Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yasinaf Teşekkürler yardımınız için bana KCCden gelen cevap, anladığım kadarıyla beklemeye devam et diyor.

Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview.

If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

• @kemalraziev Evet size daha mülakat atanmamış ama sebebini bilemiyorum Duşanbe'deki konsoloslukla alakalı olabilir. Tecrübeli kişilerin cevaplaması faydanıza olur.

• @GRKM E devletten vukuatlı nüfus kaydını alın tercüme ettirmenize de gerek yok yalnız arşiv kayıtlı adlı sicilinizi yine E devletten İngilizce çıkartın.Bu belgelerde karekod olduğu için o şekilde istiyorlar. Ustraveldocks tan alınan onay sayfası delivery

• Screenshot 2026-03-25 235409.png Screenshot 2026-03-25 235528.png

Merhablar traveldocs kaydımı yapmak için profil oluşturdum dosyamı hong kongtan ankaraya taşımıştım burada ülke olarak halen hong kong gösteriyor Ankarayı seçtiğimde ise aşağıda ki hata ile karşılaşıyorum bunu düzeltmem için ne yapmam gerek hong kong şekli ile oluştursam sıkıntı olur mu destekleriniz için şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Recep-Macit-AYDIN

Sn. @aysegul Hanim’in bu iletisinde detaylı olarak pasaportun (pause kalkarsa/kalkinca) konsolosluğa gönderimi için ve vize basımı sonrası size geri gönderimi için yapılması gereken kayıt işlemini nasıl yapmanız gerektiği anlatiliyor, adım adım takip edebilirsiniz.

Ankara’da bulunan yetkili sağlık kurumu Unganlar’dan randevu için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

DV2026 Mülakat Deneyimleri başlığındaki Ankara mülakat deneyimlerini okumanız yararınıza olacaktır, sizin bireysel olarak zaman ayırarak bilgi edinerek tamamlayabileceğiniz bir süreç bu. Son sayfalardan geriye doğru okursanız Ankara mülakat deneyimlerini, pause kararı sonrası mülakata katılanların tecrübelerinden yararlanmanız daha iyi olacaktır aynı durumda olduğunuz için. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@GRKM, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

İstenen evraklar arasında Doğum belgesi (aslı ve fotokopisi) yazmaktadır. E devlet üzerinden alınan Formül A yeterli olmakta mıdır ? Yoksa nüfus müdürlüğüne gidip mi belge almak gerekiyor ?
    Diğer evrak ise Document Delivery Registration. Bu belge UID barkodlu evrak mı ?

DV2026 Mülakat Deneyimleri başlığındaki Ankara mülakat deneyimlerini okumanız yararınıza olacaktır evrakların temin edilmesi esnasında diğer talihlerin nasıl yaptığını, çok detaylı deneyimler var. Hatta Sn. @caner1245’in muhteşem bir çalışması da var aşağıdaki linklerde.

https://yesilkartforum.com/forum/post/532447

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1774445597688-dv2026-mülakat-deneyimleri.pdf

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ReLoad dosyayı hk'ye taşıdığınızda da eu bölgesini takip etmeniz lazım, bülten ile konsolosluğun bir bağlantısı yok ki.
    burada merak ettiğiniz bülten mi yoksa konsolosluğun performansı mı?
    ikisi farklı konular çünkü

Hocam asıl merak ettiğim dosyayı Ankara'ya geri aldırsak mülakat sırası gelir mi acaba.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ReLoad önce bültende aktif olmalısnız mülakat gelmesi için.
    ankara'nın size mülakat verip vermeyeceğini kimse bilemez.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

1. ~ 40. sayfalar arasındaki DV2026 mülakat deneyimleri

merhaba arkadaşlar,
    forum üyelerimizden sn. @caner1245, bu başlıktaki bütün deneyimleri bir pdf'te toplayacak bir yazılım kodu geliştirdi.

dv2026-mülakat-deneyimleri.pdf

bu listede 1. ~ 40. sayfalar arasındaki mülakat deneyimlerini bulabilirsiniz.
    zaman zaman sonraki deneyimleri de bu şekilde ekleyeceğiz.

*ilgili dökümanda eksikler / hatalar olacağınız lütfen unutmayın.

kendisine emekleri için çok teşekkür ediyoruz.
    herkese iyi okumalar 😉

Hocam bu çok güzel olmuş ama benim düşüncem şudur, mülakata girip deneyimlerini yazan arkadaşlar keşke aşağıdaki gibi bir başlıkla girizgâh yapıp sonra deneyimlerini aktarsalar.

Örnek:

Mülakat yeri: Ankara
    Mülakat tarihi: 01.01.1800
    Mülakata giren kişi sayısı: 4

gibi birşey mümkün olsa sanırım daha derli toplu olur. Tabi ki takdir yönetimindir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ReLoad kullanıcıların imzası bunun için var 😉

• ⭐⭐⭐⭐

@ReLoad Son dönemde bir çok kişinin uyguladığı bir yöntem var, geçmiş sayfalarda okudunuz mu bilmiyorum.

HK veya BK’a taşımış olup mülakat aldıktan sonra dosyalarını Ankara’ya aktarmış arkadaşlar oldu.
    Çünkü pause kararı var ve kalktığı takdirde iki defa gidip gelmek gerekecek ve maddi açıdan büyük bir külfet olacaktı.

Siz de öncelikle bültende aktif olmayı bekleyin. Aktif olur olmaz mülakat alma ihtimaliniz çok yüksek, çünkü Hong Kong’un iş yükü Ankara kadar yoğun değil, sırada bekleyenlere hemen mülakat dağıtıyor. Önce Hong Kong’dan mülakat almayı garantileyin, sonra Ankara’ya taşıyın.

• ⭐⭐⭐⭐

@GRKM Ankara Formül A kabul etmiyor. Mülakat deneyimleri başlığını, talihlilerin verdikleri evrakları vs okuyun mutlaka, @mesut57 nin bahsettiği şekilde yapmalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@cnsgl eğer esim ile alacağınız data paketi ve bu paket sayesinde kullanabileceğiniz whatsapp aramaları işinizi görecekse eSim çok uygun ve çok avantajlı, bizim abd de 10 gün boyunca işimizi görmüştü. Ancak Viyana özelinde farklı bir durum var mı bilmiyorum, bunun için 2025-2026 Viyana Mülakat deneyimlerini ilgili başlıklardan tarayabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Deniz-Canatan https://yesilkartforum.com/forum/post/532420
    sürecinize hakim olmak, sağlıklı ilerlemek istiyorsanız başlığı daha sıkı takip etmenizde yarar var.
    Linkini bıraktığım postun sahibinin iletilerini, kendisine verilen cevapları vs inceleyin. Zaten çok uzak değil, son birkaç sayfada.

• Bu ileti silindi!

• @cnsgl selamlar. biz Viyana deneyimimizde bahsetmedik fakat Viyanada olduğumuz sürede e-sim kullandık. havaalanında veya şehir merkezine gittikten sonra geçici hat aldığını anlatan deneyimler de mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam. benim telefonum uyumlu olmadığı için eşimin telefonuna aldık ben de onun hattı üzerinden kullandım interneti. 2 günde ikimizin kullandığı toplam 1.5GB bile etmemişti.

• @Serapp merhaba.Birkaç gün önce ben de dosyamı HK'dan Ankara'ya taşıdım ama current olmadan yaptım bunu.Sebebi ise maddi külfetten ziyade hk'da ikamet şartını karşılama durumum olmadığı için yaptım taşıma işlemini.Aslında merak ettiğim konu ve birçok kişi de merak ediyordum diye tahmin ediyorum,başka ülkede current olduktan sonra dosyamızı Ankara'ya taşıyınca cn numarası yüksek olanlar cn numarası düşük olanlardan önce Ankara'dan davet alabilir mi? Ankara'nın davet sıralaması neye göre oluyor?Paylaştığınız postu okuyunca kendi adıma hata yaptığımı anlıyorum. Çünkü HK'da kalsam muhtemelen yakın bir zamanda current olacak ve HK'dan davet alacaktım ve sonrasında dosyamı Ankara'ya taşısaydım belki 15 binlerde CN numarası olan bir adaydan önce Ankara'dan davet alacaktım diye anlıyorum.(pause kararından bağımsız düşünüyorum) Burada bir bilinmezlik var görünüyor.Yorumunuz var mı süreçle ilgili? Yanlış mı düşünüyoruz? teşekkürler...

• ⭐⭐⭐⭐

@ozanertugrul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhaba.Birkaç gün önce ben de dosyamı HK'dan Ankara'ya taşıdım ama current olmadan yaptım bunu.Sebebi ise maddi külfetten ziyade hk'da ikamet şartını karşılama durumum olmadığı için yaptım taşıma işlemini.Aslında merak ettiğim konu ve birçok kişi de merak ediyordum diye tahmin ediyorum,başka ülkede current olduktan sonra dosyamızı Ankara'ya taşıyınca cn numarası yüksek olanlar cn numarası düşük olanlardan önce Ankara'dan davet alabilir mi? Ankara'nın davet sıralaması neye göre oluyor?Paylaştığınız postu okuyunca kendi adıma hata yaptığımı anlıyorum. Çünkü HK'da kalsam muhtemelen yakın bir zamanda current olacak ve HK'dan davet alacaktım ve sonrasında dosyamı Ankara'ya taşısaydım belki 15 binlerde CN numarası olan bir adaydan önce Ankara'dan davet alacaktım diye anlıyorum.(pause kararından bağımsız düşünüyorum) Burada bir bilinmezlik var görünüyor.Yorumunuz var mı süreçle ilgili? Yanlış mı düşünüyoruz? teşekkürler...

Öncelikle Viyana, BK ve HK 28 Ağustos öncesi dosyasını taşıyanlardan oturum istemiyor. Keşke herhangi bir işlem yapmadan önce foruma sorsaydınız... Evet aynen düşündüğünüz gibi olacaktı 😞
    Üzülmeyin lütfen her şey olacağına varır. Umarım bültende aktif olduktan sonra siz de mülakat alırsınız.

• image.png

Merhaba, formu takip ediyorum. 28 ağustos öncesi dosya taşıyanlarla ilgili net bir bilgi göremedim forumda, ama KCC'ye oturum durumunu sordum. Bir yerde bir yanlış anlaşılma olabilir mi? Diğer arkadaşlar için de yanlış bilgiden kaynaklı mağduriyetler oluşabilir.Benim gibi başka taşıyanlarda oldu yakın zamanda.Dosyamızı geri taşımak istesek yapabilir miyiz?Arafta kaldım şimdi.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozanertugrul 28 Ağustos öncesi transfer yapan kişiler oturum sorulmadan mülakata çağrıldılar. Mülakat deneyimleri başlığında çokça örnek var.
    28 Ağustos sonrasında politika değişmiş olup ikamet şartı olmadan dosya transferi kaldırıldı.
    KCC, ya konsoloslukların birebir nasıl uygulama yaptığına hakim değil ya da güncel politika üzerinden standart bir metinle cevap veriyor.
    Siz artık tekrar geri taşıyamazsınız çünkü 28 Ağustos sonrası oturumsuz transfer konusu rafa kalktı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |