ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Serapp verdigimiz adres yalnizca SSN ve green card gonderimi icin diye biliyorum. Bu yuzden bambaska bir eyaletteki arkadasimin adresini yazmistim DS-260 formuna. Mulakatta da nerede yasamak istedigimle ilgili hic bir soru sormadi.
-
@designer96 abdye ilk girisinizde adresi degistirebiliyosrsunuz zaten greencard girsi yaptiktan sonra basiliyor o yuzden herhangi bir tanidiginizin adresini verebilirsiniz mulakatta
-
@DARTHU Hocam merhaba. Oncelikle tebrik ederim gorusmenizi. Umarim her sey gonlunuzce olur. Bende yakinda reschedule edip vize gorusmeme gidecegim. Ancak ds-260 doldururken halen dunyaya gelmemis olan bebegimiz, suan 11 aylik. Ds-260 lari actirmayi tavsiye etmiyorlar biliyorsunuzdur. Dr Ungan'a randevu alirken ds-260 confirmation number istiyor. Yenidogan muayenesi alirken o kismi bos birakamiyorum. Siz oraya ne yazdiniz acaba?
-
@nevadasfault
Merhabalar, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, siz de evladınızı sağlıkla, huzurla büyütün.Yanlış bir bilgi vermemek adına okuduğum bir detayı ve uygulama şeklimi aktarmak isterim: Eğer mülakat gününüz verildiyse dosyayı açtırmak için mülakata gireceğiniz konsolosluğa mail atmanız gerekiyor.
Süreçte ben şu adımları izledim: Bebeğimiz doğar doğmaz pasaportunu çıkarttım ve e-devlet üzerinden Formül A belgesini çıkarttım. Ardından [email protected] adresine birkaç kez mail gönderdim ancak başta yanıt alamadım. Daha sonra navigatör yönlendirmesiyle, konu kısmına "M33-UNLOCK DS-260 - İsim Soyisim - Case Number" yazarak bebeğimizin pasaport ve formül A detayları ile tekrar mail attım. Bu yöntemle aynı gün içinde dönüş sağladılar ve bebeğimi DS-260 formuna ekleyebildim.
-
@emrede, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp verdigimiz adres yalnizca SSN ve green card gonderimi icin diye biliyorum. Bu yuzden bambaska bir eyaletteki arkadasimin adresini yazmistim DS-260 formuna. Mulakatta da nerede yasamak istedigimle ilgili hic bir soru sormadi.
Ben de tam olarak bunu kastetmiştim. Formdaki adres sadece kart basımı ve teslimatı için bir tebligat adresi niteliğinde, giriş yapılan eyalet veya yaşanılacak yerle bir bağı yoktur.
Mülakatta size nerede yaşamak istiyorsunuz diye sorulmamış ama sorulsaydı, kartların teslim edileceği adres New York olabilir ama siz Texas'ta yaşamak istiyorum diyebilirdiniz ve sorun olmazdı. Çünkü konsolosluk görevlileri sizin verdiğiniz adresin ikamet edeceğiniz yer olmadığını, sadece kartların güvenle teslim edileceği bir adres (arkadaş, akraba vb) olduğunu zaten biliyorlar. Kendi deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
Bes teki parayı mülakatta gösterebilir miyiz parça parça hesap dökümü alsam sorun oluyor mu bilgisi olan var mı acaba
-
@maskrein Eğer bankadaki nakit paranız sınırda ise, BES birikiminiz ek olarak sunulabilir. Yalnız bu paranın istenildiği zaman ne kadarının çekilebilir olması önemli, isterseniz bunu bir üst yazı ile belirtebilirsiniz.
Kabul görüp görmeyeceğinden emin olmasak bile yanınızda bulundurmak faydalı olabilir. -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@Serapp 10 k yeterli olur mu sizce
-
@maskrein 11k götürdüm bu yeterli dendi tek kişiyim.
-
@kemal85 hangi eyalette yaşayacaksınız
-
@kemal85 kemal bey tebrikler öncelikle sorunsuz halletmişsiniz, size bir sorum olacak izninizle altınlarınızı belgediğinizi söylemişsiniz fiziki şekilde mi ve bankadan mı yaptınız?
-
@elbruz merhaba baska deneyimlerinizide anlatir misiniz vizeniz var miydi iptal ettiler mi mesela?
-
@Serapp
Bankadaki birikimi TL olarak göstermekte bir sakınca var mı acaba, ya da dolar satın almadan dolar karşılığı xxx kadar TL olarak kabul edilebilir mi? -
@kemal85, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
01/04/2026 Ankara Mülakat için "tek kişilik" deneyimim;
Gençler merhabayın, bayadır müsait olmadım ondan mülakat deneyimimi birkaç hafta geç yazıyorum umarım yinede faydalı olur, başlıyorum.
Öncelikle Ankara başkent ama çok büyük bir yer değil İstanbul ile kıyasla, yani kendinizi Levent'e gitmiş gibi düşünün öyle hareket edin. Ben Ankara'da akrabam olduğu için 31/03 de gittim ve 1 gece orda kaldım 01/04 de konsolosluk görüşmesine girdim, ulaşım için metro kullandım "Söğütözü" durağından inip 2dk yürüyünce "BESA Kule" arkasında konsolosluk binası, yani bulmakta sorun yaşamazsınız.
07:10 gibi bina önündeydim kardeşimle birlikte ve vardığımızda yaklaşık 10m kadar bir kuyruk olmuştu bile, beklerken daha önce tanıştığım "Mutlucan" adlı arkadaşa bakındım vs derken 07:30 oldu ve güvenlik gelip bazı uyarılarda bulundu...
-
Arkadaşlar yanınızda metal, kalem, çakmak, çanta, sıgara pakedi vs gerekli evrak harici hiç bir şey alınmıyor eğer yanınızda bunları bırakacak biri yoksa besa altından emanetçi var oraya bırakın, dedi.
-
07:30 - 08:00 arası randevusu olanlar gelsin, dedi.
Tabi kalabalık hücum etti sıra filan yalan oldu, daha ilk sırada bebekli bir yabancı kadın çanta ile girmek istedi bebek malzemeleri var diye gösteriyor onu bile almak istemediler bilginiz olsun, sonra bahsettiğim arkadaşı gördüm durumlar nasıl evraklar tamam mı benim dosyam daha kalın vs diye boş muhabbet ederken hemen sıra bize geldi, tabi ki hucum ettik, bizi S şeklinde zikzak biz sıraya aldılar bina önünde, bina giriş kapısın bire kapı ve bir pencere var, pencerede pasaportları alıp kapı önünde sıraya alıyorlar, önümüze bir kadının sanırım pasaportu 6 aydan daha azdı onu yolladırlar, biri telefonla girmek istedi onu almadılar, birinde de sıgara pakedi vardı onu alamayız dediler, sonra sırada montunuzun önünü açın bakıcaz diyorlar ve böyle beklerken pasaportu aldıkları sırayla içeri alıyorlar.
İç kapıda adliyeye giriyormuş gibi düşünün montunuz ve evrakınızın olduğu dosyayı tarayıcı cihaza verip, sizde dedektörlü kapıdan geçiyorsunuz, sonra L şeklinde bahçede ki bir yoldan ilerleyip bina kapısından giriyorsunuz, "meşhur ağır kapılar" bunlar ve dışa açılıyor aklınızda olsun yani çekeceksiniz. (Benden önceki herkes ittirdi zorlayınca olmuyor mesajı aldım ben
)İçeri girdiğinizde sizi görevli arkadaşalr karşılıyor ve size hangi vize için geldiniz diye soruyor, ben hemen DV visa dedim, ok siz 18 nolu gişeden ödeme yapacaksınız dedi, diğer viza için girişte bir masada sıra numarası veriyorlar, bize sıra numarası verilemdi, 330$ zarf içinde verdim, zarftan çıkarın dedi hanım efendi, çıkardım verdim sonrada geçtim oturdum ama herkes de bankadaki gibi sıra kağıdı var, ben ve orada tanıştığım bir arkadaş (adı ahmet diye kalmış yalan olmasın elektirik mühendisi güneş paneli işine girecekti, yanlış hatırlıyorsam kusura bakma yaşlıyım ben şikayetlerini özelden iletirsin) onda numara yok, tekrar sorduk görevliye dedi ki para ödediğiniz 18 nolu gişeden dv visa için deyin size ordan numara verilecek, peki dedik, döndük ödeme sırasına kaynak yapıp kadını darladık içerde eli ayağına dolandı kadının bize numaraları verdi, geçtik bekliyoruz bizim numaralar 2 hane diğer vize türleri 3 haneli rakam 3 onlardan 1 bizden olacak şekilde gişelere çağırıldık beni çağıran gişe 16 nolu gişe oldu.
16 nolu gişeye geçtim: (evrak teslimi aşaması)
- Kemal bey merhaba dedi,
- Merhaba dedim,
- öncelikle hangi dilde mülakata girmek istiyorsunuz dedi,
- Mümkünse Türkçe, çünkü seviyem "anlıyorum ama konuşamıyorum düzeyinde" dedim,
- Pekala sizi anlıyorum dedi ve şimdı sırayla evraklarınızı alacağım dedi,
- Pasaportunuz lütfen dedi, verdim (fotokopi vs istemedi),
- resimlerinizi alabilirmiyim, 2 adet yeni çekilmiş foto (dikkat ediyorlar) uzattım,
- lise diplomanız yanınızda mı, evet uzattım ve kopyası (çevirilmiş) ve barkodlu belge vardı uzattım barkodlu belgeyi almadı,
- nufus kayıt belgelerini alabilirmiyim dedi, uzattım yine çevirisi vardı almadı fakat bu belgede tarih var ve ona dikkat ediliyor bilginize,
- Askerlik belgemi (çevirilmiş verdim ben ama gerekmiyor) istedi,
- Sabıka kaydı belgeniz varmı dedi, verdim (tertemiz),
- mali kayıtlarınızı alabilir miyim dedi, 11000$ düler ve 6 aylık hesap dökümü ingilizce banka imza sirküleri ile uzattı aldı ve ayrıca belli miktar altınım var belgeleyen bir kağıt uzattım, ona gerek yok dedim bu rakam yeterli dedi,
- sağlık raporunu istedi, kapalı zarfı aldı ve üstüne zımbalanmış olan cd ve çıktıyı bana geri verdi ve bu sizde kalabilir dedi,
- en son ais kaydınız varmı dedi, ustarveldock barkodlu çıktısı var sade... tamam ona bakayım dedi, uzattım almadı,
Ayrıca ben son olarak dedim ki, adresim değişti bunu ya burada, yada amerikaya girişte değiştirmek mümkünmüş, düzeltmeyi burada yapabilir miyiz dedim, tabi ki adresi bir yere yazdınız mı dedi, A4 çıktısı uzattım detaylı havalı şekilde ama bana "bunu bu kadar karmaşık hale ne getiriyonuz işsiniz ha" der gibi bir bakış attı memur bey, sonra da uğraşıp bir şeyler yazdı önündeki ekrana, bir de dedim ki arkasında da bir iş teklifi aldım onun çıktısı var bunu da alacakmısınız sordum, yok dedi ve kağıtları bana geri verdi, bunu görüşmede söylersin dedi, benden aldıklarını bir evrak dosyası içine ekledi şimdilik bu kadar sıranız tekrar yanacak bekleyin dedi, böylece evrak teslimi adımı bitmiş oldu.
Peki benden neleri almadılar :
- 2nl mail çıktısı
- ds260 barkodlu çıktısı
- pasaport ve kimlik fotokopisi çıktıları
- lise barkodlu belge
- formul a belgem sorulmadı bile
- SGK dökümüm
- ustraveldock barkodlu belge sordu baktı ama almadı
Evrakları verdikten hemen sonra oradaki bir görevli arkadaşa, bizim sıramız nerede yanıyor dedim, oda dv vize için 19, 20, 21 nolu gişeler arkada sizin için ayrılmış dedi, geçtim arkada bulduğum ilk yere oturdum, ortamı size şöyle tarif edeyim "ana baba günü", çoluk çocuk tüm aile herkes orda, ortam "kreş ve kahve hane" arası kimlik bunalımı yaşıyor öyle cıvıl cıvıl, dedim Kemal sessizce otur ekranı takip et, bir şeyleri kaçırma ama ne mümkün herkes bana bir şey soruyor(evet çok güvenilir bir tipim var ve her gittiğim yerde danışmanlık görevi bana kalıyor burada da değişmedi) bir yandan görevli sürekli gelip, burası çok kalabalık oldu öbür tarafta boş sandalye var geçin orda bekleyin, biz haber vericez diyor ama kimin umurunda herkes dedikodu yapar gibi a öylemi bende şuraya gidicem ondan bunları istemiş vs konuşmaya devam kimse görevliyi tınlamadı.
Buraya dikkat numaram daha önde olsa da görüşmesini ingilizce yapmak isteyenler bende önce görüşme yaptı ve biraz kulak kabarttığımda, içlerinden genç bir "Afgan" çocuk vardı görüşmesinden direkt elendi ve memur bey ülkeniz banlandığı için sizinle görüşme yapamıyoruz, burada aldığınız "red" bundan sonraki görüşmeleriniz için de geçerli olacaktır dedi, üzücü, neyse öyle yada böyle bana sıra gelene kadar 2 saat kadar geçmiş oldu, içeride saat de yok çıkınca baktım. (bunun için puan kıracağım da konsolosluk için puanlama şeysi olan uygulama bulamadım
)19 No'lu bankoda ki görüşmem:
numara yanmadan 19 no lu gişeden sempatik bir hanım adımla seslenerek çağırdı ve teke gibi zıplayarak gittim,
- Kemal bey merhaba nasılsınız,
- Merhaba iyiyim siz,
- Önce sizden sağ elinizi kaldırıp yemin etmenizi isteyeceğim hazır mısınız,
- evet elbette,
- (Tam hatırlamamakla birlikte) vize görüşmeniz için yapacağınız bu görüşmede yalnızca doğruları söyleyeceğinize yemin eder misiniz dedi görüşme yaptığım hanım,
- (sağ el havada) evet elbette yemin ederim,
- şimdi görüşmeye başlamadan parmak izinizi alacağım izin verir misiniz (formaliteden)
- parmak izim alındı önce sağ el 4 parmak (ben sol el uzattım aklım hava da olduğu için) sonra sol el 4 parmak ve 2 baş parmak birlikte,
- önce lise mezuniyetiniz hahakkında soracağım dedi,
- gerekli cevapları verdim,
- askerlik hizmetini yaptınız mı dedi,
- geçirdiğim kaza için muaf tutuldum dedim sağlık raporum da gerekli bilgiler var dedim ayrıca belgenin çevirisi de var dedim,
- ha bir saniye bunu sorma gerek dedi 10sn filan sürmüştür geldi (bir sempatik ki sormayın çok tatlı bir kadın)
- adresinizi değiştirmişsiniz neden dedi,
- Dv talihlisi olduğumu duyan akrabalarım her yere haber verip bana geçici de olsa iş buldu orada ikamet edeceğim dedim ayrıca mektup yanımda dedim veriyim mi dedim,
- yok gerekli değil ama Amerika da akrabanız mı var dedi,
- Evet var ama amcamın halasını bibisinin disinin disisi vs bişeyler anlatıyorum ben tabi, (kadın bana bu kadar detay sormadım der gibi bakınca sustum)
- (memur hanım bişeyler yazdı ekrana) Kemal bey durum hakkında bilginiz var mı dedi,
- Evet hanım efendi durdurma kararı verildi ve sanıyorum hala geçerli dedim,
- evet durumda henüz bir değişiklik olmadı ben şimdi size bir dosya vereceğim bunun la daha sonra bize tekrar geleceksiniz ve işleminiz tamamlanacak "biz onayladık" ama merkezin durumunu kararını bekliyoruz dedi,
- anlıyorum sorun değil, peki yapmam gereken fazla dan bir şey var mı dedim,
- hayır dedim gibi "biz onayladık" süreci takip edip bizimle iletişime geçin dedi.
Dosyalarımı toparladım el sallayıp hoşçakal yaptım, pasaport ve sarı kağıdı (221g) uzattı hanım efendi ve gülerek öylesine bir el yaptı, döndüm arkamı ve demin dedikodu yaptığımız gençlerle birbirimize şans diledik ve çıkışa gitti. Dosyaları düzeltiyordum bir arkadaş geldi sadece sarı kağıdı mı veriyorlar dedi, evet dedim durdurma henüz kalkmamış bu kağıtta eksik evrak varsa veriliyor sanırım dedim ama bende hiç bir evrakta eksik işareti yok dedim, fakat bende merak ediyorum şimdi görevliye soracağım dedim, ardından sorduğum görevlide onayladı, sizde eksik evrak yok, pause kalkınca size ya mail gelir yada arayıp sizin durumunuzu sormanız gerekebilir ve gözünüz Amerika da olsun dedi.
Daha önce geldiğimiz kapıdan geri çıkış yaptım ve sürecim şimdilik böylece tamamlanmış oldu.
Dikkatimi çeken şeyler, bana çok az soru soruldu hatta öylesine muhabbet ettik sayılır, az evrak istendi gibi geldi bana (koca dosya ile gittim ya acık daha alaydınız ne olurdu diyom içimden) ve en önemlisi "Biz onayladık" cümlesini diğer görüşmelerde duymadım yada dikkatimi hiç çekmedi ve bana söylendi.
Bunun dışında herşey çok kolaydı bana bankadaymışız da hesabımadan para transferi yapıyormuşum gibi geldi süreç, aşırı heyecan yada sizi zor durum da bırakacak bir davranış ile karşılaşmıyor sunuz, herkes kibar ve anlayışlı, ayrıca su için içeride şu filmlerde olan basınca su fışkırtan zımbırtıdan var, tuvalet filan saymıyorum yani hiç gerilmeyin.
Uyarı: gördüğüm 3 kişi girişte sıkıntı yaşadı ama çözüm için ordaki görevli bişeyler anlatıyordu onlara, içeride ise 1 kalabalık ailede sorun vardı adama ne yapacağını söyleyip yolladırlar aile içerde kaldı, 1 kişi de fotoğraf ile ilgili sorun çıktı ona da bir kağıt verip yolladılar öğlene kadar gelirseniz sıkıntı olmaz dendi, 1 de Afgan genç için olumsuz bir durum oldu gördüğüm kadarı ile, onun dışında diğer talihlilerin meraktan bana sorduğu soruların hepsi duvarda yazıyordu, biri bana soruyor ben duvarda yazıyor aha orda bak diyorum filan, millete çemkirip durdum sizde gidince beklerken duvarda yazanları okuyun yoksa görevliye sorun Kemal abiniz hep orda değil.

Başta dediğim gibi geç oldu ama bu yazı belki birilerine fayladalı olur ve benim için bir hatırlatıcı olur diye yazdım, hepinize tekrar bol şans dilerim, hadi sağlıcakla kalın ve hoşçakalın.
Öncelikle tebrikler,
Deneyiminizde şu kısım var;
``evet durumda henüz bir değişiklik olmadı ben şimdi size bir dosya vereceğim bunun la daha sonra bize tekrar geleceksiniz ve işleminiz tamamlanacak "
Soru şu;
Kendi deneyimim dahil hiç bir deneyimde daha sonra geleceksiniz şeklinde konsolosluğun bir açıklamasi olmadı ,sadece olumlu mülakatlarda bizim ile iletişime geçin dendi bizlerde pasaport larimizi ustraveldocs ile yollayıp vizemizi alırız diye düşündük,şimdi sizin Deneyiminizde göre pause kalkınca e mail ile iletişime geçtikten sonra sanki tekrar verilen 221 g kağıtı ile konsolosluğa gidilecek izlenimi çıkıyor, Yanlış anlamış olabilirmisiniz? -
-
@tumra, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
@kemal85 kemal bey tebrikler öncelikle sorunsuz halletmişsiniz, size bir sorum olacak izninizle altınlarınızı belgediğinizi söylemişsiniz fiziki şekilde mi ve bankadan mı yaptınız?
Kuyumcu kentten almıştım faturası ve birde fişe benzer hangi fiyattan kaç gram gibi çıktısı vardı, hiç birine bakmadı ama üstelesem alırdı, "kardeş sen bunu da ekle oraya" derseniz bence sıkıntı çıkarmazlar ama benim durumda tek kişi için 11k yeterli gördü belli ki.
Not : 21k hızla gelir de umarım tek derdiniz bu olur hepimize onay verilmesi dileğiyle.
-
@falsepoet ben lafını böldüğüm için yanlışlıkla demiş de olabilir, sonrada "bizimle iletişime geçin dedi" zaten herkese dediği gibi ve bence kastı pasaportunuz bize yollamanız yada getirmeniz gerekecek hani viza basılacakya hazırlıklı olun gibi veya ben yanlış hatırlıyorum da olabilir "who knows" yani çok da şey etmemek gerek. hatta yazımı düzeltiyorum karışıklığa sebep olmasın diye ok.
-
@maskrein Son ay belli oldu ama "Virginia (VA)" tercihim Miami yada San Diago olurdu ama iş ve kalacak yer bulmak böyle bir durumda en önemlisi.
-
@Aslan-3 bankanıza dolar karşılığı da yazsın derseniz bazen yapıyorlar. (Teb olur dedi, ziraat sadece ingilizce yapıyoruz dedi bana) Tabi ki daha iyi bilen biri cevaplarsa iyi olur.
Benzer Başlıklar
152
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k