Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells teşekkür ederim 🙏🏻


  • Evet bizim de sürecimiz sonuçlandı, bugün pasaportum vizem basılı olarak elime ulaştı, sürece girecek arkadaşlara yardımı olması için bizim geçtiğimiz süreci aşağıda açıklıyorum mülakat tarihimiz avukatımız ve green card sonuçlarına denk gelmesi ile biraz uzadı ;

    Başvurumuzu yaptıktan tam 5 ay sonra yani 23 Ocakta NOA 2 ulaştı,
    dosyanın Ankara'ya ulaşması 6 Mart
    Mülakat tarihi:10 Mayıs

    Öncelikle biz herhangi bir resmi nişan yapmadık, yüzüğümüz yok. Ailerimiz ve arkadaşlarımız ile birlikte çekilmiş fotoğraflarımız da yok sadece John'un benim ailem ile olduğu tek bir fotoğrafımız var, sürekli olarak facebooktan iletişim kurduğumuz için telefon faturası vb dökümanlarımız yok. Bu gibi nedenlerden dolayı oldukça çekiniyorduk mülakat sonucundan fakat herşey yolunda gitti. Bunları özellikle belirtmemin nedeni eğer ilişkiniz gerçekse ve ilk aranan koşulları yerine getiriyorsanız kesinlikle korkmanıza gerek yok. İlişkilerin birbirinden çok farklı olabileceğini, gelenekler dışında da gelişebileceğinin çok iyi farkındalar.

    Medical examination için çok önemli bir uyarı yapmak istiyorum sizlere kapalı zarfınızı teslim aldığınızda size bir aşı belgesi veriyorlar ingilizce, bunun en altında seçenekler var, yanında küçük kutucuklar ile. Ben zarfı alıp otele döndüğümde burada "K1 Vize adayı bu aşamada aşıları olmayı kabul etmemiştir." işaretli olduğunu farkettim fakat tüm aşılarımı olmuştum. Tekrar kendilerini arayarak niçin bu şekilde işaretlendiğini sordum ve beni geri çağırdılar. Sistemin bazen bunu yaptığını ilettiler ve yeni bir zarf ve belge verdiler. Tam çıkmıştım ki tekrar aradılar 🙂 Bu kez de yeni zarfı mühürlemeyi atlamışlar. BU AŞAMADA ÇOK DİKKAT EDİN. Çıkmadan aldığınız zarf ve kağıdı inceleyin.

    Mülakata gelirsek çok güzel geçti şu şekilde sorular geldi bana ve direkt olarak Türkçe yapıldı ;

    John ile nerede tanıştınız ?
    Biz facebookta bir kişilik belirleme analizinin kendi kişilik tipimizin oluşturduğu bir facebook grubunda tanıştık. Konuyu çok kafa karıştırmadan aktarabilmek için bu şekilde cevap verdim fakat şansıma mı yoksa hepsi eğitimli mi bu konuda bilmiyorum ama görüştüğüm bayan bana direkt olarak "aaaa MBTI yani myers briggs grubunda mı tanıştınız çok ilginç diyerek karşılık verdi. Bu karşılığı alınca oldukça rahatladım ve onaylayarak evet dedim buna karşılık olarak sorduğu ikinci soru şu oldu ;
    Sizin kişilik tipiniz ne ve John'un kişilik tipi ne ?
    Her ikimizin de INTJ ( kişilik tipi kodu) olduğunu söyledim ve birbirimizi bulduğumuz için çok şanslı olduğumuzu söyledi gülümseyerek, buna ekleme yaparak şimdi dosyamızın çok daha anlaşılır olduğunu iletti.Bu aşamadan sonra çok rahat ve güler yüzle bir mülakat geçirdik,

    Ne zaman tanıştınız ?
    2017
    Ne zaman yüzyüze görüştünüz ?
    2018
    Evlenme teklifi nerede yapıldı ?
    2018 Barcelona
    Nikaha Türkiye'den kimler gelecek ?
    Kuzenlerim,abilerim, ve annem.

    Daha sonra bir kitapçık uzatarak herşeyin uygun göründüğünü ve vizemi onayladığını söylerek, bana iyi yolculuklar ve ikimize mutluluklar diledi.

    Umuyorum beklemede olanlara biraz yardımı dokunur yazdıklarımın, herkese bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hagal hayirli olsun, mutluluklar 🙂 bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @Hagal tebrik ederim hayırlısı olsun 🙂 Aos aşaması için aşı belgenizi çoğaltmayı ve vukuatlı nufus kayıt belgesini tercüme ettirip yanınız da götürmeyi unutmayın lütfen şimdiden iyi yolculuklar 🙂


  • @crazycells şuana kadar olanda yardımlarınız için teşekkürler, @Rookie aklımda hazırladım bile teşekkürler ! 🙂


  • Herkese merhaba uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum yakında nişanlılık vizesine başvuracağız fakat bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Kız arkadaşımla 1 yıldır beraberiz internette tanıştık ve 2 defa Türkiye’ye gelip burada toplamda 50 gün kaldı. Ben de 3 ay sonra tekrar görüşmek, ailesiyle tanışmak ve evlilik teklifi için Meksika’ya gideceğim kendisi Amerikan vatandaşı ve orada yaşıyor.

    Sorularım;
    1-Nişanlı olmadığımız halde şuan işlemleri başlatabilir miyiz çünkü ben henüz evlilik teklifi etmedim ancak 3 ay sonra görüştüğümüzde evlilik teklif edeceğim bu bir sorun teşkil eder mi?
    2- Avukat veya aracı firma olmadan bütün bu süreci ve evrakları kendimiz yapabilir miyiz (malum fiyatlar) bunu yapmak zormudur?


  • @sierracochi K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Herkese merhaba uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum yakında nişanlılık vizesine başvuracağız fakat bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Kız arkadaşımla 1 yıldır beraberiz internette tanıştık ve 2 defa Türkiye’ye gelip burada toplamda 50 gün kaldı. Ben de 3 ay sonra tekrar görüşmek, ailesiyle tanışmak ve evlilik teklifi için Meksika’ya gideceğim kendisi Amerikan vatandaşı ve orada yaşıyor.

    Sorularım;
    1-Nişanlı olmadığımız halde şuan işlemleri başlatabilir miyiz çünkü ben henüz evlilik teklifi etmedim ancak 3 ay sonra görüştüğümüzde evlilik teklif edeceğim bu bir sorun teşkil eder mi?
    2- Avukat veya aracı firma olmadan bütün bu süreci ve evrakları kendimiz yapabilir miyiz (malum fiyatlar) bunu yapmak zormudur?

    1-Belirttiğiniz şartlara göre başvurmanız da hiçbir engel yok.Sürecin 6-7 ay sürdüğünü de göz önüne alırsanız zaman önemli.

    2-Evet gayet tabi kendiniz de formları doldurup istenilen evrakları tamamlayıp başvurabilirsiniz. Herhangi bir aracı firmaya veya avukata ihtiyacınız yok ama çok titiz davranmalısınız eskiden eksik belge vs durumun da sizden belgeyi isteyip süreci tamamlıyorlardı lakin hatırladığım kadarıyla eksik belge vs durumunda artık direk red veriyorlar diye forumdan birkaç arkadaş belirtmişti.


  • @rookie Şimdi başvuru yaptığımızda yüzük fotoğrafları ya da evlilik teklifiyle ilgili fotoğrafları dosyanın içine koyamayacağız sonuçta adı nişanlılık vizesi bu yüzden tedirginiz açıkçası.


  • @Sierracochi biz eşimle başvuru yaparken nişan fotoğrafı veya evlilik teklifi fotoğrafı koymamıştık ailemle tanışıp yemek yediğimiz ve birlikte çekildiğimiz fotoğrafları koymuştuk. Sonuçta yüz yüze görüştünüz ve eliniz de birçok fotoğraf mevcut olduğunu farz ediyorum bir sorun çıkacağını sanmam.
    Şöyle düşünün sevgiliniz geldi sizi ziyaret etti ve Amerikaya geri döndü siz ardından birlikte konuşup evlilik kararı aldınız.
    Yani aranan şartlarda yüz yüze evlilik teklifi veya nişan fotoğrafı gibi maddeler yok.


  • @rookie Evet yüzlerce fotoğrafımız var ailemle,arkadaşlarımla, gezdiğimiz bütün şehirlerde. Son olarak ilk I129 F formunu gönderirken yanında başka hangi belgeleri göndermemiz gerektiğini nereden öğrenebilirim baya bir araştırdım fakat tam anlamıyla bir liste bulamadım herşeyin sizin dediğiniz gibi eksiksiz be pürüzsüz olmasını istiyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sierracochi K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @rookie Evet yüzlerce fotoğrafımız var ailemle,arkadaşlarımla, gezdiğimiz bütün şehirlerde. Son olarak ilk I129 F formunu gönderirken yanında başka hangi belgeleri göndermemiz gerektiğini nereden öğrenebilirim baya bir araştırdım fakat tam anlamıyla bir liste bulamadım herşeyin sizin dediğiniz gibi eksiksiz be pürüzsüz olmasını istiyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim.

    Fotograflarin bir kismini USCIS'e basvuru icin, geri kalanlarinin tamamini da konsolosluktaki mulakata goturebilirsiniz.

    Tam liste bu konunun ilk sayfasinda, su iletideki ikinci paragrafta yaziyor:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi/5?page=1


  • @crazycells çok teşekkür ederim. I129 F ile birlikte göndereceğimiz belgeler, biletler ve ilişkimizi ispatlayacak diğer şeyleri tekrar bize gönderecekler mi çünkü Ankara’da ki mülakat için de bu belgeleri kullanmamız gerekecek. Bir de bu konunun ilk sayfalarında pasaport gönderdiğini söyleyen olmuş kız arkadaşımın pasaportunu göndermesi gerekli mi çünkü bu süre zarfında seyahat edeceği için pasaportu yanında olması gerek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sierracochi K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkür ederim. I129 F ile birlikte göndereceğimiz belgeler, biletler ve ilişkimizi ispatlayacak diğer şeyleri tekrar bize gönderecekler mi çünkü Ankara’da ki mülakat için de bu belgeleri kullanmamız gerekecek. Bir de bu konunun ilk sayfalarında pasaport gönderdiğini söyleyen olmuş kız arkadaşımın pasaportunu göndermesi gerekli mi çünkü bu süre zarfında seyahat edeceği için pasaportu yanında olması gerek.

    Bu gondereceginiz belgelerin hepsi fotokopi olacak 🙂
    Sakin orijinal veya alinmasi zor olan evraklari USCIS'e gondermeyin. Evrak kaybolabilir. Doldurdugunuz formlar disinda, orijinal belgeler sizde kalacak ama kopyalari USCIS'e gidecek.


  • Arkadaşlar merhaba
    Öncelikle başvurup yeni hayatlarına kavuşanları tebrik ediyorum, bizim gibi yeni başvuracak olanlara da sabır ve başarılar diliyorum:))
    Uzun süredir ben de süreci takip ediyorum, Amerikalı nişanlım ve ben evraklarımızı hazırlıyoruz, nişanlılık vizesine başvuracağız.
    2016’da Tinder aplikasyonu üzerinden tanışmıştık.
    2017de ilk defa yüzyüze görüştük ve daha sonrasında birlikte 3 ülke ve birsürü şehir gezdik. Aynı zamanda nişanlım İstanbul’daki yeni havalimanında mühendis olarak çalıştı ve aylarca İstanbul’da birlikte yaşama fırsatımız oldu.

    Başvurmadan önce sizlere birkaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim 🙂

    1. Çok fotoğrafımız var ve albüme kaç adet fotoğraf koymalıyız? Visajourney’de fraud oranının yüksek olduğu konsolosluklarda daha fazla kanıt istediklerinden daha fazla foto koymanın avantaj olduğunu fakat bu durumun ters de tepebileceğinden bahsediliyor. Sizler ne kadar fotoğraf koymuştunuz USCIS için?

    2. Yukarıda bahsettiğim gibi nişanlım yeni havalimanında mühendis olarak çalıştı ve bu süreçte farketmeden visa overstay durumu oldu, Türkiye’den çıkarken bir para cezası ödedi ve 3 ay giriş yapamama cezası aldı. O 3 ay doldu, haftaya TR’ye geliyor fakat bu Türk vizesindeydi overstay durumunun bizim k1 vizemize etkisi nasıl olur sizce? İşi dolayısı ile, havalimanını açılışa yetiştirmek amacıyla Türkiye’de gereğinden daha uzun süre kaldığını kanıtlayan bir dilekçe almalı mıyız şirketinden?

    3. Adresleri nasıl belirttiniz? Sokak yerine Street gibi mi mesela veya Türkçe adres ama İngilizce karakterler ile mi belirtmemiz gerekli?

    Çok uzun oldu kusura bakmayın cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Sevgiler...


  • @jossie K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba
    Öncelikle başvurup yeni hayatlarına kavuşanları tebrik ediyorum, bizim gibi yeni başvuracak olanlara da sabır ve başarılar diliyorum:))
    Uzun süredir ben de süreci takip ediyorum, Amerikalı nişanlım ve ben evraklarımızı hazırlıyoruz, nişanlılık vizesine başvuracağız.
    2016’da Tinder aplikasyonu üzerinden tanışmıştık.
    2017de ilk defa yüzyüze görüştük ve daha sonrasında birlikte 3 ülke ve birsürü şehir gezdik. Aynı zamanda nişanlım İstanbul’daki yeni havalimanında mühendis olarak çalıştı ve aylarca İstanbul’da birlikte yaşama fırsatımız oldu.

    Başvurmadan önce sizlere birkaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim 🙂

    1. Çok fotoğrafımız var ve albüme kaç adet fotoğraf koymalıyız? Visajourney’de fraud oranının yüksek olduğu konsolosluklarda daha fazla kanıt istediklerinden daha fazla foto koymanın avantaj olduğunu fakat bu durumun ters de tepebileceğinden bahsediliyor. Sizler ne kadar fotoğraf koymuştunuz USCIS için?

    2. Yukarıda bahsettiğim gibi nişanlım yeni havalimanında mühendis olarak çalıştı ve bu süreçte farketmeden visa overstay durumu oldu, Türkiye’den çıkarken bir para cezası ödedi ve 3 ay giriş yapamama cezası aldı. O 3 ay doldu, haftaya TR’ye geliyor fakat bu Türk vizesindeydi overstay durumunun bizim k1 vizemize etkisi nasıl olur sizce? İşi dolayısı ile, havalimanını açılışa yetiştirmek amacıyla Türkiye’de gereğinden daha uzun süre kaldığını kanıtlayan bir dilekçe almalı mıyız şirketinden?

    3. Adresleri nasıl belirttiniz? Sokak yerine Street gibi mi mesela veya Türkçe adres ama İngilizce karakterler ile mi belirtmemiz gerekli?

    4. Bana ait olan takipli vergi borçlarımın vize sürecine olumsuz etkisi olur mu? Nişanlımın çalıştığı şirket iyi bir şirket ve iyi bir geliri var fakat benim TR’deki ekonomik durumdan dolayı işlerim kötü etkilendi ve vergi borcumla beraber şirketi kapatma noktasına geldim maalesef 😞
      Bu durumun vize sürecine etkisi olur mu?

    Çok uzun oldu kusura bakmayın cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Sevgiler...

    1-İlk USCIS başvurusu için çok fazla fotoğraf göndermeye gerek yok ama gönderirseniz de sorun olacağını sanmıyorum burada ki konsolosluk görüşmesinde de bi albüm yapar 40 50 fotoğraf götürürsünüz ben şahsen öyle yapmıştım.

    2-Nişanlınızın Türkiye de yaşamış olduğu vize problemi K1 başvurunuzu etkilemez.

    3-Adresleri neyse o şekilde Türkçe karakter kullanmadan yazabilirsiniz.

    4-Aaaa bu soru boşluk doldurmalı en iyisi bu soruyu boş bırakayım zamanım kalırsa başa dönüp bakarım 😀😀😀

    5- Nişanlınız bu vize türü için size sponsor oluyor o nedenle sizin ekonomik durumunuz vize başvurunuzu etkilemez içiniz rahat olsun.

    Şimdiden sabırlar diliyorum süreciniz de başarılar hayırlısı olsun ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jossie sayin @Rookie 'ye sadece bir ek yapayim. Sanirim mustakbel esinizin isi Turkiye'de bitiyor ve tamamen ABD'ye tasinacak. Buna dair mulakat sirasinda bazi belgeleri goturebilirsiniz, ne olur ne olmaz -ihtimal dusuk olsa da-bununla ilgili soru gelirse ABD'ye tasinip artik orada yasayacaginizi gosterebilirsiniz. Turkiye'de yasanmis statu sorunlari bu vizeyi etkilemez. 4. soruyu zor sormussunuz 🙂 onun cevabini ben de bilemedim.


  • @crazycells @Rookie Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, içim rahatladı 🙂 🙂

    Bu arada 4. Sorumun cevabını hala aramaktayım ahahahahh, sevgiler... 🙂 🙂 🙂


  • New York dan bu aralar başvuracak olan veya baş vuru yapan var mı K vizesi için . New York kaç ay dan sonuçlanıyor acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubilay_66 K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    New York dan bu aralar başvuracak olan veya baş vuru yapan var mı K vizesi için . New York kaç ay dan sonuçlanıyor acaba ?

    suradan I-129F 'yi secerek bekleme suresini gorebilirsiniz:


  • @crazycells Teksas çıkıyor Dallas 6 ile 7 diyor teşekkürler . Daha erken çıkma imkanı yol demi yaZan 6 veya 7 ay örnek 4 veya 5 ay dan çıkmaz ?


Benzer Başlıklar

  • 116
  • 57
  • 644
  • 858
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum