@nylover, içinde söyledi: Amerika'da Doktorluk
Sayın forum üyeleri merhabalar. Ben lise ikinci sınıf öğrencisi bir bireyim ve inşallah iyi bir tıp fakültesi kazanıp bitirdikten sonra -eğer Amerika’da veya Türkiye’de bu konu ile ilgili sistemler değişmezse- USMLE sınavına girip Amerika’da iç hastalıklar bölümü üzerine uzmanlık yapmak istiyorum. Orta seviye İngilizcem var diyebilirim, dil konusunu bu sene bitirmeyi hedefliyorum. Asıl olan Amerika’da doktor olmak ile ilgili merak ettiklerimin çoğunu burada buldum, herkese teşekkürler ilk kez bir foruma üye olmama vesile oldular. Fakat mesela şöyle bir şeyi merak ediyorum ben iç hastalıklar üzerine üç yıl asistanlık yapacağım anladığım kadarıyla. Bu üç yılı tamamlayıp Uzman Dr. ünvanını aldıktan sonra açıkçası hayalim olan New York eyaletine tayin gibi bir işlem yapabilir miyim? Ayrıca belirttiğim gibi üniversite sınavına da iki yıllık bir sürem var ve çalışmaya başlamayı düşünüyorum bu hedeflerim doğrultusunda. Bu konular ile ilgili her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bu yaslarda boyle bir plan yapmis olmaniz bence oldukca degerli. Cok iyi ve gerceklesebilecek bir planiniz var, bu planlarda en onemlisi ne kadar erken bu islere basladiginizdir. O nedenle Tip Fakultesi'ne basladiginiz zaman yapmaniz gereken New York ve bolgesindeki hastane ve arastirma universitelerine yaz aylarinda staj icin basvuru yapmak. Bu sekilde hem New York'u taniyacaksiniz, hem de kendinize bir CV olusturacaksiniz.
New York'ta calismak istiyorsaniz, yapmaniz gereken New York cevresinde vakit gecirip cevredeki doktorlari tanimak. Bu sekilde hem uzmanlik icin hem sonrasi icin New York'ta is bulmaniz cok daha kolaylasacak. ABD'de, Turkiye'deki gibi tayin islemleri yok. Siz istediginiz hastaneye basvuru yapabilirsiniz calismak icin, hastanenin sizi kabul edip etmemesi de sizin basariniz ile ilgili olacak.
Tip Fakultesine basladiginiz zaman forumdan bana ulasin, staj konusunda elimden gelen yardimi yaparim. Sinavlarinizda bol sanslar!