Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Bircan evet adrese teslim için ödeme yaptık. Sistemde hala ready görünüyor. Şu an 15 günü geçmiş durumda. Avukata yazdığımda normal diyor anlamış değilim. Bugün konsolosluğa mail atacağım

• Bu ileti silindi!

• @Bircan Bugün konsolosluğa mail attım. Bir kaç saat sonra cevap geldi. Dosyanın idari işlemde olduğunu ve onun tamamlanmasını beklediklerini yazmışlar. Interview den sonra 16 gün geçti bayağı uzadı. Garanti olsun diye interview den 5 hafta sonrasına 24 Nisan’a da bilet almıştık daha da uzarsa onu da kaçıracağız gibi.

• Bu ileti silindi!

• Sanırım I-130 onayları tekrar gelmeye başladı. Facebook’ta bir çok onay gördüm. Umarım herkesin onayı en kısa sürede gelir

• 221g sonrası abd Konsolosluğuna belge yolladım sonra premum delivery ile pasaport iade oldu, sonra tekrar yolladım.vize onaylandı. Konsolosluk pasaportu vfs teslim ettik diyor. Benim kargoyu alabilmem için tekrar ödeme mi yaomam gerekiyor. Şuana kadar herhangi bir mail ve yönlendirme gelmedi. Konsolosluk biz pasaportu vfs teslim ettik diyor sadece.

• Arkadaslar merhaba, Ankara joint sponsor ekle dedi. CEAC dan joint sponsor ekleyemiyorum cunku dosyamiz DQ oldu. Joint sponsorun dokumanlarini mulakata goturmemiz yeterli olur mu yoksa sisteme eklemek icin Ankaraya mail atmam mi gerekiyor? Simdiden tesekkurler.

• @eyuphanyl Hocam merhaba sizden ricam mümkün ise eğer size özelden mesaj attım bir link atabilirmisiniz çünkü bu konuyu baya paranoyak gibi takip ediyorum ben bir incelemek isterim tekrardan çok teşekkür ederim.

• @Bircan Kesinlikle yeni tarihlisini alın yanınıza vukuatlı nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydı mutlaka yeni tarihli ve barcodelu olsun. Ayrıca amerikada evlendiyseniz kesinlikle abd evlilik sertifikanızı ( evlilik cüzdanı) orijinalini soruyorlar. Türk evlilik cüzdanını da götürün. Daha dün girdim mülakata hazırlıklı olun yoksa problem oluyor. 221g verip gönderiyorlardı az daha.

• @isotti, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaslar merhaba, Ankara joint sponsor ekle dedi. CEAC dan joint sponsor ekleyemiyorum cunku dosyamiz DQ oldu. Joint sponsorun dokumanlarini mulakata goturmemiz yeterli olur mu yoksa sisteme eklemek icin Ankaraya mail atmam mi gerekiyor? Simdiden tesekkurler.

Joint sponsorunuz maddi durum yeterliyse evrakları doldurun imzalatın yanınızda götürün ben joiny sponsora I864 doldurtup imzalattım missing document yazıyordu DQ olduktan sonra mülakatta eksik evrak var dediler. Dedim yanımda hazır imzalı verin dediler onlar yükledi bugün vizem issued oldu. Ama benim diğer evraklarla joint sponsor DQ olmuştu sadece I864A ya ek I864 isteniyordu.

• Merhabalar dün mülakata girdim ve vizem bugün onaylandı. Sadece önemli yerleri yazıp size rehber olmasını isterim. Saat 8 de randevum vardı içeri girene kadar ıslandık yağmurda ancak yine de cafede beklemek yerine sıramı bekledim ama yinede 7.30-7:45 randevularında olanlar geç gelmesine rağmen sırada öne alındı ve güvenlik kontrolünden geçtik. İçerde veznede bekleyin ödeme yapmanız gerekiyor green kart için dediler üzerimdeki cüzdanı vs herşeyi dışarda bırakmıştım. Bizim evlilik üzerinden green kart case i bizde ödemeleri önceden yapıyoruz dedim yandaki masadaki şişko Greeter'a bana ödeme yapmadan green kart nasıl alacaksın önce ödeme yapmanız gerekiyor dedi. Dedim o zaman izin kağıdı verin gidip kapıdan kredi kartı ve para alayım geleyim sana sadece 15 dk verebilirim diye küstahça konuşuyor. Sonra geldim veznedeki görevli geldi pasaportu verdim sizde ödeme gerekmiyor dedi. Benimle beraber gelenler bitirip gitmiş interviewları.Sonra gittim şişko Greeter a neden insanları yanlış yönlendiriyorsun senin yüzünden en son sıraya düştüm. En azından ödeme yapılıp yapılmayacağını öğrenmiş oldunuz diye sırıtıyor. Oradaki benim gibi olan insanlar bile kızmışlar aptal herife neden gereksiz yanlış bilgilendirme yapıyorsun insanlara diyerek. Görüşmeden önce türk görevli ekranda numaranız yanınca evraklarınızı alıyor.
    1 adet fotoğraf
    Pasaport
    Evlilik cüzdanı ( abd de evlenenlerin orijinal evlilik sertifikası gerçek interviewda soruldu.)
    Şimdi yazacaklarım evrakların hepsini en kötü 1 hafta ya da 1 gün önceden yeni tarihli barkodlu edevletten alın götürün. 221g alırsınız yoksa.ben 4 hafta önce aldığım belgeler eski tarihli dendi ona göre yenilerini alın yanınıza. Çeviri istenmiyor. Apostiller vs noter onaylı onaysız tercümeler boşuna yapılıyor. Boşa paranıza yazık. Güncel tarihlileri aldım verdim direk yanımda eski ve yeni tarihliler vardı.
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği. Güncel tarihli
    Adli sicil kaydı Güncel tarihli
    Askerlik durum belgesi askerlik yapıldıysa güncel olmasına gerek yok ama yonede güncel tarihli olsun. Bende sponsorumun I864 ü missing olarak görünüyordu CEAC'ta dedim getirdim yanımda hazır tamam biz yükleriz sisteme dediler. Problemi öyle hallettim. Oysa 221g stickerı yapıştırdı bile içeri gidpi 10 dakika konuştu. Problem yok dediler.İngilizxe mülakat yapmaknistiyorum dedim türk görevli sorunca.
    Sonra tekrar aynı sıra numarası ile yan tarafta mülakat sıram geldi. Teksaslı 55-60 larında güler yüzlü abla geldi bana çok sevindim. Günaydın nasılsınız diye hemen girdim lafa doğru söyleyeceğime yemin ettirdi. Sonra Eşimin adını sordu.
    Anne babasının adını sordu.
    Eşimle nerede ve nasıl tanıştığımı ve nerede evlendiğimi sordu.
    Babasının nerede ne iş yaptığını olduğunu sordu. Sponsorunuz kim aynı kişi mi dedi.
    Sonra benim orada hangi sektörde ne iş yapacağımı yapmaya düşündüğümü sordu.
    Sonra I864 unuz eksikmiş onu biz sisteme yukleyeceğiz dedi.
    Fotoğraf istedi verdim toplu aile fotoğraflarında kim kim diye tektek sordu. Sonra istersen evlilikte 2 yıl mayıs sonu dolacakmış ir1 verelim sana dedi. İstersen pasaportunu vereyim turist vizeni de kullanırsın dedi yok dedim turist vizemi iptal edin ben cr1 alayım girişte 2 yıl dolduğunu söyler cr1 alırım ben bu şekilde olduğunu duydum dedim. Kendinden pek emin olmayarak I am afraid you can not. Either you get cr1 or ir1 dedim. Ben size güvenerek ben CR1 olarak vizemin basılmasını isterim dedim tamam dedi sarı kağıdı bıraktı turist vizeme iptal kaşesi bastı. İyi günler vizen onaylandı dedi. Bugünde issued olmuş. Hadi bana hayırlı olsun :)))

• @Mangoman Gözünüz aydın, tebrik ederimm

• @Mangoman gözünüz aydın herşey gönlünuzce olsun🙏

• @Mangoman gözünüz aydın yeni hayatınızda başarılar dilerim..

• Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Darısı başınıza. Bu arada mülkata girmeyenler ingilizce yaparlarsa mülakatı Teksaslı Abla sanki daha sakin ve güleryüzlü nedense türkçe mülakat yapan abla biraz daha detaya giriyor çok soru soruyor gibi aklınızda bukunsun ingilizce mülakat görüşmesi yapmak istiyorum deyin mümkünse.

• Merhabalar,
    Green kart için ödemeyi nereden yapıyoruz. Pasaport geldikten sonra email mi geliyor ödeme yapmamız için bir numara mı veriliyor? Bizim daha pasaport teslim edilmedi.

• @Mangoman Merhaba hocam hayırlı olsun tek anlamadığım nokta keşke IR1 için 1 ay bekleseydiniz yani evet CR1 bekleyip ile giriş yaptığınızdada 10 yıllık kart alınıyor orası doğru ama IR1'i doğrudan vizenin üstüne basmaları bu konuda sizin için daha rahatlık olurdu çünkü IR1'den bahsetmiştiniz önceki mesajlarınızda ama olsun sağlık olsun ikiside aynı şey

Ama ben olsaydım paranoyaklığımdan sırf IR1 bassınlar vizenin üstüne diye bilinçli olarak beklerdim tekrardan hayırlı olsun efenim ^^

• @Ekto-Oktan Çok teşekkürler darısı başınıza hocam. Zaten bayağı ikilemde kaldım kadını kızdıracaktım az daha. Ama kadına güvendim ama Trumpa güvenemedim. Asıl büyük sebep DV lottery vize işlemleri durduruldu ama interviewlar devam ediyor. Orada bir tane türk bir tane yabancı vardı. Düşün interview için çağırıyor ama vize basılmıyor. Çünkü tüm dv lottery vizeleri donduruldu. Adam mülakatı geçmesine rağmen son aşamada bitmiş işlemi ama artık Trump ne zaman keyfi olursa adamın vizesinin basılmasına izin verecek. Ben 10 yıllık green kartımı 2 ay sonra girişten sonra IR1 olarak alabiliyor muyum? Miami airporttan giriş yapıp alan var evet dedim bende öyle yaparım en azından gidişim garanti olur. Tekrar pasaport yolla bekle vs uğraşılacak stres değil. Bana birde o gün ekstra stres yaptırdılar. Dedim basın geçin sonrasına Allah kerim bakarız.

• @Mangoman hayırlı ugurlu ve gecmıs olsun ve gelsın yenı hayat.darısı basımıza:)benım sormak ıstedıgım yanımızda ne olur olmaz dıye k kartı ve para bulunduralım mı?kontrolde sorun olur mu benim vize turum IR1 sormak ıstedım rısk etmeyeyım zaten gergın bır bekleyıs sonrası streslı bır mulakat olayı olunca bılgı verırsenzı sevınırım.ucret odenmeden green card basımı olmuyor ama bu ucretın nereye odendıgı hakkında bılgım yok olan arkadas aydınlatırsa super olur tesekkurler ve herkese bol sans...

• @Mangoman merhaba, uscis fee odemesı ıcın https://www.uscis.gov/forms/filing-fees/uscis-immigrant-fee bu adresten odeme yapılacak sanırım bır goz atın ıstersenız

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 9
  • 3116
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |