[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@solaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba,
Sizden bir kaç konuda desteğinizi rica ediyorum.1)Lise diplomamı bulamadım. Lise diploma puanının kaç olduğunu tam olarak bilmiyorum. Yaklaşık değer yazsam problem yaratır mı? İnternette çok araştırdım fakat diploma notu sorgulama sitesi bulamadım.
2)Ailem ile yaşıyorum fakat annem ile benim ikametim ablamın evinde gözüküyor, babamın ise şuan yaşadığımız evde. Adres bilgilerimizi her birimiz için e-devlette olduğu gibi mi girmeliyiz?
3)16 yaşından beri yaşadığımız yerler için sorulan soruda 2 defa work&travel ve 5 ay İtalya'da erasmus adres bilgilerini girmeli miyim?
4)Daha önce yapmış olduğumuz işler kısmında Amerika'da work&travel ile yapmış olduğum iş deneyimini yazmam doğru mudur?
5)Aşı bilgilerini e-devletten kontrol ettim ve kayıt bulunamadı. No olarak işaretleyip videoda yer alan notu girdikten sonra ne zaman ve hangi aşıları yaptırmalıyım?
6)Street address(Line 1) alanına mahalle sokak kapı no girilecek diye okudum. City kısmına ilçe yazılması gerektiği konusunda emin olamadım. Teyit edebilir misiniz lütfen.
7)Son olarak formu yalnız doldurup hata yapmaktan korkuyorum. Önerebileceğiniz bir yol var mı?Sabırla sorularımızı cevaplayıp, bu süreçte yaşadığımız stresi azalttığınız için sonsuz teşekkürler.
-
Lise notunuzu soruyor mu form? Universite okudunuz mu?
-
Gercek neyse o sekilde belirtmelisiniz.
-
5 ay uzun sure onu yazin; eger work and travel 3 ay surduyse yazmaniza gerek yok. Onu gezi gibi degerlendirebilirsiniz.
-
Yazabilirsiniz, eger profesyonel olarak yaptiginiz seyle ilgili degilse illaki yazmaniza gerek yok.
-
Siz degil, saglik muayenesi sirasinda doktor yapiyor o asilar. Ayrintili bilgi icin 2020 Mulakat Deneyimlerini inceleyebilirsiniz.
-
Evet, province kismina il, city kismina ilce yazabilirsiniz.
-
Formu doldurduktan sonra bilgilerinizi bilen birine kontrol ettirebilirsiniz.
-
-
@erkangeziyor DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells yok baskasının fotografı değil,sadece bi sure onceki vize fotografı ile
o halde sorun olmaz.
@ufuk-kaya DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells @Erkangeziyor Bu soru benim de ilgimi cezbetti, örneğin mülakat aşamasında başvuruda kullandıgımız fotograf yaklaşık 3-4 yıllık bir fotoğraf olmuş olsa (diyelim ki pasaporttaki fotoğrafın aynısı olsa) ancak yine kendinin fotoğrafı olacak tabi; bu durumda sorun çıkar mı dersiniz ?
yok, sorun cikmaz. fotograftaki siz oldugunuz surece sorun olmaz.
-
@crazycells Sabrınıza,emeğinize,nezaketinize sağlık. Sağoluun, varolun :)
-
@crazycells Evet üniversite mezunuyum ve şuan çalışıyorum.
Degree or diploma kısmını anlayamamışım sanırım. Videoyu izlemiştim aslında.
2)İkametgah adresi ile ilgili tereddütte kaldım bunların kontrol ettiği bir sistem varsa benim devlet sisteminde yer alan ikametgah adresimin form'da belirttiğimden farklı olması sorun yaratır mı?
Seçimden sonra adresimi şuan yaşadığım eve taşıyacağım fakat annemin adresi diğer adreste kalacak. Formda anne ve babanız aynı adreste mi yaşıyor diye soru olduğu için üzerinde duruyorum.Son oalrak Erasmus ile gittiğim üniversiteyi de eğitim bilgilerine yazmalı mıyım bir dönem eğitim gördüğüme dair.
Teşekkürler
-
@solaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells Evet üniversite mezunuyum ve şuan çalışıyorum.
Degree or diploma kısmını anlayamamışım sanırım. Videoyu izlemiştim aslında.
2)İkametgah adresi ile ilgili tereddütte kaldım bunların kontrol ettiği bir sistem varsa benim devlet sisteminde yer alan ikametgah adresimin form'da belirttiğimden farklı olması sorun yaratır mı?
Seçimden sonra adresimi şuan yaşadığım eve taşıyacağım fakat annemin adresi diğer adreste kalacak. Formda anne ve babanız aynı adreste mi yaşıyor diye soru olduğu için üzerinde duruyorum.Son oalrak Erasmus ile gittiğim üniversiteyi de eğitim bilgilerine yazmalı mıyım bir dönem eğitim gördüğüme dair.
Teşekkürler
-
aldiginiz derece veya diploma soruluyor, not degil. Eger universite mezunuysaniz, lise diplomaniz universite'dedir.
-
sorun olmaz.
-
oradan bir derece ya da diploma almadiginiz icin bence gerek yok.
-
-
@crazycells turist vizesine basvururken Ds160 formu vardı.onda formu doldurmaya baslayınca kayıtlı bilgileri submit edinceye kadar 1 ay süresi vardı diye biliyorum,sonra göndermeyince siliniyormus. Ds260 formunda öyle bir şart yok diyorsunuz yani?
-
@crazycells
Merhaba fazla zamanınızı almadan kısa bir sorum vardı. Bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum. 2005 yılında geren card çıktı gidip iki sene yaşadım döndüm . Hakkım kayboldu. Dv2020 Den tekrar Çıktı. Case 33.600 . Sorulardan birinde takıldım , forumda cevabı bulamadım . Daha önce alien numarası aldınız mi diye soruyor evet dedim ve ziyaret tarihlerini yazdım. Sonraki soru have u ever issued us visa? Der. Buraya benim hayır mı demem lazım . Evet diyince bana visa tarihini ve cinsini soruyor. Bende bu bilgiler hiç olmadı. Bu konuda bilginiz varsa paylaşabilir misini? -
öğrenci yurdunda kalınan 2 sene diğer e -devlette çıkan 1 ikamatgah ile çakışıyor olmasına rağmen sistem hata vermedi, kayıt ettim, şimdi tekrar kontrol ettim, adresler kayıt olmuş. ne yapmalı @crazycells ?
-
@erkangeziyor DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells turist vizesine basvururken Ds160 formu vardı.onda formu doldurmaya baslayınca kayıtlı bilgileri submit edinceye kadar 1 ay süresi vardı diye biliyorum,sonra göndermeyince siliniyormus. Ds260 formunda öyle bir şart yok diyorsunuz yani?
hayir, yok.
-
@cato DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells
Merhaba fazla zamanınızı almadan kısa bir sorum vardı. Bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum. 2005 yılında geren card çıktı gidip iki sene yaşadım döndüm . Hakkım kayboldu. Dv2020 Den tekrar Çıktı. Case 33.600 . Sorulardan birinde takıldım , forumda cevabı bulamadım . Daha önce alien numarası aldınız mi diye soruyor evet dedim ve ziyaret tarihlerini yazdım. Sonraki soru have u ever issued us visa? Der. Buraya benim hayır mı demem lazım . Evet diyince bana visa tarihini ve cinsini soruyor. Bende bu bilgiler hiç olmadı. Bu konuda bilginiz varsa paylaşabilir misini?Daha once vize aldiginiz icin 'evet' demeniz gerekiyor. Eger bilgileri unuttuysaniz, bilmediginizi gosteren N/A, Not Available, XXX, 0000 gibi cevaplarla o kisimlari doldurmanizi tavsiye ederim. "Hayir" diye cevap vermeyin. Alien Number'inizi eski green card'in uzerinde veya gocmen vizenizde (DOS ya da USCIS'ten aldiginiz baska belgeler de varsa onlarda) registration number olarak gorebilirsiniz.
-
@mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
öğrenci yurdunda kalınan 2 sene diğer e -devlette çıkan 1 ikamatgah ile çakışıyor olmasına rağmen sistem hata vermedi, kayıt ettim, şimdi tekrar kontrol ettim, adresler kayıt olmuş. ne yapmalı @crazycells ?
sistem kabul ettiyse sorun yok.
-
merhaba
üniversite öğrencisiyim okul adını yazarken üniversiteyi ingilizce olarakmı(university) yazmam gerekir bide bölümü yazmaya gerek varmı eger varsa nereye yazacaz üniversite adının yanına mı ? -
@grankart DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
merhaba
üniversite öğrencisiyim okul adını yazarken üniversiteyi ingilizce olarakmı(university) yazmam gerekir bide bölümü yazmaya gerek varmı eger varsa nereye yazacaz üniversite adının yanına mı ?Formu doldururken forum kaynaklarini kullanmanizi tavsiye ederim:
bit.ly/GCpaketi
bit.ly/GCvideosuPek cok sorunun cevabi burada mevcut.
-
@crazycells herşeyden önce teşekkür ederim. Alien number bende mevcut. Fakat mülakat sonrası eve gelen 6 aylık geçici vize bilgilerine ihtiyacım var sanırım. Onu da bulmak imkansız. ABD ye girerken polis almıştı :) . Peki evet dedim bana bize numarası ve bize veriliş tarihi soruyor onları cevaplamadan geçemiyorum. Ne yapmalıyım?
-
@crazycells çok teşekküre ederim vakit ayırdığınız için bide çalıştığım iş kımına yazları babamın yanında çalışıyorum tarım işçisi olarak ama kayıt, sigorta falan yok.yazmamı tavsiye edermisiniz? ve mevsimlik bir iş bu işe başlama tarihi bitiş falan...
-
http://prntscr.com/nnk7y1 burada, en yüksek eğitim derecesini university degree yaptık,
ve
AFYON KOCATEPE UNIVERSITY BOLVADIN " MESLEK YUKSEK OKULU. MESLEK YÜKSEK OKULU kısmına ne yazmalıyız veya Türkçe olarak kalabilir mi?
Lisans (labour economics and industrial relations), Ön Lisans (foreign trade) bölümlerinin Degree, Diploma or Certificate Received kısmına DIPLOMA yazdım. Doğru mudur? @crazycells
Çok teşekkürler tekrardan, sabrınız ve anlayışınız için.
-
State leri n/a olarak bırakıp city alanlarını İzmir İstanbul olacak şekilde dolduruyoruz değil mi?
-
Merhabalar, oncelikle kazanan kisileri tebrik etmek istiyorum. sorum, case numberim 2020EU00050xxx yani bu benim 50 bin kusur sirada oldugumu gosteriyor sanirim, eger oyle ise green kart alma ihtimalim dusuk mu oluyor? tesekkurler..
-
maılıng adress bolumune adres yazıyorum durmadan aynı hata verıyor..Ama ben ne nokta ne vırgul nede ozel bır karakter kullanmıyorum,sureklı bu hata verıyor kaydedemıyorum..sorun nerde
-
@semihmete Please correct all areas in error as indicated below. Once you have finished, click ‘Save’ or ‘Next’ to continue completing your online application form.•Address (Line 1) is invalid. Only the following characters are valid for this field: A-Z, 0-9, period (.), question mark (?), apostrophe ('), hyphen (-), comma (,), semi-colon (;), and space.
•Address (Line 2) is invalid. Only the following characters are valid for this field: A-Z, 0-9, period (.), question mark (?), apostrophe ('), hyphen (-), comma (,), semi-colon (;), and space.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum