Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mehmet

    nerden ziyade kafamdaki sorular sunlar misal tr de e devletten alinan ciktilar kabul ediliyor vede tercume geregi yok.

    londra icin emin degilim e devlet gecer mi yoksa islak imzali mi gormek isterler.

    e devltein guzel bi yani var ingilzcede cikti alamaya imkan veriyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pilot23 numaraniz aktif olmadan bir mulakat tarihi almaniz mumkun degil. Aslinda tum UK vatandaslari icin dediginiz gecerli degil, Northern Ireland dogumlular lotoya katilabiliyor ve kazananlar Londra ABD Konsoloslugunda mulakata giriyor. Ayrica lotonun disinda da green card alma yontemleri var, o nedenle Londra Konsoloslugundaki gorevliler de gocmen vize surecini iyi biliyordur.

    Londra'da da e-devlet belgelerinin gecerli olmasi lazim, ayni birime bagli konsolosluklar. Eger farkli bir uygulama varsa ve gecerli degilse, o durumda size mulakat sirasinda belgelerinizi cevirttirmenizi soyler, ek sure verirler zaten. Dolayisiyla telaslanmanizi gerektiren bir durum yok.


  • Arkadaşlar selam, DS-260 formumuzda eksik bıraktığımız yada yanlış yaptığımızı düşündüğümüz değişiklikleri mülakat tarihinden sonra yapabileceğimizden dolayı bekletiyoruz. Bu değişiklikler için de KCC değil de konsolosluğa mail atıyoruz. Peki konsolosluk bize bildiğimiz linkteki DS-260 form sayfasını mı açıyor yoksa formlar konsolosluğa devredildiği için başka bir sayfa mı oluyor. Bu işlemler konsolosluk ile pratik halledilebiliyor mu ?
    Yoksa KCC nin bu seneki stratejisini dikkate alarak şimdiden KCC ile görüşüp değişiklikleri yaptırayım mı ? Case numaran 7xxx.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmett Aynen oyle. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra tek muhattabiniz konsolosluk olmali. Konsolosluga https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ adresinden ulasabilirsiniz.

    Kendileri DS260 formunuzu acip size bildiriyorlar siz de ceac sitesine (formu doldurdugunuz site) girip formdaki bilgileri guncelliyorsunuz.

    KCC ile halletmenize gerek yok, konsoloslukla bilgileri duzeltebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt konsolos sizi o fotograftan taniyabildigi surece bir problem yasamazsiniz.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt oyle bir degisiklige gerek yok 🙂 konsolosluk su ana kadar eski foto olayini hic sorun etmedi, bu yil da edecegini sanmam. Onemli olan fotograftan taninabiliyor olmaniz.

  • ⭐⭐

    Çok teşekkür ederim. Sn @crazycells

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Aynen oyle sayin @arnblt , zaten ondan dolayi konsoloslugun sorun etmedigini biliyoruz 🙂

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • randevu tarihimiz belli olduktan sonra konsolosluktan bir davet mi alıyoruz..? doktorun sitesinde yanımızda elçilik tarafından gönderilmiş case no istediği yazıyor.. kafam karıştı biraz


  • bir de ds260 formunu doldururken eşimin ve oğlumuzun pasaportu yoktu onları işlememiştik. bugün geldi pasaportları. ekletmek için nereyle ve nasıl iletişime geçmeliyim. teşekkürler şimdiden

  • ⭐⭐

    Sn @Fbazer iş yerinden bir arkadaşım geçen sene aldı GC yi. Pasaportu değişmişti onu dahi unlock ettirmeden gitti konsolosluğa. Orada yenisi verdi. Tekrar bir davet almadı. Zaten kazandığınızı kontrol ettiğiniz sayfada mülakat bilgisi vardı. Unganlar için Case No yu sormuşlar ama belge vermemiş. Yinede çıktıyı götürün derim.
    Saygılar,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fbazer DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    randevu tarihimiz belli olduktan sonra konsolosluktan bir davet mi alıyoruz..? doktorun sitesinde yanımızda elçilik tarafından gönderilmiş case no istediği yazıyor.. kafam karıştı biraz

    bir de ds260 formunu doldururken eşimin ve oğlumuzun pasaportu yoktu onları işlememiştik. bugün geldi pasaportları. ekletmek için nereyle ve nasıl iletişime geçmeliyim. teşekkürler şimdiden

    Hayir, konsolosluktan bir dave gelmiyor sayin @FBazer , dvlottery sitesindeki sayfanizdaki mektuptan bahsediyorlar, dosya numaranizin yazildigi mektubun ciktisini goturebilirsiniz.

    Konsolosluga suradan ulasip pasaport bilgilerini guncellemek istediginizi soyleyin: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

    @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sn @Fbazer iş yerinden bir arkadaşım geçen sene aldı GC yi. Pasaportu değişmişti onu dahi unlock ettirmeden gitti konsolosluğa. Orada yenisi verdi. Tekrar bir davet almadı. Zaten kazandığınızı kontrol ettiğiniz sayfada mülakat bilgisi vardı. Unganlar için Case No yu sormuşlar ama belge vermemiş. Yinede çıktıyı götürün derim.
    Saygılar,

    DS260 formundaki bilgileri mulakat gunu de degistirebilirsiniz tabii (ya da siz degistirmezseniz konsolosluk bu bilgileri degistirir) sayin @arnblt ama konsoloslugun islerini kolaylastirmak ve hizlandirmak icin bariz degisiklikleri oncesinde yapmanizi tavsiye ederim 🙂


  • @crazycells Benzer bir durum için mülakat tarihi açıklandığında ben de konu ile ilgili konsolosluğa yazmak istiyorum. Fakat aklımda 1-2 soru işareti bulunmakta. Konsolosluğa "xyz bilgilerim değişti, yeni bilgilerim şunlar..." demek yetiyor mu, yoksa "Bazı bilgilerim DS-260 formunu doldurmamdan sonraki süreçte değişti, bunları güncellemek istiyorum" gibi bir mesaj ilettikten sonra onlar DS-260 formunu açıyorlar ve biz güncellenen bilgileri ekleyip formu tekrar mı kaydediyoruz? Eğer öyleyse bu değişiklik "Confirmation No"'yu değiştirir mi? Yapılan değişikliklerin tekrar incelenmesine gerek kalıyor mu, yoksa güncelledikten sonra hiçbir şey olmamış gibi sürece devam mı ediyoruz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukan Aslinda DS260'daki bilgileri guncellemenize gerek yok. Sadece pasaport numarasi, Green Card'in gonderilecegi adres, medeni durum degisikligi vs. gibi surecin geri kalani icin cok onemli olan bilgilerinizde bir degisiklik olursa guncelleme yapmaniz yeterli. Konsolosluga bu temel bilgilerde degisiklik var ve formumdaki bilgileri guncellemek istiyorum demeniz yeterli. Kendileri formu acip haber verecekler ve siz de guncelleme yapip tekrar gonderim yapacaksiniz. Mulakat tarihiniz belli oldugundan confirmation no'da bir degisiklik olacagini sanmiyorum. Zaten konsolosluk mulakattan gununden once dosyaniza pek bakiyor sayilmaz, o nedenle prosedurler normal sekilde devam edecektir...


  • @crazycells Cevabınız için teşekkür ederim. Pasaport, greencard'ın gönderileceği adres, meslek, çalışılan yer ve son bitirilen okul bilgilerinde güncelleme yapmayı istiyorum. (Hayatımda çok fazla değişiklik olan bir döneme denk geldi DS-260 formu 😃 ) Greencard'ın gönderileceği adres ve pasaport bilgilerini zaten boş bırakmıştım, görüşme tarihi belli olduğunda mülakat öncesi onları doldurursam iyi olacak gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukan evet, dediginiz gibi pasaport ve adres bilgileri onemli 🙂 ama meslek, is yeri ve okul vs. gibi bilgilerin guncellenmesiyle cok ilgilenmiyor konsolosluk. Ama diger bilgilerinizi degistirirken, bu bilgilerinizi de guncelleyebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum