Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese hayırlı akşamlar. Benim ufak bir sorum olacaktı bilgi sahibi olan kişilerden yardım bekliyorum. 2020 talihlisiyim ve ds260 dolduruyorum fakat sıkıntım şu şekilde şuan haziranda mezun olacağım ve mühendis statüsüne sahip olacağım fakat şuan ds formunu doldururken öğrenci olduğumu belirtiyorum. Formu haziranın son günlerinde doldurmam sıkıntı olur mu ? ds260 formunu erken doldurmak iyi şeklinde bir söylenti var sıra geç gelir şeklinde ve beni tedirgin ediyor şimdiden teşekkür ediyorum.


  • Merhaba,
    Benim sorularım aşağıdaki gibidir. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

    1. E-devlet’teki "tarihçeli yerleşim" yerindeki kayıtlı ikametgahlarımın tarihleri gerçekte kaldığım dönemlerle örtüşmemektedir. Ben gerçekte kaldığım dönemdeki tarihleri yazdım. Bu şekli ile uygun mudur?

    2. Benim formumda “Present Employer” kısmından sonra gelen “Does this job require at least 2 years of training or experience” sorusu eşimin formunda yer almamaktadır. Dolayısıyla mevcut işine ilişkin “Job Title” kısmı bulunmamaktadır. Ancak daha önceki yapılan işler kısmında yer almaktadır. Bu sorunun yer almaması normal midir?

    3. Askerliğimi “Hava Kuvvetleri Komutanlığı”nda yer hizmetlerinde er olarak tamamladım. Bu durumda;
      “Branch of service” kısmına; “Air Forces Command”
      “Rank/Position” kısmına; “Infantry”
      “Military speciality” kısmına; “Private”
      Şeklinde yazdım. Doğru mudur?

    4. “Social Security Number” kısmındaki 2.soru olan “Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card?” sorusu benim formumda çıkmadı. Normal mi?

    5. Eşim daha önce Work and Travel için Amerika’da bulunmuş ve bir SSN almış. Ancak kartı şu anda yok ve numarasını hatırlamıyor. “Do not know” kutucuğunu işaretledik. Doğru mudur? Yoksa “Not Available” şeklinde mi yazmalıyız? Hem yeni SSN hem yeni bir kart için “Evet” şeklinde mi yanıtlamalıyız?


  • @crazycells yine bir sorum olucaktı. Şimdi eşim için form doldurucam da. Eşim üniversiteye başlıyor ve 2 yılda üni nin olduğu şehirde ev de kalıyor. daha sonra okuldan mezun olamayınca tekrar ailesinin yanına dönuyor bu sureden 6 yıl sonra okula afla dönüyor ve mezun oluyor. Ösym nin sitesisınde okul kayıt tarıhı 2012 mezun tarihi 2013 olarak yazıyor ama 2005-2007 yılları arasında da üni nin oldugu zaman ailesinden farklı bir şehirde yaşadı.bu durumu adresler kısmında yazıcam fakat bu sefer üni tarihleri tutmuyacak,nasıl bir yol izlemeliyim sence? teşekkürler.


  • @crazycells birde şöyle hata yaptım. annemin kızlık soyismi yerine şimdiki soyismini yazdım. Çok büyük sorun olur mu? yada mail mi atmalıyım?


  • Herkese selam. Şuanda Ankara anlaşması ile londra da bulunuyorum subat, 2019 da oturum aldım Ardından mayıs ayında Dv2020 talihlisi olduğumu olduğumu öğrendim. Şimdi sorum şu ds260 formunu doldururken konsolosluk görüşme yerini Ankara mı yoksa londra mi yazmalıyım çünkü İngiltere de 1 yıllık oturumum var ve bu oturum şubat 2020de doluyor eğer uk de uzatma basvurusu yaparsam ortalama 4 ayda sonuçlanıyor ve o süreçte ülke dışına çıkmaya izin verilmiyor. Ocak ayında uzatma yapsam mayıs veya haziran gibi sonuclanacagini düşünüyorum tabi bu arada Ankara dan konsolosluk görüşmesine çağırırlarsa bunu erteleme şansım oluyor mu? Yoksa hiç riske atmayıp direk başvuruyu londradan mi yapmalıyım?


  • Merhaba,
    Bu sene DV2020 tahlilisi oldum, kazanan herkese tebrikler. Lisans eğitimimi 2018 Ocak ayında tamamladım, şu an bir firmada çalışıyorum, lisans eğitimi sonrası Türkiye’de Askerlik için 2 senelik tecil hakkım vardı ve kullandım, fakat Ocak 2020 ayı içerisinde tecil sürem dolmuş olacak ve case numaramın büyüklüğünden dolayı, bir ihtimal olumlu bir mülakat sonucunda, ABD’ye gidişim Ocak 2020’den sonraki bir tarihte gerçekleşecek. Sizce Türkiye’den yurt dışına çıkışta problem yaşar mıyım ? İlginiz için teşekkür ederim. @crazycells


  • @crazycells teşekkür ederim, sayın @crazycells sizden bir ricam olacak açıklarsanız sevinirim, sizin çok ufak hatalar (bize endişeye sevk eden büyük hata olarak gördüğümüz) için form açtırmak yerine ya mülakat tarihi aldıktan sonra
    Konsoloslukla iletişime geçip düzelttirebilirsiniz
    Yada,bazı durumlarda ise
    Mülakata gittiğinizde düzelttirebilirsiniz
    diye cevap veriyorsunuz
    Benim sorum şu
    Evet formu açtırmak bir e-mail imize bakıyor

    Ama size sormadan açtırdığımız (aslında forum açtırmadan düzeltebileceğimiz sorunlar) ds 260 formu ilerde nasıl bize sorun oluşturabilir? Yada oluşturur mu vize almamızı etkiler mi?

    İkinci sorum şu son 2019 talihlilerinin mülakat deneyimlerine baktığımda, ap olanlar,numarası current olup e-mail bakleyenler ve daha bir çok konuda KCC ye kulak kesilip umutla bekleyenler için bu bizim form açtırmalarımız onların vize almalarını etkiler mi? (KCC çok yoğun çalışmak zorunda kaldığı için)
    Yoksa benim bu düşüncem yersiz mi?
    2019 mülakat deneyimlerini okurken bu sabırla mülakat bekleyenlerden, ap de kalıp strese girenlerin yazılarını görünce çok etkileniyor ve üzülüyorum, keşke hiç kimse sıkıntı yaşamasa

    Birde hangi önemli konularda direk form açtırmamızı tavsiye edersiniz, yani bu olursa(evlilik, boşanma, ölüm) , yada şunu yazmışsanız kesinlikle formu açtırın dediğiniz konular nelerdir?

    Değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim, sayın @crazycells


  • @brkyayngz hayır Türkçede girebilirsiniz(Türkçe karekter kullanmadan)


  • @ozn hiç zannetmiyorum, yastık altında param vardı hesaba attım, yada ailemin ziynet eşyaları vardı sattık, yada amcam bana borç verdi bunun cevabı bol, green card çıkan da dahil kimin türkiyede öyle 10 bin 15 bin doları var ki zaten,bence paranın kaynağını yada hesap geçmişinden çok miktarına bakarlar, bol şans



  • @emrecetin şimdiki bilgilerinize doldurabilirsiniz, DS-260 formunu erken göndermenin faydası var


  • @dirilo
    1)uygundur
    2)size form hangi soruları soruyorsa ona cevap verin, olmayan sorular problem değil
    3)doğru gözüküyor @crazycells
    4)save yapınca sayfayı çıkmadı mı? Hata aldınız mı?
    5)hatırlamadığınız kısmı uygun, yeni ssn istemeniz uygundur


  • @gunaltay58 eşinizin yaşadığı gerçek adresleri yazın, sorun olmaz, mülakat zamanında bunu açıklayabilrsiniz


  • @yigitsagun bence londrada yapın eğer mayıs 2020 ile Ekim 2020 arası uzatma talebiniz olumsuz olursa londradan ayrılmak zorunda kalmıyacaksanız,normalde mayıs yada haziran 2020 de mülakata girersiniz diye tahmin ediyorum


  • @canbozd askerliğiniz ocak 2020 de giderseniz kaç ay sürecek, mülakat tarihinde askerde olursanız problem olabilir


  • @crazycells yine teşekkür ederim😀 başınız sorularla bir süre daha agrayacak gibi duruyo😀


  • @muhtaradana öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

    O yüzden yeni bir askerlik tecili için Aralık 2019 ayında Türkiye’de yüksek lisansa kayıt olup Askerliğe sevk tarihini ileri atıp mülakat ve çıkışı rahatça yapabilirim fakat, DS260 formunu hazırladım ve yolladım, DS260 formunda şu anki eğitim bilgilerimi girdim. Sizce ileriki mülakatta Aralık 2019 ayında kayıt olma ihtimalim olduğu yüksek lisans programının formda yazmıyor olması problem yaratır mı ? Çünkü formu göndermiş bulunmaktayım. Teşekkür ederim.


  • Verdiğimiz adresteki kişinin taşınma durumu varsa mülakat günü bu adresi güncellemelerini isteyebilir miyiz?

    Ayrıca kişi orada yasal olarak bulunmuyorsa, ona ya da bize bir sıkıntı yaratır mı?


  • @crazycells Merhaba Ali Hocam. Bir süredir TX’ta yasıyorum. 1 sene önce U visasına başvurdum, geçtiğimiz günlerde DV2020 çekilişinde 29xxx case no ile secildim. An itibariyle ABD’de herhangi bir statum yok. ABD’ye B1/B2 Vizesiyle geldikten sonra 3,5 ay sureyi gecirip statusuz kaldim. Suan U visasi surecim devam ettigi icin ABD disina cikamiyorum. Sizce surecimi AOS yaparak burada devam ettirebilir miyim? Greencard alma olasiligim sizce yuzde kactir?


  • @crazycells çok teşekkürler. Bir sorum daha var, benim case numaram 45 binlerde mülakat sırasının gelme ihtimali çok mu düşük? Ben bu sistemi pek anlayamadım açıkçası


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum