@nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler
Merhaba saydı değer forum üyeleri.
Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim
Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli.
Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
Tolga Savacı - Vikipedi

Eşlerin fikirleri değişir belki, nasıl mı?
️ Aslında foruma yazana kadar ciddi ciddi vazgeçmeye başlamıştım ama o kadar motive edici yüreklendirici insanlar var ki burada gerçekten teşekkür ediyorum herkese. Eminim ki gidenlerde gitmek isteyenlerde vatanını toprağını ailesini çok seven ayrılmak istemeyen insanlar. Yaşam şartları (her anlamda) burada da gitmek istediğimiz yerdeki gibi olsa, geleceğe dair bir umudumuz olsa zaten bu kadar uğraşmazdık. Maddi manevi her zorluğu göze alıp gitmeyi düşünmezdik. Gider görür gezer tozar geri gelirdik. Ama kendi adıma benim umudum yok. Ve bir yerlerde daha insanca yaşama, çocuklarıma daha iyi bir gelecek verme şansı olduğunu bilerek bu umutsuzluğun içinde yaşamak zorunda kalma düşüncesi insanı yıpratıyor. Ama şimdi biraz daha içim rahatladı diyebilirim. Vazgeçmek kolay mücadele et diyorum kendime:)