Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Mangoman gözünüz aydın yeni hayatınızda başarılar dilerim..

• Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Darısı başınıza. Bu arada mülkata girmeyenler ingilizce yaparlarsa mülakatı Teksaslı Abla sanki daha sakin ve güleryüzlü nedense türkçe mülakat yapan abla biraz daha detaya giriyor çok soru soruyor gibi aklınızda bukunsun ingilizce mülakat görüşmesi yapmak istiyorum deyin mümkünse.

• Merhabalar,
    Green kart için ödemeyi nereden yapıyoruz. Pasaport geldikten sonra email mi geliyor ödeme yapmamız için bir numara mı veriliyor? Bizim daha pasaport teslim edilmedi.

• @Mangoman Merhaba hocam hayırlı olsun tek anlamadığım nokta keşke IR1 için 1 ay bekleseydiniz yani evet CR1 bekleyip ile giriş yaptığınızdada 10 yıllık kart alınıyor orası doğru ama IR1'i doğrudan vizenin üstüne basmaları bu konuda sizin için daha rahatlık olurdu çünkü IR1'den bahsetmiştiniz önceki mesajlarınızda ama olsun sağlık olsun ikiside aynı şey

Ama ben olsaydım paranoyaklığımdan sırf IR1 bassınlar vizenin üstüne diye bilinçli olarak beklerdim tekrardan hayırlı olsun efenim ^^

• @Ekto-Oktan Çok teşekkürler darısı başınıza hocam. Zaten bayağı ikilemde kaldım kadını kızdıracaktım az daha. Ama kadına güvendim ama Trumpa güvenemedim. Asıl büyük sebep DV lottery vize işlemleri durduruldu ama interviewlar devam ediyor. Orada bir tane türk bir tane yabancı vardı. Düşün interview için çağırıyor ama vize basılmıyor. Çünkü tüm dv lottery vizeleri donduruldu. Adam mülakatı geçmesine rağmen son aşamada bitmiş işlemi ama artık Trump ne zaman keyfi olursa adamın vizesinin basılmasına izin verecek. Ben 10 yıllık green kartımı 2 ay sonra girişten sonra IR1 olarak alabiliyor muyum? Miami airporttan giriş yapıp alan var evet dedim bende öyle yaparım en azından gidişim garanti olur. Tekrar pasaport yolla bekle vs uğraşılacak stres değil. Bana birde o gün ekstra stres yaptırdılar. Dedim basın geçin sonrasına Allah kerim bakarız.

• @Mangoman hayırlı ugurlu ve gecmıs olsun ve gelsın yenı hayat.darısı basımıza:)benım sormak ıstedıgım yanımızda ne olur olmaz dıye k kartı ve para bulunduralım mı?kontrolde sorun olur mu benim vize turum IR1 sormak ıstedım rısk etmeyeyım zaten gergın bır bekleyıs sonrası streslı bır mulakat olayı olunca bılgı verırsenzı sevınırım.ucret odenmeden green card basımı olmuyor ama bu ucretın nereye odendıgı hakkında bılgım yok olan arkadas aydınlatırsa super olur tesekkurler ve herkese bol sans...

• @Mangoman merhaba, uscis fee odemesı ıcın https://www.uscis.gov/forms/filing-fees/uscis-immigrant-fee bu adresten odeme yapılacak sanırım bır goz atın ıstersenız

• @Fatma-Antalya, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman hayırlı ugurlu ve gecmıs olsun ve gelsın yenı hayat.darısı basımıza:)benım sormak ıstedıgım yanımızda ne olur olmaz dıye k kartı ve para bulunduralım mı?kontrolde sorun olur mu benim vize turum IR1 sormak ıstedım rısk etmeyeyım zaten gergın bır bekleyıs sonrası streslı bır mulakat olayı olunca bılgı verırsenzı sevınırım.ucret odenmeden green card basımı olmuyor ama bu ucretın nereye odendıgı hakkında bılgım yok olan arkadas aydınlatırsa super olur tesekkurler ve herkese bol sans...

Evlilik üzerinden green kaet ücretlerinin tamamı online ödeme yapılıyor. Green kart ücreti green kart vizesinden sonra yine online olacak. Para kredi kartı alıyorlar ama kesinlikle bir ödememiz yok Ir1 ya da CR1 için size vezne sırasına girin derlerse giirin pasaportu verin bakıp sizin ödemeniz yok deyip diğer mülakat sırasına yönlendirecekler. Yanibpara kredi kartı vs almanıza gerek yok girerken. Beni bizim ödemeler online yapılıyor dememe rağmen yanlış bilgi verip yok yerden stres yaptırdılar. Rahat olun. Teşekkürler darısı başınıza inşallah.

• Arkadaşlar merhaba tekrardan, bu sponsorluk dökümanları (I-864) kopyasını eşim mülakata götürebilir mi yoksa orjinal mi olması gerekiyor?

• @Mangoman benim 2 yılım olmasına rağmen koşullu vermişlerdi vizemi. Girişte bunu belirttim görevli not aldı ve 10 yıllık geldi. Sizde 2. Yılınızı doldurduktan sonra giriş yaparsanız 10 yıllık alırsınız. Sadece girişte kesinlikle belirtiniz durumunuzu.

• @patrisi, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman benim 2 yılım olmasına rağmen koşullu vermişlerdi vizemi. Girişte bunu belirttim görevli not aldı ve 10 yıllık geldi. Sizde 2. Yılınızı doldurduktan sonra giriş yaparsanız 10 yıllık alırsınız. Sadece girişte kesinlikle belirtiniz durumunuzu.

İnşallah bakalım 2 ay sonra geleceğiz. Ben sizin miami airporttan bu şekilde yaptığınızı ve 10 yıllık green kart aldığınızı görmüştüm forumda. Birqzda sizi örne alarak görevliye cr1 versenizde olur dedim. Çok teşekkürler tekrardan bilgilendirme için.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Mangoman ben mülakat stresinden dolayı hemen onayımı alıp çıkayım diye bir şey dememiştim. Bu arada girişte 2. Yılınızı doldurmanıza rağmen koşullu verirlerse bunuda düzelttire bilirsiniz. Umarım bu bilgi işinize yaramaz ve 10 yıllık alırsınız.

• @tugba55 forumu okuduğum kadarıyla sizinle aynı durumda olanlar evraklarını sisteme yükledikten sonra pasaportlarını vfs şubesine göndermişlerdi. Konsolosluğa gönderenlerin işlemleri daha uzun sürmüştü. (Ocak ayında yazılanları okumanız tavsiye ederim.) Randevu alın denmesi yanlış anlaşılmadır.

Bir kaç gün önce mülakata gidenlerden bizim vize türü için greencard ücreti istendiğini de okuduk.

• @sait33 bu aralar enteresan, daha once gorulmemis seyler oluyor. Allah buyuktur, morelinizi bozmayin. Eninde sonunda elinizde olacak. Bilet icin uzgunum.

• @Mangoman cok tesekkur ederim cevabiniz icin, mutlaka dikkate alacagiz.

• @Mangoman Tebrikler cok sevindim sizin adiniza. Yeni hayatinizda sonsuz basarilar dilerim. Hersey gonlunuzce olsun. Desteginiz icin sagolun.

• @isotti bunun orjinali diye bir sey yok. Evraklari girdikten sonra onay ekrani geliyor barkotlu. Bu onay yazisini yaninizda bulundurmaniz yeterli saniyorum.

• Bugün ups ten pasaportumuz geldi 2 nisan perşembe mülakata girmiştik. 7 Nisanda geldi. Online GTS premium dışında kurye elden ödeme gerekmiyor. Sadece kimlik no sordu verdi gitti. Darısı en kısa zamanda diğer bekleyen arkadaşların başına inşallah en kısa zamanda vizenizi alır gidersiniz.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    2 İleti
    758 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k