Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @koci ABD Dışişleri Bakanlığı (DOS) bünyesinde çalışan bir konsolosluk görevlisi, her sabah sistemine düşen güncel telgrafları (cables), yasal direktifleri ve vize basım yetkilerini kontrol ederek güne başlarmış...Dolayısıyla sizin durumunuzda veya bugün yaşanan
    durumda benzer bir bilgi akışı olmuş olabilir...Yakın zamanda girilecek mülakatlar sonrası dönüşlerde herşey netleşir...

• @Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Forumdan bir arkaşımla konuştuk bugün, onun bana verdiği yeni bir habere göre, bir iki gün önce Makedonya da mülakata giren bir arkadaşına vizeyi vermişler, pasaportunu almış konsolosluk, bir iki hafta sonra size vize basılı olarak göndereceğiz demişler, belki kendisi detaylı olarak paylaşır forumda, acaba sessizce açılıyor mu süreç diye konuştuk aramızda , umuyoruz ki öyle olsun yakın zamanda .

@gucarslan
    yorumunuzu bizimle paylasmanız mümkünmü rica etsem

• Merhaba, iyi akşamlar tekrardan. Navigoterdeki yönlendirmelerle eşimi eklemek için mail attım ve istedikleri belgeleri ilettim. Tekrar sorduğumda yine belge istediler ve yine ilettim, ancak üzerinden epey zaman geçmesine rağmen Ustravel'de hâlâ eşimi görüntüleyemiyorum. Başka nasıl bir yol izleyebilirim? Yardımcı olabilir misiniz ?

• Bence gelişmelerin yaşanacağını konsolosluk görevlileri biliyordur. Resmi yayın belki yakın zamanda yapılabileceği için böyle bir işlem yapmış olabilirler. Bence 2 yada 3 hafta içinde duyuru yapılıp süreç açılacaktır. Ben umutluyum!

• @ATS16 Çok teşekkür ederim. Current öncesi evlenemeyiz gibi. Bu durumda şunu yapabiliyor muyum; Önümüzdeki ilk bültende (10 gün içindeki) numaram current olursa ve bana 2NL gelirse biz yine arkaplanda evlenip eşimi "add applicant" olarak ekleyebiliyor muyum? Sonra konsolosluğa mı yazıyoruz eşime mülakat tarihi vermesi için? Bu iş olucaksa current olduktan sonra olacak çünkü. O yüzden arada kaldım.

• @Aslan-3 bizde de aynı durum var. Benim adres ile çocukların adres başka. Mülakatta soranda olmadı. Adres bilgisini göremezler zaten.

• Böyle bir tweet paylaşılmış Makedonya konusunda

• @emrewhite, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Böyle bir tweet paylaşılmış Makedonya konusunda

Merhaba, bu arkadaşın DV2026 excel takip listesinde 363. sırada olan arkadaş olduğunu düşünüyorum, forumu aktif kullanmıyor sanırım, excelde notlar kısmında whatsapptan iletişim kuralım falan yazmış (tel numarasıda yazmış). (paylaşılan makbuzlarda ödeme fişinde adı var).

• @Arthur-Morgan neden kurcalasın ki almış vizesini geçmiş kenara :))

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcank34, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Çok teşekkür ederim. Current öncesi evlenemeyiz gibi. Bu durumda şunu yapabiliyor muyum; Önümüzdeki ilk bültende (10 gün içindeki) numaram current olursa ve bana 2NL gelirse biz yine arkaplanda evlenip eşimi "add applicant" olarak ekleyebiliyor muyum? Sonra konsolosluğa mı yazıyoruz eşime mülakat tarihi vermesi için? Bu iş olucaksa current olduktan sonra olacak çünkü. O yüzden arada kaldım.

Yayınlanacak bültende CN numaranızın olası aktif olması current değil, cut off oluyor. Bu kavram yanlışlığını sizin nezdinizde forumda düzeltmek gerektiğine inanıyorum anlayışınıza sığınarak.

Edit: cut off ve current kavramları arasındaki fark için Sn. @gucarslan’ın bu iletisini dikkate almanız ricadır. Sn. @Serapp Hanım’a uyarısı için teşekkürler.

Okuduğumuz tecrübelerden bültende cut off olunması sonrası add applicant sekmesi aktif olmuyor artık ve müstakbel eşi dosyaya eklemek için konsolosluk ile iletişime geçmek kırk dereden su getirmekten daha zor hale geliyor. Tercih sizin, umarım gönlünüze göre olur.

• image.jpg arkadaşlar böyle bi hata alıyorum dosyamı hong kongdan ankaraya taşımıştım ilk girdiğim zaman hong kong olarak otomatik seçili geliyordu ankara yapmaya çalışıyorum ama olmuyor sebebi nedi yardımcı olur musunuz

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@Kemalalp

Teşekkürler ben Türkiye’deki ikamet adres değişikliği olarak algıladım, biz DS260 doldurduğumuz zaman aile bireyleri hepimiz aynı adreste şu an yaşadığımız evde görünüyor ikamet, okullar açılınca kızımın okul kaydı için eşimle ikisini bir kaç sokak ötede teyzesine taşıdık ikametleri, merakım şu , mülakatta sorun olur mu bu ? Neden eşiniz ve çocuğunuzla farklı adreste görünüyorsunuz diye? Tekrar geri mi taşısak acaba diye ikilemde kaldık

Asıl kazanan ve beneficiary talihlerin Türkiye’de nerede yaşadığı değil, göç edince nerede yaşayacağı ve ABD’de sizinle iletişime geçmek için hangi adreste olacağınız ile ilgileniyor konsolos/konsolosluk. Mülakat öncesi istenen evraklar arasında vereceğiniz vukuatlı nüfus kayıt örneği yasal kimlik tespitinizi yapmak için kullanılan bir evrak, çok takılmayın.

• @ATS16 Haklısınız benim dilime de böyle dolanmış kusura bakmayın 😁 Peki şunu denemek mantıklı mıdır; evlenmeden önce "add applicant" yapsak (ama soyadı, medeni durum vs. doğal olarak benden farklı olacak). Evli değilmişcesine eklemeyi yapıp "cut off" olduktan sonra evlenip dosya açtırıp her iki form için de (benim ve eşimin) düzenleme yapmak mümkün müdür?

• ⭐⭐⭐⭐

@emrewhite approved kağıdını vermesine rağmen vizesi basılmayabilir bunu göreceğiz bir kaç güne belli olur pause kalkmışta olabilir hepimizin umudu bu yönde ama bir memur hatasıda olabilir. Memur o anlık approve vermiştir fakat nvcden vize numarası atanmaz durum farkedilip iptal edilebilir

• @ATS16

Teşekkür edeim, ben farklı adreslerde görünmemizin aile bütünlüğü ile ilgili konsolosluğun kafasında farklı bir intibaya meydan verir mi diye düşündüm o açıdan sordum soruyu, malum artık işimizi şansa bırakmamak için hiçbir detayı atlamak istemiyoruz, aydınlatmalar için çok teşekkürler.

• Makedonya olayi ile ilgili cok sey yazilmis o yuzden tek tek alintilamak istemedim fakat fikrimi belirtecek olursam “ konsolosun pausedan haberi yok “ veya “ vize memurunun haberi yok “ gibi senaryolar cok gercekci degil ki zaten halihazirda issued edilmis bir vize de yok ortada fakat eger anlatilan olay DOGRUYSA iki ihtimal var , ya vize memuru kendince “ heralde 2 haftaya acilir “ deyip pasaportu aldi ya da vize memuru talihliyle normalde paylasmamasi gereken bir-nevi insider bilgiyi paylasti. Umarim ikincisidir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Haklısınız benim dilime de böyle dolanmış kusura bakmayın 😁 Peki şunu denemek mantıklı mıdır; evlenmeden önce "add applicant" yapsak (ama soyadı, medeni durum vs. doğal olarak benden farklı olacak). Evli değilmişcesine eklemeyi yapıp "cut off" olduktan sonra evlenip dosya açtırıp her iki form için de (benim ve eşimin) düzenleme yapmak mümkün müdür?

Eklediğiniz kişi sadece yasal olarak eşiniz veya çocuğunuz olmalı. Böyle bir şey yaparsanız, konsolos mülakatta evlilik tarihiniz ile eşin sisteme eklenme tarihinin aynı olmadığını görecek ve sonuç yanlış beyandan dolayı muhtemelen her ikiniz için de vize reddi olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Çok teşekkür ederim. Current öncesi evlenemeyiz gibi. Bu durumda şunu yapabiliyor muyum; Önümüzdeki ilk bültende (10 gün içindeki) numaram current olursa ve bana 2NL gelirse biz yine arkaplanda evlenip eşimi "add applicant" olarak ekleyebiliyor muyum? Sonra konsolosluğa mı yazıyoruz eşime mülakat tarihi vermesi için? Bu iş olucaksa current olduktan sonra olacak çünkü. O yüzden arada kaldım.

Bu ayki bültende aktif olursanız Haziran ayına mülakat alırsınız. Mülakat yeriniz Viyana olduğu için iletişimi çok daha kolay bir konsolosluk. Evlendikten sonra hemen CEAC'a girip bakın, eğer yararlanıcı ekleme seçeneği açıksa ekleme yapın, eğer kapanmışsa, Viyana Konsolosluğuna evlilik cüzdanınızın görselini ekleyerek, eşiniz için ds260 formu doldurmak istediğinize dair mail yazarsınız (navigator ile), onlar da o sekmeyi açarlar. Ankara maalesef son zamanlarda bu konuda yazan bir çok kişiye cevap bile vermedi ama Viyana ile çok sıkıntıya gireceğinizi sanmıyorum.

• @Serapp kesinlikle doğru bir tespit. Ustraveldocs kaydı için defalarca ankaraya mail gönderdim. son çare geçen hafta cuma Viyana ya mail atmıştım. Dosyam Viyana’dan Ankara’ya taşındığı için. Mülakat esnasında ankaraya da söyledim. Ancak çözüm bulamadım. Viyana konsolosluğu Bugün mail göndermiş ve sistemde bir şeyi düzelttiklerini kayıt işini tamamlayabileceğimi ilettiler. Ve kayıt işini tamamlayarak barkodlu sayfayı alabildim.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 153
  • 73
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |