[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@rüzgar lise mezuniyet belgesini aldım. E devletten sorun çıkmadı
Bilgilendirme için teşekkürler o zaman güzel haberlerinizi aktarmayı unutmayın lütfen ;)
-
Sevgili forum üyeleri bugün sabah 9 da doktor muayenemiz vardı toplam 3 er aşı laboratuvar tahlil röntgen ve muayene ücreti 735 dolar ödedim eşimle beraber iki kişi için çarşamba sonuçları almaya gidecem cuma günü de mülakatımız var muayenede bayan ungan rutin sorular sordu ve 11 de çıktık herkesin rahat geçirmesi dileğiyle
-
Merhabalar, bugün KCC'den gelen evrak mail'i için evrakları hazırlarken bir durum oluştu. Yabancı ülke için İngilizce arşiv kayıtlı adli sicil kaydı seçeneğini işaretlediğimde, arşiv kaydı bulunduğu için elden almalısınız gibi bir uyarı verdi. Sonrasında Türkçe olarak oluşturdum ve arşiv kaydının çok eskiden oluşan ve sonlanmış 700 tl'lik bir borç olduğunu öğrendim.
İki sorum var. Birincisi bu arşiv kayıtlı adli sicil kaydının İngilizce olması zorunlu mu, zorunlu değilse Türkçe olarak hemen e-devlet'ten alıp göndereceğim.
İkincisi de, bu kayıt sizce bir sorun oluşturur mu vize alım sürecinde ?
-
Merhaba arkadaşlar, az önce KCC den evrak isteme maili geldi.Yaklasik 2 hafta önce durumumu sormak için KCC ye mail atmıştım.Cevap olarak ta bekleyin,formunuz işleniyor diye yanıt gelmişti.Benim durumunda olanlar var ise ve hala evrak maili alamamislarsa hatırlatma babında KCC ye mail atabilirler.Beklemek ve sabırlı olmak hakikaten zor.Bu arada sayın @Sharm sizden iyice şüphelenmeye basladim.Beni unutmayın dedim ardından mail geldi.😃
-
@tesko adliyeden eski kayıtlar silinebilir. Bir dilekce ile hallediyorlardı. Benim seneler once bir trafik kazam vardı, ise girerken karsıma cıktı. 5 sene sonra sildirilebildigini ogrenip sildirmiştim. Nasıl yapıldıgını tam hatırlamıyorum lakin adliyeden yaptıgımı hatırlıyorum.
-
@tesko eğer arşiv kaydınız uzun süreli ise adli sicil müdürlüğüne gidip sildirin silinmiyorsa oradan İngilizce çevirmeli veriyorlar ben öyle aldım konsolosluğa diye bildirin sorun çıkarırmı bilmem ama konsolos karar verecek bu olayı bende aynı durumdayım
-
@Rüzgar doğrudur ben 2009 mezunu olduğum için görebiliyorumdur ☺️
-
@yılmaz DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@pistolstar mezuniyet belgesini çevirmenize gerek varmı zaten Türkçe değil mi
Evet var. Belgelerin dili ya ingilizce ya da ulkenin dilinde olmali. Turkce olan belgeler sadece Turkiye'de gecerli, diger ulkelerde kullanmak icin ingilizce cevirisini yapmalisiniz.
-
@crazycells Varşova/ Polonya
Konsoloslugun yonlendirdigi sekilde hareket etmelisiniz. Goturdugunuz belgelerin onayini yapamiyor olabilirler.
Eger vize almak istiyorsaniz konsolosun yonlendirmelerini takip etmelisiniz, konsoloslukta vize verenler diplomat, KCC'de calisanlar ise kesinlikle konsolos kararina etki edemeyecek memur calisanlar. Dolayisiyla KCC "sikayette" bulunabileceginiz ust bir kurum degil.
-
@tesko DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhabalar, bugün KCC'den gelen evrak mail'i için evrakları hazırlarken bir durum oluştu. Yabancı ülke için İngilizce arşiv kayıtlı adli sicil kaydı seçeneğini işaretlediğimde, arşiv kaydı bulunduğu için elden almalısınız gibi bir uyarı verdi. Sonrasında Türkçe olarak oluşturdum ve arşiv kaydının çok eskiden oluşan ve sonlanmış 700 tl'lik bir borç olduğunu öğrendim.
İki sorum var. Birincisi bu arşiv kayıtlı adli sicil kaydının İngilizce olması zorunlu mu, zorunlu değilse Türkçe olarak hemen e-devlet'ten alıp göndereceğim.
İkincisi de, bu kayıt sizce bir sorun oluşturur mu vize alım sürecinde ?
adli sicil kaydi turkce sorun olmaz, ama mahkeme kayitlarini ve cevirilerini almadan tam kabul etmeyebilirler bilginize.
Sorun olmamasi lazim, ama dosyaniza konsolos karar verecek:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydindaki-suclar-ve-gocmen-vize-gorusmesi -
@cenkay DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar, az önce KCC den evrak isteme maili geldi.Yaklasik 2 hafta önce durumumu sormak için KCC ye mail atmıştım.Cevap olarak ta bekleyin,formunuz işleniyor diye yanıt gelmişti.Benim durumunda olanlar var ise ve hala evrak maili alamamislarsa hatırlatma babında KCC ye mail atabilirler.Beklemek ve sabırlı olmak hakikaten zor.Bu arada sayın @Sharm sizden iyice şüphelenmeye basladim.Beni unutmayın dedim ardından mail geldi.😃
Evet, sayin @Sharm 'dan ben de supheleniyorum :slight_smile:
-
@crazycells KCC bakanı olabilir😊
-
Herkese merhaba, mülakat tarihi geldikten sonra dosyamız ankaraya ulaşıyor ya, sonrasında Ankara'ya mail atarak DS formunu açtıran var mıdır? Böyle bir şey yapılabiliyor mu? Sayın @crazycells bilginiz var ise paylaşır mısınız?
-
@cancakicitr DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Herkese merhaba, mülakat tarihi geldikten sonra dosyamız ankaraya ulaşıyor ya, sonrasında Ankara'ya mail atarak DS formunu açtıran var mıdır? Böyle bir şey yapılabiliyor mu? Sayın @crazycells bilginiz var ise paylaşır mısınız?
Evet, yapilabiliyor; ama gereksiz bilgi guncellemesi icin DS260 formunuzu actirmanizi tavsiye etmem.
-
@crazycells Mezun belgesini e-devletten indirdim, yeminli tercümana çevirtip teslim edeceğim, tek yapmam gerekenin bu olduğunu söyledi. Bunun için elimi çabuk tutmam gerektiğini ve verilen vize kotasının dolmadan belgeyi getirmem gerektiğini söyledi. Acaba vize kotası hangi ayda dolar yada geçen yıl ne zaman doldu bilginiz var mı?
-
@crazycells Mezun belgesini e-devletten indirdim, yeminli tercümana çevirtip teslim edeceğim, tek yapmam gerekenin bu olduğunu söyledi. Bunun için elimi çabuk tutmam gerektiğini ve verilen vize kotasının dolmadan belgeyi getirmem gerektiğini söyledi. Acaba vize kotası hangi ayda dolar yada geçen yıl ne zaman doldu bilginiz var mı?
Eylul'de dolar ama sizin icin Mayis ayinda konsoloslukta bir vize ayrilmis olmali. Elinizi cabuk tutun, bu ay icinde vize alabilirsiniz.
-
KCC'den evrak isteme emaili dün geldi. Bundan önce KCC ile iletişime geçmedik. @crazycells in sabırla bekleme metodu da işe yarıyor arkadaşlar, boşuna KCC'ye email yağdırmayın :D
-
@keysnambır DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
KCC'den evrak isteme emaili dün geldi. Bundan önce KCC ile iletişime geçmedik. @crazycells in sabırla bekleme metodu da işe yarıyor arkadaşlar, boşuna KCC'ye email yağdırmayın :D
Zaten başka bir metod yok ki :)
-
Mülakata ds260 formunun hepsini mi yoksa sadece onay sayfasını mı götürelim
-
Merhabalar,
KCC den evrak mailimizi aldık. 3 yaşındaki oğlumun Nisan da pasaport süresi doldu. Ancak DS 260 formuna bu pasaportu işledik. Şimdi yeni pasaport süreci başladı. Göndereceğimiz mailde eskisini mi gelmesini bekleyerek yenisini mi veya her ikisini de mi göndermeliyim ? Eskisinin üzerinde hala ABD 9 yıllık turist vizesi var. Yardımlar için şimdiden teşekkürler. @crazycells
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum