Merhaba,
Bir kaç sorum olacaktı, yardımcı olursanız çok sevinirim:
J1 vizesi ile eğitim için Amerika'ya gitmeyi planlıyorum. Sevis belgesinde tarihler 15 Ekim 2022-15 Ekim 2023 yazıyor. Ben ise randevuyu maalesef haziran 2023'e alabildim. Şimdi acil randevu talebinde bulunacağım ve bazı sebeplerden dolayı 1 Ekim'den önceye isteyemiyorum. Eğer 1 Ekim'e onay gelirse seyahatim için 15 günlük süre olacak. Bu süre zarfında yurt dışı çıkışı yapamazsam 1 Kasım'da çıkarsam sorun olur mu?
Belirtilen tarihten en fazla kaç gün sonra çıkış yapabilirim?
Bunun için yurt dışındaki üniversiteden bana gönderilen belgelerdeki tarihleri güncellemelerini istemem gerekir mi?
Riske atmamak için o belgelerdeki tarihleri 1 Kasım'a mı çekmem mantıklı olur?
Tesekkürler.

o yüzden elimi çabuk tutmalıyım. Sizin durumunuzda bu kadar eziyet ve maddi külfete katlanarak 6 haftalık dil okulunu da turist vizesiyle kaçak çalışmayı da tercih etmezdim. Bence sizin için en faydalı olacak şey yazın WAT ile Amerika'ya gelip hem çalışıp bir öğrenci için ciddi sayılabilecek miktarda para biriktirmek hem de dil öğrenmek olacaktır. İnsanlarla etkileşim içinde olacağınız bir iş kolu seçerseniz 6 haftalık dil kursunda sağlayacağınız ilerlemeden çok daha fazla ilerletebilirsiniz İngilizcenizi. Bence bu seçeneği de değerlendirin...

tekrardan çok teşekkür ederim.