Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın annesi Amalija ile babası Viktor Knavs'ın bir süre önce ABD'de kalıcı oturma ve çalışma imkanı sağlayan Yeşil Kart (Green Card) almaya hak kazandıkları bildirildi.
    Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, Knavsların avukatı Michael Wildes, konuyla ilgili açıklamasında ikilinin bir süre önce Yeşil Kart sahibi olduklarını belirtti.

    Knavs çiftinin ne zaman ve ne şekilde Yeşil Kart aldıklarını açıklamayan Wildes, "Bayan Melania'nın ebeveynlerinin ABD'de yasal oturma iznine sahip olduğunu teyit edebilirim. Ancak müvekkillerim kişisel haklarına saygı duyulmasını istiyor" değerlendirmesini yaptı ve bu konuda daha fazla yorum yapmayacağını söyledi.

    TRUMP "GÖÇMEN ZİNCİRİNE" KARŞI

    Amerikan kamuoyunda "göçmenlik" tartışmaları devam ederken bu konudaki sert yaklaşımları bilinen Trump'ın eşinin ebeveynlerinin nasıl Yeşil Kart aldıkları ayrıca tartışma konusu oldu.

    Zira Trump, "göçmen zinciri" adı verilen ve Yeşil Kart almış bir kişinin kendi ailesinden başka kişilere de sponsor olarak onların da kalıcı oturma izni almasına imkan veren düzenlemenin kaldırılmasını istiyordu.

    Amerikan medyası, Knavsların "göçmen zinciri" yoluyla Yeşil Kart almış olabileceğini, bu durumda Trump'ın "tutarsız" davranmış olacağını savunuyor.

    Seçim döneminde Amerikan "halkını savunmak" amacıyla ülkeye gelen göçmenlere ciddi kısıtlamalar getireceğini vaat eden Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu ilk hafta nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına vize yasağı getirmişti. Amerikan yargısı tarafından yürütmesi durdurulan kararın ardından iki kez daha benzer kararlar alan Trump, tüm ülkeye hitap ettiği "Birliğin Durumu" konuşmasında "Yeşil Kart çekilişi" ile "göçmen zinciri" uygulamalarının kaldırılması gerektiğini dile getirmişti.

  • ⭐⭐

    çekilişlemi kazanmışlar acaba
    büyük ihtimal melania hanım sayesinde cekilişsiz almışlardır green cardı


  • ortada torpil olduğu kesin (:


  • şimdi anlaşıldı trump'ın yeşilkart istememesinin nedeni. kaynanasından için "Allaha yakın benden uzak olsun" diyememesiymiş tüm mesele 🙂


  • Desenize toplam kotadan 2 kişi daha azaldı :((


  • Konu dışı olacak ama;

    Yeşil Kart almış bir kişinin kendi ailesinden başka kişilere de sponsor olarak onların da kalıcı oturma izni almasına imkan veren sistem nedir? Olabilir mi acaba diye düşündüğüm bir konuydu ama böyle bir şey varmış demek. Örneğim annem için nasıl yapabilirim bunu. (Henüz kazanmış değilim, görünce merak ettim)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @apex Melania Trump'ın anne ve babasına "Yeşil Kart" içinde söyledi:

    Konu dışı olacak ama;

    Yeşil Kart almış bir kişinin kendi ailesinden başka kişilere de sponsor olarak onların da kalıcı oturma izni almasına imkan veren sistem nedir? Olabilir mi acaba diye düşündüğüm bir konuydu ama böyle bir şey varmış demek. Örneğim annem için nasıl yapabilirim bunu. (Henüz kazanmış değilim, görünce merak ettim)

    suraya bir bakin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak/1

    ayrica ABD vatandasi olduktan sonra yine anne ve babaniza, esinize ya da cocuklariniza gocmenlik basvurusu yapmak mumkun.


  • @crazycells Bilgilendirme için teşekkür ederim, forum bilgilerini okumadan acele ettim sanırım. Daha sonra okuduğumda hemen hemen her bilgiye ulaşabileceğimiz bilgiler mevcut. Tekrar teşekkürler..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum