Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Aslan-3
    Merhaba, son birkac senedir ESC sayfasi gec guncelleniyor. Endiselenmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Ankara sizin dosyaniza ozel slot ayirmasaydi KCC size mulakat tarihinizi iceren bir email ile donus yapmazdi. Size gelen email tamamen kalip bir taslak ancak tarih ve saat dosyaniza ozel belirlernmis bir sekilde guncellenmis, siz hazirliklarinizi ilgili tarihe gore yapabilrsiniz. Bu sekilde KCC tarafindan mulakat tarihini ogrenmis, Ankara’dan herhangi bir email almadan mulakalarini sorunsuzca gerceklestirmis bircok kisi oldu. Yine de iciniz rahat etmeyecekse, Ankara’ya iletisim formu uzerinden ya da email ile ulasarak KCC’dan aldiginiz tarihli yaniti ekleyip teyit etmelerini isteyebilirsiniz. Kolayliklar dilerim.

• Merhaba, bu konuda kimseden cevap alamadim ama esim ve ben mulakatimiza girdik fakat eksik belgemiz var ve iletmek isyoruz. Eksik belgelerimizi nasil yollamamiz gerekiyor daha onceden eksik evrak gonderen birileri varsa yardimci olabilir misiniz? Tecrubesi olan kisilerin yardimina ihtiyacim var

• Yeterli olur. Kendiniz excel'de yazıp dr'a imzalatsanız da yeterli olur (ben böyle yapmıştım).
    E-nabızdan ekran görüntüsü alıp imzalatıp götürseniz de yeterli olur.
    Viyana'da beyan esastır, işler hep kolaylaştırıcı şekilde yürür, çok rahat olun.

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar artık e nabızdan yapılan aşıların belgesini alamıyormuşuz aile hekiminden alınıyormuş . Benim antikor testim mevcut ve o antikor testine göre eksik aşımı yaptırdım. O aşıyı yeni aşı kartına işledi kaşe imza attı. Sizce bu kadarı yeterli mi sağlık mülakatı için

• @Betül-0 Merhaba, ben sağlık raporu almadan gideceğim mülakata. Eğer durdurma kararı kalkarsa o zaman almayı planlıyorum.

• Selamlar,

Henüz current olmadım ama oturum kuralı gelmeden önce case imi Bangkok'a taşımıştım. Bangkok'ta mülakata girenlerden süreci takip ettiğime göre de bir sorun görünmüyor. Konsolosluk performanslarına baktığımda ise şu an 20k current olmasına rağmen Bangkok 15k e kadar mülakat atamış diye görüyorum, Ankara ise başta 13k idi ancak son zamanlarda 16-17k e hatta 19k e kadar parçalı da olsa mülakat atanmış görmekteyim ilgili docstan. VB nin açıklanmasına da çok az kaldı ama case imi Ankara'ya taşımak ya da Bangkok'ta bırakmak arasında ikilemde kaldım. Ankara cidden 16-19k lere kadar mülakat veriyor mu? Yoksa riske girmeyip case imi Bangkok'ta mı bırakmalıyım ikilemini çözebilmem için bir kaç yorum alabilirsem çok sevinirim. Alınacak risk benim tabii ki, konsolosluk performanslarını doğru değerlendirebilmek için yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@güliz ilgili kurum ile telefon ya da mail vasıtasıyla iletişime geçip güncellemelerini talep edin.

• Reminder for Your Upcoming Immigrant Visa Interview 2026EU11*** (Yaklaşan Göçmen Vizesi Görüşmeniz İçin Hatırlatma 2026EU11***)

Sevgili KEMAL,

Bu, ABD Büyükelçiliği/Konsolosluğunda yapılacak olan göçmen vizesi görüşmeniz için bir hatırlatmadır. Randevunuzun ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz:

Tarih ve Saat: 1 Nisan 2026, Saat 08:00

Yanınızda Getirmeniz Gereken Belgeler:

Pasaport - ABD'ye giriş yapmayı planladığınız tarihten itibaren altı (6) ay daha geçerli olmalıdır.

İki (2) renkli fotoğraf (5 cm x 5 cm)

Tıbbi rapor

ustraveldocs.com adresinden belge teslim hizmetlerine kayıt olduğunuza dair kanıt (kayıt işlemini tamamladıktan sonra görüntülenen "İşlem Tamamlandı" sayfasının çıktısı yeterlidir).

Elektronik olarak işlenen vakalar: IR5 ve F4 vizeleri için başvuru sahibinin doğum belgesinin aslı da dahil olmak üzere, CEAC'ye yüklenen TÜM belgelerin aslı.

Evrak dosyaları: Vize kategoriniz için gerekli olan TÜM belgelerin asılları, tercümeleri (sadece Türkçe olmayan belgeler için) ve fotokopileri.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Siz veya mirasçılarınızdan herhangi biri görüşmeye eksik belgelerle gelirse, görüşmenize devam etmenize izin verilmeyecek ve görüşmenizi web sitemiz üzerinden yeniden planlamanız gerekecektir.

Önemli Talimatlar:

Vergi Belgeleri: IRS web sitesinden vergi belgelerini indirirken, dilekçe sahibi veya ortak sponsor dört farklı döküm seçeneği görecektir. Bunlardan "Vergi Beyannamesi Dökümü" ve/veya "Hesap Kaydı Dökümü" seçeneklerinden birini seçmeleri gerekmektedir. Diğer döküm türleri kabul edilmemektedir.

Sağlık Muayenesi: Görüşmeden en az 2 gün önce tamamlanmış olmalıdır. Ek testler gerekiyorsa ve sağlık raporu henüz hazır değilse, lütfen sağlık muayenenizin belgesini getirin. Doktor, sağlık raporu hazır olduğunda doğrudan ofisimize gönderecektir.

Belge Teslim Kaydı: Her başvuru sahibi, görüşmeden en geç iki gün önce www.ustraveldocs.com/tr/en/ adresinden bir profil oluşturmalı ve belge teslim hizmetlerine kaydolmalıdır. Önemli: Kayıt olurken, “ANK 2. Belge teslim bilgilerinin kaydı (K hariç tüm IV vize kategorileri)” seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Randevu gününüzde lütfen kayıt onayınızı (UID numaranızı gösteren) yanınızda getirin. Herhangi bir teknik sorun için, bu bağlantı üzerinden hizmet sağlayıcımızla iletişime geçin.

Pasaport Bekletme: Onaylandığı takdirde, göçmen vizenizin hazırlanması en az 5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında pasaportunuzu Büyükelçilikte bırakmalı ve pasaportunuzu gerektiren Türkiye dışına seyahat planlamamalısınız.

Tercümanlar/Çevirmenler: Konsolosluk bölümü İngilizce, Türkçe, Farsça ve Arapça dillerinde hizmet vermektedir. Görüşmenizin başka bir dilde yapılması gerekiyorsa, Türk noter tarafından onaylanmış yeminli bir tercüman getirmeniz gerekmektedir. Tercüman İngilizce ve ana dilinizi konuşmalıdır. Sadece İngilizce konuşan tercümanlar kabul edilmektedir. Tercümanınızın bilgilerini ve sertifikasını görüşmenizden iki iş günü önce Visa Navigator - Türkiye'deki ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları üzerinden e-posta ile iletin. Başvuru sahipleri veya aile üyeleri tercüman olarak görev yapamazlar.
    IMBRA Bilgileri (Belirli Vize Kategorileri İçin)
    Eğer dosya kategoriniz K (nişanlı), IR1/CR1 (ABD vatandaşı eşi) veya F2A (yasal daimi ikamet sahibi eşi) ise, görüşmenizden önce lütfen Uluslararası Evlilik Aracılık Düzenleme Yasası (IMBRA) broşürünü inceleyin. Bu broşür, yasal haklarınız ve mevcut kaynaklar hakkında önemli bilgiler içermektedir.

Aşağıdaki QR kodunu tarayarak veya verilen bağlantıyı ziyaret ederek IMBRA broşürüne elektronik olarak erişebilirsiniz.

IMBRA Bilgileri için QR Kodu:

IMBRA QR Kodu
    Veya şu adresi ziyaret edin: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/rights.html

Kamu Yükümlülüğü Gereksinimleri:
    Mülakat sırasında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mali planlarınız ve geçim kaynaklarınız hakkında ek bilgi vermeniz istenebilir. ABD yasaları, göçmen vizesi başvuru sahiplerinin öncelikle devlet yardımına bağımlı hale gelmeyeceklerini göstermelerini şart koşmaktadır.

Lütfen aşağıdaki konular hakkında kısaca konuşmaya hazır olun:

Amerika Birleşik Devletleri'nde iş bulma veya mali destek alma planınız.
    ABD'de sahip olmayı beklediğiniz herhangi bir aile, hane halkı veya topluluk desteği.
    Devam eden tıbbi ihtiyaçlarınızı nasıl karşılamayı planladığınızı, sağlık sigortası kapsamına ilişkin planlarınız da dahil olmak üzere açıklayın.
    Maddi kaynakları sınırlı olan, iş geçmişi kısıtlı olan veya ciddi sağlık sorunları bulunan başvuru sahiplerine ek sorular sorulabilir veya destek ağları veya mali planları hakkında ek bilgiler vermeleri istenebilir.

Bu sorulara hazırlanmak için lütfen davanızla ilgili ek mali belgeleri yanınızda getirin; bunlar arasında gelir belgesi, sağlık sigortası planları veya davacı ya da hak sahibine ait varlıklar yer alabilir, ancak bunlarla sınırlı değildir.

Durumunuzla ilgili sorularınız varsa, lütfen görüşmenizden önce ofisimizle iletişime geçin.

Her vize kategorisi için gerekli belgeler ve elçilik erişim politikası hakkında detaylı bilgi için lütfen web sitemizdeki Mülakat Rehberi ve mülakat öncesi kontrol listelerine bakın: Mülakat Rehberi - Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği ve Konsoloslukları

Dikkat: Vize görüşmenizden önce aşağıdaki bilgileri gözden geçirin:

Başkanlık Bildirisi 10998
    ABD Kamu Yardımlarına Bağımlılık Riski Yüksek Olan Uyruklar İçin Göçmen Vizesi İşlemlerinde Güncellemeler
    Sizinle görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ve size bol şans diliyoruz.

Samimiyetle,
    Göçmen Vize Birimi
    ABD Büyükelçiliği, Ankara

1480 Sokak No. 1 Çukurambar Mahallesi
    06530 Çankaya, Ankara

ABD Ankara Büyükelçiliği

Arkadaşlar bugün böyle bir hatırlatma epostası aldım sizin içinde bilgilendirici olur diye ekliyorum. Özeti 20 gün önceden hatırlatma ve getireceğiniz evraklar olabildiğince karmaşık ve resmi bir dil ile...

Ayrıca bir sorum var, okurken aklımda böyle kalmış, hazırladığımız belgelerin dijital bir kopyasını da atacağız sanıyordum öyle bir şey yok sanıyorum mesajda da yazmıyor.

(insan zihni çok yanıltıcı ya, bak trup reyiz bile miami bombalanacak sanıp, önce ben bombaladım diyor arslan ya 😕 )

• @ugursway

Teşekkür ederim 🙏

• @aerials Aynı riski bende almalı mıyım diye düşünüyorum

• @kemal85 ben de biraz önce benzer maili aldım.
    Ama hazırlanacak evraklar konusunda okuduğum deneyimlere göre eksikler var sanki boşanma belgesi vb... ben yine de mülakat deneyimi yazan arkadaşların hazırladığı tüm evrakları hazırlıklı olmak adına hazırlayacağım.

• Dosyamı hong kong dan ankaraya taşıdım navigatorla [email protected] bu maile ulaştım mail attım acaba bu mail doğru mu

• Kemal beyin paylaştığı reminder maili bana da geldi.. public charge kararından önceki maillerle aynı içerikte mi biliyor musunuz? daha öncede bu şekilde miydi? yani ekstra daha farlı evrak mı istiyorlar? tam kafama oturmadı..vergi dairesinden evrakmı alacağız mesela? biraz karıştı kafam ama...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Reminder for Your Upcoming Immigrant Visa Interview 2026EU11*** (Yaklaşan Göçmen Vizesi Görüşmeniz İçin Hatırlatma 2026EU11***)

Sevgili KEMAL,

Bu, ABD Büyükelçiliği/Konsolosluğunda yapılacak olan göçmen vizesi görüşmeniz için bir hatırlatmadır. Randevunuzun ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz:

Tarih ve Saat: 1 Nisan 2026, Saat 08:00

Yanınızda Getirmeniz Gereken Belgeler:

Pasaport - ABD'ye giriş yapmayı planladığınız tarihten itibaren altı (6) ay daha geçerli olmalıdır.

İki (2) renkli fotoğraf (5 cm x 5 cm)

Tıbbi rapor

ustraveldocs.com adresinden belge teslim hizmetlerine kayıt olduğunuza dair kanıt (kayıt işlemini tamamladıktan sonra görüntülenen "İşlem Tamamlandı" sayfasının çıktısı yeterlidir).

Elektronik olarak işlenen vakalar: IR5 ve F4 vizeleri için başvuru sahibinin doğum belgesinin aslı da dahil olmak üzere, CEAC'ye yüklenen TÜM belgelerin aslı.

Evrak dosyaları: Vize kategoriniz için gerekli olan TÜM belgelerin asılları, tercümeleri (sadece Türkçe olmayan belgeler için) ve fotokopileri.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Siz veya mirasçılarınızdan herhangi biri görüşmeye eksik belgelerle gelirse, görüşmenize devam etmenize izin verilmeyecek ve görüşmenizi web sitemiz üzerinden yeniden planlamanız gerekecektir.

Önemli Talimatlar:

Vergi Belgeleri: IRS web sitesinden vergi belgelerini indirirken, dilekçe sahibi veya ortak sponsor dört farklı döküm seçeneği görecektir. Bunlardan "Vergi Beyannamesi Dökümü" ve/veya "Hesap Kaydı Dökümü" seçeneklerinden birini seçmeleri gerekmektedir. Diğer döküm türleri kabul edilmemektedir.

Sağlık Muayenesi: Görüşmeden en az 2 gün önce tamamlanmış olmalıdır. Ek testler gerekiyorsa ve sağlık raporu henüz hazır değilse, lütfen sağlık muayenenizin belgesini getirin. Doktor, sağlık raporu hazır olduğunda doğrudan ofisimize gönderecektir.

Belge Teslim Kaydı: Her başvuru sahibi, görüşmeden en geç iki gün önce www.ustraveldocs.com/tr/en/ adresinden bir profil oluşturmalı ve belge teslim hizmetlerine kaydolmalıdır. Önemli: Kayıt olurken, “ANK 2. Belge teslim bilgilerinin kaydı (K hariç tüm IV vize kategorileri)” seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Randevu gününüzde lütfen kayıt onayınızı (UID numaranızı gösteren) yanınızda getirin. Herhangi bir teknik sorun için, bu bağlantı üzerinden hizmet sağlayıcımızla iletişime geçin.

Pasaport Bekletme: Onaylandığı takdirde, göçmen vizenizin hazırlanması en az 5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında pasaportunuzu Büyükelçilikte bırakmalı ve pasaportunuzu gerektiren Türkiye dışına seyahat planlamamalısınız.

Tercümanlar/Çevirmenler: Konsolosluk bölümü İngilizce, Türkçe, Farsça ve Arapça dillerinde hizmet vermektedir. Görüşmenizin başka bir dilde yapılması gerekiyorsa, Türk noter tarafından onaylanmış yeminli bir tercüman getirmeniz gerekmektedir. Tercüman İngilizce ve ana dilinizi konuşmalıdır. Sadece İngilizce konuşan tercümanlar kabul edilmektedir. Tercümanınızın bilgilerini ve sertifikasını görüşmenizden iki iş günü önce Visa Navigator - Türkiye'deki ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları üzerinden e-posta ile iletin. Başvuru sahipleri veya aile üyeleri tercüman olarak görev yapamazlar.
    IMBRA Bilgileri (Belirli Vize Kategorileri İçin)
    Eğer dosya kategoriniz K (nişanlı), IR1/CR1 (ABD vatandaşı eşi) veya F2A (yasal daimi ikamet sahibi eşi) ise, görüşmenizden önce lütfen Uluslararası Evlilik Aracılık Düzenleme Yasası (IMBRA) broşürünü inceleyin. Bu broşür, yasal haklarınız ve mevcut kaynaklar hakkında önemli bilgiler içermektedir.

Aşağıdaki QR kodunu tarayarak veya verilen bağlantıyı ziyaret ederek IMBRA broşürüne elektronik olarak erişebilirsiniz.

IMBRA Bilgileri için QR Kodu:

IMBRA QR Kodu
    Veya şu adresi ziyaret edin: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/rights.html

Kamu Yükümlülüğü Gereksinimleri:
    Mülakat sırasında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mali planlarınız ve geçim kaynaklarınız hakkında ek bilgi vermeniz istenebilir. ABD yasaları, göçmen vizesi başvuru sahiplerinin öncelikle devlet yardımına bağımlı hale gelmeyeceklerini göstermelerini şart koşmaktadır.

Lütfen aşağıdaki konular hakkında kısaca konuşmaya hazır olun:

Amerika Birleşik Devletleri'nde iş bulma veya mali destek alma planınız.
    ABD'de sahip olmayı beklediğiniz herhangi bir aile, hane halkı veya topluluk desteği.
    Devam eden tıbbi ihtiyaçlarınızı nasıl karşılamayı planladığınızı, sağlık sigortası kapsamına ilişkin planlarınız da dahil olmak üzere açıklayın.
    Maddi kaynakları sınırlı olan, iş geçmişi kısıtlı olan veya ciddi sağlık sorunları bulunan başvuru sahiplerine ek sorular sorulabilir veya destek ağları veya mali planları hakkında ek bilgiler vermeleri istenebilir.

Bu sorulara hazırlanmak için lütfen davanızla ilgili ek mali belgeleri yanınızda getirin; bunlar arasında gelir belgesi, sağlık sigortası planları veya davacı ya da hak sahibine ait varlıklar yer alabilir, ancak bunlarla sınırlı değildir.

Durumunuzla ilgili sorularınız varsa, lütfen görüşmenizden önce ofisimizle iletişime geçin.

Her vize kategorisi için gerekli belgeler ve elçilik erişim politikası hakkında detaylı bilgi için lütfen web sitemizdeki Mülakat Rehberi ve mülakat öncesi kontrol listelerine bakın: Mülakat Rehberi - Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği ve Konsoloslukları

Dikkat: Vize görüşmenizden önce aşağıdaki bilgileri gözden geçirin:

Başkanlık Bildirisi 10998
    ABD Kamu Yardımlarına Bağımlılık Riski Yüksek Olan Uyruklar İçin Göçmen Vizesi İşlemlerinde Güncellemeler
    Sizinle görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ve size bol şans diliyoruz.

Samimiyetle,
    Göçmen Vize Birimi
    ABD Büyükelçiliği, Ankara

1480 Sokak No. 1 Çukurambar Mahallesi
    06530 Çankaya, Ankara

ABD Ankara Büyükelçiliği

Arkadaşlar bugün böyle bir hatırlatma epostası aldım sizin içinde bilgilendirici olur diye ekliyorum. Özeti 20 gün önceden hatırlatma ve getireceğiniz evraklar olabildiğince karmaşık ve resmi bir dil ile...

Ayrıca bir sorum var, okurken aklımda böyle kalmış, hazırladığımız belgelerin dijital bir kopyasını da atacağız sanıyordum öyle bir şey yok sanıyorum mesajda da yazmıyor.

(insan zihni çok yanıltıcı ya, bak trup reyiz bile miami bombalanacak sanıp, önce ben bombaladım diyor arslan ya 😕 )

bu genel bir hatırlatma maili.
    sponsorluk evrakları sizden mülakatta ya da mülakat öncesi farklı bir mail ile talep edilmediyse hazırlamanıza gerek yok.
    o kısmı dikkate almamalısınız.

edit: @rhabdo

• Talep bölümünden düzeltilmesiyle ilgili bir mail attık @gucarslan

• @msvrlr merhaba, eksik belgelerinizi hazırlayın size verikleri sarı kağıdı eksik belgeleri ve pasaportlarınızı bir A4 zarfına koyun. ağzını kapatın. sonra bir kargo poşeti alın poşetin için bu hazırladığınız pkaeti koyun. https://www.gtspremium.com/#/ sitesinde ref.ID kısmına daha önce pasaport teslimi için aldığınız ustraveldan barkodlu belgenin kodunu girin UPS kargoyu çağırın. UPS nin ofisine gidip kendiniz de bırakabilirsiniz. Yada Ankara da VFS global e gidip evrakları kendiniz de elden teslim yapabilirsiniz bu ücretsiz oluyor. VFS Global de evraklarınızı Ankara Büyükelçiliğe teslim ediyor. Adım adım da size UPS ve VFS den bilgilendirme maili geliyor. UPS nin evinizden teslim alması için en yakın UPS şubesi neresiyle öncesinde arayıp bilgi verip acil durum olduğunu söyleyip sıkıştırıp kurye çağırabilirsiniz. Ben çağırdıktan 20 dk sonra gelip aldılar ve bulunduğum şehirde UPS yok. Dağıtıma gelen arkadaşları yönlendirin gelip alsınlar diye bilgi verdim arayıp onlar gelip alıp götürdü. Kolay gelsin.

• Dosyamı hong kongdan ankaraya taşımıştım şimdi mail geldi 14 nisana randevu vermişler dosya taşımayı düşünenler varsa bilgilendirmek istedim

• @maskrein çok sevindim. Hayırlı olsun 😊

• Arkadaşlar merhaba. UStraveldocs ile ilgili bir tecrübemi paylaşmak istiyorum belki benim sıkıntımı yaşayan birisinin işine yarar. Ben ne yaptıysam bir türlü barkodlu belge alamıyordum. VFSGlobal'i seçip onaylıyprdum fakat barkod çıkartma kısmına geçemiyordum.Call center'ı aradım birkaç defa ama bazı temsilciler ilgisizdi bazılarıda bir çözüm bulamadılar ve bana ABD elçilikle direkt temasa geçmemi söylediler. En son tekrar ustraveldocs call center'ı aradım ve call center daki kişiye, bakmakla yükümlü olduğum kişileri teker teker sorgulattım her biri için VFS seçilmiş mi diye. Eşim ve 2 oğlum için tüm işlemleri doğru bir şekilde yapmama rağmen eşimin teslim yeri tanımlanmamış görünüyormuş. Temsilci çok riskli demesine rağmen başka bir çözüm bulamadığım için, eşimi, bakmakla yükümlü olduklarım listesinden sildim ve tekrar tanımladım ve yine VFS yi seçtim. Sonunda süreç düzeldi ve barkodlu çıktıyı alabildim.

• @maskrein dosyanızı CN iniz current olduktan sonra direkt konsoloslukla goruserek mi tasidiniz yoksa oncesinde KCC ile mi tasimistiniz? Eger current olduktan sonraysa; bu surecte ne gibi aksiyonlar aldiniz, direkt konsoloslukla mi gorusutunuz? Ozetleyebilirseniz cok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@maskrein hayırlı olsun, tebrik ederim, mülakat için şimdiden bol şans, imza bilgilerinizi güncellerseniz güzel olur, exceli de tabi.

Bu arada dosyasını Ankaraya geri taşıyıp mülakat tarihi alamayan arkadaşımız var mı?

Benzer Başlıklar

• 642
  • 728
  • 221
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |