgeleri gerekmiyor.
    3. Diploma yazin.
    4. Gerek yok.
    5. Sorunun cevabi neyse o sekilde cevap vermelisiniz.

• @crazycells cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.5. soruyu sorma amacım 'acaba vereceğimiz cevaba göre sürecimizde olumlu ya da olumsuz bir durum oluşabilir miydi' bu konu hakkında bilginiz var mı acaba...

• @crazycells tekrardan merhaba. Şuan net emin değiliz. Yani vize eylül 2020yi geçebilir de geçmeyebilirde. Ama eylül 2020yi geçeceğini düşünürsek ne yapmalıyız? Aplicanttan ismini sildirme veya sumbit etmeme gibi? Araştırdım ama bilgi bulamadım kusura bakmayın...

• @crazycells uzun zamandir uyeyim kunyeyi yeni okudum ama kunyeyi okumamis olsanizda forumun isleyisinden kunyeyi zaten hissetmis oluyorsunuz. bu arada sevap kelimesini uyarindan dolayi 'iyilik' kelimesi ile degistirmek istiyorum. gelir konusunda ise telasa gerek var bence. forumdan yararlanan insan sayisi oldukca fazla, bir donation basligi acilirsa hatiri sayilir miktarda kisinin foruma ellerinden geldigi olcude katkida bulunacaklarini dusunuyorum.

• soyle bi sorum var:
    Formda Abd’de gosterecegimiz adresi videodaki gibi doldurdum (not available vb.) Alttaki soruda ise yazdıgınız adres kartınızın gonderilecegi adres mi sorusu var. Bu soruya evet mi demeliyiz, yoksa no deyip acılan bolumlere yine not available gibi seyler mi yazmalıyız?

• Tekrar Merhaba,
    @crazycells
    "Su an devam eden DV2019 mulakatlarindan bildigimiz uzere, artik cekilise basvuru zamani verdiginiz email adresi daha onemli olmaya basladi, cunku surecte email ile belgeleri onceden gondermek gerekiyor." şöyle bir şey yazmıştınız.
    Şimdi ben tam olarak ilk başvuruda hangi email adresimi verdiğimi hatırlamıyorum. Ama eminim halen kullanmakta olduğum bir email adresini verdim. DS260 formunda verdiğim adresi biliyorum. İlk başvurudaki email adresini değiştirme imkanı var mı ya da görme? Gerek var mı? Dosya numaramızdan girip hangi aşamada olduğumuzu takip edemez miyiz? Şimdi sürece hangi email adresinden devam edeceğiz acaba??????

• Merhaba
    DS260 formunu doldurdum ve gönderdim fakat anne kızlık soyadını evlilik soyadı olarak girdim düzeltme imkanım var mıdır? teşekkür ederim

• @tekirlimon dv lotery sonucuna baktığımız sayfada confirmation number sorgulama var, o kısımdan bilgilerinizi girerek ve başvuruda hangi email inizi kullandığınızı düşünüyorsanız, deneme yanılma yoluyla confirmation number çıkana kadar deneyin

• Merhaba dv 260 formunu doldururken resmi ikametgahım dışında 1 er yıl 3 farklı adreste oturdum fakat ikametgah kaydımı değiştirmemiştim bu adresleri yazmam gerekir mi
    Lise diplomam üniversiteye kayıt olurken üniversiteye teslim edildi diploma bilgilerimi bilmiyorum ön lisans ve lisans bilgilerimi yazsam lise bilgilerimi yazmasam olur mu

• @mstfaaa her 3 adresinizde 1er yıl yaşamışsanız, yazmanız tavsiye ediliyor, lise bilgilerinizi tahmimi yazabilirsiniz

• @muhtaradana ben çekilişe katılırken verdiğim mail adresini teyit etmek için dediğiniz yöntemi denedim fakat sanırım farklı bir mail adresi vermişim hangi mail adresimi verdiğimi bulamıyorum başka bir çözüm yolu yokmudur

• @mstfaaa var KCC ile iletişime geçerek şu anda kullandığınız email ile iletişime geçmek istediğinizle ilgili bir email gönderebilirsiniz @crazycells

• @Muhtaradana cevabın için teşekkürler. https://www.dvlottery.state.gov/esc/(S(d3bjc2zzil3c1acscv1w4zos))/CheckConfirmation.aspx bu adrese girip email adresimi doğruladım. Burası çekilişe katılıp katılmadığınızı teyit etmek için. İlk tahmin ettiğim email adresi doğru çıktı ve sonra farklı bir email adresi verdim denemek için o zaman hata verdi.

• ⭐⭐

@crazycells Pardon abi..haklisin yanlis yere yazmiisim.

• Arkadaşlar herkese hayırlı uğurlu olsun . DS 260 formunu doldurup gönderdik sanırım şuan KCC den haber bekleyeceğiz. Case numara 52XXX olduğu için geçen senelere ait herhangi bir tahmini zaman bilgisi alamadım . Bir tanıdığımızda case numarası 30000 den sonra alamıyor gibi birşey söyledi . Fikri ve bilgisi olan var mı ?

• @canernasuh52 bu sene, geçen senekilerden çok farklı bir sistem işliyor. Forumu takip ederseniz kimsenin henüz net yorum yapamadığını görürsünüz. Misal benim de 55XXX :) Sabırla açıklamalrı beklemeye devam.

• DS260 formunu doldurduktan sonra "requirments for photo" diyor. Acaba bir yerlere tekrardan resim mi yüklememiz lazım. Başvuru yaparken resim yollamıştım ama d260 formunu yolladıktan sonra sadece KCC den gelen belge listesini bekleyecektik diye biliyorum.

• @mstf merhaba, sizden fotoğraf istemiyor. Sadece bir sonraki adım için uyarıyor.
    Next Steps
    All Diversity Visa applicants must:
    Obtain required supporting civil documents.
    Obtain photographs that meet the Department of State’s visa requirements.
    Bakanlığın onayladığı şekilde elinizde fotoğraflarınız olsun diyor. Her ihtimale karşı elinizde destekleyici belgelerinizi hazır tutun diyor. Oradaki link de fotoğrafın nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir yardımcıya yönlendiriyor.

• Abi, @crazycells kolay gelsin. Biliyorum önceden sormuştum "annenizle babanız aynı adreste mi yaşıyor" sorusunu. Görünmüyordu, sen sıkıntı olmaz dedin. Form hazır abi ama göndermiyorum 2 gündür. Düzelmesini bekliyorum, düzelmedi de. Ne yapmamı önerirsin?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k