Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 365.4k 361

  • @gokcell boeing'in kabahati zaten pilotları eğitmemek, taca atabileceği bir konu değil.
    Bazı 737-800 pilotları Max uçaklarına geçiş için gelen eğitimi (6-7 saatlik pdf dosyası) yeterli bulmamış, simülatörde uçmak istemiş ve boeing bu pilotları reddetmiş.
    https://www.nbcnews.com/news/us-news/u-s-pilots-complained-about-boeing-737-max-8-months-n982651

    Havacılık biraz benim ilgi alanıma girdiği için aslında çok detaylı da yazabilirim ama sanırım siz kararınızı vermişsiniz :)
    Ancak bindiniğiniz herhangi başka bir uçak modelinin de daha önce bir kazaya karışmamış olma ihtimali baya düşük onu da belirteyim..

    Güvenli uçuşlar dilerim..


  • ........


  • @gokcell ben sanırım anlatamıyorum.
    Boeing'e yöneltilen en büyük suçlama bu eğitim konusu. Boeing'in kaçmak için kullandığı bir konu değil. Yani "gak guk" falan yapabilecekleri bir husus değil.

    Neyse ilk mesajınızda dediğiniz gibi polemiğe dönüşecek konu gibi duruyor ve sanki ben bu uçakları savunuyormuş gibi hissettim kendimi o yüzden başka bir mesaj yazmayayım en iyisi..


  • ........


  • @daydreamer bizde geçen yıl kg fazlası ödememek için a101den bagaj tartısı almıştık hemde 9.90 tlye çokta güzel çıktı şansımıza hiç yanıltmadı bizi her yere de yanımızda götürüyoruz avuçiçi kadar takip ederseniz sizde indirimlerden bulabilirsiniz arkadaşlar


  • Biz seyahate çıktığımızda hiç aktarma seçeneğini kullanmıyoruz. Amerikayada gidecek olursak direk uçuş tercih edicez ki oda var. Tek aktarma izmirden istanbula olacak oda sorun değil. Biraz tecrübe kazanınca belki aktarma seçeneğini kullanırız bilemiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokcell @VolkanU

    Hem BOEING'in software guncellemesi sorunlu hem de pilotlarin egitilmemesi problem. Ama en onemlisi BOEING'in bazi cok onemli bilgileri (software'in nasil davranacagini) pilotlara aktarmamasi, bu konuda pilotlari bilgilendirmemesi, egitmemesi.

    VOX'un su video'sunu incelemenizi tavsiye ederim, olaylari oldukca mantikli ve anlasilir bir sekilde aciklamis:
    https://www.youtube.com/watch?v=H2tuKiiznsY


  • Biletlerimizi Ukrayna Havayolları'ndan aldık.30 Haziran'da İstanbul'dan Kiev aktarmalı JFK'e uçuyoruz.Ukrayna Havayollarını seçme nedenimiz çok ucuz olması 2 kişi için toplamda 633$ gibi bir fiyat ödedik.Kişi başı 2x23 kg bagaj hakkımız var, 2 uçuş arasında 1s.40dk. var yeter herhalde.İst-Kiev uçuşunda yemek ücretli ancak Kiev-Jfk uçuşudan ücretsiz yemek servisi var.Pek yorum göremedim forumda Ukrayna Havayolları hakkında bakalım nasıl bir tecrübe olacak.


  • @blaxseed çok iyi fiyata almışsınız salı veya perşembe günlerine denk getirmek gerçekten fayda sağlıyor.hangi acenta ile aldınız?


  • @nwtzki kendi sitesinden aldım


  • @blaxseed ukrayna aktarmasında bavulların içinden eşya çalındığı ile alakalı bir kaç sikayet görmüştüm. Çok değerli şeyleri bavula koymamakta fayda var. Arkadaşımın biri Çin'e gidip gelmişti ukrayna havayollarıyla. Hiçbir sıkıntı yaşamadı.


  • @blaxseed 2,5 sene once JFK den kiev aktarmali istanbula gelmistim UIA ile. Bilet fiyatlari genelde cok ucuz oluyor fakat bir kalite beklemeyin. Bindigim ucak oldukca eski ve hijyenik degildi. Fakat burda onemli olan fiyat performans oldugu icin bence bu fiyata gore iyi bir tercih olmus.


  • Şöyle bir haber var. THY'den açıklama yapılmış.
    "İstanbul üzerinden aktarmalı olarak Amerika’ya yapılacak seyahatlerde önceden satın alınmış sıvı formlu duty free ürünlerinin (100ml’yi aşan) kilitli poşet içerisinde olsa dahi el bagajı olarak taşınmasına izin verilmemektedir. "
    Kaynak:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/thyden-abd-yolcularina-sivi-madde-uyarisi-41231593


  • Merhaba,biz Ağustos ayında bilet fiyatları çok pahalı olduğu için mecburen Eylülün ilk haftası Houston'a bilet bakıyoruz.En uygun bileti Lufthansadan Frankfurt aktarmalı bulduk. Skyscanner uygulaması üzerinden alınacak 4 kişilik (2 yetişkin - 2 tane 7 yaş çocuk) bilet 10.134 TL olarak gösteriyor. Lufthansanın sitesine baktığımızda (https://www.lufthansa.com/us/en/free-baggage-rules 1 ) economy sınıfı için 1 kişilik ücretsiz bagaj hakkı 1x23 kg + 1x8 kg (kabin tip) / görünmektedir. Biz 2x23 kg diye biliyorduk. Yakın zamanda Lufthansa ile ABD ye giden var mı? Ayrıca yakın zamanda uçan arkadaşlar hangi firmadan ne kadara uçtukları ve ücretsiz bagaj hakları konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkür ederim.


  • @fireandwater, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba,biz Ağustos ayında bilet fiyatları çok pahalı olduğu için mecburen Eylülün ilk haftası Houston'a bilet bakıyoruz.En uygun bileti Lufthansadan Frankfurt aktarmalı bulduk. Skyscanner uygulaması üzerinden alınacak 4 kişilik (2 yetişkin - 2 tane 7 yaş çocuk) bilet 10.134 TL olarak gösteriyor. Lufthansanın sitesine baktığımızda (https://www.lufthansa.com/us/en/free-baggage-rules 1 ) economy sınıfı için 1 kişilik ücretsiz bagaj hakkı 1x23 kg + 1x8 kg (kabin tip) / görünmektedir. Biz 2x23 kg diye biliyorduk. Yakın zamanda Lufthansa ile ABD ye giden var mı? Ayrıca yakın zamanda uçan arkadaşlar hangi firmadan ne kadara uçtukları ve ücretsiz bagaj hakları konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkür ederim.

    gonderdiginiz sayfada en altta:

    Special regulations basliginin altinda...

    Country and route-specific distinctions adli bolumde, Turkiye-ABD icin bagaj miktarinin 2 tane oldugu belirtilmis...

    Bilginize.


  • @crazycells bilgilendirme için teşekkür ederiz


  • 28 Haziranda 9600 TL'ye 3 kisi Istanbul - Frankfurt / Frankfurt - Houston aktarmali uctuk. Turkiye'den THY ile Frankfurt, Frankfurt'tan Lufthansa ile Houston (ancak ucus normalde UNITED'in gozukuyor). Bilet kesildikten sonra THY'ni arayip bende bagaj hakkini teyit etmistim. 2x23 kg + 1x8kg olarak ucusu gerceklestirdik. Bagajlar ile ilgili herhangi bir problem yasamadik. Aktarmadaki aralik ne kadar? Umarim sorunsuz ucarsiniz.


  • @yalta, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    28 Haziranda 9600 TL'ye 3 kisi Istanbul - Frankfurt / Frankfurt - Houston aktarmali uctuk. Turkiye'den THY ile Frankfurt, Frankfurt'tan Lufthansa ile Houston (ancak ucus normalde UNITED'in gozukuyor). Bilet kesildikten sonra THY'ni arayip bende bagaj hakkini teyit etmistim. 2x23 kg + 1x8kg olarak ucusu gerceklestirdik. Bagajlar ile ilgili herhangi bir problem yasamadik. Aktarmadaki aralik ne kadar? Umarim sorunsuz ucarsiniz.

    Çok teşekkür ederim, aktarma süresi 1 buçuk saat görünüyor (sizce bu süre yeterli mi?) sayın @yalta transit vize gerekti mi?


  • @fireandwater transit vize olayini Turkiyedeki Almanya Konsolosluguna mail atarak netlestirmistim. Frankfurt ve Munih icin transit vize gerekmiyor. 1.5 saat ise biraz riskli gibi, kac kisi gideceksiniz? Cocuk var mi? Hizli hareket etmelisiniz ve hic bir yerde oyalanmamalisiniz. Biz 3 kisilik bir aileydik 7 yasinda bir oglumuz var, Allah'tan cok problem cikarmadi gerci bizim aktarma suremiz 3:45 dk idi ve hayli hayli yetti. Ucagimiz indiginde giris yaptigimiz terminal bombostu, diger ucak icin Z terminaline gitmemiz gerekiyordu ve bunun icin tren kullandik, trene binmeden once bizde 3 polis pasaport kontrolu yapti. Turk uyruklu olan bir polis denk geldi bize ama hic kiyak gecmedi :) THY ucaginda fazla yolcu olmadigi icin bu islem 5 dk da bitti. Z terminaline varana kadar 2 kontrol noktasindan daha gectik. Birinde pasaport kontolu yapildi ve nereye ne icin gidecegimiz vs gibi sorular soruldu bu da sanirim 10 dk filan surdu (sira vardi). Digerinde ise bagaj ve vucut kontrolu yapildi (Bu da 10 dk surdu asagi yukari, valizlerde 3 tane suyumuz vardi onlari attilar. hatunun sirt cantasinda parfum vardi onu kilitli posete koydular sonra sirt cantasini komple bosalttirdilar). Havaalani oldukca buyuk, benim ve esimin Ingilizce'lerimiz cok iyi degil ama terminali bulmak zor olmadi, tabelalari takip etmeniz yeterli.


  • @yalta, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @fireandwater transit vize olayini Turkiyedeki Almanya Konsolosluguna mail atarak netlestirmistim. Frankfurt ve Munih icin transit vize gerekmiyor. 1.5 saat ise biraz riskli gibi, kac kisi gideceksiniz? Cocuk var mi? Hizli hareket etmelisiniz ve hic bir yerde oyalanmamalisiniz. Biz 3 kisilik bir aileydik 7 yasinda bir oglumuz var, Allah'tan cok problem cikarmadi gerci bizim aktarma suremiz 3:45 dk idi ve hayli hayli yetti. Ucagimiz indiginde giris yaptigimiz terminal bombostu, diger ucak icin Z terminaline gitmemiz gerekiyordu ve bunun icin tren kullandik, trene binmeden once bizde 3 polis pasaport kontrolu yapti. Turk uyruklu olan bir polis denk geldi bize ama hic kiyak gecmedi :) THY ucaginda fazla yolcu olmadigi icin bu islem 5 dk da bitti. Z terminaline varana kadar 2 kontrol noktasindan daha gectik. Birinde pasaport kontolu yapildi ve nereye ne icin gidecegimiz vs gibi sorular soruldu bu da sanirim 10 dk filan surdu (sira vardi). Digerinde ise bagaj ve vucut kontrolu yapildi (Bu da 10 dk surdu asagi yukari, valizlerde 3 tane suyumuz vardi onlari attilar. hatunun sirt cantasinda parfum vardi onu kilitli posete koydular sonra sirt cantasini komple bosalttirdilar). Havaalani oldukca buyuk, benim ve esimin Ingilizce'lerimiz cok iyi degil ama terminali bulmak zor olmadi, tabelalari takip etmeniz yeterli.

    4 kişi gideceğiz (2 yetişkin + 2 tane 7 yaş çocuk),sizin aktarma sureniz iyiymiş,bizimki biraz riskli gibi görünüyor,sabah 8 buçuk gibi Frankfurt da olacağız,diğer ucuş 10:00 da, sadece bizim hızlı olmamız yeterli görünmüyor,terminal yoğun olursa büyük ihtimalle uçağı kaçıracağız. En iyisi ilk giriş için THY direkt uçuş ama biletler çok pahalı.Verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim..


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    4 İleti
    222 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    152 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

    Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

    Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum