Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
-
@daydreamer Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Kendi adıma, göçmen değil vatandaş bile olsam, isim değiştirmek veya köklerimize uzak bir isim almak istemem açıkcası. Çocuklarıma da bu şekilde bir isim vermek istemem
Kızımın ismini telaffuzu basit, yazıldığına yakın okunacak biçimde Türkçe koydum. Abd yi düşünerek. 🤭🤣🗽. Eşiminde çok çok uygun. Ama beni düşünen çıkmamış zamanında. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz artık. 🤷♂️💇♂️
-
@topraxxx aslında telaffuza dikkat etmekten daha çok tamamen farklı bir isim koymayı kastettim. Yoksa tabi ki her yerde "would you spell it please" denmesi de hiç hoş değil tabi
-
@sadriabi Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Adi Barack Obama olan bir adamin baskan oldugu ABD'de bu konuyu cok da onemsemeye gerek yok. Benim cevrem diversity'e aliskin, yadirgamiyorlar. Teaffuzu cok zor bir isimse dusunulebilir tabi. Oglumun okulunda ya da baska ortamlarda da karsilastim, mesela Italyanlarin da cok acayip soyisimleri olabiliyor, Mr. M. diyip kisaltiyorlar. Oglanin okul muduru bu. Okulda bir suru Mrs. B, Ms. S. ve saire var. Kimileri otantikliginizi koruyun diyor.
Ben gelirken oglum ileride egitim ve is hayatinda falan hicbir zorluk yasamasin diye ikinci bir isim alsin diye dusunmustum kendimce. Oglum ve esim istemedi. Simdi butun okul gayet guzel bir sekilde Efe (sondaki e'yi biraz uzatarak) diyorlar.
@sadriabi bizim ufaklığın adı da Efe, çok sıkıntı çekiyor mu çocuk isimden dolayı?
-
@yalta sorun olmadi. Ilk hafta Efi dediler. Hemen akabinde ogrendiler. Aslinda ingilizce okursaniz f ve a harflerini arka arkaya soyler gibi okuyorlar. Sondaki e biraz uzuyor ve ey gibi oluyor. Yani Efey gibi.
-
Teşekkür ederim @sadriabi. Benim adım da İsmail = Samuel sanırım Sam şeklinde kullanırım :) Bende heceleme ile uğraşamam.
-
:) :) yahu dert ettiğiniz şeye bakın. Asıl ben ne halt edecem. Hadi ismi bir şekilde öğrettik diyelim, ama soy isim oldukça sıkıntılı, ''KILIÇKESER''. Burada bile ya yanlış anlıyorlar yahut 3 kere tekrar tekrar soruyorlar. :)
-
@dreams_usa Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
:) :) yahu dert ettiğiniz şeye bakın. Asıl ben ne halt edecem. Hadi ismi bir şekilde öğrettik diyelim, ama soy isim oldukça sıkıntılı, ''KILIÇKESER''. Burada bile ya yanlış anlıyorlar yahut 3 kere tekrar tekrar soruyorlar. :)
Ufff, harbi zormuş :)
-
@daydreamer Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
@dreams_usa Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Ufff, harbi zormuş :)
Swordcutter der geçerim, manasını pek yitirmez en azından :blush:
-
adım: oktay ismimi değiştirmek isteseydim --Albert olur du herhalde
bu dahi sayesinde : https://tr.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein herzaman Einstein örnek almışımdır -
@dreams_usa eyvah eyvah...
😁😁😁 Soyadını "Katana" koy geç 😁🤭🤣 heç uğraşma yok keserdi yok sap dönerdi yok kılıç kalkandı 👍🏻 -
@topraxxx Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
@dreams_usa eyvah eyvah...
😁😁😁 Soyadını katana koy geç 😁🤭🤣 heç uğraşma yok keserdi yok sap dönerdi yok kılıç kalkandı 👍🏻Yok müdür, inat bizim genlerimizde var. İngilizcesini bile değil, direk Türkçesini öğretecem. Seveee seve söyleyecekler ;)
-
@dreams_usa söylemeleri sıkıntı değil de gittiğiniz yerlerde fatura icin bile isim soyismi sorduklarında her Defasında hecelemek bayıyor. Hele telefondaysanız kodları falan kullanmak lazım çünkü d ve b karışıyor mesela. D as delta, b as beta vs vs. Olme essegim olme 😁
-
@damladav Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
@dreams_usa söylemeleri sıkıntı değil de gittiğiniz yerlerde fatura icin bile isim soyismi sorduklarında her Defasında hecelemek bayıyor. Hele telefondaysanız kodları falan kullanmak lazım çünkü d ve b karışıyor mesela. D as delta, b as beta vs vs. Olme essegim olme 😁
Ben Türkiye de de yaşıyorum aynı sıkıntıyı, alışkınım yani. :blush:
-
Ersan desinler ama aksanları ile çıkacak olan ses kümesini canlandırın. İrsın!!! abawwww hayırrrr! 😁✌️
-
@dreams_usa Cok havali :smile:
-
Yapma hakkım olsaydı kesinlikle Luke yapardım :)
-
Ben değiştim. Normalde adım Zehragül ama Zehra'yı kullanıyordum hep. Amerika'lılar söyleyemediği ve hatırlamadığı için canıma tak etti. Yeter dedim. Amerikan vatandaşı olurken çok kararsız kaldım Zehra'yı Sarah mı yapsam diye ama Zehra ismimi seviyorum vazgeçemedim. Gül'ü değiştirdim Rose yaptım. Şimdi her tanıştığım Amerikalı arkadaşım hemen hatırlar adımı. Çok tatlı bir şey. Buna takabileceğimi hiç düşünmezdim buraya gelirken ama oluyor.
-
İsmim bana Anne ve babamın hediyesi.
Açıkçası değiştirmez değiştirmeyi bile düşünmezdim. -
Benden de gerekli mi gereksiz mi bilmediğim bir bilgi gelsin 😁 Hoş dünyadaki tüm isimler için geçerli mi bilmiyorum ancak bazı isimler aslında telafuz ve yazılış farkları olmakla birlikte aynı. Aklıma gelen birkaç örnek aşağıda;
Mikail = Michael
Yakup = Jacob = Yagop
Yusuf = Joseph
Eve = Eva = Havva
İbrahim = Abraham
Adem = Adam
Cebrail = GabrielŞimdilik aklıma bunlar geldi. Örnekleri çoğaltabiliriz. Genel olarak tespitlerimde 3 semavi dinin kitaplarındaki peygamber, melek vs. isimleri telafuz farklarıyla birçok dile geçmiş. Tabi Defne ve Daphne bu teorime uymuyor. Yazılışı farklı ancak okunuşu neredeyse aynı 😁
Benim tercihim mailimden belli. Kurt (kört olarak okunuyor) olurdu sanırım.
-
Adımı değilde soy adımı değiştirmek isterdim, sanırım çok samimi değil iseniz herkes soy adınız ile hitap ediyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum