[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
Bu ileti silindi! -
@doctor DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells merhaba. Tecrubenize basvurmak istedigim bir konu vardi. Ben suan Amerika'da research yapiyorum. 11 Temmuz Persembe gunune Ankara konsoloslugunda mulakat tarihi verildi.
Suan gidis donus ucak bileti bakiyorumda mulakattan 2 gun once yani 9 Temmuz sali gunune doktor randevusu almayi planliyorum, ertesi gune sonuclar cikiyor diye biliyorum. Buna gore Turkiye'ye gidis biletimi 7 veya 8 temmuza alsam. Mulakat tarihim 11 temmuz persembe oldugu icin, biraz garanti olsun diye ertesi hafta sali gunu gibi yani 16 temmuza donus biletini alsam. Bu gidis ve donus tarihleri sizce tecrubelerinize gore mantikli olmus olur mu, veya baska bir tavsiyeniz olur mu bu konu hakkinda? Cok tesekkurler
tabii ki vizenizin ne zaman gelecegini net kestiremeyiz ama pek cogu icin pasaportlar 1 hafta icinde geliyor. Tam araya haftasonu giriyor, o nedenle ne olur ne olmaz diye 16'yi birkac gun daha geciktirmenizi tavsiye ederim. Eger acik uclu bilet ile arasinda cok fiyat farki yoksa sizin icin daha iyi olabilir, o durumda yetismeme stresi de olmaz, pasaportlari alir almaz ilk ucaga atlayip gelebilirsiniz.
-
AIS randevusu için forumda "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" yazan ifadenin karşılığı "Diversity Lottery visa randevusuna kaydolmak veya programlamak için mektup / e-posta aldım." seçeneğidir, değil mi? Forumda yazan olmamış da teyit etmek istedim.
-
Herkese iyi akşamlar. çekilişi kazandıktan sonra evlendim ve soyadım değişti. AIS kaydında ad soyad kısmına başvururkenki soyadımı mı yazayım, yoksa güncel soyadımı mı yazayım? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.
-
@crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells merhaba. Tecrubenize basvurmak istedigim bir konu vardi. Ben suan Amerika'da research yapiyorum. 11 Temmuz Persembe gunune Ankara konsoloslugunda mulakat tarihi verildi.
Suan gidis donus ucak bileti bakiyorumda mulakattan 2 gun once yani 9 Temmuz sali gunune doktor randevusu almayi planliyorum, ertesi gune sonuclar cikiyor diye biliyorum. Buna gore Turkiye'ye gidis biletimi 7 veya 8 temmuza alsam. Mulakat tarihim 11 temmuz persembe oldugu icin, biraz garanti olsun diye ertesi hafta sali gunu gibi yani 16 temmuza donus biletini alsam. Bu gidis ve donus tarihleri sizce tecrubelerinize gore mantikli olmus olur mu, veya baska bir tavsiyeniz olur mu bu konu hakkinda? Cok tesekkurler
tabii ki vizenizin ne zaman gelecegini net kestiremeyiz ama pek cogu icin pasaportlar 1 hafta icinde geliyor. Tam araya haftasonu giriyor, o nedenle ne olur ne olmaz diye 16'yi birkac gun daha geciktirmenizi tavsiye ederim. Eger acik uclu bilet ile arasinda cok fiyat farki yoksa sizin icin daha iyi olabilir, o durumda yetismeme stresi de olmaz, pasaportlari alir almaz ilk ucaga atlayip gelebilirsiniz.
cok tesekkurler. O konuda haklisiniz gercekten, pasaportun gelis tarihini kestiremiyoruz. Ben yinede donus biletini Ukrayna Havayollarindan ucuza buldum, economy standart seceneginde unlimited changes yaziyor yaninda. Normal economy'den sadece 100 dolar pahali, 500 dolardan 600 dolara cikiyor, bugun veya yarina baska ucuz bilet bulamazsam onu alayim, en azindan bir degisiklik yapma sansimiz olur
-
Haziranda cok az randevu verilmisti , Temmuz bayagi kalabalik :)
-
@burcualtay DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
AIS randevusu için forumda "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" yazan ifadenin karşılığı "Diversity Lottery visa randevusuna kaydolmak veya programlamak için mektup / e-posta aldım." seçeneğidir, değil mi? Forumda yazan olmamış da teyit etmek istedim.
evet, diversity visa secenegini secin.
-
@okvekilic DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Herkese iyi akşamlar. çekilişi kazandıktan sonra evlendim ve soyadım değişti. AIS kaydında ad soyad kısmına başvururkenki soyadımı mı yazayım, yoksa güncel soyadımı mı yazayım? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.
guncel bilgilerinizi yazin. Mulakat tarihi aciklandiktan sonra konsoloslugu bu degisiklikten haberdar ettiniz mi?
-
cok tesekkurler. O konuda haklisiniz gercekten, pasaportun gelis tarihini kestiremiyoruz. Ben yinede donus biletini Ukrayna Havayollarindan ucuza buldum, economy standart seceneginde unlimited changes yaziyor yaninda. Normal economy'den sadece 100 dolar pahali, 500 dolardan 600 dolara cikiyor, bugun veya yarina baska ucuz bilet bulamazsam onu alayim, en azindan bir degisiklik yapma sansimiz olur
100 dolar daha verip, esnek bileti alin bence. Daha sonra yeni bir bilet almaktan cok daha ucuz olur, ayrica en onemlisi kafaniz da rahat olur :slight_smile:
-
guncel bilgilerinizi yazin. Mulakat tarihi aciklandiktan sonra konsoloslugu bu degisiklikten haberdar ettiniz mi?
ben de çekilişi kazandıktan sonra evlendim, soyadı değişikliğimi ds formunda belirtmiştim. başka bir şey yapmama gerek var mıydı?
-
@burcualtay DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
ben de çekilişi kazandıktan sonra evlendim, soyadı değişikliğimi ds formunda belirtmiştim. başka bir şey yapmama gerek var mıydı?
Eger formu doldururken evliyseniz, tabii ki bu bilgileri onceden gondermissinizdir. Dolayisiyla bir daha degisiklik ya da bilgilendirme yapmaniza gerek yok.
-
@doctor Selamlar, biz de ayni durumdayiz sizinle, ayni sekilde benim esim de research yapiyor amerikada. Randevu tarihimiz de 22 temmuz. Gerci biz yaz tatili icin izin aldik, biraz daha uzun kalisli bir program olacak bizimkisi. Ucak biletini cok iyi fiyata bulmussunuz. Temmuz, agustos tam sezon oldugundan biletler cok pahali. Kiev aktarmali ucuyor herhalde, aktarmada bekleme cok oluyor mu?
-
Selamlar,
AIS kaydımızı ne kadar süre içerisinde yapmamız gerekiyor? Forumda ilgili konuyu okudum ama net bir tarih göremedim. Eşimin pasaportunu yenilemesi gerekiyor ve onun için de biraz zamana ihtiyacı var. Eski pasaportu ile mi kayıt oluşturmalıyız yoksa gecikmeli de olsa yeni pasaportla mı kayıt ettirmeliyiz acaba? -
@frozen DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Selamlar,
AIS kaydımızı ne kadar süre içerisinde yapmamız gerekiyor? Forumda ilgili konuyu okudum ama net bir tarih göremedim. Eşimin pasaportunu yenilemesi gerekiyor ve onun için de biraz zamana ihtiyacı var. Eski pasaportu ile mi kayıt oluşturmalıyız yoksa gecikmeli de olsa yeni pasaportla mı kayıt ettirmeliyiz acaba?Yeni pasaportla kayit yapmaniz daha uygundur, mulakattan once yapmaniz yeterli. Son gunlere birakmayin.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, 2019 talihlisiyiz, temmuz sonunda konsolosluk görüşmemiz var. Eşim, halihazırda ABD'de yaşıyor ve oradan yapmış olduğu Green Card başvurusu ile ilgili olarak, yakın tarihli-registered bir doktordan alınmış sağlık raporu var. Sizce Ankara'da ki görüşmede bu raporu kullanabilir miyiz?(Esas talihli benim).Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
merhabalar. sağlık muayenesinde sürekli kullanılan ilaçlardan dolayı sıkıntı çıkan yok herhalde. mesela ben kolesterol ve trigliserit ilacı içiyorum bunu söylememe gerek varmı yoksa hiç söylemesem mi ? kolesterol sıkıntı çıkaracak bir durum değildir umarım. varmı bu durumda olup da sağlık randevusunda söyleyen?
-
@crazycells tamam çok teşekkürler
-
@crazycells biraz kafam karıştı, daha önceden oğlumuz için ais kaydı oluşturmuştuk, pasaportuna 10 yıllık turist vizesi basıp konsolosluktan gelsin diye. mail adresi esimin dv260 da kullandığı adres. Ais sayfasına ilk girişte yukarıda sağda oturum ac var, oradan oturum ac ile mi girelim yoksa kaydet yazan ikona tıklayarak mı randevu tarihini sisteme girip devam edeceğiz. soru karışık oldu ise kusura bakmayın. tesekkurler
-
@melevin DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba, 2019 talihlisiyiz, temmuz sonunda konsolosluk görüşmemiz var. Eşim, halihazırda ABD'de yaşıyor ve oradan yapmış olduğu Green Card başvurusu ile ilgili olarak, yakın tarihli-registered bir doktordan alınmış sağlık raporu var. Sizce Ankara'da ki görüşmede bu raporu kullanabilir miyiz?(Esas talihli benim).Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Hayir, maalesef konsolosluk o raporlari kabul etmiyor, o doktorlar USCIS tarafindan taniniyor sadece.
O raporlari USCIS ile surece devam ederken (AOS) kullanabilirsiniz. Ama asi oldugunuz icin o asi kaydini Ankara'da saglik muayenesi sirasinda vermeniz mumkun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum