Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @dileko yalnız değilsiniz 🙂 yeni bir hayat

• @minebora merhaba, neden tekrar Ankara’ya aldınız dosyanızı❓Bana hiç şansım olmadığı söylendi, umutlanmalı mıyım ben de Ankara’da bekleyen olarak❓Bir de E-Tablolar’da sorun var, bilginiz var mı acaba❓

• @mechtws
    Evet şimdi buldum linki:

Direk 2026 ekibi ile alakalı değil ama 2027 ile alakalı. Ayrıca bunun olması bu sene içinde bir umut kapısı.

• @ceycey12345 DV27 sohbet odasının son iletilerinden bulabilirsiniz

• @Aslan-3 KCC nin dosyayı ankaraya taşıdığını Viyana konsolosluğuna bildirmeniz ve onlarında dosyayı ankaraya aktarmaları gerek. En azından ben öyle yaptım. Viyanadan gelecek olan dosyanızı ankaraya ilettik mailinden sonra mülakat hususunu ankaraya sormanızı tavsiye ederim.

• @Serapp doğru söylüyorsunuz. Ama nedense içim çok rahatladı. Bekyeceğiz ama yıpranmadan😊🙏

• Merhabalar,

Hong Kongda doktor anderson'da bugün sağlık görüşmesine girdim. konu aşılara geldiğinde yumurta alarjisinden dolayı risk almak istemedikleirni ve aşıları yapmayacaklarını söylediler. Bu bir problem yaratır mı?

• @Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, önceki yanıtlarınız için teşekkür ederim. Mülakat mailim 3 Nisan olarak geldi. Ancak bu tarihte işim nedeniyle müsait değilim, bu nedenle daha ileri bir tarihle revize edilmesine ihtiyacım var. Ayrıca evlendiğim için dosyamı güncellemem ve eşimi de dosyaya eklemem gerekiyor. Ankara'ya bu iki konuyu da birlikte içeren bir mail mi atmam daha iyi olur ? Konuyla alakalı fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar tekrardan. Konuyla ilgili Ankara'ya mail attım ancak henüz bir dönüş olmadı. İhitmalleri değerlendirmek adına sormak istediğim bir konu daha vardı; eğer bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Henüz nikahı yapmadık ancak yakında yapacaktık. Eşim görüşmeye tek girse, sonrasında nikah yapsak, görüşmeye onunla girmemiş olmamama rağmen ben de haklardan yararlanabilir miyim ? Veya süreç bizim için nasıl işler ? Teşekkür ederim.

• @Dogukan-Oge

@Serapp hanımın da birkaç gönderi önce bahsettiği gibi mülakattan önce bu işlemlerin tamamlanması gerekiyor ki asıl talihlinin eşi de bu haklardan faydalanabilsin.

...mülakata kadar evlilik işlemlerinin tamamlanması, yeni kimlik ve pasaport çıkarılması, eş için Ds260 formunun doldurulması ve ana talihlinin dosyasına eşin eklenmesi gibi işlerin yetişmesi...

• Merhaba, oncelikle herkese bu belirsiz surecte sabir diliyorum.

Bir sorum olacaktı,

Ana talihli esim ile beraber mulakata girdik fakat ozel sebeplerden dolayi ben dr muayenesine girememistim oncesinde.

Muayenem gectigimiz cuma gerceklesti ve raporumu VFS ankara ofisine elden teslim etme imkanim olmadi Istanbul’a donmemiz gerektigi icin.

ustraveldocs sitesinde belirtildigi uzere; 1200 lira civari odeme yaparak 221g secenegi ile bir barkod aldim UPS kuryesinin adresime gelerek dosyayi teslim alacagini dusunerek ama ertesi gun kimse gelmedi

Ne UPS’den ne de VFS’den de elle tutulur bir geri donus alamadim.

Yanlis yaptigim bir sey mi var?
    Benzer bir tecrube aradim ama bulamadim forumda gozumden kacmadiysa

• ⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, önceki yanıtlarınız için teşekkür ederim. Mülakat mailim 3 Nisan olarak geldi. Ancak bu tarihte işim nedeniyle müsait değilim, bu nedenle daha ileri bir tarihle revize edilmesine ihtiyacım var. Ayrıca evlendiğim için dosyamı güncellemem ve eşimi de dosyaya eklemem gerekiyor. Ankara'ya bu iki konuyu da birlikte içeren bir mail mi atmam daha iyi olur ? Konuyla alakalı fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar tekrardan. Konuyla ilgili Ankara'ya mail attım ancak henüz bir dönüş olmadı. İhitmalleri değerlendirmek adına sormak istediğim bir konu daha vardı; eğer bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Henüz nikahı yapmadık ancak yakında yapacaktık. Eşim görüşmeye tek girse, sonrasında nikah yapsak, görüşmeye onunla girmemiş olmamama rağmen ben de haklardan yararlanabilir miyim ? Veya süreç bizim için nasıl işler ? Teşekkür ederim.

Bekarken göçmen vizesini alan, göçmen vizesi varken evlenip mali yıl bitmeden eşi ile tekrar mülakata girerek (asıl talihlinin göçmen vizesi iptal ediliyor ikinci mülakat öncesinde ve tekrar değerlendirme yapılıyor asıl talihli için) her iki kişinin de vizesini aldığı örnek var, @gucarslan’in tavsiyesini ve @yakt05’in DV2024 deneyimlerine aşağıdaki linklerden erisebilirsiniz.

Süreçte alacağınız risk size ait, böyle olağanüstü bir mali yılda ekstra riskleri almak sizin tercihiniz olur. Bol şans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/403036
    https://yesilkartforum.com/forum/post/404298
    https://yesilkartforum.com/forum/post/454689

• Merhaba bende gelişmeleri takip ediyorum biraz olumlu şeyler paylaşılmış günün sonunda DV2027 için Hala bu sene başlatıcaklarına inanmıyorum çünkü artık marta geldik normalde Mayısta açıklıyorlardı sırf bunu düşünerek DV2027'yi atlayıp Ekimde DV28 açma ihtimalleri var diye düşünüyorum yani bu benim kendi kişisel düşüncem tabiki ama bu haber DV26'da vize hakkı kazanmış pause nedeniyle 221g almış herkes için olumlu çünkü DV üstündeki genel pause kaldırılırsa sizlerin vizelerini teker teker basmaya başlarlar diye düşünüyorum en azından öyle umut ediyorum. Tekrardan herkese bol şans dilerim...

• @joseph-universe

Bildiğim kadarıyla dosyayı zaten KCC taşıdığı için Viyana’nın bu aşamada pek bir dahli olmaması gerekiyor, zaten bize KCC’den gelen Mail’de tarih belirterek “Ankara’da sizin için mülakat planlandı Önümüzdeki 7-10 gün içinde [email protected] adresinden e-posta yoluyla bir bildirim mektubu alacaksınız. Mektubu aldıktan sonraki 3-5 gün içinde, randevu tarihinizi doğrulamak için https://dvprogram.state.gov/ adresine giriş yapabileceksiniz.” yazıyordu . Fakat aradan iki haftaya yakın bir zaman geçti henüz gelen bir mail yok.

• @omurk Size tavsiyem eksik evrakla katılmamanız zaten mülakatınızdan itibaren mali yıl bitimine 6 ay kalıyor bu aylarda pause kalkarsa onlar mülakatını başarıyla geçirmiş kişilerden pasaportlarını göndermelerini isteyecekler arada böyle seçici davranırlarsa hazır kişilere mail atarlarsa üzülürsünüz.Bol şanslar

• Bayadır uzun uzun forum okumuyordum iyiki de bugün okumuşum, şimdi dv27 pause kalktı mı ve kalktıysa bu bizi nası etkiler ve tahminen ne zaman etkiler mülakat tarihim nisanın sonunda sizce pause o zamana kadar kalkar mı kalkarsa da nası bi süreç işler sizlerin fikrini alabilirmiyim

• @mesut57 süreç öyle yorucu oldu ki önce hk stresi, sonra durdurulması vs.. bizdeki heyecanı öyle aldı ki; çocukların yeni sene kayıtlarını yaptık ödemelerini yatırdık. Eski şartlarda olsaydı planımız yeni kayıt yaptırmayız diyorduk. Evi sattık yeni eve girdik. Bu gc hikayesi baya baya hayattan koparmıştı düşün düşün oku oku vs. gerçek yaşamda adım atamamak plan yapamamaktan stress artmıştı.

Şuan yeni gelişmelerden bahsediliyor yine.. bir yandan haklısınız da. Bu forum, bu kadar güzel yardımlaşma topluluğu iyi ki var.. Fikrinizi yazdığınız için çok teşekkürler.

Tekrar değerlendireceğiz düşüncemizi.

• @omurk Çok teşekkürler benimde iki kızım var herşey çocuklarımız için.Ben 2023 te kazandım Case 20.594 idi sıra gelmedi çok üzüldüm ama dedim ki vardır bı hayr.2025 te tekrar nasip oldu çok sevindik ve numaram 67xx.15 Ekim'de Mülakat maili aldığım gün kayınvalidemi yoğun bakıma kaldırdığımız gün geldi 7 Kasım a mülakat maili aldık 20 Ekim'de vefat etti o halde eşimi mülakata götüremezdim erteleme talep ettim kabul ettiler Aralık ayında 4 tarih sundular en sonuncusu olan 15 Aralık ı seçtim kendimizi toparladık gittik vizelerinize kavuştuk.20 Aralık tan itibaren vize basımı durduruldu.İnşallah bir an önce açılır.Herşeyde vardır bı hayr...

• @Aslan-3
    Dear Mr. …,
    We transferred your case file to Ankara this morning.

Kind regards,

Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy Vienna
    Consular Section

Viyana bana bu maili gönderdikten sonra ben ankaraya mülakat planlamasını sordum ve aynı gün içerisinde Ankara konsolosluğundan cevap maili aldım. Belki işlem hızlandırıldı bu şekilde bilemiyorum. Bekleseydim de Viyana dosyayı aktaracaktı belki de.

• @mesut57 kesinlikle öyle her şey çocuklar için. Burada, sosyal çevremiz, imkanlarımız hayat gayet güzel kendi adımıza.. büyük oğlumuz tam ergenlik döneminde çok sosyal, çok arkadaş ortamı var keyfi yerinde.. ama ilerisi için hayat orada çok daha iyi akar çocuklar için diye düşünerek bu adımları attık.. orada ortamını yeniden inşaaa etmesi, kafa dengi insanlar olur mu falan diye düşünürdük eşimle, hangi bölgede oturmalı, hangi okullara bakmalı diye planlar yaparken bambaşka aktı mevzular sürecin durdurulmasıyla.. evet hatırlıyorum.. Tekrar başınız sağolsun.. mekanı cennet olsun.. Tam bir nasipte varsa oluyor örneğisiniz. Hepimizin hakkında hayırlısı.. biran önce açılır pause ve hepimiz vizelerimize kavuşuruz..

Benzer Başlıklar

• 221
  • 728
  • 11427
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |