[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@stickezz DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhabalar, benim şöyle bir kaç sorum vardı. Şu anda bir üniversitede öğrenciyim. DS-260 formunu doldururken, meslek kısmına öğrenci yazıp okul ismi, adresi vs girdim. Eğitim geçmişi sayfasında "Highest Level of Education Completed" kısmına High School Diploma , University - No Degree kısımlarından hangisini seçmeliyim yoksa other kısmında mı belirtilebilir? Diğer sorum, üniversiteye devam ederken bir firmada 5 aylık bir çalışma deneyimim olmuştu orada istenen telefon numarasında şirketin mi yoksa benimle ilgilenen kişinin mi yazmalıyım? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
High School Diploma'yi secebilirsiniz.
Sizin supervisor'unuzun bilgilerini yazmanizi tavsiye ederim.
-
@cato @grankart @emresilme @KnightMan
lutfen imzanizi duzenleyin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin -
@crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.cok ilgilisiniz.sizden bir ricam olacak,acaba bu konularda görüşebileceğim bir firma önerebilir misiniz?çok memnun olurum
-
@semihmete benim de bir iki defa başıma geldi. anladığım kadarıyla caps lock açık değilse dahi büyük harflerle yazıyormuşsunuz gibi gösteriyor, ama küçük harf algılıyor. I yerine ı olunca TR karakteri olduğu için hata veriyor. Caps lock açık olduğundan emin olup bir daha deneyin.
-
@crazycells cok tesekkurler yardimlariniz ve hizli donusunuz icin.. iki form arasinda uyumsuzluk olmasi problem yaratir mi acaba diye tereddut ettim ama sizin dediginiz mevcut duruma daha uygun olacak sanirim...
-
@crazycells çekilişte kullandığımız fotoğrafın tarihi dolduğu için yani altı aydan fazla olduğu için yeni fotoğraf kullanmak gerekir değil mi?
-
@kubra önceki mesajlarda fotoğrafın size ait olması yeterli yazılmış ama yine de sormak istedim :)
-
@crazycells
Düzenledim.
Eski pasaportu buldum. Üzerinde 2005 yılında ilk giriş yaparken ( henüz daha kart basılıp adresime gönderilmediğini an) pasaporta kırmızı soğuk mühür basılmıştı. Üzerinde “ processed for ı-551 temporary evidence for lawful admission for per. res. Until..... bu mührün basıldığı tarih bana ilk göçmen vizesinin issued olduğu tarih olarak kabul edebilirim demek istiyorsunuz değil mi? -
@crazycells Harikasınız. Sağ olun, var olun!
-
@crazycells llk soruma vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Yorumlarınız bize ışık tutuyor. Sanırım ds-260 ile ilgili son entrym olacak ki tedirgin olduğum başka konu kalmadı.
- Doğum yeri blogunda city malumunuz kimlikte köy de olabiliyor. Kimlikte köyse yine aynı şekilde köy adını mı yoksa idari olarak bağlı olduğu ilçeyi mi yazmalıyız.
- Bebeğimiz adına henüz pasaport çıkartmadık. Videoda bu durumda “other travel ...” girin demiştiniz. Bu şekilde girip onaylayıp formu gönderdikten sonra, pasaport sonradan çıkarılsa bile değişiklik yapmayın mülakat tarihine kadar diye birşey hatırlıyorum. Doğru muyum?
-
Merhaba,
Daha önce vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacaktı.
- Girmiş olduğum Amerikan adresi ve green kart için de o adresi seçeceğim. Fakat arkadaşım ailesiyle yaşıyor ve gittiğimde o adreste yaşamayacağım. Yaşayacağım bir adres mi bulmalıyım yoksa o adresin kalması problem yaratmaz mı?
- Sıralamam 37XXX ve tahminime göre mülakat tarihi haziran veya temmuz 2020 olacak ve benim askerlik tecil sürem 2020 temmuz ayında bitiyor. Tecilin bitmesi bir problem yaratır mı? Eğer yaratıyorsa bu sene eylül ayında yüksek lisansa yazılıp tecil süresini uzatmalı mıyım sizce
Teşeklürler
-
@izmufuk DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.cok ilgilisiniz.sizden bir ricam olacak,acaba bu konularda görüşebileceğim bir firma önerebilir misiniz?çok memnun olurum
hicbirini onermem.
-
@kubra DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells çekilişte kullandığımız fotoğrafın tarihi dolduğu için yani altı aydan fazla olduğu için yeni fotoğraf kullanmak gerekir değil mi?
evet, mulakata guncel bir fotograf goturmelisiniz. DS-260 icin fotografa gerek yok.
-
@xapmaz DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells llk soruma vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Yorumlarınız bize ışık tutuyor. Sanırım ds-260 ile ilgili son entrym olacak ki tedirgin olduğum başka konu kalmadı.
- Doğum yeri blogunda city malumunuz kimlikte köy de olabiliyor. Kimlikte köyse yine aynı şekilde köy adını mı yoksa idari olarak bağlı olduğu ilçeyi mi yazmalıyız.
- Bebeğimiz adına henüz pasaport çıkartmadık. Videoda bu durumda “other travel ...” girin demiştiniz. Bu şekilde girip onaylayıp formu gönderdikten sonra, pasaport sonradan çıkarılsa bile değişiklik yapmayın mülakat tarihine kadar diye birşey hatırlıyorum. Doğru muyum?
-
Evet, city of birth'de kimlik bilgilerinizi aynen yazin, koy olmasi farketmez.
-
Dogrudur. Belgeleri KCC'ye gondereceginiz zaman degisiklik yaparsiniz.
-
@cato DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells
Düzenledim.
Eski pasaportu buldum. Üzerinde 2005 yılında ilk giriş yaparken ( henüz daha kart basılıp adresime gönderilmediğini an) pasaporta kırmızı soğuk mühür basılmıştı. Üzerinde “ processed for ı-551 temporary evidence for lawful admission for per. res. Until..... bu mührün basıldığı tarih bana ilk göçmen vizesinin issued olduğu tarih olarak kabul edebilirim demek istiyorsunuz değil mi?o sayfalarin hicbirinde A number, Registration number gibi bir bilgi yok mu?
Evet, isterseniz o tarihi baz alarak yazin. Merak etmeyin, eski tarihler konusunda konsolos anlayisli. -
@solaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba,
Daha önce vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacaktı.
- Girmiş olduğum Amerikan adresi ve green kart için de o adresi seçeceğim. Fakat arkadaşım ailesiyle yaşıyor ve gittiğimde o adreste yaşamayacağım. Yaşayacağım bir adres mi bulmalıyım yoksa o adresin kalması problem yaratmaz mı?
- Sıralamam 37XXX ve tahminime göre mülakat tarihi haziran veya temmuz 2020 olacak ve benim askerlik tecil sürem 2020 temmuz ayında bitiyor. Tecilin bitmesi bir problem yaratır mı? Eğer yaratıyorsa bu sene eylül ayında yüksek lisansa yazılıp tecil süresini uzatmalı mıyım sizce
Teşeklürler
-
Eger guvenilir bir adres ise, form icin kullanabilirsiniz.
-
Gocmenlik sureci icin sorun yaratmaz, ama Turkiye'deki islemler icin yaratabilir. Ulkeden cikma vs. konusunda.
-
@crazycells bu durumda yüksek lisansı başlatmak zorunda kalacağım. Yüksek lisansa başladığımda daha sonra ds-260 formunda güncelleme yapmam gerekir mi
Ve doğru anladıysam o belirttiğim adreste yaşamak zorunda değilim doğru mudur
Teşekkürler
-
@crazycells bu durumda yüksek lisansı başlatmak zorunda kalacağım. Yüksek lisansa başladığımda daha sonra ds-260 formunda güncelleme yapmam gerekir mi
Teşekkürler
Hayir, daha sonra DS-260 formunda guncelleme yapmamalisiniz, sadece eksik olan bilgiler varsa doldurmalisiniz.
Size ait olmayan bir adresi sizinmis gibi gostermemelisiniz, o adreste yasayan kisinin ismini de formlara yazmalisiniz.
-
@crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Teşekkürler
Hayir, daha sonra DS-260 formunda guncelleme yapmamalisiniz, sadece eksik olan bilgiler varsa doldurmalisiniz.
Size ait olmayan bir adresi sizinmis gibi gostermemelisiniz, o adreste yasayan kisinin ismini de formlara yazmalisiniz.
Yüksek lisansa eylül 2019 da başladıktan sonra DS-260 formunda olacak ve bu bilgiyi ekleyeceğim sanırım.
Evet green kartı teslim edileceği adres kısmına o adreste yaşayan arkadaşımın adını ve soyadını yazacağım.
Teşekkürler
-
@crazycells yanıtınız için teşekkür ederim, son olarak Highest Level of Education kısmına High School - Diploma ile Attended kısmına 2 yazarak liseyi ve şu an okuduğum üniversiteyi(henüz bitirme tarihi olmadığı için) Diploma kısmını "None Yet" yazarak ve güncel bir tarihle doldurdum. Herhangi bir tutarsızlık var mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
50
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum