Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 370.2k 277

• @provide çok teşekkür ederim.

• @provide PP yapmadim ve herhangi bir RFE almadim. Dosyam hizli onaylanmisti ancak 2024 yilinda cok ciddi bir backlog oldugu icin vize bulteni ilerlemediginden bize welcome letter Ekim 2025 de geldi. Herhangi bir is gorusmesine henuz baslamadim. Asıl zor kısım simdi basliyor diyebilirim

• Mülakata girip vizelerini alan arkadaşlara yeni hayatlarında başarılar.... Hayırlı olsun...

• Visa bulletindaki mutlu eden ilerleme sonrası mülakat sayı ve sıklığı artacak gibi gözüküyor grupta. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar :) Darısı bekleyenlerin başında :)

• Merhaba şimdi pasaportlarımızı teslim almamız için email geldi. Ankara VFS den alacağım randevu oluştururken grup randevusu seçtim şimdi randevuyu iptal edemiyorum. 4 kişilik ailem için grup randevusu aldım. Yanlış bir işlem mi yapmışım eğer öyleyse nasıl düzeltebilirim? Diğer bir sorum Hepsinin pasaportunu bir kişi alabilir mi?

• @mukavemeth ben de grup randevusu alarak gittim Ankara Vfs’e. Tüm ailenin pasaportlarını ben aldım. Eşim bir dilekçe yazıp imzaladı, yanına kimlik fotokopilerini istediler. Kendimin, eşimin ve oğlumun kimlik fotokopisini verip teslim aldım.

• @media çok teşekkür ederim cevap için.

• Merhabalar. Geçen hafta perşembe günü mülakat onayımızı aldık. Çok kararsız olmakla birlikte adresime en yakın ups kargodan alma seçeneği seçmiştim. Neredeyse herkes Ankaradan pick up seçmemi önermesine rağmen tekrar Ankara'ya gitmek zor olacaktı. Cuma akşamı pasaportlarımızın ve meşhur sarı zarfımızın hazır olduğu mailini aldık. Hafta sonu bir ilerleme olmadı. Dün sabah yani pazartesi sabahı ups'in kargoyu aldığı mailinden sonra bu sabah İzmirdeki ups kargoda görevli bir bey aradı ve pasaportlarımın geldiğini söyledi. Görevli gayet farkında olayın . Poşetleriniz sağlam ve bir kutuda dedi. Yani aslında premium pick up veya adrese teslim konusunda çok endişe etmeye gerek yok. Tabii daha almadım kargomu:) akşam alacağım. Randevu almanıza gerek yok. akşam 6 ya kadar gelip alabilirsiniz dedi.

• Malakati sonuclananlarin Tebrikler, hayirlisi olur umarim. Bende Unganlar randevusunu hallettim . Biraz erken aldim mulakat tarihinden is den izin almak ustuste sorun olmasin diye. Sabah 940 randusuna 9 20 gibi aldilar 11 de de isim bitmisti. Once 4. Katta pasaport ve asi kartlari teslim ediliyor. Orda fotograf cekip sizi 5. Kata yolluyorlar , Burda bir miktar 1500 tl civari sanirim bir ucret oduyorsunuz. Sizi rontgen icin 3. Kata yolluyorlar, sonrasinda da tekrar 4. Katta doktor randevusu asilar odeme islemleri yapiliyor. Tavsiyem rahat kiyafetler giymeniz cunku hem doktor hem rontgen cekimlerde giysileri cikarttiriyorlar ve onluk giydiriliyor, taki saat vs tak cikar sorun olabilir. Unganlarin yeri de hemen kugulu Parkin yaninda , Ataturk Bulvari tarafindan girerseniz bir kafenin yanindan giriyorsunuz pasaja. Tunali tarafindan ise Kitir in hemen ordan gecis var.

• @Taner-Yanar
    Merhabalar.
    Bu konu beni de kurcalıyor biraz. birden 1 Nisandan Ekime çıktı current date. Bunun illaki yoğunluğa etkisi olacaktır. 1 Nisan'dan dan 31 Mayıs 2024 (benim current Date) arasında 60 gün var. bu 60 günlük süre içerisinde DQ olanların hepsi benden önce IL almaları gerekiyor. ama elcilik sitesinde ŞUBAT 2026 da DQ olanları Interview için cagırıyoruz diyor. Şubattan 2026 dan önce DQ olmuş olan herkesi IL ile aldılar mi anlamına geliyor?
    Çok önemli diğer bir konu ise retrogession. Eğer 75 ülke PAUSE ortadan kalkarsa vize sayısı ciddi düşecek ve current olanlar bir den non current olabilir. ve yine current olmayı beklemek zorunda kalacağız.
    EB2NIW
    PD: 31 Mayıs 2024
    DQ: 26 Şubat 2026
    interview: --

• Benim mulakat ay sonunda, benim bazi sorularim olacakti. Tek gidecegim ve konsolosluga yakin bir otel ayarladim yurume mesafesinde. Acaba konsolosluk etrafinda emanet birakabilecegimiz bir yer var mi? Otele de birakabilirim en kotu ama 20 dk yurume mesafesi gosteriyor, daha yakin emanetci varsa daha uygun olabilir.

• @Numan-Zafar PD tarihi 2024 olanlara welcome letter Ekim ayında gelmeye başladı; en erken DQ olanlar ise Kasım ayında onay alanlardı. Şu an DQ sürecini tamamlamış ve PD'si 1 Nisan'dan önce olan herkes mülakat mailini aldı. Şimdi sırada Kasım ile Şubat ayları arasında DQ olan grup var; sıradaki maillerin onlara gelmesi bekleniyor. Bu aralıkta çok büyük bir yığılma görünmüyor. Mevcut atmosferde 75 ülke yasağının kalkması ise neredeyse imkânsız.

• @biophys Ankara konsoloslugun yanindaki binada bir emanetci yazisi gormustum ben.

• benim avukat, instagram hesabından PD Temmuz 2025 olan EB2 NIW dosyasına ilişkin Şubat 2026 da gelen I-I40 onayı paylaştı. Ben bu konuda baya heyecanla bekliyorum açıkçası ilk aşamayı. İnşallah hepimiz hayallerimize kavuşuruz.

• 16 Nisana mülakat mailim geldi.

• Welcome letterim geldi mail ile ancak ceac da ödeme sayfasında işlem yapılamıyor şuan. İlerleyen saatlerde düzelir diye düşünüyorum

• 8 Nisan Mülakat geldi

• @mmeder hayırlı olsun hocam.

• Mülakat maili gelenlere hayırlı olsun

• @emkey çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    948 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k