Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mülakat yerini değiştirebilir miyiz? Değiştirebilirsek nasıl yapıyoruz? İş gereği ülke değişikliği yapıyorum. Önceki mülakat yerim yurtdışıda başka bir ülkeydi şimdi başka bir ülkeye geçiyorum. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muzmin_a DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Mülakat yerini değiştirebilir miyiz? Değiştirebilirsek nasıl yapıyoruz? İş gereği ülke değişikliği yapıyorum. Önceki mülakat yerim yurtdışıda başka bir ülkeydi şimdi başka bir ülkeye geçiyorum. Teşekkür ederim.

    Mulakat yerini degistirmek biraz zor oluyor.

    Eger su an yeni olarak bahsettiginiz ulkede yasal ve uzun sureli bir vizeyle kaliyorsaniz, KCC'ye uygun adres ve vize bilgilerini yollayarak degistirmeye calisabilirsiniz, eger henuz ulke degisikligi yapmadiysaniz su an zaten degistirmeniz mumkun degil.

    Mulakat tarihiniz verildikten sonra, yeni ulkede ABD konsolosluguyla iletisime gecmeniz lazim, onlar da sizin dosyanizin gidecegi ABD konsolosluguyla iletisime gecip dosyanizi aktaracaklar. Sizin iki konsolosluga da ulasip bu islemlerden bahsetmeniz, sureci kolaylastirabilir.

  • ⭐⭐

    Sabah sabah İlber Hoca sağlam geçirmiş bize. Yazının alt tarafları da felaket.


  • Avrupa ülkelerinde yaşasaydım özellikle Danimarka,İsveç,Norveç,İsviçre ben de Amerika ya gitmezdim.Neden gideyim ki üniversite dahil eğitimin her yerde eşit ve parasız olduğu,insanların emeklerine saygı duyulduğu,devletin asgari ücreti için yaşanabilecek miktarda belirlediği ve bu rakamın hayat standartlarını karşıladığı,kendinizin ve ailenizin eğitim,sağlık,gelecek kaygılarının yaşanmadığı bir ülkede yaşamak her insanın istediğidir.
    Mutlaka bu ülke vatandaşlarınında yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar vardır.Ama her sene bu ülkelerin yaşanabilecek ülkeler arasında ilk sıralarda da yer alması tesadüf değildir sanırım.


  • @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sabah sabah İlber Hoca sağlam geçirmiş bize. Yazının alt tarafları da felaket.

    @arnblt adam haklı beyler dağılın mı diyelim 🙂 söylediklerinde yanlış yok ancak kendiside peşinden söylüyor Avrupadaki insanlar böyle yapmaz diye. Demekki hem çalışma hem eğitim anlamında Avrupa ile aramızda farklılıklar var ki bizim insanımız bu bakış açısını değiştiremiyor. İlköğretim ve lise zamanı o kadar değişiklik oluyorki insanlarda haliyle eğitim sistemine güvensizlik oluşuyor. Çalışma konusuda da konu mesleğine ve çalıştığı pozisyona göre kişiden kişiye değişebilir.

    Bana ne işin var neden düzeninizi bozuyorsunuz, pişman olmayın sonra vb. diyende oluyor, aaa ne şanslısınız ne güzel olmuş diyende. Aslında iki yorumunda altı boş çünkü bunu yaşayacak olanlar onlar değil sizsiniz. Zaten geçmiş green card talihlilerinin yorumlarına bakınca yıllardır yaşayanlar bile halen karar verememiş iyi mi kötü mü 🙂 kimisi canım ülkem nerden geldim diyor ama dönmüyorda. Kimi de dönmüş nerden döndüm şimdi de buraya alışamıyorum diyor. Ben burada iyi bir şirkette direktörken Amerikaya uzman yardımcısı olarak giden ve iyiki gelmişim diyenide biliyorum.

    Amerikada büyümüş ve uzun zamandır Türkiyede yaşayan bir abim green card lotosunu kazandım dediğimde ilk olarak çalıştığım işi, pozisyonu ve genel mali durumumu sordu. Sonrasında dediki; Sen neden başvurdun ki? Ama diyerek devam etti artık gitmek zorundasın. Neden? diye sorduğumda. Çünkü gitmediğin hergün burada olacak tüm olumsuzluklarda kendine küfür edecek ve neden denemedim diyeceksin. O yüzden denemek zorundasınız dedi. Bana şuana kadar yapılan en mantıklı yorum buydu 🙂

  • ⭐⭐

    İlber Hoca gözümden düştü 🙂 Bence bu işi iyi düşünüp bilinçli bir şeklide kendisine yol haritası çizen için muhteşem bir fırsattır Green Card.


  • @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sabah sabah İlber Hoca sağlam geçirmiş bize. Yazının alt tarafları da felaket.

    İlber Hoca'yı severek takip ediyorum ama bence bu eleştirisi biraz halkın gerçeklerinden uzak olmuş. Belki de lüks yaşama fazla kaptırdı. 🙂 Avrupa ile Türkiye'yi kıyaslamak çok saçma olmuş bence. İsviçre'de ortalama ve ya orta üst konumda yaşıyan bir insanın Amerika'ya gitmek istemesi tabiki saçma bir durum olabilir ama Türkiye'de çok lüks bir hayatınız olmadığı sürece ne yazıkki bazı toplumsal gerçeklerden kaçamıyorsunuz. Yine aynı trafik terörüne maruz kalacaksınız ,yine çocuğunuz aynı eğitimi alacak, yine iş korkunuz olacak, yine her yerde saygısız insanlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız, yine yarın ne olacağınızı bilmeden yaşamaya devam edeceksiniz vs vs vs. Tabiki Amerika'da güllük gülistanlık değil ama bunları minimuma indirebilirsiniz. Bunun yanı sıra gitmek isteyen insanların bir çoğunun Amerika hayranı olduğu için değil geleceklerini kurtarmak için gittiklerini düşünüyorum. Bence giden yada gitmek isteyen insanları eleştirmek yerine neden gitmek istedikleri hakkında konuşsaymış daha samimi olurmuş.


  • @crazycells merhabalar, numaram 13xxx current olan numaralar arasında ancak henüz herhangi bir mail almadım. Şuana kadar gelmemiş olması normal mi sizce? yoksa gelmiş olması mı gerekiyordu?


  • @denizcan Merhaba, ben de aynı durumdayım. @crazycells ay sonuna kadar geleceğini söyledi. Belki bugün yarın gelir. Bekleyip, göreceğiz. 🙂


  • @chemist merhabalar, inşallah bakalım, ben de tedirgin oldum sürekli bakıyorum maillere gelen giden yok malesef.


  • @arnblt Hani devrimci bir tabirle söylemek gerekirse konuşmanın sosyal çözümlemesi olmadan direk sonuç odaklı bir yorum. Bu tarz yorumlar da Türk alışkanlığıdır maalesef. Mevki sahibi insan Amerika'ya gidiyorsa başarısız olmasından kaynaklı dedi. Toplumun yıllardır içinde bulunduğu durum, ülkenin fakirliği, devamlı bir savaş hali ve kutuplaşmayı göz ardı ederek yapılmış çözümlemesi olmayan bir yorum eksik yorumdur. Tarih konusunda eline su dökülmez ama kendisi bir sosyolog değildir. Benim Amerika'ya gidişim güzel bir örnek maaşım iyi pozisyonum iyi ama kızlarımın geleceğinin benden iyi olma ihtimali zayıf aynı sistem devam edecek. Hatta benim bakış acımdan bir İran bir Afganistan olma yolunda. Bundan dolayı kaçma ve çaresizlik hakim oluyor. Bundan dolayı green kart çıktı diye tabiki de sevineceğiz.


  • @ikizbabasi Kesinlikle haklısınız .
    Benimde bir tercihim olacak olsaydı bende bu ülkeleri seçer hiç ABD ye bakmazdım.


  • @denizcan Gelir gelir merak etmeyin. Zaten akşam saatlerinde gelir tahminim saat farkından dolayı. Yalnız shut down etkiliyor mu şu an için onu bilemiyorum.


  • @arnblt, İlber Ortaylı topluma gaz vereyim der iken anlamsız bir konuşma yapmış. Son dönemde bir çok söyleminde Avrupa ile Türkiye aynı imiş gibi kıyaslamalar yapıyor ama kendiside gerçekleri gayet iyi biliyor. Keşke Avrupa ülkelerindeki refah seviyesi bizde de olsa da doğduğumuz alıştığımız yaşamı bırakıp gitmek istemesek...


  • @chemist DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @denizcan Merhaba, ben de aynı durumdayım. @crazycells ay sonuna kadar geleceğini söyledi. Belki bugün yarın gelir. Bekleyip, göreceğiz. 🙂

    Bekleyenlerden biri de benim 🙂

  • ⭐⭐

    @gkhanfeez DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    rnek maaşım iyi pozisyonum iyi ama kızlarımın geleceğinin benden iyi olma ihtimali zayıf aynı sistem devam edecek. Hatta benim bakış acımdan bir İran bir Afganistan olma yolunda. Bundan dolayı kaçma ve çaresizlik haki

    @gkhanfeez hemen hemen aynı görüş ve durumdayız. Ben de oğlumun ileride iyi bir geleceği olsun gayesindeyim. Ülke için aynı kaygıları taşısam da yine de içim de umut besliyorum. İran Afganistan kısacası haritanın sağ tarafı gibi değiliz karakter olarak. Evet zor bir karar, benimde gidişim İlber Hocanın örneğine zıt. Orada bu pozisyonu bulma ihtimalim yok denecek kadar az. Bank of America yazılım müdürü mesela mümkün değil.:)

  • ⭐⭐

    Sn. @crazycells kızmasın, bu konuyu burada açmasam iyiydi.


  • Bizim de numaramız current oldu fakat ds formlarını submit ettiğimiz sayfaya girip baktığımızda sağ üstte “Your case is currently at: KCC “ yazıyor bunun Ankara olması gerekmiyor muydu?


  • @timu DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bizim de numaramız current oldu fakat ds formlarını submit ettiğimiz sayfaya girip baktığımızda sağ üstte “Your case is currently at: KCC “ yazıyor bunun Ankara olması gerekmiyor muydu?

    Yok benim de öyle gözüküyor.


  • @chemist o zaman büyük ihtimalle mülakat tarihlerimiz belli olduktan sonra Ankara olarak güncellenecektir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

43
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum