Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp verdigimiz adres yalnizca SSN ve green card gonderimi icin diye biliyorum. Bu yuzden bambaska bir eyaletteki arkadasimin adresini yazmistim DS-260 formuna. Mulakatta da nerede yasamak istedigimle ilgili hic bir soru sormadi.

• @designer96 abdye ilk girisinizde adresi degistirebiliyosrsunuz zaten greencard girsi yaptiktan sonra basiliyor o yuzden herhangi bir tanidiginizin adresini verebilirsiniz mulakatta

• @DARTHU Hocam merhaba. Oncelikle tebrik ederim gorusmenizi. Umarim her sey gonlunuzce olur. Bende yakinda reschedule edip vize gorusmeme gidecegim. Ancak ds-260 doldururken halen dunyaya gelmemis olan bebegimiz, suan 11 aylik. Ds-260 lari actirmayi tavsiye etmiyorlar biliyorsunuzdur. Dr Ungan'a randevu alirken ds-260 confirmation number istiyor. Yenidogan muayenesi alirken o kismi bos birakamiyorum. Siz oraya ne yazdiniz acaba?

• @nevadasfault
    Merhabalar, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, siz de evladınızı sağlıkla, huzurla büyütün.

Yanlış bir bilgi vermemek adına okuduğum bir detayı ve uygulama şeklimi aktarmak isterim: Eğer mülakat gününüz verildiyse dosyayı açtırmak için mülakata gireceğiniz konsolosluğa mail atmanız gerekiyor.

Süreçte ben şu adımları izledim: Bebeğimiz doğar doğmaz pasaportunu çıkarttım ve e-devlet üzerinden Formül A belgesini çıkarttım. Ardından [email protected] adresine birkaç kez mail gönderdim ancak başta yanıt alamadım. Daha sonra navigatör yönlendirmesiyle, konu kısmına "M33-UNLOCK DS-260 - İsim Soyisim - Case Number" yazarak bebeğimizin pasaport ve formül A detayları ile tekrar mail attım. Bu yöntemle aynı gün içinde dönüş sağladılar ve bebeğimi DS-260 formuna ekleyebildim.

• ⭐⭐⭐⭐

@emrede, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp verdigimiz adres yalnizca SSN ve green card gonderimi icin diye biliyorum. Bu yuzden bambaska bir eyaletteki arkadasimin adresini yazmistim DS-260 formuna. Mulakatta da nerede yasamak istedigimle ilgili hic bir soru sormadi.

Ben de tam olarak bunu kastetmiştim. Formdaki adres sadece kart basımı ve teslimatı için bir tebligat adresi niteliğinde, giriş yapılan eyalet veya yaşanılacak yerle bir bağı yoktur.

Mülakatta size nerede yaşamak istiyorsunuz diye sorulmamış ama sorulsaydı, kartların teslim edileceği adres New York olabilir ama siz Texas'ta yaşamak istiyorum diyebilirdiniz ve sorun olmazdı. Çünkü konsolosluk görevlileri sizin verdiğiniz adresin ikamet edeceğiniz yer olmadığını, sadece kartların güvenle teslim edileceği bir adres (arkadaş, akraba vb) olduğunu zaten biliyorlar. Kendi deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

• Bes teki parayı mülakatta gösterebilir miyiz parça parça hesap dökümü alsam sorun oluyor mu bilgisi olan var mı acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@maskrein Eğer bankadaki nakit paranız sınırda ise, BES birikiminiz ek olarak sunulabilir. Yalnız bu paranın istenildiği zaman ne kadarının çekilebilir olması önemli, isterseniz bunu bir üst yazı ile belirtebilirsiniz.
    Kabul görüp görmeyeceğinden emin olmasak bile yanınızda bulundurmak faydalı olabilir.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Serapp 10 k yeterli olur mu sizce

• @maskrein 11k götürdüm bu yeterli dendi tek kişiyim.

• @kemal85 hangi eyalette yaşayacaksınız

• @kemal85 kemal bey tebrikler öncelikle sorunsuz halletmişsiniz, size bir sorum olacak izninizle altınlarınızı belgediğinizi söylemişsiniz fiziki şekilde mi ve bankadan mı yaptınız?

• @elbruz merhaba baska deneyimlerinizide anlatir misiniz vizeniz var miydi iptal ettiler mi mesela?

• @Serapp
    Bankadaki birikimi TL olarak göstermekte bir sakınca var mı acaba, ya da dolar satın almadan dolar karşılığı xxx kadar TL olarak kabul edilebilir mi?

• @kemal85, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

01/04/2026 Ankara Mülakat için "tek kişilik" deneyimim;

Gençler merhabayın, bayadır müsait olmadım ondan mülakat deneyimimi birkaç hafta geç yazıyorum umarım yinede faydalı olur, başlıyorum.

Öncelikle Ankara başkent ama çok büyük bir yer değil İstanbul ile kıyasla, yani kendinizi Levent'e gitmiş gibi düşünün öyle hareket edin. Ben Ankara'da akrabam olduğu için 31/03 de gittim ve 1 gece orda kaldım 01/04 de konsolosluk görüşmesine girdim, ulaşım için metro kullandım "Söğütözü" durağından inip 2dk yürüyünce "BESA Kule" arkasında konsolosluk binası, yani bulmakta sorun yaşamazsınız.

07:10 gibi bina önündeydim kardeşimle birlikte ve vardığımızda yaklaşık 10m kadar bir kuyruk olmuştu bile, beklerken daha önce tanıştığım "Mutlucan" adlı arkadaşa bakındım vs derken 07:30 oldu ve güvenlik gelip bazı uyarılarda bulundu...

• Arkadaşlar yanınızda metal, kalem, çakmak, çanta, sıgara pakedi vs gerekli evrak harici hiç bir şey alınmıyor eğer yanınızda bunları bırakacak biri yoksa besa altından emanetçi var oraya bırakın, dedi.

• 07:30 - 08:00 arası randevusu olanlar gelsin, dedi.

Tabi kalabalık hücum etti sıra filan yalan oldu, daha ilk sırada bebekli bir yabancı kadın çanta ile girmek istedi bebek malzemeleri var diye gösteriyor onu bile almak istemediler bilginiz olsun, sonra bahsettiğim arkadaşı gördüm durumlar nasıl evraklar tamam mı benim dosyam daha kalın vs diye boş muhabbet ederken hemen sıra bize geldi, tabi ki hucum ettik, bizi S şeklinde zikzak biz sıraya aldılar bina önünde, bina giriş kapısın bire kapı ve bir pencere var, pencerede pasaportları alıp kapı önünde sıraya alıyorlar, önümüze bir kadının sanırım pasaportu 6 aydan daha azdı onu yolladırlar, biri telefonla girmek istedi onu almadılar, birinde de sıgara pakedi vardı onu alamayız dediler, sonra sırada montunuzun önünü açın bakıcaz diyorlar ve böyle beklerken pasaportu aldıkları sırayla içeri alıyorlar.

İç kapıda adliyeye giriyormuş gibi düşünün montunuz ve evrakınızın olduğu dosyayı tarayıcı cihaza verip, sizde dedektörlü kapıdan geçiyorsunuz, sonra L şeklinde bahçede ki bir yoldan ilerleyip bina kapısından giriyorsunuz, "meşhur ağır kapılar" bunlar ve dışa açılıyor aklınızda olsun yani çekeceksiniz. (Benden önceki herkes ittirdi zorlayınca olmuyor mesajı aldım ben 🙂 )

İçeri girdiğinizde sizi görevli arkadaşalr karşılıyor ve size hangi vize için geldiniz diye soruyor, ben hemen DV visa dedim, ok siz 18 nolu gişeden ödeme yapacaksınız dedi, diğer viza için girişte bir masada sıra numarası veriyorlar, bize sıra numarası verilemdi, 330$ zarf içinde verdim, zarftan çıkarın dedi hanım efendi, çıkardım verdim sonrada geçtim oturdum ama herkes de bankadaki gibi sıra kağıdı var, ben ve orada tanıştığım bir arkadaş (adı ahmet diye kalmış yalan olmasın elektirik mühendisi güneş paneli işine girecekti, yanlış hatırlıyorsam kusura bakma yaşlıyım ben şikayetlerini özelden iletirsin) onda numara yok, tekrar sorduk görevliye dedi ki para ödediğiniz 18 nolu gişeden dv visa için deyin size ordan numara verilecek, peki dedik, döndük ödeme sırasına kaynak yapıp kadını darladık içerde eli ayağına dolandı kadının bize numaraları verdi, geçtik bekliyoruz bizim numaralar 2 hane diğer vize türleri 3 haneli rakam 3 onlardan 1 bizden olacak şekilde gişelere çağırıldık beni çağıran gişe 16 nolu gişe oldu.

16 nolu gişeye geçtim: (evrak teslimi aşaması)

• Kemal bey merhaba dedi,
    • Merhaba dedim,
    • öncelikle hangi dilde mülakata girmek istiyorsunuz dedi,
    • Mümkünse Türkçe, çünkü seviyem "anlıyorum ama konuşamıyorum düzeyinde" dedim,
    • Pekala sizi anlıyorum dedi ve şimdı sırayla evraklarınızı alacağım dedi,
    • Pasaportunuz lütfen dedi, verdim (fotokopi vs istemedi),
    • resimlerinizi alabilirmiyim, 2 adet yeni çekilmiş foto (dikkat ediyorlar) uzattım,
    • lise diplomanız yanınızda mı, evet uzattım ve kopyası (çevirilmiş) ve barkodlu belge vardı uzattım barkodlu belgeyi almadı,
    • nufus kayıt belgelerini alabilirmiyim dedi, uzattım yine çevirisi vardı almadı fakat bu belgede tarih var ve ona dikkat ediliyor bilginize,
    • Askerlik belgemi (çevirilmiş verdim ben ama gerekmiyor) istedi,
    • Sabıka kaydı belgeniz varmı dedi, verdim (tertemiz),
    • mali kayıtlarınızı alabilir miyim dedi, 11000$ düler ve 6 aylık hesap dökümü ingilizce banka imza sirküleri ile uzattı aldı ve ayrıca belli miktar altınım var belgeleyen bir kağıt uzattım, ona gerek yok dedim bu rakam yeterli dedi,
    • sağlık raporunu istedi, kapalı zarfı aldı ve üstüne zımbalanmış olan cd ve çıktıyı bana geri verdi ve bu sizde kalabilir dedi,
    • en son ais kaydınız varmı dedi, ustarveldock barkodlu çıktısı var sade... tamam ona bakayım dedi, uzattım almadı,

Ayrıca ben son olarak dedim ki, adresim değişti bunu ya burada, yada amerikaya girişte değiştirmek mümkünmüş, düzeltmeyi burada yapabilir miyiz dedim, tabi ki adresi bir yere yazdınız mı dedi, A4 çıktısı uzattım detaylı havalı şekilde ama bana "bunu bu kadar karmaşık hale ne getiriyonuz işsiniz ha" der gibi bir bakış attı memur bey, sonra da uğraşıp bir şeyler yazdı önündeki ekrana, bir de dedim ki arkasında da bir iş teklifi aldım onun çıktısı var bunu da alacakmısınız sordum, yok dedi ve kağıtları bana geri verdi, bunu görüşmede söylersin dedi, benden aldıklarını bir evrak dosyası içine ekledi şimdilik bu kadar sıranız tekrar yanacak bekleyin dedi, böylece evrak teslimi adımı bitmiş oldu.

Peki benden neleri almadılar :

• 2nl mail çıktısı
    • ds260 barkodlu çıktısı
    • pasaport ve kimlik fotokopisi çıktıları
    • lise barkodlu belge
    • formul a belgem sorulmadı bile
    • SGK dökümüm
    • ustraveldock barkodlu belge sordu baktı ama almadı

Evrakları verdikten hemen sonra oradaki bir görevli arkadaşa, bizim sıramız nerede yanıyor dedim, oda dv vize için 19, 20, 21 nolu gişeler arkada sizin için ayrılmış dedi, geçtim arkada bulduğum ilk yere oturdum, ortamı size şöyle tarif edeyim "ana baba günü", çoluk çocuk tüm aile herkes orda, ortam "kreş ve kahve hane" arası kimlik bunalımı yaşıyor öyle cıvıl cıvıl, dedim Kemal sessizce otur ekranı takip et, bir şeyleri kaçırma ama ne mümkün herkes bana bir şey soruyor(evet çok güvenilir bir tipim var ve her gittiğim yerde danışmanlık görevi bana kalıyor burada da değişmedi) bir yandan görevli sürekli gelip, burası çok kalabalık oldu öbür tarafta boş sandalye var geçin orda bekleyin, biz haber vericez diyor ama kimin umurunda herkes dedikodu yapar gibi a öylemi bende şuraya gidicem ondan bunları istemiş vs konuşmaya devam kimse görevliyi tınlamadı.

Buraya dikkat numaram daha önde olsa da görüşmesini ingilizce yapmak isteyenler bende önce görüşme yaptı ve biraz kulak kabarttığımda, içlerinden genç bir "Afgan" çocuk vardı görüşmesinden direkt elendi ve memur bey ülkeniz banlandığı için sizinle görüşme yapamıyoruz, burada aldığınız "red" bundan sonraki görüşmeleriniz için de geçerli olacaktır dedi, üzücü, neyse öyle yada böyle bana sıra gelene kadar 2 saat kadar geçmiş oldu, içeride saat de yok çıkınca baktım. (bunun için puan kıracağım da konsolosluk için puanlama şeysi olan uygulama bulamadım 🙂 )

19 No'lu bankoda ki görüşmem:

numara yanmadan 19 no lu gişeden sempatik bir hanım adımla seslenerek çağırdı ve teke gibi zıplayarak gittim,

• Kemal bey merhaba nasılsınız,
    • Merhaba iyiyim siz,
    • Önce sizden sağ elinizi kaldırıp yemin etmenizi isteyeceğim hazır mısınız,
    • evet elbette,
    • (Tam hatırlamamakla birlikte) vize görüşmeniz için yapacağınız bu görüşmede yalnızca doğruları söyleyeceğinize yemin eder misiniz dedi görüşme yaptığım hanım,
    • (sağ el havada) evet elbette yemin ederim,
    • şimdi görüşmeye başlamadan parmak izinizi alacağım izin verir misiniz (formaliteden)
    • parmak izim alındı önce sağ el 4 parmak (ben sol el uzattım aklım hava da olduğu için) sonra sol el 4 parmak ve 2 baş parmak birlikte,
    • önce lise mezuniyetiniz hahakkında soracağım dedi,
    • gerekli cevapları verdim,
    • askerlik hizmetini yaptınız mı dedi,
    • geçirdiğim kaza için muaf tutuldum dedim sağlık raporum da gerekli bilgiler var dedim ayrıca belgenin çevirisi de var dedim,
    • ha bir saniye bunu sorma gerek dedi 10sn filan sürmüştür geldi (bir sempatik ki sormayın çok tatlı bir kadın)
    • adresinizi değiştirmişsiniz neden dedi,
    • Dv talihlisi olduğumu duyan akrabalarım her yere haber verip bana geçici de olsa iş buldu orada ikamet edeceğim dedim ayrıca mektup yanımda dedim veriyim mi dedim,
    • yok gerekli değil ama Amerika da akrabanız mı var dedi,
    • Evet var ama amcamın halasını bibisinin disinin disisi vs bişeyler anlatıyorum ben tabi, (kadın bana bu kadar detay sormadım der gibi bakınca sustum)
    • (memur hanım bişeyler yazdı ekrana) Kemal bey durum hakkında bilginiz var mı dedi,
    • Evet hanım efendi durdurma kararı verildi ve sanıyorum hala geçerli dedim,
    • evet durumda henüz bir değişiklik olmadı ben şimdi size bir dosya vereceğim bunun la daha sonra bize tekrar geleceksiniz ve işleminiz tamamlanacak "biz onayladık" ama merkezin durumunu kararını bekliyoruz dedi,
    • anlıyorum sorun değil, peki yapmam gereken fazla dan bir şey var mı dedim,
    • hayır dedim gibi "biz onayladık" süreci takip edip bizimle iletişime geçin dedi.

Dosyalarımı toparladım el sallayıp hoşçakal yaptım, pasaport ve sarı kağıdı (221g) uzattı hanım efendi ve gülerek öylesine bir el yaptı, döndüm arkamı ve demin dedikodu yaptığımız gençlerle birbirimize şans diledik ve çıkışa gitti. Dosyaları düzeltiyordum bir arkadaş geldi sadece sarı kağıdı mı veriyorlar dedi, evet dedim durdurma henüz kalkmamış bu kağıtta eksik evrak varsa veriliyor sanırım dedim ama bende hiç bir evrakta eksik işareti yok dedim, fakat bende merak ediyorum şimdi görevliye soracağım dedim, ardından sorduğum görevlide onayladı, sizde eksik evrak yok, pause kalkınca size ya mail gelir yada arayıp sizin durumunuzu sormanız gerekebilir ve gözünüz Amerika da olsun dedi.

Daha önce geldiğimiz kapıdan geri çıkış yaptım ve sürecim şimdilik böylece tamamlanmış oldu.

Dikkatimi çeken şeyler, bana çok az soru soruldu hatta öylesine muhabbet ettik sayılır, az evrak istendi gibi geldi bana (koca dosya ile gittim ya acık daha alaydınız ne olurdu diyom içimden) ve en önemlisi "Biz onayladık" cümlesini diğer görüşmelerde duymadım yada dikkatimi hiç çekmedi ve bana söylendi.

Bunun dışında herşey çok kolaydı bana bankadaymışız da hesabımadan para transferi yapıyormuşum gibi geldi süreç, aşırı heyecan yada sizi zor durum da bırakacak bir davranış ile karşılaşmıyor sunuz, herkes kibar ve anlayışlı, ayrıca su için içeride şu filmlerde olan basınca su fışkırtan zımbırtıdan var, tuvalet filan saymıyorum yani hiç gerilmeyin.

Uyarı: gördüğüm 3 kişi girişte sıkıntı yaşadı ama çözüm için ordaki görevli bişeyler anlatıyordu onlara, içeride ise 1 kalabalık ailede sorun vardı adama ne yapacağını söyleyip yolladırlar aile içerde kaldı, 1 kişi de fotoğraf ile ilgili sorun çıktı ona da bir kağıt verip yolladılar öğlene kadar gelirseniz sıkıntı olmaz dendi, 1 de Afgan genç için olumsuz bir durum oldu gördüğüm kadarı ile, onun dışında diğer talihlilerin meraktan bana sorduğu soruların hepsi duvarda yazıyordu, biri bana soruyor ben duvarda yazıyor aha orda bak diyorum filan, millete çemkirip durdum sizde gidince beklerken duvarda yazanları okuyun yoksa görevliye sorun Kemal abiniz hep orda değil. 🙂

Başta dediğim gibi geç oldu ama bu yazı belki birilerine fayladalı olur ve benim için bir hatırlatıcı olur diye yazdım, hepinize tekrar bol şans dilerim, hadi sağlıcakla kalın ve hoşçakalın.

Öncelikle tebrikler,
    Deneyiminizde şu kısım var;
    ``evet durumda henüz bir değişiklik olmadı ben şimdi size bir dosya vereceğim bunun la daha sonra bize tekrar geleceksiniz ve işleminiz tamamlanacak "
    Soru şu;
    Kendi deneyimim dahil hiç bir deneyimde daha sonra geleceksiniz şeklinde konsolosluğun bir açıklamasi olmadı ,sadece olumlu mülakatlarda bizim ile iletişime geçin dendi bizlerde pasaport larimizi ustraveldocs ile yollayıp vizemizi alırız diye düşündük,şimdi sizin Deneyiminizde göre pause kalkınca e mail ile iletişime geçtikten sonra sanki tekrar verilen 221 g kağıtı ile konsolosluğa gidilecek izlenimi çıkıyor, Yanlış anlamış olabilirmisiniz?

• @tumra, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@kemal85 kemal bey tebrikler öncelikle sorunsuz halletmişsiniz, size bir sorum olacak izninizle altınlarınızı belgediğinizi söylemişsiniz fiziki şekilde mi ve bankadan mı yaptınız?

Kuyumcu kentten almıştım faturası ve birde fişe benzer hangi fiyattan kaç gram gibi çıktısı vardı, hiç birine bakmadı ama üstelesem alırdı, "kardeş sen bunu da ekle oraya" derseniz bence sıkıntı çıkarmazlar ama benim durumda tek kişi için 11k yeterli gördü belli ki.

Not : 21k hızla gelir de umarım tek derdiniz bu olur hepimize onay verilmesi dileğiyle.

• @falsepoet ben lafını böldüğüm için yanlışlıkla demiş de olabilir, sonrada "bizimle iletişime geçin dedi" zaten herkese dediği gibi ve bence kastı pasaportunuz bize yollamanız yada getirmeniz gerekecek hani viza basılacakya hazırlıklı olun gibi veya ben yanlış hatırlıyorum da olabilir "who knows" yani çok da şey etmemek gerek. hatta yazımı düzeltiyorum karışıklığa sebep olmasın diye ok.

• @maskrein Son ay belli oldu ama "Virginia (VA)" tercihim Miami yada San Diago olurdu ama iş ve kalacak yer bulmak böyle bir durumda en önemlisi.

• @Aslan-3 bankanıza dolar karşılığı da yazsın derseniz bazen yapıyorlar. (Teb olur dedi, ziraat sadece ingilizce yapıyoruz dedi bana) Tabi ki daha iyi bilen biri cevaplarsa iyi olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |