Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.5k 770

• @joseph-universe

Bildiğim kadarıyla dosyayı zaten KCC taşıdığı için Viyana’nın bu aşamada pek bir dahli olmaması gerekiyor, zaten bize KCC’den gelen Mail’de tarih belirterek “Ankara’da sizin için mülakat planlandı Önümüzdeki 7-10 gün içinde [email protected] adresinden e-posta yoluyla bir bildirim mektubu alacaksınız. Mektubu aldıktan sonraki 3-5 gün içinde, randevu tarihinizi doğrulamak için https://dvprogram.state.gov/ adresine giriş yapabileceksiniz.” yazıyordu . Fakat aradan iki haftaya yakın bir zaman geçti henüz gelen bir mail yok.

• @omurk Size tavsiyem eksik evrakla katılmamanız zaten mülakatınızdan itibaren mali yıl bitimine 6 ay kalıyor bu aylarda pause kalkarsa onlar mülakatını başarıyla geçirmiş kişilerden pasaportlarını göndermelerini isteyecekler arada böyle seçici davranırlarsa hazır kişilere mail atarlarsa üzülürsünüz.Bol şanslar

• Bayadır uzun uzun forum okumuyordum iyiki de bugün okumuşum, şimdi dv27 pause kalktı mı ve kalktıysa bu bizi nası etkiler ve tahminen ne zaman etkiler mülakat tarihim nisanın sonunda sizce pause o zamana kadar kalkar mı kalkarsa da nası bi süreç işler sizlerin fikrini alabilirmiyim

• @mesut57 süreç öyle yorucu oldu ki önce hk stresi, sonra durdurulması vs.. bizdeki heyecanı öyle aldı ki; çocukların yeni sene kayıtlarını yaptık ödemelerini yatırdık. Eski şartlarda olsaydı planımız yeni kayıt yaptırmayız diyorduk. Evi sattık yeni eve girdik. Bu gc hikayesi baya baya hayattan koparmıştı düşün düşün oku oku vs. gerçek yaşamda adım atamamak plan yapamamaktan stress artmıştı.

Şuan yeni gelişmelerden bahsediliyor yine.. bir yandan haklısınız da. Bu forum, bu kadar güzel yardımlaşma topluluğu iyi ki var.. Fikrinizi yazdığınız için çok teşekkürler.

Tekrar değerlendireceğiz düşüncemizi.

• @omurk Çok teşekkürler benimde iki kızım var herşey çocuklarımız için.Ben 2023 te kazandım Case 20.594 idi sıra gelmedi çok üzüldüm ama dedim ki vardır bı hayr.2025 te tekrar nasip oldu çok sevindik ve numaram 67xx.15 Ekim'de Mülakat maili aldığım gün kayınvalidemi yoğun bakıma kaldırdığımız gün geldi 7 Kasım a mülakat maili aldık 20 Ekim'de vefat etti o halde eşimi mülakata götüremezdim erteleme talep ettim kabul ettiler Aralık ayında 4 tarih sundular en sonuncusu olan 15 Aralık ı seçtim kendimizi toparladık gittik vizelerinize kavuştuk.20 Aralık tan itibaren vize basımı durduruldu.İnşallah bir an önce açılır.Herşeyde vardır bı hayr...

• @Aslan-3
    Dear Mr. …,
    We transferred your case file to Ankara this morning.

Kind regards,

Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy Vienna
    Consular Section

Viyana bana bu maili gönderdikten sonra ben ankaraya mülakat planlamasını sordum ve aynı gün içerisinde Ankara konsolosluğundan cevap maili aldım. Belki işlem hızlandırıldı bu şekilde bilemiyorum. Bekleseydim de Viyana dosyayı aktaracaktı belki de.

• @mesut57 kesinlikle öyle her şey çocuklar için. Burada, sosyal çevremiz, imkanlarımız hayat gayet güzel kendi adımıza.. büyük oğlumuz tam ergenlik döneminde çok sosyal, çok arkadaş ortamı var keyfi yerinde.. ama ilerisi için hayat orada çok daha iyi akar çocuklar için diye düşünerek bu adımları attık.. orada ortamını yeniden inşaaa etmesi, kafa dengi insanlar olur mu falan diye düşünürdük eşimle, hangi bölgede oturmalı, hangi okullara bakmalı diye planlar yaparken bambaşka aktı mevzular sürecin durdurulmasıyla.. evet hatırlıyorum.. Tekrar başınız sağolsun.. mekanı cennet olsun.. Tam bir nasipte varsa oluyor örneğisiniz. Hepimizin hakkında hayırlısı.. biran önce açılır pause ve hepimiz vizelerimize kavuşuruz..

• Merhaba, Istanbulda yasayan arkadaslar, sonradan eksik belgelerininizi ankara buyukelciligine nasil ulastirdiniz deneyimi olan varsa paylasabilir misiniz?

• @zuar10 suanda pause kalkmasına dair herhangi bir emare yok, ne zaman kalkar sorusu ise tamamen muamma.

• şöyle bir karar çıkmış : " https://www.federalregister.gov/documents/2026/03/11/2026-04737/visas-enhancing-vetting-and-combatting-fraud-in-the-diversity-immigrant-visa-program " , ABD Dışişleri Bakanlığı, DV (Green Card Lottery) programında sahteciliği azaltmak için daha önce taslak olarak duyurduğu bazı düzenlemeleri kesinleştirdi. Buna göre başvurularda pasaportun biyografik sayfasının yüklenmesi gerekecek, ayrıca başvuru sırasında sistem üzerinden $1 kayıt ücreti ödenecek. Kural 10 Nisan 2026’da yürürlüğe girecek

Bir gelişmeler oluyor ama bakalım nasıl devam edecek.

NOT : Twitter'dan alıntıdır.

• @omurk Amin İnşaallah en kısa zamanda açılsın. Biz ilk Florida düşündük ama Atlanta da karar kıldık bakalım gidince görücez İnşallah

• @Sibel-Apaydın tam sürecinizi bilmediğimden tahmini bir yorum yapacağım müsadenizle,
    Eğer transfer etmeden önce mülakat tarihi aldıysanız ankarada diğer arkadaşlarda olduğu gibi sizede mülakat verebilir aynı tarihlere ancak mülakat tarihiniz transfer öncesi belirlenmeden geçiş olduysa normal sıralamada ilerlemesi muhtemel. Bol şans.

• @ugur35 merhaba. Şimdi öğrendim Ankara mülakat verdi. 29 Nisan çok şaşkınım😄

• @ugur35 Hongkok ta mülakat tarihide sağlık randevusu da belliydi. Yani tam gitme hazırlığındayken vazgeçip dosyayı taşıdık

• @Sibel-Apaydın tebrikler sürecinizin daha az masraf ve zahmetsiz ilerlemesi harika

• @ugur35 evet doğru. Teşekkürler 🙏

• @Sibel-Apaydın tam olarak hongkong kısmınızı bilmediğimden iki yönlü fikrimide yazmıştım 🙂

• @Sibel-Apaydın Çok sevindim adınıza, sanırım bende mail atacağım çok kararsız kaldım🙏

• @omurk Hocam öncelikle tebrikler.
    Benden bir kaç gün evvel mülakata gireceksiniz. Bizde size benzer olmasa bile eşimle bir çok şeyi ayarlıyor ve sonra tekrar tekrar değiştirip, tekrar tekrar ayarlıyoruz.

Kendi şahsi tavsiyem. Bu forum çok yardımcı ama bir o kadar da bataklık. Okudukça aynı anda hem çok bilgi buluyor hem de karamsarlığa düşüyorsunuz. Bizim kazanan grupta maalesef süreç sebebiyle belirsizlik iki katı. Birçoğumuzda belli yaşta işini düzenini kurmuş ve çocuk faktörüne sahip insanlar. Ben kendimce bir kural koydum. Cuma-Cumartesi- Pazar asla foruma girip okumuyorum. Bir nevi detoks.

Sadece forum değil, ne ABD ne başka bir şey hiç birine bakmıyorum iyi geliyor. Sadece ailem, sabah koşuları, piknik, roman okuma bu tarz işler. İyi geliyor.

"ama ilerisi için hayat orada çok daha iyi akar çocuklar için diye düşünerek bu adımları attık." bununla ilgili söylenecek çok şey var ama bu başlığı yormayacağım. Özetle kesinlikle haklısınız öyle olacak...

• @Sibel-Apaydın kcc ye attığınız mail örneğini paylaşır mısınız

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k