ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Numan-Zafar umarım en kısa zamanda il yi alırız bizde
-
@sbsb2025 green kartiniz teslim edildi mi? Teslim edildiyse ne kadar sürede teslim edildiğini paylaşabilir misiniz?
-
@Numan-Zafar merhaba, "elcilik sitesinde ŞUBAT 2026 da DQ olanları Interview için çağırıyoruz" kısmı tam olarak hangi web adresinde oluyor. Paylaşabilir misiniz?
-
Merhaba, ekim 2024 PD ne zaman mülakata çağrılır acaba? Yine bugünden itibaren 1 sene sürer mi?
-
@80-s merhaba, benim çocukluğumda bir fıtık ameliyatı olmuşluğum var ve tabii besin zehirlenmesi için gibi sebeplerle de yatmıştım. Epikrizleri şart mı?
-
@botanist Eb2-NIW sanırım sizin. Gerçekten çok hızlı onaylanmışTebrik ederim
-
@mukavemeth tebrik ederim, son yayın ve nerede yayınlandığını sorma sebebi sanırım yayınınızı değerlendirmek değil; yayınınıza ne kadar hakimsiniz kısmıyla ilgileniyorlardır. Yoksa konsolosluk görevlisi sizin yayını beğenmedim, yeterli değil demek için sormuyordur.
-
@mrkc Mülakata çağrılma PD ile ilgili değil DQ tarihinize göre belirleniyor. Benim tahminim sizin için onay aldıktan sonra 3 ay içinde mülakat maili alırsınız. Ayrıca "iv scheduling status tool" yazıp ankaraya bakarsanız orda tarihi görebilirsiniz.
-
@mrkc merhaba, https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/iv-wait-times.html bu adresten bakabilirsiniz.
-
@emkey merhaba, hayırlı olsun. Benim dosyam 21 ocakta onaylanmıştı 30 ocakta nvc welcome letter geldi.
-
@mrkc besin zehirlenmesi gibi basit yatış çıkışlar için gerek yok. Çocukluktaki fıtık ameliyatı gibi basit operasyonlar için de gerek olduğunu hiç sanmıyorum . Ciddi büyük operasyon epikrizleri ve kullandığınız ilaçları yanınızda götürmeniz yeterli olacaktır
-
Degerli Arkadaslar,
Ozellikle EB1-A Kategorisinde olup Ankara'da son zamanlarda mulakata giren arkadaslara bir sorum olacakti. Forumlarda bununla ilgili bir yaniti aradim ancak bulamadim. "https://tr.usembassy.gov/employment-based-immigrants-including-preference-group/" sayfasinda interview checklist var. Bu checklist'te EB1-A kategorisinde olanlar icin soyle bir istek daha var:
"Individuals with Extraordinary Ability: must include with the petition convincing evidence that they are coming to continue work in the area of expertise. Evidence may include letter(s) from prospective employer(s), evidence of prearranged commitments, such as contracts, or a statement from the beneficiary detailing plans for continuing work in the United States."
Bu bizim I-140 petition'a eklediğimiz "detailing plans for continuing work in the United States" başlıklı yazımız mı? Bunu interview'de istediler mi? Yanınızda çıktısını götürdünüz mü? Örneğin benim case'im postada kaybolduğu için 2-3 yıl gecikmeli ilerliyor sürecim. Bu yazı benim için güncelliğini yitirdi. Bunun yenisini yazıp interview'e götürsem olur mu? Bunun yani sira bizim case sponsor gerektirmemesine ragmen checklist'te belirtildigi icin oradaki olası işverenlerle yazışmalarını, basvuru belgelerini vs götüren var mi?
Teşekkürler.
EB-1A Green Card Applicant
1-140 approved
Case number: ANK202584XXXX
invoice ID number: 464XXXXX
DQ: 29.01.2026
IL: 04.03.2026
Interview Date: 16.04.2026 -
@Gokturk-GMD Hocam öncelikle hayırlı olsun aynı gün mülakat tarihimiz. Bu kanıtlar I-140 onayından oncesini kastediyor. Sadece orda ne iş yapacağınızı soruyorlar ve job offer soruyorlar zorunlu olmasada. Sadece orda ne yapcağınızla ilgili cevabınıza çalışın bence.
-
@Gokturk-GMD Standart evraklar dışında yanımda hiçbir şey götürmedim (sabıka kaydı, foto vs)
Görüşmede sözlü olarak Amerika'da ne yapacağımı sordular ve anlattım kısaca.
-
@Gokturk-GMD Aynı konu benimde kafamı karıştırdı. E2 içinde
Job Offer Letter: Applicants must provide a current job offer letter from their petitioner.
yazısı var mesela. National Interest Waiver oldugu için sanırım buna ihtiyaç olmayacaktır. Pek emin değilim. -
@Numan-Zafar EB2 lerin hepsi NIW değil o yüzden genel bir evrak listesi o. Job offer zorunlu değil.
-
@scholarway Merhaba, ben kendi basvurumda Aile secerek gondermisim ve kabul aldi.
-
Merhaba arkadaşlar. Aramızda girişimci olarak onay almış olanlar varsa bir konuda görüş almak istiyorum. Eğer yoksa da genel olarak fikir almak isterim.
Pandemiden sonra ofisimi (yazılım startup) Teknokent’ten home ofise çevirdim. Şu anda DS-260 formunu dolduruyorum ve şu anki durumda ikamet adresim ile iş yeri adresim aynı görünüyor. Bu durum sizce bir sorun oluşturur mu? Özellikle randevu aşamasında güven açısından bir problem yaşama ihtimali var mı? Eğer böyle bir ihtimal varsa iş adresini başka yere taşıyabilirim.
-
@scholarway Bir problem yaratacagini dusunmuyorum, adresini ayni yaabilirsin.
Ayristirmak istersen daire numaranin yanina -A veya /A gibi bir ek yaz istersen. -
Merhaba Arkadaslar,
Saglik randevusu oncesi 1 adet yetiskin Hepatit-B dozu almissam ancak saglik randevusuna kadar 1 ay gecmemis ve o gün 2. Doz yapılamayacak olursa bu durum olumsuz bir saglik raporu olarak gidip vize durumumuzu etkiler mi? Buna göre disarda yaptirmamaya karar verecegiz.
Tesekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum