Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Ustraveldocsu yaptım barkodlu çıktı aldım bu işlem için herhangi bir şey yapmaya gerek var mı yoksa mulakat ve saglik için belgeleri toplamaya baslayacagim

• @Aslan-3 bireysel işlerim gereği forumu çok sık takip edemiyorum kusura bakmayın lütfen ancak şimdi dönebildim. @joseph-universe dediği gibi vukuatlı nüfus kayıt örneği oluyor. Islak imzalı olarak benden alınan tek şey Bankadan alınan Varlık dökümü onun dışındaki herşey e-devletten alınabilen şeyler. Çocuklu aileler için ek belge var mı bu konuda bilgim yok maalesef ama forumda bolca bilgi var zaten.

• @onur12 barkodlu belgeyi aldıysanız başka bir şey yapmanıza gerek yok.Aile iseniz tüm herkesin barkodlu belgesini alın çünkü evrak tesliminde hepsini görmek istiyorlar en azından bende öyle oldu

• @Onur-Yavaş merak etmeyin. Bizde de aynı şey yazıyor. Ceac barkod zaten confirmation no…

• @Murat-c biz 6 kişi idik 6 dosya hazırladılar,istenen evrakları herkesin kendi dosyasına koydular ,uganlardan alınan zarflarida açıp zarfı atıp içindekileri dosyaya koydular.Sonra mülakata geçtik
    Sanırım pause kalkınca bu doyalari onlar sarı zarfa koyup bize verecekler diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Murat-c mülakat sonrası herhangi bir zarf almamanız normal. Pause kalkarsa, vizeniz basılırsa, vize basılı pasaportunuz ile birlikte hiç açmamanız gereken bir zarf gelecek. ABD’ye ilk girişte pasaport kontrolde teslim edilecek zarf o, içerisinde göçmenlik dosyanıza ait evraklar ile sağlık muayenesi sonuçlarınız yer alacak.

• Arkadaşlar herkese merhaba. İşimiz ve yeni doğan çocuğumuz gereği çok burayı takip edemedik. Biz ilk formu doldururken bangkok olarak doldurmuştuk sonradan gelen mailde ikametgâhımız bangkok'ta olmadığı için ankara'ya alındığını söylediler. sıralamamız biraz gerilerde bu sene sanırım biraz hızlı ilerliyor. ankara'dan imkanı yok gelmez diyorduk ama bu hızda ilerlerse gelebilir mi acaba demeye başladık. eğer gelmezse temmuz ağustos gibi hong kong'a taşıma şansımız var mıdır? bir de çocuğumuz için ne yapmamız gerekiyor? pasaport çıkartmadan ds-260 formuna ekleme yaptırabilir miyim? nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor bize yardımcı olabilir misiniz? bir yol göstericiye ihtiyacımız var.

• @ATS16 bende öyle düşünmüştüm. stresli bir sene oldu ama TR de her sene stresli oldu : ) teşekkürler

• Viyana mülakatı öncesi 2026 talihlilerinden Atlas kaydı" (veya teknik adıyla AIS/GTS kaydı) yaptıran var mı acaba? Bazı deneyimlerde böyle bir bilgiye rastladım, bu kaydı yaptırmamız gerekiyor mu?

• @beratyalcinkaya ben sizin yerinizde olsaydım diye basliyayim karar sizin tabiki,öncelikle vakit kayıp etmeden çocuğun pasaportu nu cikartirdim ve current olunca mülakat alınca dosyamı açtırıp çocuğumu eklerdim.Pause den dolayı extra masraf yapmayıp Ankara'yı beklerdim.Tabi eksileri artıları formu okuyup karar vermeniz daha doğru olur.

• Aralıkta verdiğim üzücü haber ve üstüne gelen pause sonrası, Aralık ayından beri beklediğim Alman Polis Kaydım sonunda geldi... Şimdi kargolasam mı (yolda kaybolma ihtimaline karşı pek emin olamadım, Almanya 4 ayda bir evrağı yollayabildi...) Sizce bu polis kaydını nasıl göndermeliyim?

Bangkok konsolosluğunu ise Polis Kaydımı aldığım konusunda bilgilendirdim yollayabilirsiniz dediler.

Dear Applicant,

Now, your case is pending for passport and police certificate. However, DV visa category is still suspended. Please, keep the passport with you until the policy is lifted. We will wait for your German police certificate.

Regards,
    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy Bangkok
    Consular Section

• @Eyupp O belgenin birkaç kopyasını sizde tutun hatta ne olur olmaz noter onaylı elinizde tutun bir kopyayı sizin sürecinizi hatırlıyorum İnşallah en kısa zamanda hallolur

• ⭐⭐⭐⭐

@beratyalcinkaya, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhaba. İşimiz ve yeni doğan çocuğumuz gereği çok burayı takip edemedik. Biz ilk formu doldururken bangkok olarak doldurmuştuk sonradan gelen mailde ikametgâhımız bangkok'ta olmadığı için ankara'ya alındığını söylediler. sıralamamız biraz gerilerde bu sene sanırım biraz hızlı ilerliyor. ankara'dan imkanı yok gelmez diyorduk ama bu hızda ilerlerse gelebilir mi acaba demeye başladık. eğer gelmezse temmuz ağustos gibi hong kong'a taşıma şansımız var mıdır? bir de çocuğumuz için ne yapmamız gerekiyor? pasaport çıkartmadan ds-260 formuna ekleme yaptırabilir miyim? nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor bize yardımcı olabilir misiniz? bir yol göstericiye ihtiyacımız var.

Öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün.
    Ankara'da sıranızın gelip gelmeyeceği konusunda net bir yorum yapmak maalesef mümkün değil. Eğer başvuru formunda Ankara yazıp, dosyanızı daha sonra Bangkok’a transfer etmiş olsaydınız şu an halen Bangkok’da bekliyor olacaktınız ancak mevcut durumda, 28 Ağustos kararının ardından Ankara’daki sıranızı beklemek durumundasınız, tekrar transfer mümkün değil.

Şimdi vakit kaybetmeden bebeğiniz için bir pasaport çıkartın.
    CEAC üzerinden dosya numaranızla sisteme giriş yapın. Orada yer alan "Add Applicant"seçeneğini kullanarak bebeğinizi ekleyin.
(Bu buton, yeni evlenenler veya yeni bebeği olanlar için yararlanıcı ekleme kısmıdır. Mülakat tarihi alındıktan sonra bu seçenek kapandığı için işlemi şimdi yapmanız çok önemli).

Bebeğiniz için Ds260 formunu doldurun. Eğer pasaport henüz çıkmadıysa "Other Travel Documents" seçebilirsiniz, ancak daha sonra mülakat aşamasında pasaport çıkartmayla ve dosya açtırmayla uğraşmamak için şimdi çıkartmak daha uygun olur.

Şu aşamada yapmanız gerekenler bunlar. İleride sıranız gelir ve mülakat tarihi alırsanız, o zaman hem kendi formunuzu hem de eşinizin formunu açtırarak bebek bilgilerini ilgili kısımlara eklemeniz gerekecektir.

• @mesut57 Teşekkürler öneri için. Sanırım bu yılın en şanssız şanslısı benim oldum DV sürecinde 😂

• @beratyalcinkaya Mrb. Kendinizin de bahsettiği üzere, ikâmetgahınızın Bangkok olmaması nedeniyle taşımanız zor, hatta imkansız ! 28 Ağustos öncesi taşımış olsaydınız bu sorunla karşılaşmayacaktınız. Sanırım forumu çok takip etmediğiniz için de mülakat için direkt Bangkok seçmişsiniz. Umarım şansınız yaver gider, bol şanslar dilerim. Ankara’yı biraz daha sıkı takip etmenizi öneririm

• Arkadaşlar merhaba yarın İstanbula oradan da viyana yolcuyum inşallah aklıma takılan soru şu yeşilimin süre az diye on yıllık bordo almıştım yazın(vize basılırsa bordoya uzun olana basılsın diye) ama vize basılmadığı için şuan ne yazıkki bordoyu götürmeye gerek yok diye düşünüyorum öneriniz var mı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@itsahmet ufak bir defterin size yük olmayacağını düşünüyorsanız götürün.
    kim bilir siz oradayken yasaklar kalkar ve vizeler basılır. bunu riske atmayın..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@madman ilgili kayıt mülakata girmenin bir şartıdır.
    bazı konsolosluklar ustravel ile çalışır, bazıları farklı sistemler kullanır. geçmiş yılların deneyimlerinde bunlarla ilgili bir çok detay bulabilirsiniz.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@burakszgun, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar mülakatta amerikada yaşayan arkadaşımın adresini verecektim ancak temmuzda kira sözleşmesi bitiyor sizce süreç olumlu ilerlerse amerikaya girişte adres mi değiştirmeliyim yoksa işyeri adresi kabul oluyor mu işyeri adresini vermeliyim

önemli olan fiilen var olan bir adres vermeniz, iş yeri / ev farketmez.
    eğer DS260'da verdiğiniz adres değişti ise mülakatta evrak teslim ederken bunu belirtin ve abd'ye girişte havalimanında verdiğiniz adresi teyit ettirin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |