Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.6k 770

• @beratyalcinkaya, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhaba. İşimiz ve yeni doğan çocuğumuz gereği çok burayı takip edemedik. Biz ilk formu doldururken bangkok olarak doldurmuştuk sonradan gelen mailde ikametgâhımız bangkok'ta olmadığı için ankara'ya alındığını söylediler. sıralamamız biraz gerilerde bu sene sanırım biraz hızlı ilerliyor. ankara'dan imkanı yok gelmez diyorduk ama bu hızda ilerlerse gelebilir mi acaba demeye başladık. eğer gelmezse temmuz ağustos gibi hong kong'a taşıma şansımız var mıdır? bir de çocuğumuz için ne yapmamız gerekiyor? pasaport çıkartmadan ds-260 formuna ekleme yaptırabilir miyim? nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor bize yardımcı olabilir misiniz? bir yol göstericiye ihtiyacımız var.

Öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün.
    Ankara'da sıranızın gelip gelmeyeceği konusunda net bir yorum yapmak maalesef mümkün değil. Eğer başvuru formunda Ankara yazıp, dosyanızı daha sonra Bangkok’a transfer etmiş olsaydınız şu an halen Bangkok’da bekliyor olacaktınız ancak mevcut durumda, 28 Ağustos kararının ardından Ankara’daki sıranızı beklemek durumundasınız, tekrar transfer mümkün değil.

Şimdi vakit kaybetmeden bebeğiniz için bir pasaport çıkartın.
    CEAC üzerinden dosya numaranızla sisteme giriş yapın. Orada yer alan "Add Applicant"seçeneğini kullanarak bebeğinizi ekleyin.
(Bu buton, yeni evlenenler veya yeni bebeği olanlar için yararlanıcı ekleme kısmıdır. Mülakat tarihi alındıktan sonra bu seçenek kapandığı için işlemi şimdi yapmanız çok önemli).

Bebeğiniz için Ds260 formunu doldurun. Eğer pasaport henüz çıkmadıysa "Other Travel Documents" seçebilirsiniz, ancak daha sonra mülakat aşamasında pasaport çıkartmayla ve dosya açtırmayla uğraşmamak için şimdi çıkartmak daha uygun olur.

Şu aşamada yapmanız gerekenler bunlar. İleride sıranız gelir ve mülakat tarihi alırsanız, o zaman hem kendi formunuzu hem de eşinizin formunu açtırarak bebek bilgilerini ilgili kısımlara eklemeniz gerekecektir.

• @mesut57 Teşekkürler öneri için. Sanırım bu yılın en şanssız şanslısı benim oldum DV sürecinde 😂

• @beratyalcinkaya Mrb. Kendinizin de bahsettiği üzere, ikâmetgahınızın Bangkok olmaması nedeniyle taşımanız zor, hatta imkansız ! 28 Ağustos öncesi taşımış olsaydınız bu sorunla karşılaşmayacaktınız. Sanırım forumu çok takip etmediğiniz için de mülakat için direkt Bangkok seçmişsiniz. Umarım şansınız yaver gider, bol şanslar dilerim. Ankara’yı biraz daha sıkı takip etmenizi öneririm

• Arkadaşlar merhaba yarın İstanbula oradan da viyana yolcuyum inşallah aklıma takılan soru şu yeşilimin süre az diye on yıllık bordo almıştım yazın(vize basılırsa bordoya uzun olana basılsın diye) ama vize basılmadığı için şuan ne yazıkki bordoyu götürmeye gerek yok diye düşünüyorum öneriniz var mı

• @itsahmet ufak bir defterin size yük olmayacağını düşünüyorsanız götürün.
    kim bilir siz oradayken yasaklar kalkar ve vizeler basılır. bunu riske atmayın..

• @madman ilgili kayıt mülakata girmenin bir şartıdır.
    bazı konsolosluklar ustravel ile çalışır, bazıları farklı sistemler kullanır. geçmiş yılların deneyimlerinde bunlarla ilgili bir çok detay bulabilirsiniz.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@burakszgun, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar mülakatta amerikada yaşayan arkadaşımın adresini verecektim ancak temmuzda kira sözleşmesi bitiyor sizce süreç olumlu ilerlerse amerikaya girişte adres mi değiştirmeliyim yoksa işyeri adresi kabul oluyor mu işyeri adresini vermeliyim

önemli olan fiilen var olan bir adres vermeniz, iş yeri / ev farketmez.
    eğer DS260'da verdiğiniz adres değişti ise mülakatta evrak teslim ederken bunu belirtin ve abd'ye girişte havalimanında verdiğiniz adresi teyit ettirin.

• @Murat-c cevapınız için teşekkürler, ben öyle yapıyorum belgenin yeniden oluştutulması gerekmekterdir gibi bir uyarı çıkıyor.

• Arkadaşlar benim mülakat tarihini geri 14 nisana çektiler ben bunu arayarak teyit ettirme şansım var mı cidden 3 kere mail attım 3 kere 17 nisan dediler şimdi doğru tarih 14 nisan diye mail atmışlar

• Nisan ayı icin pause kararı adına olumlu bir gelişme var mı arkadaşlar ocak ayında mülakata girdik bekliyoruz hala :(

• @Serapp merhabalar üst konuşmalarsa bir yerde okudum mülakat tarihi alındıktan sonra kişi ekleme alanının aktif olmayacağı yazıyordu. Bizimde bebeğimiz oldu dosyamız viyanada dosyayı açtırıp bebeği eklersek dosyayı ankaraya çekmelerinden endişe ediyorum.

• @Sibel-Apaydın siz açıklamanızı yapın tabi, ama son karar onların :)

• @yigit55 hala açıklama yok mağlesef şubatta girdim bende bekliyoruz ama ben gemileri yaktım açıkcası şu saatten sonra çokta birşeyin değişiceğini inanmıyorum artık çocuk oyuncağı olduk ha dedik ankara vize verirmi vermezmi dosyayı hk aldık geri çektik derdi 28 ağustos derdi derken saçma bir ton olay daha çıkmasaydı keşke diyorum. 25 yaşındayım şu 1 sene içinde yaşattıkları şeyden saçım döküldü yemin ediyorum. :beaming_face_with_smiling_eyes: Allah sonumuzu hayır etsinde ben çok olumlu değilim. 1 haftadır başka vize türevleri için araçtırmaya geçtim hatta. Abd yi saldım çoktan çünkü belliki oda beni salmış çok önceden :)

• @yigit55 11inden sonra olumlu gelişmeler olur diye düşünüyorum

• @gucarslan Viyana mülakatı için 2026 yılı içşn herhangi bir kayıt oluşturmıyoruz abi konsoloslukta gönderdiği evrak e mail listesinde söylüyor herhangi bir kayıt yaptırmanıza gerek yoktur diye

• @gucarslan Merhaba, Viyana için ais ya da ustravel kaydı yapılıyor muydu? geçmiş dönem ve bu yılki deneyimlerde rastlayamadım yapılacağına dair bilgiye.

• @Sibel-Apaydın merhabalar, benimde korktuğum şeylerden biri o sigara içtiğim için problem yaratır mı acaba?
    Akciğer filmini tüberküloz riskine karşı istiyorlar diye biliyorum.

• Merhabalar
    Doğru başlıkta mı yaziyorum bilemedim
    Ustraveldocs adresinden girip kayit yaptim. Ama bana randevunuz reddedildi diye bir mail geldi sanirim bir hata yaptım.işlemin nasil yapildigini takip edebilecegim bir yer var mi

• @itsahmet yeşili pasaportu neden almaktan vazgeçtiniz merak ettim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k