Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Mahmut-Can-Yapıcı bildigim kadariyla ssn ile ve pasaportunda olan vize ile calisabilirsiniz, ssn siz hic birsey yapilmiyor cunku ben 1 ay ssn bekledm gelmedi ofise gidip basvuru yaptim bu hafta gelicek insallah. Benm green card tam bir ay olmak uzereyken geldi

• @seda-2, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mahmut-Can-Yapıcı bildigim kadariyla ssn ile ve pasaportunda olan vize ile calisabilirsiniz, ssn siz hic birsey yapilmiyor cunku ben 1 ay ssn bekledm gelmedi ofise gidip basvuru yaptim bu hafta gelicek insallah. Benm green card tam bir ay olmak uzereyken geldi

Derken demin SSN imi posta kutusundan aldim 🙂 Artik bekleyecegim bir evrak kalmadi galiba cok sukur

• Arkadaşlar eşim 17 martta görüşmeye girdi ve onay aldı. Pasaportunu 1 hafta içinde teslim alcağımız söylenmiş fakat bugün 30 Mart ve randevu üzerinden 2 hafta geçti ve ceac de ready görünüyor. Bu süre sizce normal mi ?

• 19 Mart’ta giriş yapmıştım ülkeye, bugün 30 Mart’ta SSN geldi.

• Merhabalar, 2 Nisanda randevumuz var eşimin finansal dökümanları türkiyede uzaktan çalıştığından yetersiz olduğundan eşimin babası co-sponsor oldu. Gayet yeterli görünüyor yıllık ve aylık gelirleri. Eşim için I864 doldurduk. Babası immediate relative ve aynı evde yaşadığından I-864 yerine I-864A formunu doldurduk. Ancak herşey onaylanmıştı. CEAC herşey accepted yazmasına rağmen eşimin babası yani sponsorumuz için I-864 Missing diye uyarı maili gönderdi mülakata 1 hafta kala. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Birçok yerden baktık ayrıca sponsor eşimin anne baba kardeş gibi yakın akrabası olduğu için ve aynı evde household member olduğu için I-864A doldurulmalı deniyor. Ayrıca eşimin babası için I864 doldurduk yine de mülakata götüreceğiz. Sizce ne yapmalıyım? Aydınlatırsanız sevinirim.

• @Mangoman I-864A Sadece sponsorun dışında birinin gelirini kullanıcaksanız doldurmanız gereken bir belgedir Hocam atıyorum iki kişi düşünelim Karı koca olsunlar Joint tax filling veriyorlar Eğer kocanın tek geliri sponsorluğa yetiyorsa bu durumda I-864 Yeterli olur ama İkisi gelirini birleştiricekse tek adama sponsor olmak için o zaman I-864A Doldurulur yani aynı evde yaşamaları hatta evli olmaları bile eğer tek kişinin geliri yetiyorsa I-864A doldurmanız için sebep değildir.

I-864 konusunda eğer CEAC Sisteminde accepted diyorsa orada bir karışıklık veya sorun olabilir siz I-864 Formunu ve tax transcriptlerini yanınızda mülakata götürdüğünüz sürece Konsolosluğun bunu sorun ediceğini sanmıyorum. Tekrardan bol şanslar dilerim.

• @Ekto-Oktan dostum çok sabırsızsın bu süreçte sabırlı olman gerekiyor ben sadece i-130 onayı için 16 ay bekledim benim zamanımda bu sürelerdi. Sabırlı olmayı öğrenmen gerekiyor çünkü amerikada her şey yavaş ilerliyor

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman I-864A Sadece sponsorun dışında birinin gelirini kullanıcaksanız doldurmanız gereken bir belgedir Hocam atıyorum iki kişi düşünelim Karı koca olsunlar Joint tax filling veriyorlar Eğer kocanın tek geliri sponsorluğa yetiyorsa bu durumda I-864 Yeterli olur ama İkisi gelirini birleştiricekse tek adama sponsor olmak için o zaman I-864A Doldurulur yani aynı evde yaşamaları hatta evli olmaları bile eğer tek kişinin geliri yetiyorsa I-864A doldurmanız için sebep değildir.

I-864 konusunda eğer CEAC Sisteminde accepted diyorsa orada bir karışıklık veya sorun olabilir siz I-864 Formunu ve tax transcriptlerini yanınızda mülakata götürdüğünüz sürece Konsolosluğun bunu sorun ediceğini sanmıyorum. Tekrardan bol şanslar dilerim.

Eşimin geliri yetersiz olduğundan eşime I864 doldurduk. Babası için I864A doldurduk tek başına babasının geliri yeterli ve ekstradan sponsor olarak kullandık eşimin babasını. Yanımıza yine de eşimin babasına ait I864 de doldurup alıyoruz ki yine de istenirse elden vereceğim. CEAC bazen otomatik hatalı mesaj gönderebiliyor sanırım.

• @Mangoman panik yapmayin, sorun olacak bir sey yok gibi. Ceac sistemine I864 u hemen yukleyin ve mulakattada yaniniza alin. Onemli olan gelirin yeterli olmasi. Kayinpederinizin 2025 w2 ve tax transcript i mutlaka yaninizda olsun hatta garanti olmasi acisinda 1040 da yaninizda olursa super olur. Mulakatta basarilar dilerim. Hersey gonlunuzce olsun.

• @Alfa-Centauri Hocam merhaba ben zaten hep sabırsız biriydim önceki mesajlarımda defalarca dile getirdim açıkcası 😅 Şuanda USCIS durdu ve bu durum beni m acayip canımı sıkıyor ben 10 ay zor bekledim bi yarım yılı daha kaldıramam ve bugüne kadar eşim yanımdaydı öyle bekledim Mayısta o Amerikaya dönücek uzak mesafeye geçiceğiz artık hiç çekemem ben

Ha tek üzüldüğümüz nokta biz tracker verileri hızlı giderken eğer normal devam etseydi süreç benim için Nisanın sonu mayısın başı gibi onay gözüküyordu şimdi sağ olsun USCIS tekrar durduğu için tam o duraksamaya denk geldik ne zaman onay alıcağımızı bilmiyoruz kaç ay durucaklar bilmiyoruz ben ekstra bir şanssızım @can-bolatbaş Hocam çok güzel bir örnektir 12/02/25 PD tarihi var tam 365 günde hızlanma dönemine denk geldi Şubat 2025 dosyalarına çok hızlı bakıyorlardı 12/02/26 da onay aldı kendi imzasındada belirttiği gibi zaten can hocam onay aldıktan sonraki 15 gün içinde USCIS tüm caseleri duraklattı burada işte sinirimi bozan yandığımız şey şanssızlığımız USCIS bugün bile başlasa ben artık elimdeki timeline ile baktığımda can hocam gibi 365 günde onay alamıyorum benimkisi garanti bir şekilde 365 günü geçicek. Burada sinir bozan şey tam kurtulduk aha şansımız döndü derken bir anda madalyonun öteki tarafına kaymak. Yoksa başka hiçbir şeye şikayetim yok hocam 😅

Ama yapıcak bişi yok yani siz bana bakmayın ben geliyorum şikayet ediyorum mızmızlanıyorumda içimi döküyorum ben yapabilicek başka bir şey elimden gelmiyor çünkü günün sonunda hani sadece kendimi rahatlatıyorum benimle aynı şekilde USCIS çemberinde sıkışmış insanlarla birlikte hepsi bu yoksa siz haklsınız süreç yavaş ve sabretmek dışında bir şart yok ki günün sonunda Sabırsız bir kişiliğimde olsa paşa paşa sabrediyoruz çünkü başka yol açmıyorlar tekrardan saygılar 💯

• @Ekto-Oktan Yaklaşık 2 yıldır forumu takip ediyorum, ayrıca son 2.5 3 yıla ait her mesajı okudum süreçlerle ilgili detaylı bilgi sahibi olabilmek için. İlk süreçte yani I-130 sürecinde 20 ay bekleyen de oldu 6 ayda alan da oldu ama ortalama 14-16 aydı. Uscis inanılmaz iyi ilerliyordu ama şu an sadece 1-2 ay yavaşladığı için sürekli bir olumsuz havadasın, belki bu onayını aldıktan sonra konsolosluk süreci uzayacaktı ki umarım öyle bir şey olmaz ama bunları bilemiyoruz maalesef, keşke bilebilsek.

Önceki dönemki kalabalık grupta olsaydın ne yapacaktın çok merak ediyorum, o kadar insan 7 8 ay sadece konsolosluk randevusu beklediler ve bazılarından sadece bir hafta önce dq olanlar mayısta mülakata gittiler, onlar ise ocağa şubata kadar beklemek zorunda kaldılar ve tam bir belirsizlik içinde yaşadılar bu kötü durumu. Sen de gördün inanılmaz zor bir süreçti onlar açısından. Şu an konsolosluk o kadar müsait ki tüm vize kategorileri çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Düşün bizim kategoriye martta 2 defa mülakat tarihi dağıttılar. Yani sen ilk onayını alınca sonraki süreç çok hızlı olabilir. Ayrıca bence bu sürece başlayan herkes ortalama 20-24 ay beklemeyi göze alıyordur diye düşünüyorum. O yüzden senin Uscisin sadece 1 2 ay yavaşlamasından kaynaklanan durumunu biraz büyüttüğünü düşünüyorum ki sen de buna yakın şeyler söylüyorsun zaten.

Hem sen IR-1 istemiyor muydun 🙂

• herkese merhaba,streslı ve uzun bır bekleyıs herkes haklı olarak sabırsızlanıyor hepımıze kolaylık ve bolll sans dılıyorum bu yolculukta:)sonunda welcome letter geldı Allah kısmet ederse 14 mayıs mulakat tarıhımız.ben nısan sonunda unganlara gıdıp saglık ısını halledıp sonra mulakat ıcın tekrar Ankara'ya gelıcem.cok heyecanlı bır o kadarda korku var gecmıs yazılara baktım ama heyecandan bır sey goremedım tavsıye verecek gecmıs tecrubelerı olan arkadası dort gozle dınlerım daha once telefondan randevu alınıyorken artık unganlarda sadece e maıl ıle randevu alınıyormus sanırım.baska pasaportun gelecegı yer ıcın sımdıden bır sey yapmak gerekmekte mı heyecandan henuz ungan randevusunu almadım.ınsallah randevu sonrası guzel haber ıle bırlıkte tecrubelerımı yazarım.sabır sonraa selamet dıyorum 🙂

• @Fatma-Antalya https://www.doctorun.com/tr
    Randevuyu buradan alabilirsiniz. Ben dün randevu alacaktım ama mayıs ayı henüz açılmadığı için almadım yarın tekrar kontrol edeceğim. Nisan ayı bomboştu.

• @can-bolatbaş Merhaba hocam yorumunuz için teşekkür ederim ilk olarak zaten olumsuz havamın genel sebebi pesimistik birisi olmam ve bu tam hızlanma döneminde umutlanıp akabinde kötü bir duruma tekrar gelmesi bunun benim ile alakası yok ki bende inanın sizin kadar zaten bu forum olsun yabancı forumlar olsun okuyorum 15-16 ay 13-14 ay 17-18 ay 20 ay'a kadar bekleyen bir çok farklı Timeline zaten gördüm USCIS tarafında ama haklısınız bunları tahmin etmemiz kestirmemiz çok zor

Ek olarak önceki kalabalık grupta olsaydım sorunuzun cevabı muhtemelen kafayı yerdim bir yandanda kendimi avuturdum zaman geçiyor o arada IR-1 Alırım belki diyerekten olucak şey bu olurdu 7-8 ay konsolosluk bekleseydim zaten o arkadaşlarınki çok ayrı bir olay yani onların hepsini ben gönülden tebrik ediyorum peygamber sabrı mı desem ne desem bilemedim çok iyi dayandılar ben muhtemelen zor dayanırdım yani büyüttüğüm şey USCIS'in şuanda durması Can hocam adamlar çalışmıyorlar IR1/CR1 Konsolosluk case incelemeleri durdu Tüm verilerde 25 Feb'e kadar onay geldi tek tük insanlar hariç reddit de Mart 2025 den onay yok mesela adamlar işlemiyor caseleri buradaki esas sıkıntı biz bunun ne kadar sürüceğini bilmiyoruz bu beni çok strese sokuyor bu adamlar belki Kim bilir haziran 2026 da başlıcaklar yeniden işlemeye o da başlarsa Mart 2025 den başlıcak bana gelene kadar 2-3 ay da oradan sayın yani genel olarak bu sürecin genel tutumu ve tamamen durması beni yıprattı. Normalde ben zaten takmıyordum çünkü diyordum ki ya tamam ben çalışıyorum işimdeyim gücümdeyim arkamdan geliyor zaten onaylar e şimdi ki durumda ben boşuna bekliyorum çünkü mantık olarak kurum işlemiyor yani Onay yok Can hocam tam olarak karamsar havamın ve stresimin temel sebebi bu.

Ek olarak IR-1 konusu evet istiyordum hala istiyorum ama bir kaç önceki mesajıma yukarı çıkıp bakar okursanız bundan vazgeçtiğimde ben forumda yazmıştım yine bir gönderimde girdiğimi çok iyi hatırlıyorum IR-1 İçin zorlamayacağım eğer vize elime tam Aralık 2026 da geçerse o zaman süre ile uyuşuyor o zaman bilinçli kendimi 6 ay daha vize ile bekletirim öyle girişimi yapar IR-1 Alırım ama sırf IR-1 Alıcağım diye sürecimi yavaşlatmayacağım ki bunu zaten ben yukarıda bir önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım.

Yukarıda sizi örnek verme nedenim aslında durumumu biraz iyi açıklayabilmekti çünkü siz bu forumdan en azından benim gördüğüm hızlanma dönemi bitmeden ve USCIS komple pause'a basmadan onay alan son kişilerdensiniz o nedenle sizin üstünüzden örnek verdim aslında

Beni Psikolojik olarak bu bağlamda biraz anlamanız zor hem aramızdaki yaş farkından ötürü olabilir farklı düşünce yapılarından ötürü olabilir ve ben ek olarak sabırsız biriyim yani bunu hem kendim defalarca itiraf ettim hem benim yazdığım tüm yorumlarda sabırsızlığım mesaj dilimden okunuyor ki bu noktada hayatımı çok hızlı yaşıyorum yani hayatımda ben USCIS kadar bir sabır sınavına tabi tutulmadım

Umarım bu sorunlar bir an önce çözülür şu USCIS çemberinden çıkabilirim yani NVC bile şu USCIS'den biraz daha tahmin edilebilir kontrol edilebilir bir süreç geldiğimiz noktada bu yorumunuza ben genel olarak hak veriyorum çok haklı olduğunuz noktalar var benim olumsuz ve pesimistik bakış açıma olan eleştirinizide anlıyorum umarım USCIS bir an evvel caseleri onaylamaya başlar bende şu havadan çıkar yoluma bakarım. dediğiniz gibi belki çok büyütüyorum gözümde şu yavaşlamayı Belkide şu aralar USCIS başlayana olumlu bir gelişme görene kadar komple yabancı türk tüm göçmenlik forumlarından uzak durup kafamı dinlemeliyim çünkü olumsuz enerjimin başka insanları etkileme ihtimali de evet farklı bir bakış açısı olabilir kendi sağlığım açısından da mantıklı değil çünkü mental kalmadı bende. Tekrardan değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum Can hocam.

Bu arada bitirmeden yinede eklemek isterim sizi veya bir başka arkadaşımızı doğrudan veya dolaylı yoldan kırdıysam bunun içinde ayrıca özür dilerim yani kimseye doğrudan bir ithamım yok sadece biraz üstümdeki olumsuz ve karamsar hava ile alakalı tekrardan özür dilerim bunun içinde eğer kırdığım birisi varsa.

• @can-bolatbaş bılgılendırme ıcın cokk tesekkurler🙏 ben 2 hafta oncesınden saglık kontrolu olsun o stresı bır atayım gerıye mulakat kalsın ıstedım evet baktım bende nısan uygun genelde saglık ve mulakatımız sular seller gıbı olsun bıtsın ohh beee gec oldu ama temız oldu dıyelım herkese bol sanssss

• @Ekto-Oktan sizi cok iyi anliyorum cunku ayni durumdayiz, inanin ben su an gidecegimiz ihtimalini rafa kaldirdim ne zaman gelirse o zaman bakariz artik diye dusunuyorum, hizlanma surecinde epey umutlandik planlarimizin onune geciyordu , su an eskiden bekledigimiz yaz sonu gelir ihtimali ile bekliyoruz, diger arkadaslarimizin bekleme sureleri tabiki 10-20 ay surmus olabilir herkesin sureci farkli , su an USCIS calismiyor olmasi zaten problem caseler ilerlemiyor onumuzu gorebilecegimiz bir referans malesef yok, aksi halde 13 ay 15 ay beklemisiz zaten fazlasi yormaz ,hepimizin hakkinda hayirlisi olsun

• Benim vizem issued olmuş…. Göz yaşlarım pıt şu an….. şükürler olsun diyorum. Çok stresli ve zor bir süreçti.

• @bamboo Merhaba hocam evet çok haklısınız bende aynısını uygulayacağım şu dakikadan itibaren olumsuz yorumlar karamsar bakış açımı bir köşeye bırakıp bir süre bu işten uzaklaşacağım ne kendi moralimi ne de bekleyen diğer arkadaşların moralini bozmaya gerek yok sonuçta herkes stresli. En doğrusu bu söylediğiniz gibi bekleyip iyisini umut etmek Çok haklısınız...

• @Zübeyde-Cengiz Tebrikler. Umarım en kısa sürede pasaportunuzu da teslim alırsınız. Evrakları siteme yükledikten kaç gün sonra vizeniz issued oldu ?

• @Ekto-Oktan Benim açımdan özür dilenecek bir durum yok. Burada sonuçta biz bizeyiz, birbirimize destek olmak lazım. Zaten ben senin samimiyetine inandığım için böyle bir cevap yazdım. Umarım bir an önce USCIS dosyalara tekrar bakmaya başlar. Bazen en güzel şeyler hiç beklemediğimiz anda gerçekleşir. Bir bakmışsın öyle bir şey olur. O yüzden dediğin gibi biraz uzak kalmakta fayda var sanırım. Umarım her şey gönlünce ve bekleyen herkesin gönlünce olur.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 5888
  • 41
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |