Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Washington (State)

Diğer Eyaletler
163 52 18.0k 43

  • @redsat2000 Airbnb kullanmadım o yüzden oneremem. 1+1 ler de çok değişken trulia, zillow, hotpads den bakabilirsiniz. 1500$dan başlar 2800e kadar çıkanı var. Evin durumuna ve yerine göre değişiyor. Depozito da ayni şekilde oyle. Ama size eastside tarafında kalmanızı öneririm. West Seattle Burien tacoma civarları pek elit mahalleler degil. Aldığınız maaşla bellevue da oturup sadece bir köprü geçerek ise gidebilirsiniz. Ya da seattle University district bölgesinde ev bakmaya çalışın oralar daha nezih.


  • @damladav Hanım iyi günler bilgiler için teşekkürler. Benim genel bir sorum var size. ABD yaşamın Türkiye'den farklı olduğu yanlar neler sizce gözlemleye bildiğiniz. Örnek verecek olursam iyi veya kötü anlamında paylaşa bilirseniz çok sevinim...


  • @damladav Washington (State) içinde söyledi:

    @redsat2000 Airbnb kullanmadım o yüzden oneremem. 1+1 ler de çok değişken trulia, zillow, hotpads den bakabilirsiniz. 1500$dan başlar 2800e kadar çıkanı var. Evin durumuna ve yerine göre değişiyor. Depozito da ayni şekilde oyle. Ama size eastside tarafında kalmanızı öneririm. West Seattle Burien tacoma civarları pek elit mahalleler degil. Aldığınız maaşla bellevue da oturup sadece bir köprü geçerek ise gidebilirsiniz. Ya da seattle University district bölgesinde ev bakmaya çalışın oralar daha nezih

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim @damladav hanım . Gelişmeler oldukça sizin ile paylaşacağım. Cuma günü durum şekillenir. Umarım en kısa zamanda Sizlerle Seatle da görüşürüz. İstanbul'dan selamlar


  • @redsat2000 iyi yolculuklar dilerim şimdiden sizede güzel haberlerinizi bekliyoruz


  • @barış Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda sizde bu hayallere kavuşursunuz. Önce hayal kuruyorsunuz mayısta seviniyorsunuz ve sonra kendinizi bir koşuşturmaca da buluyorsunuz. Tek tavsiyem forumdaki tüm konuları okumanız ve yorumlar /öneriler dahil önemli bazı kısımlarını bir yere kaydetmeniz.


  • walters'dan seattle'nin 5 iyi, 5 kotu tarafini anlatan bir video.
    https://www.youtube.com/watch?v=gBVsK6uOObE

  • ⭐⭐⭐⭐

    @newman wolters abim çok güzel anlatmış. Akıcı ve coşkulu idi anlatımı gitmiş kadar oldum.


  • @redsat2000 Önerileriniz için çok teşekkürler şuan baya bir bilgi birikimim oldu hala eksiklerim var onları da forumdaki arkadaşlar tarafından tamamlıyorum. Genel gördüğüm ilk sıkıntı insanlar hemen evlerini satıp arabalarını satıp iş yerlerine işten çıkacaklarını söylüyorlar. Sonrasın da bir sıkıntı çıkarsa o zaman sanırım işler karışıyor.. Aslında bende çıksa hemen her şeyi satmak zor aynı şeyleri yaparım diye düşünüyordum ama vizeden sonra ABD girmek için 6 ay olduğunu öğrendiğimde gereksiz panik yapmamam gerektiğini forumdaki arkadaşlarda öğrendim bunlar gerçekten önemliii... :)


  • @newman paylaşım güzel oldu gerçekten teşekkürler .. ;)


  • @barış vizeden sonra değil yanlış bilgilenme. Sağlık kontrolünden sonra 6 ay var.


  • @ayvalik10 çok teşekkürler daha öğrenecek çok şey var anlaşılan bu forum yokken ilk gidenler bu kadar işi nasıl yapıyordu ilginç ...


  • Selamlar, Seattle'a geleli neredeyse 2 ay olmuşken gözlemlediklerimi paylaşmak istiyorum. Ben bu şehire ba-yıl-dım! Gerçekten gelmeden önce bu kadar seveceğimi asla tahmin etmezdim. Havası çok tatlı, kışı burada geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki hiç aşırı aşırı soğuk olmadı. Belki 1-2 gün anca, ama gece soğuk oluyor tabii ki. Yağmur hiç şemsiye açtırtacak kadar yağmıyor hep ufak ufak atıştırma/çiseleme şeklinde yağıyor. 1.5 ay kaldığımız Airbnb ev sahibimiz internette dolaşan "Seattle'da yılın 360 günü yağmur var hava hep çok soğuk" yazılarının burada yaşayan insanlar tarafından buraya daha fazla göç almayı engellemek için yazıldığını savunuyor :) Yazları bol güneşli çok güzel hava olduğunu söyledi.
    Her taraf park, orman, göl, yürüyüş rotaları ile dolu. Dün arkadaşlarımızla şehir merkezine sadece 25 dk uzaklıkta olan bir doğal yaşam parkına hiking yapmaya gittik, parkın içerisinde zorluk seviyelerine göre farklı farklı yürüyüş rotaları var. Daha sonra arkadaşım www.wta.org sitesinden Washington eyaletindeki bütün yürüyüş rotalarını harita üzerinden veya zorluk, yükseklik, deniz kıyısı, orman gibi bir çok seçenek içinden filtreleyerek görebileceğimi söyledi. Az önce baktım ve hemen burada paylaşmak istedim. Aynı zamanda bu web sayfası üzerinden gönüllü olarak ekiplerine katılabiliyorsunuz. Yakın zaman planlarımdan bir diğeri de bu oldu. İnsanlarla tanışmak ve konuşma pratiği yapmak için mükemmel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
    İnsanlar hep dışarıda! Outdoor aktiviteler çok yaygın olarak yapılıyor. Koşu, yürüyüş, bisiklet en yaygınları. Bisiklet kullanımı çok fazla, hem spor için hem ulaşım için.


  • @gallifrey Çok güzel bir anlatım olmuş teşekkürler. Seattle bi merak ettim desem yalan olmaz.. ;))


  • @gallifrey bilgi paylaşımı için teşekkürler. Görünen o ki batı kıyısında tercih edilmesi gereken şehir "SEATTLE"
    Araştırma veya deneyiminiz oldu ise biraz da iş-yaşam koşulları hakkında bilgi paylaşabilirmisiniz. Mesela Airbnb'de kaldığınız evin günlük veya aylık fiyatı gibi. Şimdiden teşekkürler.


  • @roccorocco Washington (State) içinde söyledi:

    @gallifrey bilgi paylaşımı için teşekkürler. Görünen o ki batı kıyısında tercih edilmesi gereken şehir "SEATTLE"
    Araştırma veya deneyiminiz oldu ise biraz da iş-yaşam koşulları hakkında bilgi paylaşabilirmisiniz. Mesela Airbnb'de kaldığınız evin günlük veya aylık fiyatı gibi. Şimdiden teşekkürler.

    Henüz kendi deneyimlerimiz hariç genel bir bilgiye sahip değilim ama tabii ki araştırıp daha fazlasını yazabilirim, fikir için teşekkürler.


  • @damladav selamlar, Bir RV karavan alıp Oregon ya da sizin taraflarda yaşamayı düşünüyoruz. Hiç bu şekilde yaşayan bildiğiniz/tanıdığınız kimse var mı?
    Karavanda yaşayan birisi adresi olmadan nasıl resident oluyor, bankaya nasıl adres veriyor merak ediyorum. Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
    Çok teşekkürler.



  • @murat-taskin hiçbir bilgim yok maalesef böyle yaşayan birini de tanımıyorum.


  • Youtube'da böyle bir videoya denk geldim ve açıp biraz izledim (biraz izleyebildim çünkü tamamı 2 saat 40 dk). Seattle beni kendisine çok çeken bir şehir olduğu için epey ilgimi çekti video ancak asıl belirtmek istediğim, şehrin gezdirilen kısmındaki yaşamı birebir görebilme şansı veriyor olması.. bilhassa trafikteki araç ve yaya davranışları açısından.. ben çok beğendim ve kendimde tamamını izleyebilecek potansiyeli de görüyorum açıkçası.. :) Seattle'ı düşünen, seven, gitmek isteyenler de görsün istedim..

    https://www.youtube.com/watch?v=fkps18H3SXY


  • Geçen gün televizyonda izlediğim bir programda Seattle'a yarım saat uzaklıkta "Poulsbo" isimli bir kasabayı tanıttılar. Küçük Norveç diye biliniyormuş ve yapısal olarakta Norveç'e çok benzediği söylendi. Oldukça ilgimi çekti. Bu kasaba hakkında bilgisi olan var mı ? Özellikle @damladav ve @gallifrey :) Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Selamlar..


Benzer Başlıklar

  • Minnesota

    Diğer Eyaletler minnesota
    28
    1
    1 Oy
    28 İleti
    4k Bakış
    Unlucky 0U
    @minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
  • Iowa

    Diğer Eyaletler iowa
    22
    1
    2 Oy
    22 İleti
    4k Bakış
    Semih işeriS
    Kasim 2022'den beri Des Moineste yasamaktayiz. Green card ile Turkiyen tasinirken ilk duragimiz Des Moines oldu. Yasam maliyetlerinin ve kiralarin ucuzlugu, guvenli olmasi ve sigorta-bankacilik sektorunde is imkanlarinin genis olmasi baslamak olarak dogru yer oldugunu dusundurdu. On arastirmalarimiz dogru cikti. Hesaba katmadigimiz/bilmedigimiz sey ise Iowalilarin 'Iowa Nice' lakabiyla yani misafirperverligi ve kibarliklariyla un salmalari oldu. Bir de tabi en buyuk gocmen grup yaklasik 20 bin civariyla Bosnaklar olunca sosyal ve kulturel olarak cok iyi karsilandik. Turkiyede esim de ben de Istanbulda bir bankanin genel merkezinde calisiyorduk dolayisiyla bankada is bulana kadar gecici birkac is yaptik derken kisa surede Iowanin yerel bankalarinin birinde ikimiz de ise basladik. Ben once basladim ardindan esime de referans oldum. Simdi ikimiz de yoneticilige terfi ettik. Iowalilar insanlar Iowa'ya gelsin yerlessin sevsinler ve kalsinlar istiyorlar. Hemen bizi aralarina aldilar. Turkiyeye karsi cok meraklilar. Turk oldugum icin Turkiyede bu kadar pohpohlandigimi hatirlamiyorum. Sosyal gonulluluk faaliyetlerine de katiliyoruz. Dar gelirlilere yardim ve agac dikme etkinliklerine katilip iyice kaynasiyoruz. Kis cok sert geciyor ama alistik. Kapali garaj ve remote starterli bir arac ile kis kosullari hafifliyor. Geri kalan mevsimlerde harika bir yer. Surekli disarida yerel festivaller konserler yarislar etkinlikler oluyor. Iowa state fair cok kalabalik ve eglenceli. Gece hayati cok canli degil biz de zaten ona daha Turkiyedeyken doymustuk. Tam isine gucune bakmalik aile yeri. Parklar goller nehirler ormanlar tam bir outdoor takilmayi sevenler icin harika. Bisiklet kulturu cok yaygin. Des Moines in her yerinde bisikletlerin ayri yollari var ve Rugbrai ABD capinda meshur bir bisiklet yarisi. ABD nin genel bir handikapi arabaya bagimli bir sekilde yasanmasi. Des Moines de kucuk bir Midwest metropolu olarak toplu tasimanin zayif oldugu bir yer. O yuzden downtownda 3 sene yasadik hem ise de yakinligi hem de yurunebilir olmasindan oturu. Simdi 2 ay once sehrin kuzeyine Ankeny'e tasindik. Suburb diye tarif edebileceginiz bir bolge fakat tasindigimiz bolge yuruyerek her isinizi halledebileceginiz sosyal olarak da canli bir ilce hayati vadediyor. 2 sene kalir buyuk bir eyalete tasiniriz derken simdi ailemizi burada buyutup sonra da ev almayi da planlar olduk. Kisacasi Iowa'ya geldik, sevdik, Iowa'li olduk.
  • Massachusetts

    Diğer Eyaletler massachusetts boston
    127
    1
    1 Oy
    127 İleti
    17k Bakış
    Meliha YalınM
    @brucewayne merhaba bostona giriş yaptınız mı acaba
  • Delaware

    Diğer Eyaletler delaware
    197
    1
    2 Oy
    197 İleti
    18k Bakış
    sadıkkurtogluS
    @MySea my steak is too juicy, my lobster is too buttery 😂
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum