Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese tekrardan selamlar buraya girmeyeli uzun zaman olmustu asagidaki gibi amerika seruvenimi gorebilirsiniz emin olun beklemesi ayri dert burada tutunmasi ayri bir dert deneyimlemeden hicbir seyi bilemezsiniz vel hasil su an visa bultain de aciklama yok sizce tahmini ilerleme ne olur bilgisi olan var mi ayrica government shut down immigration sureclerini etkilemeyecek diye biliyorum yada etkiliyor mu ek olarak suan b1-b2 turist visalari kac gun sonraya appointment yapilabiliyor herkese bol sans

• @KAFKAS26 selamlar farkli bir tarayicidan denediniz mi ?

• @canwdb hem safariden hem choromedan hem de telefondan denedik hatta cerezleri temizleyip bir kez de oyle denedik ama sonuc hep ayni oldu "your request cannot be processed at this time" uyarisi geliyor ve joint sponsoru eklemiyor

• @KAFKAS26, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@canwdb hem safariden hem choromedan hem de telefondan denedik hatta cerezleri temizleyip bir kez de oyle denedik ama sonuc hep ayni oldu "your request cannot be processed at this time" uyarisi geliyor ve joint sponsoru eklemiyor

Merhaba, ekteki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Adim adim butun surecleri anlatiyor. Belki ordan birseyler yakalarsiniz.

Ayrica, dosya buyukleri ve tiplerini kontrol ettiniz mi? Dosyanin hacmi icin sinirlar. Hatirlatmak icin soyluyorum, belki gozden kacmistir. Veya CEAC portali bazen guncelleme aliyor ve o saatlerde duzgun calismiyor. Umarim bir kesinti donemine gelmemistir.

Kolay gelsin.

• Hatırlattıgınız icin cok tesekkur ederim. Dediklerinizin hepsini yaptık ama yine maalesef cozum uretemedik .

• Merhaba, bugün F2A mülakatım vardı. Consular approved olduğumu sözlü şekilde belirtti ancak CEAC case status sayfasına düşmedi henüz ve ayrıca eposta gelmedi. Normal mi?

F22 kategorisindeydim ve F24 çevirmeye çalıştılar yaştan ötürü. Bu yüzden tereddüte kapıldım.

alt metni

• Selamlar,
    27.02.2026 tarihinde F2A mülakatım vardı, bugün (04.03.2026) statü ISSUED oldu. Henüz pasaport maili gelmedi.
    ustraveldocs'ta premium deliverynile Ankara ev adresi seçmiştim ama henüz VFS ödemesi yapmadım.
    • Hangi aşamada VFS Ankara ofisine gidip teslim alabilirim?
    • ustraveldocs üzerinden bir değişiklik veya ödeme yapmam gerekiyor mu?
    • VFS ödemesini yapmadan pasaportun kuryeye verilme süreci başlar mı?

• Herkese merhabalar,
    2023 yilinda greencardimi aldim ve Amerikaya yerlestim. 5-6 ay sonra Ingiltereye tasinarak 2024 yilinda da Ingiliz vatandasi esim ile evlendim. Bu surecte Ingiltere’de yasayip her 6 ayda Amerika’yi ziyaret ederek greencardimi riske atmadim ama surecin uzayacagi sebebi ile de gectigimiz ay icerisinde re-entrye basvurdum ve biometric randevumdan sonra inceleme surecim basladi.

Re entry inceleme surecinin 14-16 ay surmesi ve 2 yil travel document ile bu surecin 3 yil surecegini biliyorum. Ve esleri icin basvuru yapanlarin greencard bekleme sureclerinin de maalesef 3-4 yil surdugunu okudum.

• Esim icin ikimiz de Ingiltere’de olarak burda ki konsolosluktan greencard basvuru surecini gerceklestirebilir miyiz? Maalesef bir tax ya da sponsor evraki gosteremeyecegim ikimiz de burda oldugu icin.
    • Esimin suan 2027 sonuna kadar turist vizesi var ve Ingiliz oldugu icin turist vizesi almak konusunda da bir sikintisi yok. Bizim durumumuzda tasininca aos yapma ihtimali olur mu? Tasininca zaten yillarca evli olmus olacagiz.

Burada bu konuyu uzun yillardir arastirip avukatlardan daha bilgi sahibi olan arkadaslarin tavsiyelerini rica ederim. Cok tesekkurler

• Traveldocs'ta adrese delivery seçmiş olmama rağmen, VFS Ankara gidip ücret ödemeden teslim aldım.

• Merhabalar,
    Nihayet 3,5 yılın ardından F2A vize başvurumuzda, DQ olduk fakat ek gelir belgesi istediler. Neler yükleyebiliriz. Daha önce tecrübe eden, ek gelir belgesi istenen oldu mu yardımcı olabilir misiniz.

• @Oguz-Talan Oğuz bey merhaba öncelikle hayırlı olsun. Bilgi paylaşımlarınızı okudum, bizim de onayımız hemen hemen sizinle aynı süreler sonunda geldi. Onay tarihi Ocak 2026 gibi, hatta mail geldi 3 martta evrak yükledikten bir hafta sonra da DQ oldu. Ayrıca mülakatta hazır bulundurmamız için ek gelir belgeleri de istenmiş. Size mülakat tarihi verildi mi ? Güncel bir gelişme var mı sürecinizde.

• Merhabalar,
    Babam üzerinden 17 yaşındaki kardeşim için yaptığımız başvurunun durumu hakkında fikir almak istiyorum. Bilgilerimiz şu şekilde:
    • Kategori: F2A
    • Priority Date (PD): 28 Ocak 2024
    • Mevcut Durum: Case was received and a receipt notice was sent.
    Ocak 2024 PD'li dosyalar için NOA2 onayları şu an hangi aylarda geliyor? Bizim dosyamızın onaylanmasına tahminen ne kadar kalmıştır? Benzer tarihlerde onay alan veya bekleyen var mı?
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler."

• Bu ileti silindi!

• @EDK-0 biz de 3 şubatta dq olduk, hala bekliyoruz mülakat tarihi.

• Merhabalar herkese. Kendi sürecimle ilgili güncelleme geçmek isterim. Sanıyorum geçtiğimiz Ekim’den bu yana current idik. O zamandan beri dosyamızda bir gelişme bekledik ama beklediğimiz gelişme ancak Şubat ayında geldi.

Şubat ayında USCIS’ten bir mektup aldık. Dosyamla ilgili karar verebilmek için tekrar bir sağlık raporu göndermemi belirtiyorlardı. Daha önce USCIS’e göndermiş olduğum raporumu 31 Ekim 2023’ten önce gönderdiğim ve bu tarihten önce gönderilen raporların yenilenmesi gerektiği için sağlık raporumu yenileyip tekrar göndermemi istediler. Maalesef daha önceki sağlık raporunu da RFE istedikleri için o tarihte göndermiştik. Keşke daha sonra gönderme opsiyonumuz olsaydı tekrar uğraşmazdık.

Bu nedenle sağlık raporu için civil surgeon’dan tekrar randevu aldık. Bu sefer yanımda önceki aşı kayıtlarımı ve yakın tarihli kan tahlili sonuçlarımı götürdüm. Ek olarak tekrar bir tüberküloz kan tahlili, polio ve grip aşısı istendi sadece. Bu istenenleri temin ettikten sonra raporu aldım ve 27 Şubat tarihinde hızlıca avukatımıza yolladık. Onlar da raporu USCIS’e iletti, rapor 6 Mart tarihinde ellerine ulaştı.

Bugün yani 16 Mart’ta USCIS dosyamın statüsünü güncelledi ve “Interview scheduled” olarak revize etti. 20 Nisan tarihinde USCIS lokal ofisinde mülakatım var. Açıkçası mülakat atandığını ilk gördüğümde şaşırdım, çünkü dosyamız son derece sağlamdı ve Emma’ya her bağlandığımda mülakatın waive edildiğini söylüyordu. Ülkedeki güncel son durumlar nedeniyle böyle olduğunu düşünüyorum.

Artık son düzlükteyiz, mülakata da girip çıkarak bu süreci en güzel şekilde noktalamak istiyoruz. Çünkü çok yıpratıcı ve zorlu bir süreçti. Umarım dileyen herkes beklediği haberlere en kısa zamanda ulaşır.

• @EDK-0 merhabalar, bizde 9 Şubat ta DQ olduk ama henüz randevu tarihi almadık

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M mertcank34 

• @huf mülakat mailiniz geldi mi?

• @huf hayırlısı kolaylıkla olsun hepimiz için inşallah en kısa zamanda mülakat mailini de alırız.

• @beso hala bekliyorum.

• Arkadaşlar merhaba vize bülteninde ''FINAL ACTION DATES FOR FAMILY-SPONSORED PREFERENCE CASES'' bölümü 1 ağustos 2024 olarak güncellenmiş. Bir önceki durum ise 1 şubat 2024'tü. 6 aylık bir ilerleme olmuş. Umarım bu güzel bir haberdir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |