Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)



  • @emkey merhaba, hayırlı olsun. Benim dosyam 21 ocakta onaylanmıştı 30 ocakta nvc welcome letter geldi.


  • @mrkc besin zehirlenmesi gibi basit yatış çıkışlar için gerek yok. Çocukluktaki fıtık ameliyatı gibi basit operasyonlar için de gerek olduğunu hiç sanmıyorum . Ciddi büyük operasyon epikrizleri ve kullandığınız ilaçları yanınızda götürmeniz yeterli olacaktır


  • Degerli Arkadaslar,

    Ozellikle EB1-A Kategorisinde olup Ankara'da son zamanlarda mulakata giren arkadaslara bir sorum olacakti. Forumlarda bununla ilgili bir yaniti aradim ancak bulamadim. "https://tr.usembassy.gov/employment-based-immigrants-including-preference-group/" sayfasinda interview checklist var. Bu checklist'te EB1-A kategorisinde olanlar icin soyle bir istek daha var:

    "Individuals with Extraordinary Ability: must include with the petition convincing evidence that they are coming to continue work in the area of expertise. Evidence may include letter(s) from prospective employer(s), evidence of prearranged commitments, such as contracts, or a statement from the beneficiary detailing plans for continuing work in the United States."

    Bu bizim I-140 petition'a eklediğimiz "detailing plans for continuing work in the United States" başlıklı yazımız mı? Bunu interview'de istediler mi? Yanınızda çıktısını götürdünüz mü? Örneğin benim case'im postada kaybolduğu için 2-3 yıl gecikmeli ilerliyor sürecim. Bu yazı benim için güncelliğini yitirdi. Bunun yenisini yazıp interview'e götürsem olur mu? Bunun yani sira bizim case sponsor gerektirmemesine ragmen checklist'te belirtildigi icin oradaki olası işverenlerle yazışmalarını, basvuru belgelerini vs götüren var mi?

    Teşekkürler.

    EB-1A Green Card Applicant
    1-140 approved
    Case number: ANK202584XXXX
    invoice ID number: 464XXXXX
    DQ: 29.01.2026
    IL: 04.03.2026
    Interview Date: 16.04.2026


  • @Gokturk-GMD Hocam öncelikle hayırlı olsun aynı gün mülakat tarihimiz. Bu kanıtlar I-140 onayından oncesini kastediyor. Sadece orda ne iş yapacağınızı soruyorlar ve job offer soruyorlar zorunlu olmasada. Sadece orda ne yapcağınızla ilgili cevabınıza çalışın bence.


  • @Gokturk-GMD Standart evraklar dışında yanımda hiçbir şey götürmedim (sabıka kaydı, foto vs)

    Görüşmede sözlü olarak Amerika'da ne yapacağımı sordular ve anlattım kısaca.


  • @Gokturk-GMD Aynı konu benimde kafamı karıştırdı. E2 içinde
    Job Offer Letter: Applicants must provide a current job offer letter from their petitioner.
    yazısı var mesela. National Interest Waiver oldugu için sanırım buna ihtiyaç olmayacaktır. Pek emin değilim.


  • @Numan-Zafar EB2 lerin hepsi NIW değil o yüzden genel bir evrak listesi o. Job offer zorunlu değil.


  • @scholarway Merhaba, ben kendi basvurumda Aile secerek gondermisim ve kabul aldi.


  • Merhaba arkadaşlar. Aramızda girişimci olarak onay almış olanlar varsa bir konuda görüş almak istiyorum. Eğer yoksa da genel olarak fikir almak isterim.

    Pandemiden sonra ofisimi (yazılım startup) Teknokent’ten home ofise çevirdim. Şu anda DS-260 formunu dolduruyorum ve şu anki durumda ikamet adresim ile iş yeri adresim aynı görünüyor. Bu durum sizce bir sorun oluşturur mu? Özellikle randevu aşamasında güven açısından bir problem yaşama ihtimali var mı? Eğer böyle bir ihtimal varsa iş adresini başka yere taşıyabilirim.


  • @scholarway Bir problem yaratacagini dusunmuyorum, adresini ayni yaabilirsin.
    Ayristirmak istersen daire numaranin yanina -A veya /A gibi bir ek yaz istersen.


  • Merhaba Arkadaslar,

    Saglik randevusu oncesi 1 adet yetiskin Hepatit-B dozu almissam ancak saglik randevusuna kadar 1 ay gecmemis ve o gün 2. Doz yapılamayacak olursa bu durum olumsuz bir saglik raporu olarak gidip vize durumumuzu etkiler mi? Buna göre disarda yaptirmamaya karar verecegiz.
    Tesekkür ederim.


  • @Gokturk-GMD asilar konusunda eksik olanlar yapiliyor, eger mevcutta bir asi yaptirdin ise o asilar icin medical report ta notlar dusuluyor , asi kartini gotur Birde eger ilac ve gozluk kullaniyorsan bunlarida yaninda gotur,


  • @biophys benim ve eşimin aşı kartlarımız yok. Bunun yerine enabız ingilizce vaccinations sayfası ektan göruntüsünü alıp aile hekimine kaşeletip imzalatsak olur mu?


  • @Gokturk-GMD e nabizda asilariniz gorunuyorsa da oluyor dediler benim gorusmemde


  • Merhabalar, sağlık muayenesine ilişkin birkaç soru sormak istiyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

    • doktorun web sitesinde en az 2 is günü öncesinde tamamlanmış olmasi gerektiği yazıyor. Genelde 1 hafta once gidiyorlar fakat güvenli bölgede kalabilmek adına sizin tavsiyeniz nedir?
    • web sitesinde muayene ücreti 270usd görünüyor. Gerçekten böyle mi yoksa daha fazla ücret mi çıkıyor? (Asilarimizin hepsi tam)
    • Son olarak ödemeyi nakit mi alıyorlar yoksa kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor mu?

  • Merhaba arkadaşlar, DS-260 formunda şöyle bir soru var:
    “Please provide the following information on where you intend to live after arrival in the United States.”

    Benim gideceğim yerde pek tanıdık yok. Bu yüzden sadece şehir, eyalet ve posta kodu yazıp “Name of person currently living at address” kısmını boş bıraksam ve “U.S. Street Address (Line 1)” bölümüne de “TO BE DETERMINED WHEN I ARRIVE” yazsam sorun olur mu?

    Ayrıca şu soru da var:
    “Is this address where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed?”

    Bu soruya “No” deyip, Green Card’ın gönderileceği adres olarak daha önce çalıştığım avukatın adresini yazdım. Kendisi de yazabileceğimi söylemişti. Sonuçta yaşayacağım adres ile Green Card’ın gönderileceği adres aynı olmak zorunda değil diye düşünüyorum.

    Böyle bir durumda siz nasıl yapmıştınız?


  • Tecrübeli arkadaşlardan bir bilgiye ihtiyacım var. premium delivery için üç kişilik aile her birimiz için ayrı ayrı ücret mi ödeniyor acaba?


  • @Melis-Böke-Yazıcıoğlu 1 hafta 10 gün önceden giderseniz mantıklı olur.


  • @biophys aşılar hangileri acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum