Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@keepdreaming (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
evet doğru söylüyorsunuz yazayım. nereden başvuracaksınız vizeye? Antalya'da yaşıyorum iki şehre de gidebilme imkanım var ama sanırım Ankara'dan deneyeceğim şansımı. Burada vize danışmanlığı yapan @gokcetaskiran hanım da daha ılımlı demişti Ankara.
Başka yerlerde 4-5 başvurup vize alanların olduğunu okudum açıkçası. Sizin de almamanız için elle tutulur hiçbir sebep yok bence.
4 kez istanbuldan basvurdum 1 kez aldim 3 kez red aldim. Benim vizeyi aldigim donem de ise ankara da cekik bir bayan ve kel bir adam vardi onlar vermiyor diye efsana olmustu. Istanbul daha yakin bursaya acikcasi ama ankara dan basvurabilirmiyim o mecbur bir sebep olmasi lazim sanirim ankara dan basvuru yapabilmem adina o yuzden yine istanbul dan basvururum gibi duruyor. Neden istanbuldan degil de ankaradan basvurdunuz gibi bir soruyla mulakatta belki karsilasma olasiligim olabilir diye dusunuyorum acikcasi.
-
kuzenimin arkadaşı hesabında 7 dolar varken aldı turist vizesini

-
@vermaynen (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
@keepdreaming (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
evet doğru söylüyorsunuz yazayım. nereden başvuracaksınız vizeye? Antalya'da yaşıyorum iki şehre de gidebilme imkanım var ama sanırım Ankara'dan deneyeceğim şansımı. Burada vize danışmanlığı yapan @gokcetaskiran hanım da daha ılımlı demişti Ankara.
Başka yerlerde 4-5 başvurup vize alanların olduğunu okudum açıkçası. Sizin de almamanız için elle tutulur hiçbir sebep yok bence.
4 kez istanbuldan basvurdum 1 kez aldim 3 kez red aldim. Benim vizeyi aldigim donem de ise ankara da cekik bir bayan ve kel bir adam vardi onlar vermiyor diye efsana olmustu. Istanbul daha yakin bursaya acikcasi ama ankara dan basvurabilirmiyim o mecbur bir sebep olmasi lazim sanirim ankara dan basvuru yapabilmem adina o yuzden yine istanbul dan basvururum gibi duruyor. Neden istanbuldan degil de ankaradan basvurdunuz gibi bir soruyla mulakatta belki karsilasma olasiligim olabilir diye dusunuyorum acikcasi.
Allah aşkına başvur artık
kim ne derse desin o gün mülakatta ne olacak kimse bilemez 
-
Çok pardon geç gördüm herşeyi. Ankara-İstanbul evet o kadar farklı , tecrübeyle sabit :)) Ama bunlar değişkenlik gösteren durumlardır - şu an için böyle olan 2 ay sonra böyle olmayabilir. Çok çok alabilecek durumda olan insanların vizesini alamayıp, 1 hafta sonra ANkara'dan aldığına çok şahit oldum son 6 ayda. Keza, kendileri de iki ofis arasındaki farkın farkındalar.
Anne-baba-annane gibi zaten her şekilde sevimli gözükücek başvurulardan bahsetmiyorum
Onlar tabi her yerden alır büyük ihtimalle. Ama genç, bekar, erkek, durumu biraz ortada olanlar için daha farklı olacağını düşünüyorum Ankara'nın.@vermaynen
daha bu cuma 4. denemesinde alan bir danışanım oldu, yani oluyor
Sizin izlediğiniz yol dogru. Yani eşle başvurmak doğru. Schenegn de var okudugum kadarıyla. Eşinizle gittiyseniz Avrupaülkelerine o da leyhinize. Yani "gezmek bizim hep yaptığımız bişeydir" algısı vermek önemli olan.
Tabi tek eksiniz eskiye kıyasla şimdi yapacağınız başvuru arasında senaryo farklılıkları olması. Onu da artık karşı tarafın ikna olma isteğine bırakıyoruz. -
@volkanu Yok bu rutin bir uygulamadır. Zaten sistem de sizi "evraklarınızı gönderin" şeklinde yönlendirir.
-
@egeada (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Merhabalar sevgili üyeler. Size bir sorum olacaktı.
Biz iki küçük çocuklu bir aileyiz. Ve de daha önce hiç yurtdışı çıkışımız olmadı. Yoğunluk çocuklar vs sebeplerden. Ancak eşimin Florida’daki arkadaşını bir hafta on gün ziyaret etmek istiyoruz. Hepimizin yeşil pasaportu var. Eşim rütbeli asker bu arada. Evimiz arabamız bazı kredi borçlarımız var
️ Sizce bize vize verirler mi? Bize bu durumda arkadaşının davetiye göndermesi avantaj mi yoksa dezavatanj midir? Tesekkur ederim sindiden
️Evet, ozellikle sizi kendi evinde agirlayacaksa ya da gezdirecekse bu durumu bir mektupla belirtmesini tavsiye ederim. Ben bakinca olumsuz bir durum goremiyorum
ama karari konsolos veriyor maalesef 
-
@gokce-taskiran (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Çok pardon geç gördüm herşeyi. Ankara-İstanbul evet o kadar farklı , tecrübeyle sabit :)) Ama bunlar değişkenlik gösteren durumlardır - şu an için böyle olan 2 ay sonra böyle olmayabilir. Çok çok alabilecek durumda olan insanların vizesini alamayıp, 1 hafta sonra ANkara'dan aldığına çok şahit oldum son 6 ayda. Keza, kendileri de iki ofis arasındaki farkın farkındalar.
Anne-baba-annane gibi zaten her şekilde sevimli gözükücek başvurulardan bahsetmiyorum
Onlar tabi her yerden alır büyük ihtimalle. Ama genç, bekar, erkek, durumu biraz ortada olanlar için daha farklı olacağını düşünüyorum Ankara'nın.@vermaynen
Sizin izlediğiniz yol dogru. Yani eşle başvurmak doğru. Schenegn de var okudugum kadarıyla. Eşinizle gittiyseniz Avrupaülkelerine o da leyhinize. Yani "gezmek bizim hep yaptığımız bişeydir" algısı vermek önemli olan.
Tabi tek eksiniz eskiye kıyasla şimdi yapacağınız başvuru arasında senaryo farklılıkları olması. Onu da artık karşı tarafın ikna olma isteğine bırakıyoruz.Tesekkurler gokce hanim, evet esimle birlikte bu seyahatleri gerceklestirdik bu hafta 2 seyahat daha gerceklestirip noktalayacagiz ve gelir gelmez hemen basvuru yapacagiz temennimiz haziran bayram tatili girmeden randevu alip mulakata girebilmek ve 9 gunluk bayram da abd de olabilmek. Randevu gunu alabilirmiyiz bu kisa surede ondan endiseliyiz acikcasi.
-
@tanti (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Allah aşkına başvur artık
kim ne derse desin o gün mülakatta ne olacak kimse bilemez 
basvurucaz az kaldi tanti, onumuzdeki haftanin ilk gunu basvuru yapacagiz insallah randevu gunu alabilirsek tabi alamazsak bayram a yetismezse ertelemek zorunda kalicaz. -
@gokce-taskiran (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Tabi tek eksiniz eskiye kıyasla şimdi yapacağınız başvuru arasında senaryo farklılıkları olması. Onu da artık karşı tarafın ikna olma isteğine bırakıyoruz.Tesekkurler gokce hanim, evet esimle birlikte bu seyahatleri gerceklestirdik bu hafta 2 seyahat daha gerceklestirip noktalayacagiz ve gelir gelmez hemen basvuru yapacagiz temennimiz haziran bayram tatili girmeden randevu alip mulakata girebilmek ve 9 gunluk bayram da abd de olabilmek. Randevu gunu alabilirmiyiz bu kisa surede ondan endiseliyiz acikcasi.
Bu seyahatleri sırf Amerika vizesine başvuru yaptığınızda iyi görünsün diye yapmıyorsunuz değil mi?
Bir de seyahat için zaman sıkıntınız yok gibi görünüyor. Eğer gerçekten öyleyse Amerika seyahatinizi 9 güne sıkıştırmayın. 2 günü uçuşlarda, aktarmalarda, jetlagle filan geçecek. O kadar yol gitmişken şöyle 1 aylık filan bir seyahat ayarlayın. Telaştan uzak, rahat bir seyahat geçirirsiniz.
-
@daydreamer (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
Bu seyahatleri sırf Amerika vizesine başvuru yaptığınızda iyi görünsün diye yapmıyorsunuz değil mi?
Bir de seyahat için zaman sıkıntınız yok gibi görünüyor. Eğer gerçekten öyleyse Amerika seyahatinizi 9 güne sıkıştırmayın. 2 günü uçuşlarda, aktarmalarda, jetlagle filan geçecek. O kadar yol gitmişken şöyle 1 aylık filan bir seyahat ayarlayın. Telaştan uzak, rahat bir seyahat geçirirsiniz.
Ne yalan soyleyeyim sirf abd icin seyahat yapiyorum : ) 3 kez red yedikten sonra pasaport u dolduruyorum tabi bos pasaportla da vize alan var bende almistim ama simdi doluyla da alinmiyor malesef. Bize kalsa abd de yasayalim da kalis suresi 6 ay en fazla malesef.
-
DS160 doldururken bir sorunla karşılaştım yardım bekliyorum. Mezun olduğum lisans programı yanı sıra hala kaydımın bulunduğu bir yüksek lisans programı var ve onu da eklemek istiyorum forma fakat bitiş tarihini 2020 yapınca kabul etmiyor ve sanırım bitmiş bir tarih olmasını istiyor ama henüz öğrenciliğim devam ediyor ve bunu da DS160 üzerinde belirtnek istiyorum. Bir çaresi var mıdır bunun?
-
DS160 doldururken bir sorunla karşılaştım yardım bekliyorum. Mezun olduğum lisans programı yanı sıra hala kaydımın bulunduğu bir yüksek lisans programı var ve onu da eklemek istiyorum forma fakat bitiş tarihini 2020 yapınca kabul etmiyor ve sanırım bitmiş bir tarih olmasını istiyor ama henüz öğrenciliğim devam ediyor ve bunu da DS160 üzerinde belirtnek istiyorum. Bir çaresi var mıdır bunun?
bugunun tarihini yazabilirsiniz.
-
@crazycells (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
herhalde onlar da çok karşılaştıkları için bu durumla anlarlar olayı di mi? umarım daha yeni bitirmişsin masterı transkripte bakayım falan demez..
-
@crazycells (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:
herhalde onlar da çok karşılaştıkları için bu durumla anlarlar olayı di mi? umarım daha yeni bitirmişsin masterı transkripte bakayım falan demez..
Bence de anlarlar.
Eger soruyorsa diploma aldiginizi belirtmeyin, bir de bir yerlere aciklama olarak "ongoing" diye ilistirebilirsiniz. Daha anlasilir olur. -
Bence de anlarlar.
Eger soruyorsa diploma aldiginizi belirtmeyin, bir de bir yerlere aciklama olarak "ongoing" diye ilistirebilirsiniz. Daha anlasilir olur.diploma sormuyor ama işte sıkıntı "previous education information" demesi. ama dediğiniz gibi yapacağım. Course of Study kısmına "MUSEOLOGY MASTER DEGREE (ONGOING) yazıyorum. en mantıklısı bu gibi
-
Öğrenci olmanızın artısı var devam eden okul için geri dönecek imajı ama transkript isteyebilirler.
-
Bu konuyu çok darlıyorum biliyorum ama şimdi de çalıştığım kurumdan izin yazısı almam gerekiyor, internette örnek var mı diye baktım ama genelde schengen için gördüm.
Elinde abd vizesi için olan var mı?
Antetli kağıda olması şart mı?
Kurum yetkilisinin imzası ve kaşesi yeterli mi yoksa imza sirkülerinin bulunduğu belge, kurum vergi levhası, iş yeri açma belgesi gibi şeylere gerek var mı?
Şimdiden teşekkürler. -
Bu konuyu çok darlıyorum biliyorum ama şimdi de çalıştığım kurumdan izin yazısı almam gerekiyor, internette örnek var mı diye baktım ama genelde schengen için gördüm.
Kurum yetkilisinin imzası ve kaşesi yeterli mi yoksa imza sirkülerinin bulunduğu belge, kurum vergi levhası, iş yeri açma belgesi gibi şeylere gerek var mı?
Şimdiden teşekkürler.Antetli kağıt çok zor bir şey değil ki logoyu koy üste tamamdır. Olması şık durur. Alta da kaşe ve yetkili imzası. Şirkete giriş tarihin görevin ve izin aldığını onayladıkları tarih aralıkları olmalı. Şu tarihte görevine başlayacak ibaresi vs. Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Resmi gazete. Faaliyet belgesi vs. bulduklarını topla. İk lar tecrübeli onlar zaten biliyor genelde schengen i bilirler sen Amerika için ne istediğini söylersin.
-
Şimdiden teşekkürler.SGK dökümü(Barkodlu) son üç ay
Vergi Levhası(Fotokopi)
Faaliyet Belgesi ( 30 Günlük olarak verilir. Ticaret Odasından) 3-5 lira vs.
İmza Sürküleri(Fotokopi)
Ticari Sicil Gazetesi(Fotokopi)
SGK İşe Giriş Bildirgesi,
Bağlı bulunulan kurum/şirketten alınacak, antetli kağıda yetkili kişi tarafından şirketteki pozisyonu , işe giriş tarihi,ve seyahat tarihlerini belirten kaşe ve ıslak imzası bulunan vize talep dilekçesi.
Son 3 aylık maaş bordroları,
Banka dökümü son üç ayaklıma gelenler bunlar
-
@keepdreaming izin yazısı için farklı bir örneğe gerek yok. "Bu kişi xx.xx.xxxx tarihinden beri personelimizdir. xx tarihinde izinli olacak, sonrasında çalışmaya devam edecektir." Yazması yeterli. Antetli kağıt olması avantajınıza olur. Şirketin imza sirkülerinde yer alan herhangi birine imzalatabilirsiniz, illa ik müdürü falan olmasına gerek yok.
Çalıştığım dönemlerde birlikte çalıştığım uzman arkadaşım yüksek ödeme yapma yetkisi olduğu için şirketin imza sirkülerinde imza yetkili olarak geçiyordu. Ben tüm belgelerimi ona imzalatıp imza sirkülerinin de ilgili sayfasını iliştiriyordum hiç sıkıntı yaşamadım.Geri kalan evraklar sayın @tanti nin de dediği şekilde..
Bol şans..
Benzer Başlıklar
141
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k