Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.0k 770

• @ozyurta merhaba hayır oluşturmadım, konusu geçmedi zaten pause var pasaportları almıyorlar diye.

• Herkese merhaba arkadaşlar 14 Nisan da mülakatımız var 26 martta nikahımızı kıydık ve soy isim değişikliklerini hallettik. Sonrasında ankaraya ds güncellemek ve eşimi eklemem için 5-6 kez mail attım ama dönüş alamadım. Şimdi de ustravel kaydını yapamıyorum NVC/KCC Vaka Numarası kısmında cn mi yazdıktan sonra (Başvurunuzdaki bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin sayısı, Dava Numaranızla ilişkilendirilen başvuru sahiplerinin sayısıyla eşleşmiyor. Lütfen Bakmakla Yükümlü Olduğunuz Kişileri Yönet sayfasına geri dönün ve başvurunuzdaki başvuru sahiplerinin sayısının doğru olduğundan emin olun.) hatası alıyorum ds de eşim olmadığı için ilerleme kaydedemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz.?

Ekran Resmi 2026-04-10 17.14.10.png

• @sinemmurat39 ds260 onay sayfasında altta AA ile başlayan confirmation no yazan numarayı girmeniz gerekiyor diye biliyorum

• @ceyceycey asıl talihli sizseniz para birimi önemli değil. Asıl talihlinin hesap dökümü isteniyor. Biz 2 kişiyiz; tl, dolar, euro olarak para gösterdik hesapta. Tapu ve araç ruhsatı da götürdük ama bakmadılar. Toplam tutar dolar cinsinden 17.000 USD falandı.

• @burakszgun onu yazmıştık lakin bu case Number kısmı. ankaraya ulaşamadığımız için kendimi ekleyemiyorum.

• @zakaria benim Hep-B de 3 doz idi aslında ama aşı kartı getirmen lazımdı dedi illa. eski aşı kartlarını orjinal halindeyse kabul ediyorlar anladığım kadarıyla ama sonradan oluşturulanları almıyorlar. benim aşı kartını kabul ettikleri için yeter sana bu kadar deyip e-devletteki aşımı saymadılar heralde haha. kesin çizgilerle belirlenmiş belli bir standardı yok gibi görünüyor, case'e göre bakıp karar veriyorlar gibi.

• @kıymet hangi eyalet ve gösterdiğiniz miktar ne kadar ?

• @bayuzayli

Merhaba https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV bu siteden kontrol ediyorum. Case numberı 0 lar olmadan yazıyorsunuz örneğin 26EU1111 gibi.

• @Serapp verdigimiz adres yalnizca SSN ve green card gonderimi icin diye biliyorum. Bu yuzden bambaska bir eyaletteki arkadasimin adresini yazmistim DS-260 formuna. Mulakatta da nerede yasamak istedigimle ilgili hic bir soru sormadi.

• @designer96 abdye ilk girisinizde adresi degistirebiliyosrsunuz zaten greencard girsi yaptiktan sonra basiliyor o yuzden herhangi bir tanidiginizin adresini verebilirsiniz mulakatta

• @DARTHU Hocam merhaba. Oncelikle tebrik ederim gorusmenizi. Umarim her sey gonlunuzce olur. Bende yakinda reschedule edip vize gorusmeme gidecegim. Ancak ds-260 doldururken halen dunyaya gelmemis olan bebegimiz, suan 11 aylik. Ds-260 lari actirmayi tavsiye etmiyorlar biliyorsunuzdur. Dr Ungan'a randevu alirken ds-260 confirmation number istiyor. Yenidogan muayenesi alirken o kismi bos birakamiyorum. Siz oraya ne yazdiniz acaba?

• @nevadasfault
    Merhabalar, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, siz de evladınızı sağlıkla, huzurla büyütün.

Yanlış bir bilgi vermemek adına okuduğum bir detayı ve uygulama şeklimi aktarmak isterim: Eğer mülakat gününüz verildiyse dosyayı açtırmak için mülakata gireceğiniz konsolosluğa mail atmanız gerekiyor.

Süreçte ben şu adımları izledim: Bebeğimiz doğar doğmaz pasaportunu çıkarttım ve e-devlet üzerinden Formül A belgesini çıkarttım. Ardından [email protected] adresine birkaç kez mail gönderdim ancak başta yanıt alamadım. Daha sonra navigatör yönlendirmesiyle, konu kısmına "M33-UNLOCK DS-260 - İsim Soyisim - Case Number" yazarak bebeğimizin pasaport ve formül A detayları ile tekrar mail attım. Bu yöntemle aynı gün içinde dönüş sağladılar ve bebeğimi DS-260 formuna ekleyebildim.

• ⭐⭐⭐⭐

@emrede, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp verdigimiz adres yalnizca SSN ve green card gonderimi icin diye biliyorum. Bu yuzden bambaska bir eyaletteki arkadasimin adresini yazmistim DS-260 formuna. Mulakatta da nerede yasamak istedigimle ilgili hic bir soru sormadi.

Ben de tam olarak bunu kastetmiştim. Formdaki adres sadece kart basımı ve teslimatı için bir tebligat adresi niteliğinde, giriş yapılan eyalet veya yaşanılacak yerle bir bağı yoktur.

Mülakatta size nerede yaşamak istiyorsunuz diye sorulmamış ama sorulsaydı, kartların teslim edileceği adres New York olabilir ama siz Texas'ta yaşamak istiyorum diyebilirdiniz ve sorun olmazdı. Çünkü konsolosluk görevlileri sizin verdiğiniz adresin ikamet edeceğiniz yer olmadığını, sadece kartların güvenle teslim edileceği bir adres (arkadaş, akraba vb) olduğunu zaten biliyorlar. Kendi deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

• Bes teki parayı mülakatta gösterebilir miyiz parça parça hesap dökümü alsam sorun oluyor mu bilgisi olan var mı acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@maskrein Eğer bankadaki nakit paranız sınırda ise, BES birikiminiz ek olarak sunulabilir. Yalnız bu paranın istenildiği zaman ne kadarının çekilebilir olması önemli, isterseniz bunu bir üst yazı ile belirtebilirsiniz.
    Kabul görüp görmeyeceğinden emin olmasak bile yanınızda bulundurmak faydalı olabilir.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Serapp 10 k yeterli olur mu sizce

• @maskrein 11k götürdüm bu yeterli dendi tek kişiyim.

• @kemal85 hangi eyalette yaşayacaksınız

Benzer Başlıklar

• 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k