Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @smoothsurfin DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells 2 Nisandaki görüşmemizde vizemiz onaylandı ve 5 gün içerisinde pasaportların PTT'ye iletilecegi bilgisi verildi interview sonunda.
    Her ne kadar interview sonrası bir kaç gün CEAC'ta AP görünmesi normal kabul edilse de tr.usembassy.gov'den visa status check yaptigimda, "processing pending" görünüyor. Son update 3 Nisanda yapilmis. Sizce bu süreç normal midir?(https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/)

Merak etmeyin, bir sorun yoktur. Mumkunse 5 degil, 10 gun bekleyin ve bu surecte sadece konsolosluktan haber bekleyin.

yukarida sayin @onurr 'un ve hemen asagida sayin @Cherry 'nin yazdiklarindan da gorebileceginiz uzere memur sayisinda sikinti varmis, o nedenle bu surecte kendilerine ayrica email gonderip is yuklerini arttirmak uygun olmaz.

• @smoothsurfin saniyorum biz bu personel azligina takildik bizim dosyalar bekliyor demek ki..bakalim onumuzdeki hafta belki bi degisiklik olur🙏🏻

• @crazycells istenen evrak maili geliyormu .mulakat tarihinden sonra

• @nahya123 bize gelmemisti ..anladigim kadariyla herkese gitmiyor

• @cherry Telaşa gerek yok, benim de değişmiş tarih. Personel azlığından kaynaklandığını belirtmişler zaten.

• @nahya123 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells istenen evrak maili geliyormu .mulakat tarihinden sonra

Zaten bu konunun ilk iletisinde gerekli belgeler yaziyor, oradan takip edebilirsiniz.

• @crazycells teşekkürler cevabınız için. Sabırla beklemeye devam o zaman:)

• @mel umuyorum bizim de yakın zamanda pasaportlarimiz vize basili sekilde gelecektir. Biraz evham yapiyoruz sanki:)

• @smoothsurfin yaaa cok bekledik amaaaaa :))) artık motto wait and see :)

• Herkese Merhaba;
    Bu sabah itibariyle mülakata girdik ve idari işleme kaldık malesef,idari işleme kadar olan kısımları buraya idari işlem ile ilgili kısımları ise ilgili başlığa yazacağım, biraz uzun olacak galiba kusura bakmayın biz buradan çok deneyimlendik umarım bizden sonra mülakata girecekler için küçükte olsa yardımcı olacağımız şeyler olur.
    Bu sabah 8.30 olan randevumuzda 15 dakika önceden içeriye alındık, genel olarak herkesle aynı şekilde gerçekleşti süreçlerimiz, randevumuz yaklaşık 1.30 saat sürdü, ilk olarak evraklarımızı verdik, sırasıyla pasaportlarımız, fotoğraf, adli sicil kayıtlarımız, nüfus kayıt örneklerimiz, evlilik cüzdanımız, banka hesap dökümlerimiz ve asıl talihli olan eşimin diploma ve fotokopilerini istedi, Pasarportlarımızda geçerli olan Amerikan vizelerimiz bulunuyordu bunun dışında geçerli Amerikan vizesi bulunan başka pasaportumuz olup olmadığını sordu, eşimde eski pasaportunda bitmiş Amerikan vizesi bulunduğunu söyledi, görevli ona gerek olmadığını söyledi, gelen mailde yazan sigorta dökümanlarımız, askerlik belgesi vs istemediler. Evralarınız tamam numaranızı takip edip parmak izi, ücret ve mülakat yapacağımızı söyledi, daha sonra sırasıyla bu işlemleri gerçekleştirdik, kızım Amerikan vatandaşı olduğu için tüm işlemlerden muaftı ancak 3 kişilik ücret ödedik. sıra mülakatımıza geldi, 6 numaralı bankoda siyah saçlı gayet güler yüzlü bi hanımefendiyle mülakat yaptık, ilk olarak yemin ettirdi, daha sonra evrak asıllarımızı iade etti, sonrasında eşime geçerli pasaportlarınız sadece bunlarmı dedi eşimde evet ancam Amerikan vizemin bitmiş olduğu bir pasaportum daha var dedi, pasaportu istemediler yine.
    Sorular;
    Görevli eşime: siz öğrenci olarak hiç Amerika da bulundunuzmu
    Eşim; hayır
    Görevli sorusunu tekrarlayarak ve şaşırmış bir şekilde; hiç öğrenci olarak Amerikaya gitmedinizmi
    Eşim; hayır hep turist olarak gittim
    Daha sonra doğumdan sonra hiç ABD ye giriş yaptınızmı
    Eşim; evet bir kere giriş yaptım o da turist olaraktı
    Ben: ben doğumdan snra hiç gitmedim
    Sonra neden Houston a gitmeyi düşündüğümüzü sordu eşim orada arkadaşının oludğunu onunda yanlarına gitmemizi teklif ettiğini söyledi
    Daha sonra bana orada ne iş yapacağımı sordu
    Ben: yemek ve pasta üzerine eğitim aldığımı ve bu işi yapmak istediğimi söyledim görevli buna gülerek ve sıcak bir şekilde orada buna çok ihtiyacımız var, bu işi yapmalısınız poğaça simit arıyoruz orada dedi bende düşünüyorum dedim gayet sıcak ve kısa bir sohbetti,
    Sonra eşime orada ne iş yapmak istediğini sordu
    Eşim inşaat mühendisi olduğunu bu alanda çalışmak istediğini daha sonra bu alanda iş kurmak istediğini söyledi.
    Daha sonra bana dönerek siz devlet memurusunuz burada dedi evet dedim
    Kızıma sevecenlikle sen neler yapacasın orada dedi biraz sevdi sonrasında "hayırlı olsun" diyerek evraklarınız ve herşey tamam bir sorun görünmüyor ancak bizim bir idari sürecimiz olacak dedi ve çok şaşırdık bize pasaportlarımızı ve beyaz bir kağıt verdi mail geldiğinde bu kağıttaki talimatlar doğrultusunda pasaportlarımızı göndermemizi istediler kağıtta beyan etmemiz gereken yada eksik evrak gibi hiç bişey işaretli değil, eşim idari işlemin ne kadar süreceğini sordu 1 ay kadar dedi sonrasında oradan biraz buruk bir şekilde ayrıldık, ilgili başlıkta daha önceki ABD girişlerinde eşimin yaşadığı sorunlardan bahsedeceğim. Şimdilik bukadar yine bekleme sürecindeyiz ve bu işin en stresli yanı bu galiba.

• @bsk çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda olumlu sonuçlanır süreç.

• ⭐⭐

@bsk çok gecmis olsun. Umarım kısa sürede idari işlemden gecersiniz.

• @alimanstory sağolun, umutla beklemeye devam edeceğiz.

• @hockeyumpire2 teşekkür ederiz. umarım uzun bir belirsiz bekleme süreci yaşamayız:)

• @bsk geçmiş olsun, moralinizi hiç bozmayın, neticede 1 aylık bir süreç olacağını söylemişler, o da çabucak geçecek göreceksiniz.

• @smoothsurfin çok sağolun, ben aklımda bir sürü şey kuruyorum aslında elle tutulur hiç bir neden bulamıyoruz.. umarız bu süreç bir ay deyipte ayları bulmaz.

• @bsk çok geçmiş olsun umarım biran önce hallolur AP süreciniz Amerika ya girişlerde inşallah bir sorun yaşamamışsınızdır daha önceleri

• @yılmaz bu konuyu FY2019 AP başlığında yazdım, kısaca bahsedeyim tekrar daha önceleri eşim her girişinde sorguya kaldı isim benzerliğinden. hatta ilk yıllar önce ilk Amerika vizeside ap ye kalıp 2 ay sonra gönderilmiş. bizimde aklımıza başka bir neden gelmiyor evraklarla ilgili olsa muhtemelen isterler yada orada eksiklikleri söylerlerdi diye düşünüyorum

• Merhaba arkadaşlar
    Ds260 formunda greencard in geleceği geçici bir adres yazmıştık Mayis daki mülakatimiza. houston a gidiyoruz orda oturan biri varsa adres konusunda yardımcı olabilir mi veya baskatavsiyesi olan var mi

• Selamlar,
    4 nisan itibari ile vizemiz onaylandı. Yurt dışında (İtalya) olması nedeniyle ve forumda bu tarz giriş çok olmaması nedeniyle tecrübemi kısaca paylaşmak istiyorum.
    Bu süreçte bu forumdan çok şey öğrendik, başta her soruya gayet aydınlatıcı bir şekilde yorum/cevap yazan crazycells olmak üzere herkese pozitif yaklaşımı ve yardımları için teşekkür ediyorum.
    İtalya’da dv için vizeler Naples da veriliyor. Sağlık muayenesi ve vize mülakatı ardışık günlerde oluyor. Sağlık randevusu elçilik tarafından alınıyor. Sabah sekizden önce doğrudan belirtilen adrese gidiyorsunuz. Kayıt, Kan ve idrar örneği verdikten sonra x-ray aşı ve muayene var. Çocuklar için 70 euro, büyükler için 220 euro maliyeti var. Ekstradan aşılar için de charge ediyorlar. Eşime ve bana ikişer aşı yapıldı. Toplamda 634 euro ödedik. Çoçuk için aşı kartını ingilizceye çevirtip gösterdik, kabul ettiler ve aşı yapmadılar. Gayet nazik ve yardımcı olmaya meyilli bir tavırları vardı. Doktor da çok anlayışlı ve nazikti , özellikle privacy konusunda çok duyarlı geldi bana.
    Musyene dokümanları poliklinik tarafından doğrudan elçiliğe gönderiliyor, Dolayısıyla muayeneden sonra tekrar oraya gitmeye gerek kalmıyor. Elçilik ve poliklinik arası taksi ile 12-13 euro tutuyor, çok uzak sayılmaz yani.
    Elçilik tarafına gelince, muayenenin ertesi günü sabah 8:30 randevusu için 15 dakika önceden alıyorlar, telefonunuzu alıyorlar ama çantayla girmenize izin veriyorlar. Bizde çanta yoktu fakat diğer insanlarda gördüm.
    Süreç Türkiye’dekine çok benzer. Doküman teslimi, ödeme ve interview. Fotoğrafı ıygun olmayanlar için birde otomatik makina koymuşlar. Salonda oldukça az insan vardı. bizim numara 10 du ve sanırım bizden sonra bir kaç kişi daha bardı.
    Doküman kontrolünde sadece fotokopileri aldı. Gayet sıcak ve samimi idi. Mülakatta da genel olarak, mevcut işimi, daha önceki işlerimi, nerede yaşayacağımı, ne yapacağımı sordu. Başka evlilik yapıp yapmadığımı, en son ne zaman Türkiye’ye gittiğimi sordu. Amerikada yaşadığım yerleri sordu. Kanada vize başvurumun red sebebini ve neden Kanada vizesine başvurduğumu sordu. Kızımın vize başvurusu rdddedilmişti, onun nerelerde reddedildiğini sordu. Eşimin ne kadar süre Amerika’da yaşadığını sordu. Bu kadar. Mülakat ingilizce oldu fakat takip ettiğim kadarıyla görüşmeyi yapan bayan başkalarıyla italyanca da konuşuyordu. İtalyanlar gördüğüm kadarıyla italyanca tercih ediyor, kasmıyor yani.
    Mülakat gayet sıcak geçti. 10 dakka civarında sürdü. Sonunda vizeniz onaylandı dedi, kargoyla bir hafta içinde bize ulaşacağını söyleyince, bizde başka ülkeden geldiğimizi ve dönüş için ertesi gün 14 te uçuşumuzun olduğunu , bu yüzden passportları erken alıp alamayacağımızı sorduk. Gayet anlayışla karşıladı. Orada bazı kişilerle konuştuktan sonra ertesi gün 12 ye yetiştirmeye çalışacakkarını ve bizi arayacaklarını söyledi. Ertesi gün 12 de elçiliğe gittik, vize ve dokümanlarımız hazırdı. Aldık ve uçuşa yetiştik.
    Kısava süreç bu şekildeydi. detay sormak isteyen olursa yazabilir.
    saygılar sunar, herkese bol şans dilerim

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k