Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • Sn @Fbazer iş yerinden bir arkadaşım geçen sene aldı GC yi. Pasaportu değişmişti onu dahi unlock ettirmeden gitti konsolosluğa. Orada yenisi verdi. Tekrar bir davet almadı. Zaten kazandığınızı kontrol ettiğiniz sayfada mülakat bilgisi vardı. Unganlar için Case No yu sormuşlar ama belge vermemiş. Yinede çıktıyı götürün derim.
    Saygılar,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fbazer DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    randevu tarihimiz belli olduktan sonra konsolosluktan bir davet mi alıyoruz..? doktorun sitesinde yanımızda elçilik tarafından gönderilmiş case no istediği yazıyor.. kafam karıştı biraz

    bir de ds260 formunu doldururken eşimin ve oğlumuzun pasaportu yoktu onları işlememiştik. bugün geldi pasaportları. ekletmek için nereyle ve nasıl iletişime geçmeliyim. teşekkürler şimdiden

    Hayir, konsolosluktan bir dave gelmiyor sayin @FBazer , dvlottery sitesindeki sayfanizdaki mektuptan bahsediyorlar, dosya numaranizin yazildigi mektubun ciktisini goturebilirsiniz.

    Konsolosluga suradan ulasip pasaport bilgilerini guncellemek istediginizi soyleyin: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

    @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sn @Fbazer iş yerinden bir arkadaşım geçen sene aldı GC yi. Pasaportu değişmişti onu dahi unlock ettirmeden gitti konsolosluğa. Orada yenisi verdi. Tekrar bir davet almadı. Zaten kazandığınızı kontrol ettiğiniz sayfada mülakat bilgisi vardı. Unganlar için Case No yu sormuşlar ama belge vermemiş. Yinede çıktıyı götürün derim.
    Saygılar,

    DS260 formundaki bilgileri mulakat gunu de degistirebilirsiniz tabii (ya da siz degistirmezseniz konsolosluk bu bilgileri degistirir) sayin @arnblt ama konsoloslugun islerini kolaylastirmak ve hizlandirmak icin bariz degisiklikleri oncesinde yapmanizi tavsiye ederim :)


  • @crazycells Benzer bir durum için mülakat tarihi açıklandığında ben de konu ile ilgili konsolosluğa yazmak istiyorum. Fakat aklımda 1-2 soru işareti bulunmakta. Konsolosluğa "xyz bilgilerim değişti, yeni bilgilerim şunlar..." demek yetiyor mu, yoksa "Bazı bilgilerim DS-260 formunu doldurmamdan sonraki süreçte değişti, bunları güncellemek istiyorum" gibi bir mesaj ilettikten sonra onlar DS-260 formunu açıyorlar ve biz güncellenen bilgileri ekleyip formu tekrar mı kaydediyoruz? Eğer öyleyse bu değişiklik "Confirmation No"'yu değiştirir mi? Yapılan değişikliklerin tekrar incelenmesine gerek kalıyor mu, yoksa güncelledikten sonra hiçbir şey olmamış gibi sürece devam mı ediyoruz?


  • @dogukan Aslinda DS260'daki bilgileri guncellemenize gerek yok. Sadece pasaport numarasi, Green Card'in gonderilecegi adres, medeni durum degisikligi vs. gibi surecin geri kalani icin cok onemli olan bilgilerinizde bir degisiklik olursa guncelleme yapmaniz yeterli. Konsolosluga bu temel bilgilerde degisiklik var ve formumdaki bilgileri guncellemek istiyorum demeniz yeterli. Kendileri formu acip haber verecekler ve siz de guncelleme yapip tekrar gonderim yapacaksiniz. Mulakat tarihiniz belli oldugundan confirmation no'da bir degisiklik olacagini sanmiyorum. Zaten konsolosluk mulakattan gununden once dosyaniza pek bakiyor sayilmaz, o nedenle prosedurler normal sekilde devam edecektir...


  • @crazycells Cevabınız için teşekkür ederim. Pasaport, greencard'ın gönderileceği adres, meslek, çalışılan yer ve son bitirilen okul bilgilerinde güncelleme yapmayı istiyorum. (Hayatımda çok fazla değişiklik olan bir döneme denk geldi DS-260 formu :D ) Greencard'ın gönderileceği adres ve pasaport bilgilerini zaten boş bırakmıştım, görüşme tarihi belli olduğunda mülakat öncesi onları doldurursam iyi olacak gibi.


  • @dogukan evet, dediginiz gibi pasaport ve adres bilgileri onemli :) ama meslek, is yeri ve okul vs. gibi bilgilerin guncellenmesiyle cok ilgilenmiyor konsolosluk. Ama diger bilgilerinizi degistirirken, bu bilgilerinizi de guncelleyebilirsiniz.


  • ABD de SPONSORLUK ŞARTLARI VE YAPILMASI GEREKENLER:
    Merhaba benim ABD 'de yaşayan Teyzemin bana green card vizesi için sponsor olmasını istiyorum. Bunun ilgili olarak yapılması gerekenler nedir ? Genel prosedür nedir ? Sponsorluk dışında 5-6 bin dolar para göstermeyide düşünüyorum. Bu konuda görüş ve önerileriniz nedir? Teşekkürler


  • @1877ru Size sponsor olacak kisinin GC sahibi ya da ABD vatandasi, vergisini odeyen ve yeterli gelire sahip biri olmasi gerekiyor. Teyzeniz Hawaii ve Alaska disindaki eyaletlerde yasiyorsa su tabloyu referans olarak kullanabilir:

    alt text

    I-134 formunu doldurmasi gerekiyor, gerekli belgeler hakkinda konsoloslugun yonergesi ayrintili bilgi iceriyor. Suradaki son sayfadan prosedur konusunda ayrintili bilgilere erisebilirsiniz:
    https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/2017/06/DV-Instructions-TR.pdf


  • Merhaba,

    ben ds 260 formunda, abd adresi olarak california da bir otelin adresini yazdım.
    abd'de hic tanıdıgım olmadıgı icin, adres problemini soyle cozmeyi planliyorum:
    oncelikle, ds 260 ta verdigim otel adresini mulakat esnasındada degistirmeyecegim.
    Ardından eger mulakat sonucunda vizem onaylanırsa, abd seyahatimden 1-2 gun once,
    poboxes.usps.com adresinden bir posta kutusu kiralayacagim.
    Su linkteki resimden austin icin fiyatlari gorebilirsiniz:
    https://i.hizliresim.com/nWZ2ZM.jpg
    ve posta kutusunu kiraladiktan sonra adresini bir kenara not edecegim, sanirim 3 aylik
    kiralamak yeterli olur. Kiraladigim Posta kutusu adresini abdye giris yaparken havalimanında evraklarımı teslim
    sırasında yetkililere bildirecegim ve adresim degismis olacak.

    Boyle bir plan yaptim, simdi diyebilirsiniz ki neden green card mülakatından önce posta kutusu kiralayıp,
    mülakat esnasında posta kutusunun adresini vermiyorsun diye? oyle yaparsam eger fazladan birkaç ay daha posta kutusu ucreti odemek zorunda kalirim.

    1 - ) DS 260ta adres olarak california eyaletinde bir yeri yazdım. Fakat texas eyaletinden austine gidecegim ve havalimanında austinde kiraladigim posta kutusunun adresini verecegim. bu bir problem olur mu sizce? (eyaletler farklı oldugu icin mesela)

    2 - ) Mülakat esnasında california ya gidecegim deyip, baska bir eyaletten ulkeye giris yapmak problem olur mu?

    3 - ) Posta kutusu kiralarken, yukarıdaki linkte gördüğünüz gibi farklı farklı ebatlar var. SSN ve green card için hangi ebat yeterli olur? En kucuk posta kutusu yeterli midir?

    4 - ) Sizce, yukarıda anlattigim gibi havalimanında mı? mulakat esnasında mı? yoksa ds 260'i mülakat öncesi actırıp mı adres degisikligi yapayım?

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @boss eger bulabiliyorsaniz bir tanidik adresi bulmanizi tavsiye ederim,

    1 - 2) farkli eyalet oldugu icin sorun olmaz, istediginiz yerden giris yapabilirsiniz.

    3 ) en kucugu yeterli. gonderilen zarflarin boyutu 5x12 inc olacak.

    4 ) Ben herkese adreslerini en gec mulakat sirasinda vermis olmalarini tavsiye ediyorum, size de tavsiyem ayni yonde olur. Daha sonra guncelleme yapinca sorunlarla karsilasan pek cok arkadas var.


  • Herkese selam. Green card mülakatında görevliye verilmek üzere, 1 yıldan fazla yurtdışında kalınmış ise kalınan herbir ülkeden polis belgesi alınması gerekiyor. Bu 1 yılın hesabı o ülke yada ülkeler ile ilgili o güne kadar tüm giriş ve çıkışlarda kalınan sürelerin toplamı olarak mı yapılır? yoksa sürekli olarak kesintisiz 1 yıl kalınan süre midir?


  • @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @boss eger bulabiliyorsaniz bir tanidik adresi bulmanizi tavsiye ederim,

    1 - 2) farkli eyalet oldugu icin sorun olmaz, istediginiz yerden giris yapabilirsiniz.

    3 ) en kucugu yeterli. gonderilen zarflarin boyutu 5x12 inc olacak.

    4 ) Ben herkese adreslerini en gec mulakat sirasinda vermis olmalarini tavsiye ediyorum, size de tavsiyem ayni yonde olur. Daha sonra guncelleme yapinca sorunlarla karsilasan pek cok arkadas var.

    Anladım hocam green card mülakatımdan 2 gün önce posta kutusu kiralayıp, mülakat gününde posta kutusunun adresini vereceğim. SSN ve green card zarfı, Türkiye'de faturaların gönderildiği zarflarla aynı boyutta mı acaba?


  • Eşimin ve oğlumun pasaportlarını eklemek için ds260 formunun açılması isteğiyle konsolosluga mail attım. ekim ayında tekrar mail atın diye cevap geldi.. kafam karıştı..
    bir de saglık raporunu bir baskası bizim adımıza gidip teslim alabilir mi ? bu konuda bilgisi olan var mı ?


  • @fbazer mulakat tarıhınız bellı oldu mu ? ya da sızın daha mulakat bellı olmadıgı ıcın belkıde sıze oyle bır gerı donus yapmıs olabılırler. ama eger ekımdeyse mulakat tarıhı garıp bır durum olmus bu


  • @kemal-uğur tum giris cikislarin toplami baz alinarak yapiliyor.

    @boss evet, benzer. Sizin gosterdiginiz en kucuk kutu zarflar icin yeterli.


  • @fbazer Henuz DV2018 surecine 1 aydan fazla sure oldugundan oyle bir cevap vermisler. Eylul ortasinda bir daha mesaj gonderin, dosyalar KCC'den kendilerine ulasmis oldugu icin formu o zaman acacaklardir.


  • @crazycells mantıklı :) teşekkür ederim..

    unganlardan muayene sonrasında herhangi bir günde baskası alabilirmi bizim adımıza raporumuzu ?


  • birinin ismini verirsek o kişi kimliğiyle alabiliyormuş.. buldum sorumun cevabını :)


  • @fbazer evet, o sorunuzu cevaplamayi unutmusum :) eger Ungan'larda ismini belirtirseniz baskasi da sizin yerinize raporunuzu alabilir.


  • @crazycells onlara gelen formlar yine sistem uzerınden degıl mı ?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    760
    1
    10 Oy
    760 İleti
    88k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum