Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror Benimkini İlk girişte CBP işleme sokmadı mı acaba en azından In Process gibi birşey yazmalı idi. Bu konu ile ilgili USCIS Mesaj bölümüne durumumu anlattım. Bakalım Ne cevap gelecek. Olmazsa USCIS Cagrı Merkezini arayacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zafery Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Daha önceden Amerika'da bitirilen üniversite sonrası 1 yıl çalışma hakkını Amerika'da kullanmış ve bu esnada kendisine SSN kart verilmiş birisi için bu kez Diversity Visa ile tekrardan Amerika'da çalışma durumunda bu SSN kartı geçerlimidir? Yoksa girişte tekrardan SSN için müracaat edilmesi gerekir mi?
    Kartın Üzerinde VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION ibaresi var.

    Kart gecerli degil. Ayni SSN ile yeni bir kart verilmesi gerekiyor. DS-260 uzerinden talep ettiyseniz otomatik olarak gelir. Gelmezse SSA ofisine gidip talep edersiniz.


  • Selamlar. Amerikaya geleli birkaç gün sonra üç hafta olacak. Geldigimiz ilk gun gocmenlik ofisine gittik. Esimin ssn kartı ikinci gün adrese geldi cok sasırdık bu kadar hızlı olacagını düsünmedik. Ancak benim ssn henüz gelmedi. Bu hafta icerisinde göçmenlik ofisine gidip durumunu kontrol edecegim.


  • Arkadaşlar herkese merhabalar. Ben 15 nisanda Boston'dan giriş yaptım. 17 Nisan sabahı, forumdan gördüğüm kadarıyla süreci hızlandırmak için Malden'da bulunan SSA ofisine gittim. Ben daha konuya bile girmeden görevli memur SSN numaramın oluştuğunu söyleyip numarayı yazıp verdi. Yani şu anda SSN numaram mevcut.


  • Merhabalar,
    eyaletler arasında ssn farkı mevcutmudur mesela ben floridadan ssn alsam californiaya gittiğimde geçerli olur mu tekrar başvurmam gerekir mi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @travelwithdrone Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Merhabalar,
    eyaletler arasında ssn farkı mevcutmudur mesela ben floridadan ssn alsam californiaya gittiğimde geçerli olur mu tekrar başvurmam gerekir mi

    Evet, SSN federal bir belge, butun eyaletlerde aynisi gecerli.


  • herkese merhabalar ben şuanda green cardı posta ile teslim aldımda bu ssn dediğimiz numara bu posta nın içinde mi olması gerekiyordu postanın içeriğinde tam olarak ne çıkacağını bilmediğimden soruyorum yani sadece permanent resident kartı var fiziksel olarak ssn numarası tarzında birşey göremedim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    herkese merhabalar ben şuanda green cardı posta ile teslim aldımda bu ssn dediğimiz numara bu posta nın içinde mi olması gerekiyordu postanın içeriğinde tam olarak ne çıkacağını bilmediğimden soruyorum yani sadece permanent resident kartı var fiziksel olarak ssn numarası tarzında birşey göremedim ?

    Hayir, Green Card ve SSN birbirinden bagimsiz iki farkli kurum tarafindan ayri ayri gonderiliyor.


  • Selamlar,

    DS 260 formunu doldurmaya basladim. Daha oncesinden aldigim bir SSN numaram var vakti zamaninda AT&T ve Ev kiraladigim sirkete belirli bir bedel itelemistim ve kredi skorum kotuydu. Dun Chase bank'dan TransUnion score'a baktim 818 olmus. Credit Karma'da 814 puan score cikiyor. Sizce ne yapmali kredi gecmisim yaklasik 11 yillik ve 20.000$ limiti mevcut. SSN sorusunda nasil cevap vermeliyim? Var deyip yenisini istesem ne olur? Yardimci olursaniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erkcet Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Selamlar,

    DS 260 formunu doldurmaya basladim. Daha oncesinden aldigim bir SSN numaram var vakti zamaninda AT&T ve Ev kiraladigim sirkete belirli bir bedel itelemistim ve kredi skorum kotuydu. Dun Chase bank'dan TransUnion score'a baktim 818 olmus. Credit Karma'da 814 puan score cikiyor. Sizce ne yapmali kredi gecmisim yaklasik 11 yillik ve 20.000$ limiti mevcut. SSN sorusunda nasil cevap vermeliyim? Var deyip yenisini istesem ne olur? Yardimci olursaniz sevinirim.

    Aynisini kullanmaya devam edebilirsiniz. Neden yenisini istediginizi anlayamadim.


  • benim de 2014'te work and travel ile geldiğimde oluşan SSN numaram vardı. ds260'da yeni talep etmişim otomatik gelir mi ? bir de numara 2014te verilen ile aynı mı olur ?

  • ⭐⭐

    DS260 formunda SSn istiyorum diye belirtmiştim. İlk girişten sonra 6 ay geçti. GC ler gelmişti SSN gelmedi. İkinci girişi Nisan 2019 da DC den yaptım. SSA office e gittim. Numara oluştuysa bari numarayı alayım dedim. Oradaki görevli numaranız oluşmamış dedi ve yeni başvuru girdi. 2 hafta içinde belirtilen adrese gelmezse arayın yada mail atın dedi. 1.5 ay oldu yine adrese gelen giden yok. e-mail attım cevapta yok. Ne iş anlayamadım.
    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkergn13 Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    benim de 2014'te work and travel ile geldiğimde oluşan SSN numaram vardı. ds260'da yeni talep etmişim otomatik gelir mi ? bir de numara 2014te verilen ile aynı mı olur ?

    Eger formlara numaranizi yazdiysaniz yeni kart eski numarayla gelir, ama yazmadiysaniz yeni bir numara yeni kartta gelir.

    teorik olarak otomatik geliyor, ama pratikte oyle olmayabiliyor. Eger gelmezse bir SSA ofisine gidip basvuru yapmaniz yeterli.


  • @arnblt olabiliyor bizimde bir ay oldu gelmedi sonra gittik kısa bir işlem yaptı 15 gün içinde gelmez ise tekrar gelin dedi lakın uc bes gün sonra geldi. durum böyle bizde.


  • Arkadaşlar acil yardım edebilir misiniz şuanda amerika ya giriş yaptım ds 260 doldururken ssn istediğimi belirtmiştim ama ssn gelmedi bir ofise gittim başvuru bile gözükmüyor diyor ne yapmam gerekiyor acil işe girmem gerekiyor o yüzden numaram lazım ne yapmam gerekiyor


  • @isag Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Arkadaşlar acil yardım edebilir misiniz şuanda amerika ya giriş yaptım ds 260 doldururken ssn istediğimi belirtmiştim ama ssn gelmedi bir ofise gittim başvuru bile gözükmüyor diyor ne yapmam gerekiyor acil işe girmem gerekiyor o yüzden numaram lazım ne yapmam gerekiyor

    sayın @isag başlığın ilk kısmı yeterince bu konu hakkında bilgilendiyor bu başlığın ilk sayfasını dikkatlı okuyun tekrar.tum sorularınızın cevabı orda var . konu hakkında başka bir başlıkta şurda https://yesilkartforum.com/forum/topic/149/ssn-basvurusu-nasil-yapilir


  • Selamlar, 15 haziranda Miami’den giriş yapmıştık, bugün itibari ile ssn kartlarımız geldi. Tesadüf , dün de gidip ssa dan numaralarımızı öğrenmiştik.


  • Girişimizden 3 gün sonra, dün SSA ofisine gittik başvuru yapmak için önce tabi form verdiler onu doldurduk, adresimizi değiştirdik(yanlışlıkla oldu biraz ama iyi oldu) ardından sıramız geldiğinde bankodaki görevliye pasaportları ve formları teslim ettik.Bize biraz oturun birazdan aynı sıra numarasıyla tekrar çağıracağım dedi.Tekrar bizi çağırdığında yazdığımız adresi ve isimlerimizi doğrulattı ve cbp memurunun girişte adımıza başvuru yapmadığını böyle hataların olabileceğinden bahsetti.Aslında gitme amacımız eğer numaralarımız oluşturulduysa öğrenmek içindi, henüz adımıza başvuru yapılmadığını öğrenmek sürpriz oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @blaxseed, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Girişimizden 3 gün sonra, dün SSA ofisine gittik başvuru yapmak için önce tabi form verdiler onu doldurduk, adresimizi değiştirdik(yanlışlıkla oldu biraz ama iyi oldu) ardından sıramız geldiğinde bankodaki görevliye pasaportları ve formları teslim ettik.Bize biraz oturun birazdan aynı sıra numarasıyla tekrar çağıracağım dedi.Tekrar bizi çağırdığında yazdığımız adresi ve isimlerimizi doğrulattı ve cbp memurunun girişte adımıza başvuru yapmadığını böyle hataların olabileceğinden bahsetti.Aslında gitme amacımız eğer numaralarımız oluşturulduysa öğrenmek içindi, henüz adımıza başvuru yapılmadığını öğrenmek sürpriz oldu.

    daha once cokca foruma yazmistim. Bilgilerin CBP'den SSA'ya aktarilmasi gerekiyor. Bu islemler 1 gun de surebilir, 1 ay da... Orasi sansiniza kalmis. Dolayisiyla 3 gun icinde adiniza basvuru yapilmamasi beklendik bir durum.


  • @crazycells peki böyle bir durumda duplicate bir işlem olmaz değil mi ? SSA, CBP den geleni "zaten işleme alındı" diye iptal ediyordur herhaldeö di mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum