Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @crazycells üniversite okurken ikamet ettiğimiz adresleri yazmamıza gerek var mı? Ikamet taşımadık ama yazmamız gerekir mi ?


  • Arkadaşlar formu doldurduktan sonra imzalamadan kontrol etmeyi unutmayın yoksa benim gibi aile fertlerinden birini tunuslu yapabilirsiniz. :)


  • @esranboylu e-devlet teki ikamet adreslerimizi değil, asıl yaşadığımız yerleri yazıyoruz, ikametiniz başka yerde de olsa uzun süre yaşadığınız yerleri, hatırladığınız kadarıyla DS-260 formuna yazın diyor @crazycells


  • mrb, ds260 formumda su anda unıverste ogrencısıysek (aof onlısans devam ise) ve bıtırrmedıysek hangı secenek secılıyor,burda lıse ve unı seceneklerı mezun veya terk olarak gozuyor.bılen varsa ayrıntılı bır sekılde yazabılırmı?okul başlangıc ve bıtıs tarıhı ıstıyor...
    2 .Eger turkıyede (sertıfıka) programı bıtırdıysek bunu da dosyaya yazmalımıyız ?Bu programlar ıngılızce olarak nasıl gecıyor?
    bırı yardımcı olabılırmı?


  • @hope78 Merhaba, ben de devam ediyorum Aöf ve MYO mezunuyum.
    O nedenle kutucuğa 3 girdim. İlk Aöf yazdım (hatta daha önceki sayfalarda paylaşmıştım nasıl yazdığımı) diploma alanına henüz bitirmedim-none yet yazdım, tarihi bugüne yakın bir tarih yazdım. Sonra sırayla MYO ve sonrasında da lisemi ekledim.
    Değil sertifika veren yerleri Amerika'da Türkiye'den okul bile neredeyse tanımıyorlar diye biliyorum. O nedenle işinize yarar mı o bilgi biraz muamma.


  • @hope78 Aof okuyorsak yazabiliriz, başlangıç tarihini yazın, bitiş tarihini bugünden bir gün önce günü yazın, mezuniyet derecesine NONE YET yazın, bende Aof okuyorum. İkinci sorunun cevabı @crazycells de


  • Anne ve baba birlektemi sorusu benim formumda çıkmıyor sizinki de aynı mı?
    Ancak bu soru ds260 formunu göndermeden en son ki çıkan özet kısımda gözüküyor cevaplanmamış birşekilde.


  • @paldon_caner siz söyleyince bende baktım aynı durum benim içinde geçerli. Soru sormadı fakat özette boş şekilde gözüküyor. Peki formu doldurduğunuz kişi kazanan mı? Kazanan eşim olduğundan benimkinde çıkmayabilir diye düşünmüştüm. Çünkü daha onunkini doldurmaya başlamadım.


  • @deathzombie evet hocam kazanan kişiyim bu şekilde soruyu sormadı bana.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, DV2020 talihlilerini su telegram grubuna davet ediyorum. Ben kullanmiyorum ama sanirim Turkiye'de cok populer bir uygulamaymis ve telefon numaralarini da acik etmiyormus. O nedenle kullanilmasi whatsapp'a gore avantajli olacaktir.

    https://t.me/joinchat/Lm-PvBNgj9UUUZrhuu8LmQ

    Zaten bu gibi platformlarda bilgi ve deneyim paylasimindan cok, anlik ihtiyaci karsilayan seyler konusulmali. Duzenli bilgi ve soru paylasma yeri hala forum ve DV2020 facebook grubu olacak. Fakat Telegram grubunu ozellikle forum bulusmalari, anlik acil ihtiyac, sohbet gibi amaclarla kullanmak faydali olacaktir. Tabii ki katilim zorunlu degil gonulludur.

    Gruba DV2020 talihlileri davetlidir, maalesef baska hicbir danisman, avukat vs. kisiler davetli degildir. Bu kisiler tespitleri halinde gruptan cikarilacaktir.

    Bu konuda sorusu olan arkadaslar lutfen sayin @air_technic 'e ulassinlar.
    Herkese sureclerinde tekrardan bol sanslar.


  • @ahmeter32 arkadaşımızdan da iletişim saglayabilirsiniz grup hakkinda bilgi alma konusunda da arkadaslar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaslar, DV2020 talihlilerini su telegram grubuna davet ediyorum. Ben kullanmiyorum ama sanirim Turkiye'de cok populer bir uygulamaymis ve telefon numaralarini da acik etmiyormus. O nedenle kullanilmasi whatsapp'a gore avantajli olacaktir.

    https://t.me/joinchat/Lm-PvBNgj9UUUZrhuu8LmQ

    Zaten bu gibi platformlarda bilgi ve deneyim paylasimindan cok, anlik ihtiyaci karsilayan seyler konusulmali. Duzenli bilgi ve soru paylasma yeri hala forum ve DV2020 facebook grubu olacak. Fakat Telegram grubunu ozellikle forum bulusmalari, anlik acil ihtiyac, sohbet gibi amaclarla kullanmak faydali olacaktir. Tabii ki katilim zorunlu degil gonulludur.

    Gruba DV2020 talihlileri davetlidir, maalesef baska hicbir danisman, avukat vs. kisiler davetli degildir. Bu kisiler tespitleri halinde gruptan cikarilacaktir.

    Bu konuda sorusu olan arkadaslar lutfen sayin @air_technic 'e ulassinlar.
    Herkese sureclerinde tekrardan bol sanslar.

    dikkatinize arkadaslar! @mearth @yusufihsan @phozz

    Daha once DV2020 whatsapp grubuyla ilgili soru sormustunuz...


  • @deathzombie DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar formu doldurduktan sonra imzalamadan kontrol etmeyi unutmayın yoksa benim gibi aile fertlerinden birini tunuslu yapabilirsiniz. :)

    o nedenle , formu doldurdugunuz gunden farkli bir gunde gozden gecirilmesini tavsiye ediyorum zaten :slight_smile:


  • @hope78 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    mrb, ds260 formumda su anda unıverste ogrencısıysek (aof onlısans devam ise) ve bıtırrmedıysek hangı secenek secılıyor,burda lıse ve unı seceneklerı mezun veya terk olarak gozuyor.bılen varsa ayrıntılı bır sekılde yazabılırmı?okul başlangıc ve bıtıs tarıhı ıstıyor...
    2 .Eger turkıyede (sertıfıka) programı bıtırdıysek bunu da dosyaya yazmalımıyız ?Bu programlar ıngılızce olarak nasıl gecıyor?
    bırı yardımcı olabılırmı?

    1. Lise mezunu diye belirtip, okudugunuz okullari (devam edenler de dahil) listeleyebilirsiniz. Yazacaginiz bilgilerden devam ettiginiz anlasilacak.

    2. Gerek yok.


  • @paldon_caner DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Anne ve baba birlektemi sorusu benim formumda çıkmıyor sizinki de aynı mı?
    Ancak bu soru ds260 formunu göndermeden en son ki çıkan özet kısımda gözüküyor cevaplanmamış birşekilde.

    Sorun degil, sadece gordugunuz sorulardan sorumlusunuz.


  • Merhaba ;

    Gerçekten bu form doldurma işi ayrı bir heyecan katıyormuş . İnsanın akıl tutulması yaşadığı an burada başlıyormuş.

    Video ve dökümanlar gerçekten çok faydalı.

    Akıl tutulması yaşadığım nokta ise eşim ile birlikte gideceğiz. Onun içinde form doldurmam için Add applicant ı kullanmalıyım doğru mudur?
    Yada hak sahibi benim eşime green card talebi için ne yapmalıyım ? Çocuk yok , o konulara aman girmeyin iyice kafa gidiyor:)


  • @crazycells bu formu doldurmak zaman bulamamaktan ve eski adreslerin bolluğundan dolayı o kadar uzun sürdüki ona rağmen en kolay görünen şeylerde bile hata ola biliyor. Dediğiniz gibi bitirdikten sonra gün dinç kafayla bakmak daha doğru. Hatta başka bir göz tarafından bakılması daha iyi olabilir.
    İş çok daha doldurulacak 2 adet daha var.


  • @omaykan eş bilgilerinide applicant ile başlayıp, dolduruyoruz


  • @crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @zeplin DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar ben Ds-260 formunu gönderdim ancak aklıma iki soru takıldı.

    1. Askerlik kısmında Military Specials kısmına yazıcı olduğum için secretary diye yazdım. Onun yerine piyade,denizci vb. bişey mi yazmam gerekiyordu. Aynı zamanda ateşli silahlarda dahil olmak üzere uzmanlık derecesinde eğitiminiz var mı kısmını NO diye işaretledim. Askerlikte yaptığım 2 atış talimi vardı bu sebepten dolayı bu kısmı Yes diye mi işaretlemeliydim?

    2. Anadiliniz dışında başka bir dil biliyor musunuz sorusuna no diye cevapladım.Ancak A2 seviyesinde ingilizcem var bende yeterli görmediğim için No diye işaretledim. No diye işaretlemem dezavantaj sebeb olur mu?

    Bunlar için Ds-260 formunu re-submit etmeme gerek var mı?

    Şimdiden Teşekkürler.

    1. Sorun degil, bu sekilde kalabilir. Evet daha iyi olabilirdi ama sorun degil. Bunu sorun etmiyorlar.

    2. Sorun olmaz. Dezavantaj da olmaz, vize almak icin ingilizce bilmenize gerek yok.

    Ana dilinizden başka bir dil biliyor musunuz sorusuna ben rastlamadım galiba formda atlamış olamam değil mi?


  • @omertug cok tesekurler bilgiler icin benimde dosya numaram 30000 lerde herkeze ii sanslar..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum