DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@tolga-ozfidan çok teşekkür ederim. Viyana için özellikle tavsiye ettiğiniz bir şey var mı?
-
Bir tek 16 Eylül bizmiyiz ya 🙄🥹
-
beratyalcinkaya said:
Arkadaşlar merhaba. Mülakat tarihi bugün tarafıma bildirildi 02 Eylül olarak. Benim bu sene çocuğum oldu şuan 6 aylık yaklaşık 1 ay önce kcc ye çocuğumu ekletmek için mail attım onlarda numaramın current olduğunu ve ankara'ya mail atmamı söylediler. Ankara'ya mail attım ama geri dönüş yapmadılar. Şimdi ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz? Çocuğumu nasıl eklettirebilirim?
bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek biri var mı? gerçekten ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Umutsuzluğa kapılıyoruz.
Bebeğiniz için bebeğinize ait pasaport bilgileri ile DS260 formu doldurdunuz mu? Kendiniz için doldurduğunuz DS260 form sayfasından add applicant yaparak? Bebeğinize pasaport çıkardınız mı?
-
@bravist evet bugün mail aldım. Viyana randevumuz 2 Eylül. Şu an acil ne yapmalıyım. Açıkçası ümidi kesmiştik sürpriz oldu. Viyana konusunda tecrübeli arkadaşlardan destek rica ediyorum.
Hayırlı olsun, şimdiden 2026 Mülakat Deneyimleri başlığından Viyana deneyimlerini okumaya başlayabilirsiniz.
-
Herkese selamlar, mülakat tarihim Ankara'da 16.09.2026 tarihinde olacak şekilde konsolosluktan mail aldım. Durumla alakalı birkaç sorum olacak, tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
- Sorum: CN'ım yüksek olduğundan kaynaklı mülakat sırası geleceğine dair pek ümidim yoktu, bu yüzden bende turistik vizeye başvurdum. Green Card mülakatım 16.09.2026 tarihinde olacak şeklinde KCC'den mail aldım. Fakat zaten turistik vize mülakatım ise 25.08.2026 tarihinde Ankara'da olacak şekilde randevu almıştım. Sizce Turistik Vize başvurum Green Card sürecini etkiler mi? Ayrıca turistik vizeyide almayı tercih edersem (zaten parası ödendi) pasaportun teslim süresinin yetişmeme gibi bir olasılığı var mı? Durumu tehlikeye atar mı?
- Sorum: Green Card mülakatı öncesi toplanması gereken evraklar ve izlenmesi gereken basamaklar hakkında bir yazı var mıdır? Varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
- Sorum: usvisascheduling.com sitesinde şu anda turist vizesi detaylarım gözüküyor. Green Card belge ve pasaportu teslim almam için teslimat noktası nasıl seçebilirim? Ya da seçmeme gerek var mıdır?
Bütün arkadaşlarıma şimdiden destekleri için teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun, umarım herkes dilediği hayallerine en kısa zamanda kavuşur.
-
@bravist merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. [email protected] üzerinden mail geldi sisteme yönlendirdi beni bilgilerimi girdim ve randevu tarihini gördüm. Ankara'ya normal mailim üzerinden mail gönderdim [email protected] adresine. ulaşmam için farklı bir yol var sanırım. yardımcı olabilir misiniz nereden mesaj gönderebilirm?
Ankara'ya [email protected] mail adresine aşağıdaki formatta mail atın.
Subject (konu) kısmına : M33 - UNLOCK CASE - FULL NAME (DV Kazanan kişinin tam adı)
Mailin içerik kısmına:
Last Name:
First Name:
Case Number:
Passport Number:
Date of your interview:
A description of your request:Talebinizin kısa bir açıklamasını yazın
Not: Kırmızı yazılar ve mavi yazıları mailinize eklemeyin, bunlar şablon bilgilendirmesi için. Durumunuzu kısa ve öz ingilizce yazıp dosyanızın açılmasını talep edin.
-
@bravist @beratyalcinkaya ben de aynen bu maili atmıştım. En sona tekrar isim soyisim, telefon, mail adresi yazıp göndermiştim. Bu şekilde cevap da almıştım. Karaladığım yerlere kendinizle ilgili bilgileri yazıp bu mail başlığını kullanırsanız dönüş olacaktır. Bol şans! Mail konu başlığında: M33 - UNLOCK CASE - İsim Soyisim

-
Son süreçte baya bi talihlinin yurtdışındaki farklı konsolosluklardan dosyasını Ankara taşıyan arkadaşlar gördüm. İNŞALLAH pause kalkar ve yaşanacak olası yoğunlukta herkes vizesine kavuşur
-
Merhabalar. Bana 2 eylüle viyana için tarih verildi, şuan halihazırda amerikadayım. İnsanlar neden ANKARAYA geri alıyolar pek anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim. AOS mantıklı mı şu pause durumunda ?
-
@excan neden viyanadan ankaraya taşınıdız dosyayı acaba
-
Bu ileti silindi! -
@aed99 eğer viyana'ya gitme ihtimaliniz varsa (vize sorunu yoksa) ve aos başvurusu yapmadıysanız viyana'dan devam etmenizi tavsiye ederim.
ankara'ya taşımanızın bir anlamı yok, sonuçta mülakat aldınız. -
Herkese selamlar, mülakat tarihim Ankara'da 16.09.2026 tarihinde olacak şekilde konsolosluktan mail aldım. Durumla alakalı birkaç sorum olacak, tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
- Sorum: CN'ım yüksek olduğundan kaynaklı mülakat sırası geleceğine dair pek ümidim yoktu, bu yüzden bende turistik vizeye başvurdum. Green Card mülakatım 16.09.2026 tarihinde olacak şeklinde KCC'den mail aldım. Fakat zaten turistik vize mülakatım ise 25.08.2026 tarihinde Ankara'da olacak şekilde randevu almıştım. Sizce Turistik Vize başvurum Green Card sürecini etkiler mi? Ayrıca turistik vizeyide almayı tercih edersem (zaten parası ödendi) pasaportun teslim süresinin yetişmeme gibi bir olasılığı var mı? Durumu tehlikeye atar mı?
- Sorum: Green Card mülakatı öncesi toplanması gereken evraklar ve izlenmesi gereken basamaklar hakkında bir yazı var mıdır? Varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
- Sorum: usvisascheduling.com sitesinde şu anda turist vizesi detaylarım gözüküyor. Green Card belge ve pasaportu teslim almam için teslimat noktası nasıl seçebilirim? Ya da seçmeme gerek var mıdır?
Bütün arkadaşlarıma şimdiden destekleri için teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun, umarım herkes dilediği hayallerine en kısa zamanda kavuşur.
Merhaba,
-
Soruya cevap: Ds260 formu doldurmuş ve amerikaya göçmen olarak yerleşme talebiniz varken turist vizesi için başvurmanız hiç mantıklı olmamış. Maalesef turist vizenizden red alacağınızı düşünüyorum (ds260 başvurunuz olmasa belki olumlu sonuçlanabilirdi). Size turist vizesi verilse direkt olarak Amerika'ya girip orada AOS başvurusu yapacağınızı düşünecektir konsolosluk. Green card sürecinizi etkileme durumunu konsolosluk belirler, size şunu soracaktır "neden göçmenlik (DV) talebiniz varken turist vizesi almak istediniz?" Şuan pause kararı olduğu için dv mülakatında pasaport teslim almıyorlar. Turist vizesi alma durumunda pasaportunuz normalde 1-2 hafta içinde size ulaşır. Dr unganlardan sağlık raporu alırken pasaport isteniyor. Sağlık raporunu da mülakat (DV) tarihinize 1 ay kala (bu 1 aylık süre içerisinde) unganlardan randevu ile alabiliyorsunuz.
-
Soruya cevap: Forumda "2026 Mülakat Deneyimleri" başlığında Ankara deneyimlerinde belgelerle ilgili birçok yorum var, okumanızı tavsiye ederim.
-
Soruya cevap: Aşağıdaki forumda @aysegul hanım klavuz gibi bir bilgilendirme metni yazmış (teşekkürler) bu yorumu okuyup işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/post/513067
-
conk said:
Evet bir tatlı telaş daha eklendi serüvenimize 5 ağustosta randevumuz vardı 29 temmuz içinde sağlık randevusu oluşturmuştuk ki bugün aldığımız haber işleri değiştirdi asıl talihli olan eşim 6 haftalık hamile olduğunu öğrendik. Forumda araştırmalarıma göre ne olursa olsun 12. haftadan önce sağlık raporu düzenlemiyormuş unganlar. Asıl talihli eşim sağlık raporsuz mülakata gireceği için sanırım bizimde şuan için sağlık raporu almamızın bir anlamı yok diye düşünüyorum bilgili arkadaşlar fikir verirse sevinirim.
Dün 17:00 - 19:00 arası 20 defa aramışımdır unganları kimse açmıyor telefonu bilgide alamıyorum. Bir fikri tecrübesi olan yok mu acaba aramızda...
-
@conk merhaba, saglik randevusu esnasinda unganlardaki bayana ben de size disardan ulasamiyoruz diye sormustum, ariza oldugunu erisimin olmadigini soylemisti, yorum yapamiyorum bu cumleye ama bir de email atmayi deneyin isterseniz.
-
bravist
Evet ama mülakat almadan taşıdım
-
Merhabalar, en kötü seneryoda eylül ayında vizelerimizi alamayıp hakkımız yanarsa, bu green card süreci ilerideki ABD turistik vize sürecinde engel oluşturur mu?
-
@conk bizim emaillerimize hızlı dönüş yapmışlardı, email göndermeyi denediniz mi acaba?
Bu arada tebrikler 🥳 -
@bayuzayli engel oluşturur şeklinde net bir şey söyleyemesek de, bunu mutlaka göz önünde bulunduracaklardır ve göçmen olma niyetinizin -geçmişte de olsa- var olmuş olmasını olumsuz değerlendirebilirler tabiki, yine de kesin sonucu bilemeyiz.
-
@aysegul Teşekkür ederim Ayşegül Hanım. Hayır email göndermemiştim bugün göndereceğim umarım bize de hızlı dönüş yaparlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum