Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Mahmut-Can-Yapıcı ortalama 10 gün. Ama 2 hafta diyin en geç siz. Gelmezse randevu alıp gidebilirsiniz.

• @Ekto-Oktan ekto bu süreçte en kötü şey kendine bir zaman belirlemen. Bence bunu yapma çünkü süreç bazen çok belirsiz oluyor. O süreç bir gün gelecek zaten merak etme. Herkes gider ben gidemem diyorum ama geldim buradayım. Sen de olacaksın.

• @Mahmut-Can-Yapıcı Merhaba 10 gun içinde SSN geldi giriş yaptıktan 1 ay sonrada green cardlarımız geldi.

• Herkese selamlaaaar.
    13 nisan New York biletimi aldım.
    2 kedi 6 bavul 1 sırt çantası bakalım nasıl olacak :))
    havaalanın da girişte deneyimleyeceğim bir şeyler olursa buradan bilgilendiririm.

• @Refiks abi selam, keyifli sorunsuz uçuşlar diliyorum. Ben 4 bavul 1 sırt çantası olarak kafamda planladım acaba 4 fazla mı gelir diye düşünürken senin mesaj güldürdü :))

• @Refiks Uçakta Rafet El Roman Amerikaya İnince Greencard Hüseyin totemlerini lütfen bizim adımıza yap bunu rica ediyoruz haricindede iyi yolculuklar diliyoruz bu kadar beklemeden sonra fazlasıyla hak ettiniz efenim ^^

Konu Dışı : 6 Bavul hakikaten çokmuş ya ben taşınsam yarın 1 valiz muhtemelen bana yeticek ya benim hiçbir şeyim yok ya sizin çok eşyanız var harbiden 6 bavul fena fazla şakası bir yana hayırlısı olsun diyorum tekrardan ^^

• @Merve-Khan eger trabzona kargo yapılcaksa haftanın 2 gunu gelıyormus ptesi ve perşembe galıba normal süre bu yuzdrn bi kaç gün daha öteliyor

• Selamlar herkese , 24 ü aksam los angeles a indim 2 hafta bekledim fakat SSN gelmedi. Burdaki arkadaslarımızın dediği gibi randevu da oluşturmuştum 24 marta. Ds260 a ssn gelsin diye işaretlemisim ama ssn i hemen gelen şanslı kişilerden olamadım galiba 🙂 bilgi vermek istedim

• @seda-2 daha bugün Administrative Processing oldu hayırlısı olsun

• Ne diyecegimi bilmiyorum, 17 ay 5 gun sonra sonunda I-130 formumuz onay aldi, pisikolojimizin bozuk olmasindan dolayi sevinemedim dogru duzgun.:(((Cok sacma bir sekilde bekletildik. Esim ve ben bu surecte cok yiprandik. Cok dua ettim kendim ve herkes icin, rabbim yukarda. Amerikan vatandasi oldugum halde benden parmak izi almalari zaten beni deli etti. Surecte yanimda olan butun arkadaslara cok tesekkur ederim, allah razi olsun sizlerden. Yeni katilan arkadaslara da sonsuz basarilar dilerim. Rabbim yar ve yardimciniz olsun(amin)

• @Bircan tebrik ederim 🥳

• @Bircan Hocam merhaba hayırlı uğurlu olsun öncelikle kutluyorum sizleri çok çok beklediniz bunun için ve sonuna kadar hak ettiniz sizin dahada erken almanız gerekiyordu ve evet USCIS gereksiz bir bekleme yarattı sizin için ama olsun yinede süreci başarı ile tamamladınız çok tebrik ederim

Biz hala bekliyoruz ki paşalarımın keyfi yerine gelsin de caseleri işlemeye başlasınlar 2025 case işlemeleirni durdurdular Consular Processing'de I-130 onayı gelmiyor Şubat 2025 den sonrası için paşamın keyfi gelip başlarsa bizde gün sayıcağız ama şuan boşa bekliyoruz yani beklediğimiz tüm günler boşa gidiyor çünkü ilerleme yok en sinir bozucu olan şey bu zaten ilerleme olmadan boşu boşuna beklemek...

• @Merve-Khan Hanim; tesekkur ederim.

• @Ekto-Oktan cok tesekkur ederim guzel kalpli kardesim. Evet gercekten cok bekledik. Benden bir ay sonra(kasim 2024) basvuran kardesim nisan 6 da mulakat aldi bile. Ne diyim guzel insan bunada sukur. Sabirla beklemekten baska bir care birakmiyorlar bizlere. Milletvekiline yazi yazdim, dosya normal ilerliyor dedi, senatore yazi yazacaktim ki onay geldi. Bu arada chatgbt tahmini dogru cikti. Bir seyi eklemek istiyorum , bilmeyen arkadaslar icin. Ucsic e telefonla ulasamayan arkadaslara bir tavsiyede bulunayim siddetle. Allah esimden razi olsun , o gece gunduz arastirdi. Ucsic sayfasina girdiginizde sag alt kosede ''Chat with Emma'' var oradaki gerekli bilgileri doldurdugunuzda sonra size gercek kisi ile yazismak istermisiniz diye soruyor. Lutfen bunu yapin, neden cunku burdaki yetkili siz iletisme gectiginizde dosya icin gerekli kisma rapor veriyor. Ben gecen hafta bunu yaptim ve dosyamin hangi servis merkezine gonderildigini ve hangi asamada oldugunu ogrendim, ondan sonra umutlarimiz artti. Yani demem o ki , sadece beklemeyinde. Elinizden geleni yapin. Cagri merkezini aramaktan korkmayin 13-14 ay sonra. Birde Ekto kardesim, memurlarin isi layiki ile yapmamalari var, dosya rafa kalkiyor ve diger memurun onu tekrar eline almasi zaman aliyor. Tek bildigim bir sey var, artik cok bekleme donemi yok. kardesim toplamda 17 ayda herseyi tamamladi, kendinizi buna gore ayarlayin, yok servis merkezi farkli muhabbeti yalan, sira size geldimi hakkinizi kimse cigneyemez. Umudunuzu yitirmeyin, allah buyuktur. Bu uygulama(https://trackmyvisanow.com/) gercekten datayi nerden aliyorsa bilmiyorum lakin %95 dogru soyluyor. Tekrardan tesekkur ederim kardesim. Rabbim sabir versin ne diyim, halen inanamiyorum, kendime gelemedim. Neyse gun gelicek, bu durumlar aklimiza geldiginde tatli bir tebessum edip, gececegiz.:)

• @Refiks Hayirli olsun kardesim, hersey gonlunce olsun yeni yasaminda. Tek tavsiyem turkiyeden ne getirdiniz(gida, tohum) gibi sorulara mutlaka dogru cevap ver. Lokum varsa lokum de ki detayli arama girme. Cok fazla bavulun oldugu icin seni ikinci bir aramaya alacaklar, sakin ol. Ev adresini dogru verdinmi olay biter.

• @seda-2 Hanim; bir ayi gecerse bulundugunuz sehirdeki Social Security Administration office giderek sorunuz, telefonla turkce tercuman hizmetleri var.

• @Turhan-0 masallah, hayirli olsun.

• @Bircan Sonunda hocam, sizin adınıza çok sevindim gözünüz aydın

• @Ekto-Oktan Bence normal, eşim buraya her geldiğinde boş valizleri dolu gönderttim 😅 daha da bitmedi bir 4 5 valiz daha götüreceğiz gibi gözüküyor o yüzden çok iyi anlıyorum

• @can-bolatbaş Tamam o zaman benim taşıcak çok fazla eşyam yok gibi duruyor valla ben hesaplıyorumda taş çatlasa 1 tane 23 kg lik valiz bana yeter belki zorlasan 2 valiz başka da eşya çıkmaz benden ya 😃

Benzer Başlıklar

• 16
  • 3116
  • 1589
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |