Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ortaokul ve lise nedeniyle İngilizce'den Türkçe ye çat pat çeviriyorum. Ama Türkçe'den İngilizce ye (speaking) konuşmada ve (listening) konuşulan cümleyi algılamada sorun yaşıyorum. Kağıt üzerinden olmayınca ciddi sorun yaşıyorum. Bu yüzden öğrenme tekniği değiştirdim.

    Not : Benim niyetim konuşmak, denileni anlamak. Sınavlara çalışacak kişiler için hiç uygun olmayacaktır. Kişiden kişiye öğrenme farklıdır. Ben tavla oynarken faktöriyel hesabı yapan, hayatta derinlemesine algoritma yaratıp ona göre karar veren aşırı sayısalcıyım. Araştırıp benim öğrenebileceğim tekniği geliştirmeye çalışıyorum. Ezberi çok kuvvetli sözelci gibi benim öğrenmem imkansız. Kendinizi tanıyım ve ona göre bir sistem geliştirin.

    Dinleme için Heidi yi seyretmeye başladım. En basit temelde konuştuğu için başlangıç için olarak iyi. Daha sonra Friends ve how i met your mother'a başlayacağım.

    Heidi :

    Kitap olarak : Fono'nun kendi kendine hızlı ingilizce kitabından çalışıyorum. Bir tane harita kareli harita metod üzerinde yazarak çalışıyorum. Ama tekniği değiştirdim.

    Konuyu " anlamına gelen is fiil eki, «bir» anlamına gelen a ve bir de an isimden meydana gelir" demiş. Alta da sol tarafa ingilizcesi sağ tarafa türkçesini yazmış. İngilizceyi görünce anında çeviriyor. Türkçesini kontrol ediyordum. Bu yüzden de anlıyorum ama konuşamıyorum oluyordu.

    Bende kitaptaki İngilizcesinin kapatıp, soldaki türkçesini deftere yazıp İngilizce olarak sesli olarak söyleyip defterde yanına ingilizcesine çeviriyorum. Sonrada kitaptan kontrol ediyorum.

    Öğrendiğim her kelime için kelime kartları yaptım. 5cmx3cm olan kartların bir yüzüne kırmızı tükemmez ile türkçesini, diğer yüzüne kurşun kalemle ingilizcesini yazdım. Şeffaf koli bandı ile kapladım. Hazırda alabilirdim ama beynin öğrenmeye şartlanması, mecbur kalmasını sağlamak için bunu yaptım. Bunu da aynı şekilde Türkçesine bakıp İngilizeye çeviriyorum. Ayrıca sürekli karıştırıyorum. Diğer türlü sırayı ezberlemeye giriyor. Kelime kartındaki kelimeyle cümle kurarsan daha da iyi pekişiyor.

    Telafuz için Rosetta Stone dan çalışıyorum.

    Web sitesi olarak English Club TV dikkatimi çekti. Pekiştirme ve tekrarlamak için ileride 3 aylık almayı düşünüyorum. Sık sık %30 indirimleri oluyor. https://tv-english.club/elementary-a1-en/basic-lexis-a1-en/

    Amerikaya gitmeye hazırlananlar mesleği ile ilgili kullandıkları cümleleri ve kelimeleri not edip. bunların ingilizcesini öğrenmeleri onlar için daha iyi olacaktır.

    Avrupa, ABD dil öğrenme kitaplarından çalışmamamın nedeni verim alamamak oldu. Çünkü aynı dil grubunda değiliz. Ural-altay dil grubunda olan Japoncayı rahatlıkla öğrenebilirken, aynı zamanda bir Japon; Türkçeyi rahatlıkla öğrenebilirken. Japonlar ve Türkler başka bir dil grubunda olan İngilizce'yi çok zor öğreniyor. Bu kitaplarla bir Hollandalı, Alman çok rahat öğreniyor. Çünkü aynı dil grubunda sadece kelime ve bağlaçları öğrenmesi yetiyor.

    Kutsu : Ayakkabı aoi : mavi ka: midir
    Ayakkabı mavi midir?
    Kutsu wa aoi ka.

    Is the shoe blue?
    Ist der Schuh blau? - Alman
    Is de schoen blauw? - Felemence

    Bu yüzden öğrenme tekniğini değiştirmem daha iyi olacağına karar verdim.


  • "Ortaokul ve lise nedeniyle İngilizce'den Türkçe ye çat pat çeviriyorum" Dediğiniz Cümleye Çok Katılıyorum Speaking Gibi Aktiviteler Yapılmıyor Okullarda Ama Kurslarda Speaking Alıştırmaları Var "American Life" Diye Bir yer var tavsiyemdir fakat Servisinde Sorun Yaşadığımız İçin Ben Orayı 2-3 Haftada Bıraktım Eğer Aracınız Varsa Rahatlıkla Git Gel Yapabilirsiniz.

    Okullarda Artık Simple Present Tense Midir Ne Zımbırtıysa Her Yıl Durmadan Usanmadan Öğretiyorlar Ve İnatla Öğrenemiyorum
    Ekstra Olarak Evet Türkler İngilizceyi Daha Zor Öğreniyor Zaten Sebebini Açıklamışsınız.

    Benim Çalışma Tekniğim Aslında Şöyle ; Discord Denilen Bir Uygulama Var Ve Hep İşlek İngilizce Sunucularında Konuşuyorum Bazen Değil Genelde Rezil Oluyor Fakat Öğrenmem İçin Gerekli Bazen İnsanlarda Cümlelerimi Bak Şu Şöyle Olur Diyede Yazıyor ( Discordun İngilizceye Özel Bir Sunucusu Yok İlgi Alanınıza Ait Bir İngilizce Sunucu Bulun Yeter )

    Konuşmak İçin Bir Yöntem Olamaz Sadece Akışına Bırakarak Konuşmak Lazım Buda İngilizce Konuşulan Bir Yer Olması Lazım.Cambly Diye Bir Uygulama Var Onuda Pek Tavsiye Etmiyorum Pek Samimi Gelmedi Açıkcası Yapılcak En İyi Şey Yurtdışında İngilizce Öğrenmeye Gitmek İyi Forumlar Dilerim.


  • Turkce ogrenme kitlerini hic tavsiye etmem. Sozlugunuz bile ingilizceden ingilizceye olmali hele bir de faktoriyel hesaplarina kadar daldiysaniz bu ayrintiyi atlamamalisiniz. Cok zorlamanin anlami yok Everyda English, sikilmadan gunluk ilerlemelerle. Turkce TV seyretmeyi birakin, ingilizce haberlere bakin. Cnn,bbc gibi. Anlamasanda kulagin zamanla ayni kelimeleri duymaktan ogreneceksin


  • Ben amerikada sanirim bir ilki yaptim.Zamaninda yds icin kullandigim bir set vardi ydstime diye, onu satin aldim...Anlatici yunus hoca. Is zamanlarimin yogunlugundan dolayi kurs her daim mumkun olmuyor. Tabi durumu kendisi ile de paylastim, speakinge dolayli yoldan olsa da daha cok grammer, vocabulary ve reading uzerine etkisi olur dedi. Kendisi turkce anlatiyor ve anlatimi bana gore muazzam. Dersler direk yds ye yonelik bu arada. (Dinlemek isteyen olursa youtube da bayaa videosu var)

    Ben su sekilde planladim...

    Yunus hocanin setini aldim ve aksamlari calisiyorum.Ister istemez kelimeleri beynime kaziyo bu adam. Belirledigi onemli kelimeleri asiri tekrar ediyor. Donderip donderip kelimeleri hatirlatiyor. Sevdigimden dolayi pozitif de bir etkisi olmus olabilir. Ikinci asamada ise yakinimda bulunan utpb universitesinde yogunlastirilmis dil kursu var.Ona kayit oldum Mayis sonunda oraya baslayacagim. Os yerimde okumak icin ise hayvan mezarligi kitabini aldim. Hem bildigim ve daha once okudugum bir kitap, hem de ogrendigim kadariyla bu tarz islerde kullanimi uygunmus
    .Amacim en kisa surede advance seviyeye atlamak.Yanlis olabilir dusuncem ama yunus hoca ile, utpb kursuna kadar calisip, kelime, translate ve cumle yapilarina aliskanligimi saglamak, kitap okuyarak ise ogrendigim kelimeleri kullanip, sistematik bir alt yapi olusturmak.Gun icerisinde zaten konusmaya mecbur oldugum bir isim var, illaki bilincaltimdan o kelimeler gelecek ki yeni yapilari, kelimeleri mutlaka yansitiyorum...
    Bu sekilde kisa sure de yol alacagimi dusunuyorum..Yazi sanki biraz daginik oldu ama sanirim anlamissinizdir 🙂

  • Yasaklı

    bn youtube da ve film sitelerinde orijinali ingilizce altyazısı türkçe olarak film seyrediyorum. zaman zaman sadece ingilzce dinliyorum(altyazıyı kapatarak) geçmişte Kuşadası'nda pazarda çeyiz eşyası ve tekstil satmışlıgım ve turistlerle diyaloglarım var. Ama tabii yetersiz. ingilizceyi rahat anlıyor ve okuyup yazabiliyorum. Sadece konuşmada sorun yaşıyorum onu da gittigimde ister istemez konuşacagımı dşünüyorum(yani beynimdeki bilgiler mecbur kalınca pıt diye ortaya çıkacakmış gibi düşünüyorum) Tabii hatalı bi yaklaşımdır bu muhtemelen. Kursa da gittim üstelik sertifikam da var ama konuşmama çok bir katkısı olamadıgından kurslara para vermek ve zaman harcamak istemiyorum .Evde oglanlarla ara ara ingilizce konuşuyoruz. 🙂 bunun dışında bir şey yapmıyorum.


  • @money-money-money Discord dışında Paltalk tavsiye edebilirim. Orada çeşitli bölümlerde var. Dil öğrenme, kültürel konuşmalar, müzik, ülke ve onun şehirleri gibi. Ücretsiz ve kişileri bulmak bir şeyleri kurmak sizin çabanıza bakıyor. Şimdiye kadar discord, paltalk kime dediysem. Giripte kim uğraşacak onu demiştir. O yüzden pek dillendirmiyorum bende. Aşırı hazırcı insanlar.

    Discord da ingilizce konuşma grubu kurup. Kategorilere ayırır ve kurallar koyulur. Mesela Türkçe konuşmak yasak. İnsanların şevkini kıracak tutumlar yasak. Seviyeler olur. Belli zamanlarda belli konu üzerine konuşma yapabiliriz.

    Discord - English Language Learns
    Discord - Türkçe - English


  • @toronaga Ben Yavaştan Kurmaya Başladım Şahsen Yanıtınızdan Cesaret Alarak


  • @money-money-money
    Discord id'im : Turan#3082


  • İngilizce geliştirmek için kullandığım taktik bende çok işe yaramıştı.
    Ağır bir lisanı olmayan bir dizi seçip bunu orjinal sesiyle ve ingilizce altyazıyla izlemek.
    Anlamadığın bir nokta olduğunda sözlük açıp bakmak.
    Bir de "bu cümleyi ben kuramazdım" dediğiniz cümleleri sesli tekrar ederek konuşma ve telaffuzunuzu geliştirmek.. (evde kimsenin olmaması önerilir 😃 )

    Ben bunu 10 sezonluk friends dizisinin tamamı için yaptım lise sondayken (dizi daha 9uncu sezondaydi..)

    İngilizceyi büyük oranda bu şekilde öğrendim, iyi seviyede konuştuğumu söyleyebilirim..


  • ben amerikaya yerlestikten sonra anladim ki oyle super bir ingilizceye gerek yok yapacaginiz ise gore uber lyft deliver tarzi islerde basit ingilizce yeter ozellikle daha cok anlamada odakli olmak mantiklii geliyor bana. zaten genell olarak sizi cok dinlemiyorlar ve ikinci hatta ucuncu kez tekrar edebiliyorsunuz. bir kiz"a su kelimeleri bes kere tekrar ettim "three minutes ten dollars, five minutes fifteen dollars" mal olsa anlar ama dinlemiyorlar genel olarak. anlamaya odaklanmanizi tavsiye ederim eger bu tarz islerde calismayi dusunuyorsaniz ilk zamanlar. kendi mesleginiz ile ilgilisi ise orada biraz ingizlizce lazim tabi bu dedigim gunluk butun isleri halletmek icin. gelmeden once bence herkesin kesin yapmasi gereken bir diger konuda konusmak cambly, english central gibi uygulamalar ile en az 2-3 ay konusmaya calismak. faydasi ust seviyede siddetle tavsiye ediyorum


  • Biliyorum yeni gelenler ilk olarak uber lyft doordash gibi islerle basliyorlar para kazanmaya, epey hizli bir yol ve idame ettirebiliyor fakat eger ingilizceniz ilerlesin istiyorsaniz benim tavsiyem SSN kartlariniz gelir gelmez magaza, market gibi yerlere basvurmaniz. Eger ki temel diyaloglari anlayabilecek seviyede bir ingilizceniz varsa (konusabilecek demiyorum, anlayabilecek) bir sure sonra hem cok daha rahat anliyor hem de konusuyor olacaksiniz cunku MECBURSUNUZ 🙂
    Benim buraya gelmeden bir sene once aldigim IELTS puanim 6.5 idi, yani upper intermediate. Yani anliyor ve rahat konusuyor olmam gerekirdi degil mi? Hayir degil. Diziler kitaplar bir yere kadar. Gocmen ulkesi olan Amerika'da konustugunuz iki kisinin aksani bile birbiri ile ayni degil, insanlarin konusmalarini duyup adapte olmak gerekiyor. Mesela is yerinde bir arkadasim 'because' gelimesini 'bika' diye teleffuz ediyor. 'Yesterday' e 'yetirdi' diyor. 3 ay sonunda artik onun konusmasini anliyorum 🙂

    Calismaya basladigim ilk zamanlar insanlara 3 defa 5 defa kusura bakmayin anlamadim tekrar edebilir misiniz diye soruyordum, inanin cok sabirli ve anlayislilar. Hic bir kere bile 'eh yeter ama' ifadesi gormedim insanlarda. Bazen disaridan magazayi ariyorlar bir urunu sormak icin, onceden o telefonlari acamazdim mudurumu cagirirdim benim icin telefona bakar misin diye cunku telefondaki sesi anlamak cok daha zor, artik boyle bir sikintim da kalmadi. Sonuc olarak ilk geldinizde gunluk diyaloglara maruz kalacaginiz islerde calisirsaniz hem ingilizcenizi cok daha hizli ilerleteceksiniz hem ozguveniniz artacaktir. Paldir kuldur konusmaktan da cekinmeyin, bu kulaklar neler neler duydu 🙂
    Ps: Bir de su eklemeyi yapmak istiyorum, eger bazi kelimeleri yanlis bile soyluyor olsaniz genel olarak konustugunuz konunun kapsamindan karsi taraf sizi anlayacagi icin sizi duzeltmiyorlar, kaba olur diye dusunuyorlar sanirim. Ben ozellikle is yerimdeki arkadaslarima farkettikleri yanlislarimi duzeltmelerini rica ettim mesela. Tamamen yanlis bir kelime kullaniyor olabilirim veya yanlis telaffuz ediyor olabilirim, beni duzelttikleri zaman dogrusunu ogrenmis oluyorum.


  • @toronaga mrb
    Bende yedi aydır amerikadayim.izmirden geldim.evlendim.ingilizce kursuna gitmek yerine bende internet üzerinden öğrenmek için site arayisindaydim.onerinizi deniyeceğim tesekkurler


  • Busuu ve Duolingo uygulamalarından günlük çalışmaya çalışıyorum. Zaman bulabilirsem daha çok konuşmaya ve anlamaya yönelik olduğunu düşündüğüm Lingustaya başlayacağım.


  • Ben Lingusta çalışıyorum çok iyi bir teknikleri var çok başarılı bence tabiki herkesin düşüncesi farklı ve ayrıca Ferhat yıldız ın online ingilizce okuma yazama dersi var oradanda faydalanmaya çalışıyorum ama şu bir gerçek öğrenmenin yaşı yok istekli olmak lazım gerisi zaman içerisinde aşılır


  • Ben alışveriş videolarını çok sevdiğim için artık yabancı youtube kanallarını altyazı ile izler oldum. Aynı şehirde aynı dükkanlara gidip farklı aksaanlar ile konuşanları gördükçe kulağım alışmaya başladı. Anlıyormuyum hayır tabiii😆 sadece içinden 1 veya 2 cümle anlayıp genelleme yapmamaya çalışıyorum. Çok merak edersem de altyazıdan translate yapıyorum. Yakında alt yazılar kapalı izlemeye başlayacağım. Deneyeceğim yani

    Çok sıkıldım mı ingilizce çocuk videoları açıp onlarla birlikte tekrarlıyorum. Hem çizgi filmleri oldum olası severim hemde çok eğlenceli oluyor. Tavsiye ederim



  • Duolingo ve Memrise bana yetiyor. 🙂 Öğrenmek için zaten gerisi pratiğe kalıyor. 🙂 bide bazen aynada kendi kendine konuşmak gerekiyor 😃 speaky olabilir. Hello talk vs. Ayrıca bunların hepsinin hileli yani premium hallerini bulmak istiyorsanız da Duolingo MOD APK memrise mod apk speaky mod apk vs. yazarak bulup ömür boyu kullanabilirsiniz. Eğitimde paraya karşı bir insanım. Bilgi satılamaz.


  • @toronaga İngilizce'yi nasıl öğrenmeye çalışıyorsunuz? içinde söyledi:

    Videodaki hoca benim kendi kendime keşfettiğim şeyleri önermiş. Daha önce kimseden duymamıştım bu yöntemleri ama gerçekten faydalı ve mantıklı. Keşke daha önceden bilseydim.

    Ben konuşmamı akıcı hale getirmek için kendi kendime İngilizce konuşuyordum, etrafta konuşacak adam yokken. Mesela günün olaylarını yolda yürürken İngilizce düşünüyorum neler oldu bitti diye. Siyaset olsun, futbol olsun artık kafamda ne düşünce varsa İnglizceye döküyorum. Bunun dışında telefonu, pcyi ingilizce kullanıyorum. Genelde İngilizce videolar izliyorum. Araştırmam gereken şeyleri mutlaka İngilizce arıyorum önce.

    Okumak için kaynak tavsiyesi istiyorsanız Quora.com'da soruları/cevapları veya medium.com'da makaleleri ilgi alanınıza göre okuyun. Kolaylık açısından, Chrome'da google translate eklentisi var, kelimeye çift tıklayınca direkt çevirisini gösteriyor. Onu yükleyip bilmediğiniz kelimeleri eş anlamlarıyla beraber not edip öğrenmeye çalışın. Okuduğunuz şeyi mümkünse sesli okuyun, çünkü sesli okurken bazen kelimelere dilinizin dönmediğini fark edeceksiniz. İçinizden okurken bunu fark edemiyorsunuz. Diliniz alıştıkça konuşurken akıcılığınız da artacaktır. translate.google.com'da mikrofon simgesine tıklayıp kelimeyi telaffuz edin. Kelimeyi doğru telaffuz edene kadar tekrarlayın. Dinlediğiniz, izlediğiniz şeyleri kafanızdan Türkçe'ye çevirmeyin. Zamanla alışacak İngilizce düşünmeye, anlamaya başlayacaksınız. Youtube'da sınırsız kaynak var. İlgi alanınıza göre istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Anlayabilecek kadar yeterli değilseniz, Türkçe altyazılı dizi, film izleyin.


  • Herkese Merhaba,
    DV2020 talihlilerindenim ve bir problem veya gecikme olmazsa 2020 yazında Amerika'da bulunacağım. Amerika'da ve Türkiye dışında bir çoğumuzun ortak problemi olan İngilizce'yi geliştirebilmek için Cambly adında bir siteyi kullanıyorum. Cambly'de ana dili İngilizce olan eğitmenlerle istediğim zaman görüntülü konuşarak İngilizce öğrenip, geliştirebiliyorum. Aşağıdaki linki kullanarak Cambly'den ücretsiz 10 dakikalık deneme dersi kullanabilirsiniz.

    https://www.cambly.com/invite/letsenglish


  • Herkese merhaba, ilk yorumda şöyle bir şey yazılmız: "Avrupa, ABD dil öğrenme kitaplarından çalışmamamın nedeni verim alamamak oldu. Çünkü aynı dil grubunda değiliz. Ural-altay dil grubunda olan Japoncayı rahatlıkla öğrenebilirken, aynı zamanda bir Japon; Türkçeyi rahatlıkla öğrenebilirken. Japonlar ve Türkler başka bir dil grubunda olan İngilizce'yi çok zor öğreniyor. Bu kitaplarla bir Hollandalı, Alman çok rahat öğreniyor. Çünkü aynı dil grubunda sadece kelime ve bağlaçları öğrenmesi yetiyor."

    Ne yazık ki katılamıyorum buna.. İngilizceyi öğrenmek Dünya'nın en basit işidir.. Sadece doğru yöntemi bilmek gerekir. Bu noktada şunu düşünün İngilizce neden Dünya dili olmuştur? Elbette İngiltere'nin zamanında üzerinde güneş batmayan bir imparatorluk olmasının etkisi var. Ama İngilizce'nin basit bir dil olmasının da etkisi var.

    Bilenler bilir, geçmişte ilkokulu bitirdikten sonra bir sınava girilirdi. Kazananlar ortaokul ve liseyi Anadolu lisesinde okurlardı. Bazı dersler İngilizce olurdu hatta. Sonra o sınavlarda kaldırıldı, o liseler de kapatıldı zaten. O liselerden mezun olanlar varsa çevrenizde, bakının, İngilizceleri çok iyidir. Çünkü o liselerde sadece İngilizce öğretilmezdi. İngilizce kullanılarak başka şeylerde öğretilirdi. Bu yöntemin adı da CLIL yöntemidir. Yani Content and Language Integrated Learning.. Yani içerik ve dil bütünleşik eğitim..

    Kısaca söylemek gerekirse İngilizceyi kullanarak başka şeyler yapmak.. Mesela İngilizceyi kullanarak matematik dersi işlemek, ingilizceyi kullanarak bulmaca çözmek.. Üniversitelerimizde İngilizce bölümler bu şekildedir. Bu yüzden üniversitelerde İngilizce bölüm okuyanlar İngilizceyi güzel öğrenirler. Ben İngilizce İşletme mezunuyum. Hukuk dersleri hariç bütün derslerimizi İngilizce görürdük.

    İşte bu yüzdendir ki, bir kişi, öğrenmek istediği dilin kullanıldığı ülkeye gittiğinde çok kısa sürede o dili öğrenir. çünkü her konuda o dile maruz kalır. Günlük alışverişini İngilizce yapmak zorunda kaldığın zaman marketten aldığın her şeyin İngilizcesini 2-3 güne öğrenirsin..

    Burada İngilizce öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiyem şudur. Bir kaynak bulup genel olarak grammerin üzerinden geçsinler. Oturup kelime ezberi yapmaya çalışmayın. Onun yerine başlangıçtan daha zora doğru seviyeleri olan İngilizce çocuk kitapları var.. Alın onların çevirilerini yapın.. Bilmediğiniz bir kelime çıktığında sözlükten bakın anlamına.. Çevirisini yapıp yazın bir başka deftere bütün hikayeyi. Zamanla oradaki kelimeleri öğrendiğinizi göreceksiniz.. Bakın ezberlediğinizi değil, gerçekten öğrendiğinizi göreceksiniz.

    Zamanla seviyenizi arttırır daha zor hikaye kitaplarına geçersiniz. En son olarak da ilgi alanlarınızı içeren yazıları netten bulup onları çevirmek olur. Örneğin ekonomi ile mi ilgileniyorsunuz. Amerika'daki gazetelerin ekonomi sayfalarını çevirmeye başlarsınız. Zaman içerisinde kelime haznenizin muazzam arttığını göreceksiniz..

    Bu da size Amerika öncesi özgüven verir zaten.. Konuşma kısmına gelince, Türkiye'de konuşabileceğiniz bir yabancı bulabiliyorsanız ne ala.. Bulamıyorsanız bile endişelenmenize gerek yok. Amerika'ya indikten 2-3 ay sonra dilinizin nasıl açıldığına inanamayacaksınız bile..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum