Öncelikli olarak DV 2026 Lottery kazananı ve de ekstrem bir örnek olarak, bu süreçte baṣımdan geçen olayları bir Steinbeck romanı tadında anlatmaya çalıṣacağım,biraz uzun sürebilir kusura bakmayın,bir fincan çay koyup okursanız daha keyifli olabilir,tüm forum üyelerine faydalı olacağı kanısındayım.
İlk olarak kendim ile ilgili ön bir bilgilendirme paylaṣmak istiyorum.
Ben 1999 5 kasımın da, üniversiteden mezun olduktan sonra F1 öğrenci vizesi ile Abd ye gidip,daha sonra adjust statüs yapıp,orada ticari hayata atılıp,15 sene orda kalıp,Mart 2015 yılında,iṣyerlerimi devrederek,temelli olarak Türkiye ye dönmüṣ biriyim,bu radikal kararı almamdaki en büyük etken anne,babamın yaṣlılık ve sağlık süreçlerinde yanlarında olmak istememdi(Sometimes in life, some things are priceless).(Bazen hayatta, bazı ṣeyler para ile satın alınamaz...)
Abd de kaldığım bu süreçte, yasallığımı almak için ,elimden geldiğince hukuki mücadelemi verdim ,malesef bazı mücbir sebeplerden dolayı "employment base petition" case im denied oldu. Bir yılı geçkin illegal kalmıṣlığım olduğundan,Türkiye ye temelli döndüğümde(kendi irademle),göçmen kanunlarına göre bunun karṣılığı 10 yıl ban dı,yani 10 yıl boyunca vizeye baṣvursamda sistemdeki karṣığı red idi,aslında,bunu bilmeme rağmen dönmüṣtüm.
Olayları kronolojik sırası ile tarihleri vurgulayarak anlatmamın sebebi,interview de memurun konuya nasıl yaklaṣtığının ve sorduğu soruların ilintisi açısından ne kadar önemli olduğudur.
Nihayetinde,gerçek hayattaki karma 2025 yılında çalıṣmaya baṣladığında,bazı ṣeylerin tesadüfiliği,beni ṣaṣırtacak derece de enteresanlık içinde geliṣmeye baṣlamıṣtı.DV 2026 Lottery sine son gün,son saatlerde baṣvurmuṣtum,haziran ayının ortasında aklıma gelip,sonuçlara baktığımda,"You have been randomly selected"mektubu düṣtü önüme,case numaram da fena değildi,hatta son iki rakamı doğduğum ṣehir di:) (Karma1)
Ilk etapta sevindiğimi söyliyemem,içimden interview de zor bir süreç seni bekliyor oğlum,hadi bakalım kendini nasıl anlatıcan diye sorgulamaya baṣlamıṣtım bile, o noktada "Yeṣil Kart Forum" web ten zembillle önüme düṣtü,bu siteyi kuran ve hizmet eden insanlar,benim nezdimde,insanların gelecek hayatlarına dokunan, kutsal insanlardır,hepsine tekrar tekrar teşekkürler,her daim var olun.@gucarslan beyin hadi uzatma sadede gel deyiṣini duyar gibiyim 
İlk olarak iṣe göçmen avukatı bularak baṣladım,benim durumumda olan birisi için,sizi anlayan,paylaṣtığınız bilgileri doğru yorumlayıp,hukuki süreci titizlikle yöneten bir avukat gereklilikti,bu hususta iṣini kendi dosyası gibi sahiplenen bir avukat ile çalıṣtığım için ṣanslıydım diyebilirim.
Haziran sonu DS-260 formunu anca doldurabilmiṣtim,daha sonraki süreçte dosyanın current olması derken, interview günü 5 Kasım,(Karma 2) bu tarih F1 öğrenci vizesi ile Abd ye girdiğim ilk tarihti 
Ekim ayı gelip çatmıṣtı,çalıṣtığım firmadaki yoğunluğum sebebi ile görüṣmeye kadar evrakları nasıl yetîṣtireceğimi kara kara düṣünürken,forumda @Ayṣegül hanım dikkadimi çekti,iṣini ṣansa bırakmayan,tam bir detaylılık abidesi idi,baktım kendisinin de randevu günü aynı gün,burda da ṣanslı idim,dedim takıl arkasına
bende emeği büyüktür 
Evrakların eksiksiz hazırlanması önemli idi,evrak eksiğinden dolayı AP ye kalma ihtimalini tamamen elemine etmek istiyordum,hatta avukatımın Court County Clerk ten alıp bana gönderdiği orjinal Divorce Certificate randevuya 15 gün kala elime geçmesi bile bana kabusu yaṣatmak için yetmiṣti.
Ben de forumdan "Unlawful Presence" anahtar kelimesinden dersime çalıṣıp, savunmamı kuracağım tez üzerine detaylı bir çalıṣma yapmakla, en azından bana benzer örnekleri araṣtırmakla meṣguldüm,birebir aynı örneğe denk gelemedim .
Sonuç olarak avukatım ile birlikte verdiğimiz ortak kararda,savunmamızı; ben Turkiye ye Mart 2015 te temelli dõnmüṣtüm,Mart 2025 te on yıllık banım dolmuṣtu ve Mayıs 2025 te dv lottery i kazanmıṣtım, sonuç olarak 10 yıl 2 ay gibi bir süreç geçmiṣti,cezamı çekmiṣ gözüküyordum.Tabi bunu destekleyen ucak biletleri,ülkeye giriṣ mühürlerimiz gibi destekleyici evrakları da hazırladık,interview den bir gün önce avukatım "legal memorandum "u Ankara Amerikan konsolosluğuna e-mail olarak iletti.Buradaki kanatımca en güçlü evrak,Abd de 15 yıl boyunca kaldığım sürede düzenli olarak her yıl ödediğim vergiler ve hiçbir suça karıṣmadığımdı.
Avukatın genel görüṣü çok büyük olasılıkla AP ye kalacağım,benim ile ilgili idari arṣtırma yapacakları idi.
VE INTERVIEW GÜNÜ:
Unganları ,ağır kapıları hızlı geçiyorum:)
O sabah nedense anormal derecede sakindim,sıfır heyecan diyebilirim,evrakları teslim ettim,ingilizce interview istediğimi söyledim.Evrakları teslim ettiğim gibi köṣeyi döner dönmez,benim banko numaram yandı,halbuki benden önce evrak larını teslim eden dv lottery talihlisi bir aile hali hazırda,koltuklarda oturup numarasının yanmasını bekliyordu,ben adeta köṣeyi döner dönmez,sağ elimi kaldırıp yemin etmeye baṣlamıṣtım bile,bu arada ayni anda montumun yakasını düzeltmekle meṣgulüm,elini indirebilirsin dedi gülerek:) gözlüklü güler yüzlü,kumral orta yaṣlı pozitif bir bayan.Parmak izlerimi aldıktan sonra,görüṣme baṣladı.
-You have been in America many years ha?
diye direk girdi 
-Yes,I did dedim.
-How many years you have been there ?
-Daha sonra bana ilk hangi vize ile giriṣ yaptığımı,ve sonraki süreçteki yasal sürecimi kronolojik sıra ile anlatmamı istedi.
-Anlattım (F1 student visa, than adjusted my status to Employment base petition diye devam ettim,tam anlayamadı "sponsorship " deyince
-Yaṣadığın sürede iṣ anlamında neler yaptığımı,nasıl survive oldun diye sordu.
-Detay a girmeden özet anlattım,iṣ yerlerimin olduğunu söyledim.
- Well....! dedi,dedim geliyor iṣte esas bam telinin koptuğu soru:)
-Have you ben in United States unlawfully?
-Yes,I did ,dedim.
-Gözlüklerini üzerinden bakarak,tekrar sordu,Did you ? dedi
-Yes,I did dedim.
Kaçak olarak yaṣayıp yaṣamadığımı iki kere sordu.Evet yaṣadım dedim.
Daha sonra bilgisayar ekranına dönüp birṣeyler yazmaya baṣladı,önündeki kağıt kalem ile bir takım hesaplar yapar gibiydi,
tahminimce 10 yıllık ban ceza sürecimi doldurup doldurmadığını double check etti ve bana dönerek;
"As of now,you looks like eligible to apply United States visa "dedi
-An itibarı ile abd vize baṣvuru uygunluğun var deyince , o an için Brooklyn köprüsünün ayakları gözümün önüne geldi:) Daha sonra klasik sorular,hangi eyalete gidicen,kime gidicen vb...
Görüṣmenin en sonunda "we will inform you about your visa" deyip görüṣmeyi bitirdi.
%100 baṣarılı geçen görüṣmelerde "congratulations " tebrikler" deyip bitirmese de yine de kötü bir görüṣme değildi,memur pasaportumu almıṣtı,tahminimce son bir supervisor ı ile değerlendirecekti,ṣansım devam ediyordu.
Konsolosluk çıkıṣı Atam ı ziyaret ettikten sonra,memleketin yolunu tuttum.
Bir hafta sonra amacam vize basılı pasaportumu Vfs global dan aldı.
Özet olarak dostlar, durumunuz benim gibi sakıncalı piyade de olsa ,aleyhinize de olsa DOĞRU BEYAN birinci kural,sonrasında kısa ve net cevaplar uzatmadan,ve tabiki eksiksiz evrak seti.
Avukatım yeṣil kartı geçen hafta FedEx Kargo ile bana ulaṣtırdı,bilin bakalım hangi gün elime ulaṣtı!? 19 Mart (Amerikadan temelli döndüğüm gün:)Yani Anamın doğum günü....(KARMA 3)
Özetle dostlar; hayat bazen sizi sınar, bazen cezalandırır ama asla dürüstlüğün yerini tutacak bir hile sunmaz. Eğer alnınız açıksa ve bedelini ödediğiniz bir geçmişiniz varsa, kader eninde sonunda sizinle aynı masaya oturur.
Elbet,her ṣerde bir hayır vardır ,temennim pause sürecinin en yakın zamanda kalkması ve bütün dostların vizelerine kavuṣması.... (KARMA 4 te burda dursun)
Sağlıcakla....