Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Zübeyde-Cengiz Gözünüz aydın, tebrik ederim.

• @Fatma-Antalya Evet ben de öyle düşünüyorum, sizden 1 hafta sonra da benim mülakatım var. Ben de o yüzden mayısın ilk haftası gibi ayarlayacağım sağlık randevusunu.

• @sait33 merhaba biz ek sponsor evraklarını 18 martta yüklemiştik ve sonra vfs ile gönderdim ama Ramazan bayramı tatiline denk geldiği için evraklar 25 martta teslim edildi konsolosluğa ve 1 nisanda issued oldu. Yani bayram tatilinden sonra 5 iş gününde onaylanmış oldu.

• @can-bolatbaş çok teşekkür ederim, sizin de kısa sürede ve kolaylıkla almanızı diliyorum.

• merhaba,mulakat ıcın adlı sıcıl gıbı ya da nufus kayıt evraklarının 6 ay mı gecerlılıgı var sımdı sıstemde adlı sıcıl ıcın 2 yıl demıs ama tecrube eden oldu mu resmı kurum evrakları ıcın tarıh ne olmalı.

• @Ekto-Oktan evet siz de kendinizi uzmeyin bos yere, eninde sonunda gidecegiz, keyfinize bakin oldugunuz yerin tadini cikarin , evrene pozitif gonderelim+++++

• Merhabalar, ABD’ye yerleştikten sonra adres beyanı yapmamız gerekiyormuş, bunu posta yoluyla yapabiliyor muyuz yoksa randevu alıp gitmek mi gerekir, teşekkürler.

• @Merve-Khan, Bolgenize bakan konsolosluk aracılığıyla posta yoluyla yapabilirsiniz. Belirli bir süre limiti var; 20 olması lazım. Süreyi geçirdiyseniz, ceza miktarını money order olarak adres kanıtlarıyla beraber göndermeniz gerekiyor.

• @can-bolatbaş evet kardesim cok haklisin, onceki donemde insanlar cok bekledi mulakat tarihleri icin. Allah kimseye gostermesin. Son 4 aydir surecler cok iyi, dusunsene 75 ulke arasinda turkiye olsaydi ne olurdu. Ozellikle iran-usa arasi gerilim yuzunden sanirim iranlilarda ankaraya gidemiyor. Tabi cok net bir bilgim yok. Ama arada buyuk bir soguk savas var. Allah buyuktur @Ekto-Oktan kardesim. Biz kafayi yedik bari sen yeme, sevgi ve selamlar.

• @kadargo hic boyle bir sey duymadim. T.C konsoloslugu ile ilgili islemleriniz oldugunuzda isterseniz adresinizi abd gosterirsiniz sorun yok. Cogugunuz olurda bunu T.C ye bildirmezseniz bu yuzden ceza odersiniz oda belli bir gunden sonra. Ama adress degisikligi yapmak zorunlulugu oldugunu dusunmuyorum. Tabiki dogru yaniti konsolosluk cagri merkezinden ogrenebilirsiniz. Inanin bana T.C zaten sizin Abd de oldugunuz biliyor.

• @Fatma-Antalya lutfen mulakata yakin bir zamanda e- devletinizden vukuatli nufus kayit orneginizi alip, mulakkatta yaniniza aliniz. Barkotlu olmasi ABD icin buyuk bir artti unutmayin.

• @sait33 bu iste bir is var gibi. Kayit oldugunuz siteden odeme yaparak adrese teslim yapilmasini istediniz degil mi? .Normalde en gec bir haftada herkes psaportunu aliyor, lutfen konsolosluga mail atiniz.

• @burak2344 tebrikler, cok sevindim. Hersey gonlunuzce olsun.

• @Bircan Merhaba hocam ben sakinleştim arkadaşlarımız haklı istediğim kadar karamsarlık yapayım burada bekleyen diğer insanların tadını kaçırmaktan başka bir işe yaramıyor yani benim böyle konuşmam adamların hızlanmasını sağlamıyor şu durumlar iyi yöne gitmeye başlayana kadar bir süre kafama bunları takmadan hayatıma devam ediceğim en doğrusu bu mentali sağlam tutmam gerekiyor. Can hocamın önceki mesajda dediği gibi belkide bir anda hiç beklemediğim anda görücem iyi bir gelişme o yüzden daha fazla ne kendimi ne etrafı yıpratmaya gerek yok ben köşeme çekilip sadece izleyeceğim artık tekrardan çok sağ olun moral motivasyon için ^^

• @Merve-Khan Merhabalar.Ben böyle bir şey yapmamız gerektiğini bilmiyordum.Bulunduğumuz eyalet fark etmeksizin mi adres beyanı yapmamız gerekiyor?

• @Ekto-Oktan Değerli Ekto seni çok ama çok iyi anlıyorum. Bu cevabı sana biraz olsun moral olsun diye yazıyorum. Birkaç sayfa önce arkadaşımızın sana yazdığım yorumda bahsettiği gibi bizden bir hafta önce DQ olanlar Temmuz ayında ABD'ye girdi. Bizim ise randevu mailimiz Aralıkta geldi ve ben Mart ayında ülkeye giriş yapabildim. Anlayacağın DQ olduktan sonra mail alabilmek için bizden bir hafta öncekilere kıyasla 7 ay daha fazla bekledik. Yetmezmiş gibi eksik belge beklememiz gerekti ve 2 ay daha kaybettik.Toplamda 25 ay sürdü bu süreç. Yetmezmiş gibi o ara öyle bir hızlandılar ki benden aylar sonra başvuru yapanlarla aynı haftaya mülakat maili aldık. Çok isyan ettim, bazen o kadar mutsuzdum ki eşimi ve kendimi sorguladım ama geçti.Ülkeye giriş yaptım. Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama kasada bile bir dakika fazla beklemem gerektiğinde geriliyorum. Bu sürecin görebildiğimiz ve göremediğimiz çok fazla götürüleri var. Bizden çok şey alıyor ve alacak. Bu savaşa hazır olman lazım. Akıl sağlığını korumaya bak,eşinle vakit geçir! Her şey yoluna girecektir,içini ferah tut.

• @beta83 Merhaba hocam çok haklısınız bu tavsiyeyi aynen uygulayacağım bundan sonrası için sakinleşip daha sabırla bekleyeceğim Mentali sağlam tutacağım tekrardan çok teşekkür ederim mesajınız için gerçekten benim için çok anlamlı çok sağ olun tekrardan ^^

• Arkadaşlar merhaba, ceac dan mesaj geldi may need joint sponsor diye ama şöyle ki nvc aşamasında sponsorluğumu kabul edildi. Ankara ise yeterli olmayabilir, son karar memura bağlıdır diyor. Sizce ek bir sponsor bulmalı mıyım? Her şey tam gözüküyordu. Teşekkürler şimdiden cevabınız için.

• @isotti genelde o mesajı görüşmeden önce herkese atıyorlar banada gelmişti ama sorun olmadı.

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 77
  • 2
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |