Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Konu bizim de göçmen olma durumumuzla ilintilendiği için yazmak durumundayım..
    Kusura bakmayın da, biz göçerken maddi yeterlilikler (gideceğimiz topluma devlete yük olmama şartı gibi), sabıka kaydı, anamızdan danamıza yaşadığımız adreslerden bilmem nemize kadar sayıp döküyoruz, ona göre kabul ediliyoruz. Halbuki benim cânım memleketim o kadar kıymetsiz ki, ne idüğü belirsiz milyonlar bütün şehirlerimize nüfuz edebiliyorlar kaçak göçek, hiçbir yetkilinin de zerre umurunda değil, ve bu bir sığınma olmaktan çıkmış büyük bir nüfus hareketidir, sonuçlarını da ileriki yıllarda hep birlikte göreceğiz ve çoook dövüneceğiz.. Yapılması gereken şuydu eğer potansiyel oy deposu olarak görülmeselerdi(buna da kimse itiraz edemez, çoğuna ileride vatandaşlık verileceği en yüksek resmi makamlarca defalarca ifade edildi); savaş mağdurlarını alır sınıra yakın bölgelerde belli sınırlar içerisinde bakarsın(ki örnekleri var, yaptık daha önce, sınıra kamp şeklinde mini şehirler kurup barınma-eğitim-sağlık gibi bir çok hizmetin verilmesi gibi..) savaş bitince gönderirsin, bu.. ama işte malesef.. ayrıca çokça türkmen afgan vs kaçak insan var istanbulda(sayı olarak mukayese edilmez tabi suriyelilerle ama sosyolojik olarak bakarsan hepsi kaçak göçmen), neden bunlar problem olmuyor da suriyelilerden şikayet ediyor herkes? Kimse kusura bakmasın da benim de, bu forumda yazan çoğunluğun da göçmenliğini onlarla aynı kefeye koymam koydurmam da..
    Not : Bu konuda hassas olduğum için kelimelerimi ekstra özenle seçmeye çalıştım, umarım kırıcı olmamışımdır..
    Not2 : Bu konudaki ilk ve tek iletim budur.


  • 15 gün kaldı . Heyecan dorukta . Küçük bir ihtimal dahi olsa bile büyük hayallerle yaşamak bana mutluluk veriyor . Umarım bana da çıkmasını dilediğim gibi herkese çıkar . Çıkmazsa da dünyanın sonu değil seneye başvurulabilir . WAT var . Ve daha nice imkanlar . Mutlu bir hafta diliyorum herkese 🙂

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @sinem @sinem Demokrasinin en büyük zaafı kendini yok etmeye çalışana da hoşgörüyle yaklaşması denir. ABD de ki yapı hakkında pek bir fikriniz yok gibi bence. ABD de bir ırkçı ile karşılaşırsanız o sizin tipinize adınıza bakarak yargılayacaktır genel olarak çok istisnai insanlar dışında... bir Türk vardı houston da yaşıyor onun karşılaştığı beyaz Amerikalılar green cardlı olduğunu duyunca çok güzel artık sen bir Amerikalısın ona göre davran (yani bizden birisin) diyorlarmış tam olarak yapı böyle yasal olup olmaman ile alakalı bir durum ve tipin eğer geldiğin ülkenin pisliğini de getirip neden geldiğini unutan ve sadece ben varım benim dinim var o şöyle giyinmiş bu böyle yaşıyor neden yaşıyor ben yaşamasını istiyorum bu şekilde gibi bir kafa yapısı varsa insan da haliyle ırkçılık yaşar ismine de ırkçılık denir mi tartışılır ama her neyse keşke dediğiniz gibi dünyada teletabiler diyarı gibi bir yapı olsaydı ancak maalesef yok. ABD'nin demokratları özgürlükçüleri de bizim sevmediğimiz göçmenleri sevmez çünkü neden geldiğini unutur ve geldiği yeri de kaçtığı yer gibi yapmak için çabalar kendine bir eleştiri yapmaz üstünü bir sirkelemez SAYGI BEKLER SAYGI DUYMAZ. kendi ile birlikte leşini de birlikte getir kısaca bakteri mikrop gibidir ama hepsi için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Batı da Amerika da dünyada bu kadar sağ yükseliyorsa ''ırkçılık'' artıyor ise bu bizim gibi göçmenler yüzünden değil bizim ''sevmediğimiz'' göçmenler yüzündendir. bunu anlamamız gerek lütfen bence sizde bir gözlerinizi açın dünyaya. Lütfen.... Lütfen...

  • Yasaklı

    konuyu uzatmamak adına cevap yazmıyorum, yaşayalım görelim, demek istediklerimi daha iyi anlayabilmeniz için lütfen aşagıdaki linke bir tıklayıp sayın @semavi ve @gallifrey in yazılarını bi okuyunuz ... herkes kendi halince karşılık görür. saygılar. 🙂 https://yesilkartforum.com/forum/topic/2113/goc-edip-turklerden-kacmak/9


  • Hayırlısıyla bekliyoruz bakalım. İlk defa basvurdum.


  • Arkadaşlar su A Haber kafasindaki insanlarin yorumlarini. ciddiye alip cvp vermeyelim ne olur!


  • Şuraya bi gece duası bırakayım, Allahım sen içimdeki gitme isteğini biliyorsun sen yolumuzu aç, sen hayatımıza güneşi doğdur..
    Umarım gerçekten kalpten gitmek isteyenlere çıkar.


  • @ahmet-34 şu forumda bir gün sizinle aynı fikirde olacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu günleri görmekte varmış ☺


  • Konu siyaset olunca herkesin bir fikri vardır 😊 Polemik yapmaya gerek yok herkes sakin olmaya ve birbirini kırmamaya özen göstermeli kanaatimce.
    Kimsenin kimseden ırk olarak renk olarak inanış vb olarak üstünlüğü yok. Bu sebepten dolayı arapları kötülemenizi tasvip etmiyorum Sayın @ahmet-34 sonuçta 5 parmağın 5i bir değil. Genelleme yaparsak ülkemizde bunlar gibi birçok sebepten hepimiz buradayız. Bende isterdim ki devlet alsın şehirlerin içine göndermesin sınırda güvenli bölge oluşturup toplasın orada kalsınlar ama muhtemelen çıkar ilişkili bir durumdan dolayı kimilerine vatandaşlık verildi kimileri oy kullandı vs vs. uzar gider. Bu konuda inanmış insanları inancından döndürmek zordur. İnsanlar görmek istediklerini görür her zaman. Herkes haklı olmak ister ve aksini söyleyen olduğunda maalesef bir şekilde tartışma olur. Bu durumlar tartışarak çözülecek konular olmadığı için gelecek nesillerimizi bilinçli olarak yetiştirmek vazifemiz. Son günlere girerken kırıp dökmeden, incitmeden karşıt görüşlere de saygı göstererek, istemiyorsak eğer forum özelliklerini kullanarak mesajları göstermemeyi tercih etmek en mantıklısı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sevgili Arkadaslar,
    Bu forumda Turk, Musluman, Arap, Suriyeli, Amerikali, gocmen, multeci gibi sifatlari asagilayici anlamda kullanamazsiniz.
    Bunu yapan arkadaslar, bir daha yapmasin kesinlikle. Bu, nefret soylemidir ve nefret soyleminin de forumda yeri yoktur.


  • güney florida mı new york city mi yada siz hangi bölgeyi şehri seçersiniz


  • @captainblue Florida sıcak olduğu için tercihimdir 😊 Kışları sevmem. Lakin olur da gidebilirsem durumlardan kaynaklı NJ-NYC öncelikli tercihim olacak.


  • @captainblue DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    güney florida mı new york city mi yada siz hangi bölgeyi şehri seçersiniz

    Biz eşimle birkaç kez bu minvalde konuştuk, florida-ny özelinde değil de, civcivli keşmekeşli canlı capcanlı şehirler mi yoksa daha dingin daha huzurlu daha sakin yerler mi seçeriz acaba diye.. Birçok açıdan (iş, maaş, doğa vs) değerlendirince eşimin tercihi 2.şık oluyor hep 🙂 Güney floridayı özellikle bilmiyorum ama ny city benim tercihlerim arasında olmazdı şahsen.


  • Evet kaldı 15 gün. Bugün Burdur'dayız 🙂 Burdurlu arkadaşlara selam 🙂


  • @sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    diger yandan sevgili @tanti arkadaşımın oy için ve gelecek paralar için düşüncesine katılmıyorum. Çünkü 1- Suriyeliler oy kullanamıyor Keza Afgan ve Özbekler de... Eger şartları saglayıp vatandaş olmamışlarsa tabii.. 2- Gelen paralar sadece o insanlara degil ülkemizin gelecegine bir yatırımdır + o paraların gelmesi haktır. O insanları yerinden yurdundan eden kim? Madem sömürmek için insanları yerinden yurdundan edip ülkesine kondun afedersin eşşek gibi o paraları Türkiyeye verecek ve gık demeyeceksin! Üstelik Türkiye o toprakları yavaş yavaş temizleyip alıp insanları geri yerleştirecek (yıllara yayarak) ve sen buna da gık diyemeyeceksin. Kısır ve insanlık dışı hesapların dönüp yüzüne çarptıgında da aglamayacaksın. Ne demişler: Kendi düşen aglamaz.... Umarım bu sözlerin o insanları yerinden edenlere oldugunu ifade edebilmişimdir. 🙂 Saygılar.

    Sinem hanım yazdığınız yorumlar gözüme takılıyorda siz bence green card başvurusundan vazgeçin.siz türkiyede kalın.hatta yabacı bir ülkeye gidecekseniz eğer bence bu ülke kesinlikle arap ülkeleri olmalı.idoolojinizin,misyonunuzun,vizyonunuzun yansıması burdan böyle görünüyor


  • Meksika'lılardan sonra en çok göçmen nüfusa sahip olan milletler. Çok mu dağınığız acaba? :))

    alt metni


  • ........


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum