Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Haber Alman medya kuruluşu DW'den...

    "Almanya, Türkiye’den resmi görevli olarak değil, şahsi amaçlı olarak seyahat eden yeşil pasaport sahiplerine yönelik kontrolleri sıkılaştırdı.
    Almanya havalimanlarında bazı yeşil pasaport sahiplerinin uzun süre beklemek zorunda kalması, hatta son dönemde bazı vatandaşların ilk uçakla geri gönderilmesi üzerine, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla, vatandaşlarını bilgilendirdi.
    “İlk uçakla geri gönderiliyor”
    "Hususi Pasaport” olarak adlandırılan ve vizeden muaf olan yeşil pasaport sahibi vatandaşların, Almanya’ya şahsi amaçlı yapacakları seyahatlerde bazı koşulları karşılaması gerektiğine dikkat çeken Başkonsolosluk, “Alman sınır polisi pasaport kontrolü sırasında, sağlık sigortası, dönüş bileti ve kalınacak süre için günlük 45 euro nakit para veya geçerli bir kredi kartı ibraz edilmesini talep etmektedir” dedi.
    Duyuruda, “Aksi halde vatandaşlarımız ülkeye kabul edilmeyerek ilk uçakla Türkiye’ye geri gönderilmektedir. Hususi pasaportu olan vatandaşlarımıza, bu hususlarda tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verildi. "

    Haberde başka ilginç detaylar da var.

    Diplomatik pasaportlarla ilgili de Alman makamlarının eleştirileri var.

    Ayrıca Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında red oranı yaklaşık 2 katına çıkmış... Düşündürücü...

    Haberin tamamı: https://www.dw.com/tr/türk-vatandaşları-için-schengen-ülkelerine-seyahat-zorlaştı/a-48796537?maca=tur-rss-tur-all-1495-rdf

    Ayrıca konuyla ilgili Sabah gazetesinde daha önce çıkan bir haber varmış... DW'nin haberi sanki bu habere bir cevap gibi...

    "AÇ SUSUZ BEKLETTİLER
    Almanya, Yeşil Pasaport sahiplerinin özel seyahatlerdeki şartlarını değiştirdi. Yeğenine kız istemek için Almanya'ya gelen Nazlı Kurt, saatlerce Düsseldorf Havalimanı'nda bekletildikten sonra Antalya uçağı ile geri gönderildi. Kurt, "Para, sigorta ve dönüş bileti sordular. Pasaportuma el koydular. Aç susuz beklettikten sonra uçağa bindirdiler. Pasaportumu uçakta verdiler" dedi.
    UYGULAMA BİLİNMİYOR
    TÜRKIYE'NIN Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, "Alman makamları yeşil pasaportluların özel amaçlı ziyaretlerinde yanlarında maddi teminat olarak günlük 45 euro nakit para veya kredi kartı, sağlık sigortası belgesi, dönüş bileti ibraz etmeleri şartı koydu" dedi. Gürel, vize muafiyeti olan yeşil pasaportlu vatandaşlara kriterlere uymalarını tavsiye etti."

    Kaynak: https://www.sabah.com.tr/avrupa/2019/04/16/yesil-pasaporta-alman-zulmu


  • Az kaldı, herhalde hiç bir yere giremeyeceğiz. Yeşil pasaportun da dönemi kapanacak gibi.

  • ⭐⭐

    @deathzombie Almanya yeşil pasaporta kontrolü sıkılaştırdı içinde söyledi:

    Az kaldı, herhalde hiç bir yere giremeyeceğiz. Yeşil pasaportun da bir dönemi kapanacak gibi.

    Siz bence en kısa zamanda DS-260'ı gönderin. 😉


  • Aynen öyle yapmak lazım. Bu hafta bitene kadar formu ben göndereyim en iyisi. Adres konusunu çözemezsem artık adresi boş gönderecem.


  • Tabi birde şöyle durum var. Euro ve doların da bu kadar yüksek olması da artık yoruyor. İzmirdeyim ben, buradan bir yunan adasına geçmek bile ailecek en az 300 Euro maliyeti var. oda bir gecelik hafta sonu ziyareti 2.000TL den fazla oluyor. Bayram Öncesi önümüzdeki hafta için planladığım araba ile balkan turunu da, GC çıktığını öğrenince iptal ettim. Mecbur birikim yapmak gerekiyor.

  • ⭐⭐

    @deathzombie Almanya yeşil pasaporta kontrolü sıkılaştırdı içinde söyledi:

    Aynen öyle yapmak lazım. Bu hafta bitene kadar formu ben göndereyim en iyisi. Adres konusunu çözemezsem artık adresi boş gönderecem.

    Adres konusunu mümkünse çözmeye çalışın, sonra uğraşırsınız. Boş göndermek mümkün mü bilmiyorum, mümkün değil diye hatırlıyorum.

  • ⭐⭐

    @deathzombie Almanya yeşil pasaporta kontrolü sıkılaştırdı içinde söyledi:

    Tabi birde şöyle durum var. Euro ve doların da bu kadar yüksek olması da artık yoruyor. İzmirdeyim ben, buradan bir yunan adasına geçmek bile ailecek en az 300 Euro maliyeti var. oda bir gecelik hafta sonu ziyareti 2.000TL den fazla oluyor. Bayram Öncesi önümüzdeki hafta için planladığım araba ile balkan turunu da, GC çıktığını öğrenince iptal ettim. Mecbur birikim yapmak gerekiyor.

    Maalesef, artık kısa ve yakın yurt dışı gezileri bile birçok kişi için ciddi maliyet oluşturmaya başladı. GC süreci başından itibaren hep dövize bağlı ve ciddi bir bütçe gerektiriyor. Şimdiden döviz birikimi yapmanız çok iyi olur.


  • ben 2 gün önce 1 günlüğüne yeiş pasaport ile frankfut tan giriş yaptım sorun çıkmadı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum