B1/B2 ile giris yapip Master yapmak icin statu degistirmek
-
@mazee56 Merhaba, ben universite okurken 2 kere ABD turist vizesine başvurmuştum. Diğer turist vizesi başlığında bu tecrübemi okuyabilirsiniz, özetlemek gerekirse ders notlarınız önemli bir kriter, düşük not ortalaması "oraya okumaya gidiyor, vizesini amacı dışında kullanacak" şeklinde bir imaj oluşturuyor. Sizin bu konuda sıkıntınız olmaması lazım bu durumda.
5.000$ bence 1 aylık yaz tatili için (hele bir de tanıdığınız birinin yanında kalarak konaklamaya para harcamayacağınızı belirtirseniz) gayet yeterli bir tutar.
Son olarak da LA dediğiniz yer Los Angeles sanırım, bu şehir de California(CA) eyaletine bağlı. Bu durumda 2 safta Los Angeles, 2 hafta San Francisco gibi belirtmek daha uygun olabilir. Bilgilerinizi verirken bu tarz detaylara karşı taraf dikkat edecektir diye düşünüyorum.Bol şans..
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için @volkanu
Konuyu bulur bulmaz tecrübelerinizden faydalanacağım. Bende konaklama için DS-160 formunu doldururken de görüşme esnasında da tanıdık adresini belirtmeyi düşünüyorum ancak birkaç kişiden duyduğum orada kaçak olarak kalacağınza dair kötü imaj oluşturabilir yorumlarından dolayı oteli de düşünmüyor değilim. Eyalet konusunda ki bilgilendirmeniz için de ayrıca çok teşekkür ederim, görüşme esnasında saçmalamamı önlediniz bi nevi 😅 İyi akşamlar, sağlıcakla kalın. -
@mazee56 eğer orada yaşıyan bir arkadaşınız varsa ve onu ziyarete gidiyorsanız otelde kalmanız şüphe uyandırır :)
Üniversitedeki 2 vizemi de bu sene Şubat ayında aldığım vizemi de arkadaşımın adresini vererek aldım (hatta üniversite zamanında arkadaşımın okuduğu okulun yurt binasının adresiydi)
Sıkıntı olmaz merak etmeyin.. -
@volkanu
Otel diye belirtirsem tatile gittiğimi tanıdığım olmadığını belirteceğim ama onun için de senin gücün yeter mi bunlara, ilk defa geliyorsun, tek başınasın düşüncesine kapılırsalarsa bilemem tabi. 😂😂 Yinede tanıdık birini göstermek daha mantıklı duruyor sanırım. Teşekkür ederim tekrardan burdan ve de pm’den cevaplarınız için. -
@mazee56 iki turlu de plan yapabilirsiniz kanimca. Ikisi de mantiksiz degil. Tatil amacli yilda bir kez girdiginiz surece sorun olacagini sanmiyorum.
Bir tatil bolgesinde otel kiralamak mantikli bir plan olabilir. Eger egitim alaninizla ilgili o bolgelerde bir sempozyum, konferans gibi etkinlikler varsa bence planiniz oldukca guclenir.
-
@mazee56 "Bu vize türünün benim için en büyük avantajı genellikle 10 yıllık verilmesi 2 sene boyunca yaz aylarında 3-4 ayıp kalıp, tanıdığımın yanında çalışmam halinde bana yetecek parayı biriktirebileceğimi düşünüyorum."
Ben de tamamen bunu düşünerek turist vizesini tavsiye etmiştim zaten. Uzun süreli olduğundan ve nerdeyse hiçbir karmaşık prosedürü olmadığından amacınıza çok daha uygun görünüyor. Basit ve ekonomik bir hostel vs rezervasyonu, $5000 dolar nakit ve uçuş vb olarak güzel hazırlanmış bir seyahat planıyla rahatlıkla vize alabileceğinizi düşünüyorum. Ben başvuracak olsam bu şekilde başvururdum ama her iki türlü de uygun olabilir diye düşünüyorum. Bol şans
-
Çok teşekkürler cevabınız için @crazycells @daydreamer
bir hususta soru işareti takıldı da kafama şunu da danışabilir miyim ? Yukarıda da söylediğim gibi ki tek başıma otel rezervasyonu yaptırıp turist vizesine başvurmayı planlıyordum. Ancak bugün ablam aradı New York’ta eşiyle yaşayan akrabamızın kendisine davetiye yolladığını ısrarla çağırdığını tüm masrafları gidiş geliş uçak bileti dahil kendileri tarafından karşılanacağını yazdıklarını belirtti.
Ablam birkaç ay sonra başvuru yapmayı planlıyor ben ise önümüzdeki günlerde. Acaba benim ondan önce vize başvurusunda bulunmam problem yaratır mı onun için, yoksa başvurmam bir problem yaratmaz mı onun görüşmesi adına. Bunun dışında birlikte başvurma imkanımız var mı (yeni bir davetiye yollarsa ikimiz için) ? Birlikte başvurma imkanımız varsa hangisi daha mantıklı olur. Ablamın başka bir ülkede oturum izni var ve orada çalışıyor ama maaş dökümü vs var mı emin değilim ve kendisi bekar.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için. -
@mazee56 Aile randevusu alarak birlikte başvurmanız daha iyi olur diye düşünüyorum
-
@mazee56 B1/B2 ile giris yapip Master yapmak icin statu degistirmek içinde söyledi:
Çok teşekkürler cevabınız için @crazycells @daydreamer
bir hususta soru işareti takıldı da kafama şunu da danışabilir miyim ? Yukarıda da söylediğim gibi ki tek başıma otel rezervasyonu yaptırıp turist vizesine başvurmayı planlıyordum. Ancak bugün ablam aradı New York’ta eşiyle yaşayan akrabamızın kendisine davetiye yolladığını ısrarla çağırdığını tüm masrafları gidiş geliş uçak bileti dahil kendileri tarafından karşılanacağını yazdıklarını belirtti.
Ablam birkaç ay sonra başvuru yapmayı planlıyor ben ise önümüzdeki günlerde. Acaba benim ondan önce vize başvurusunda bulunmam problem yaratır mı onun için, yoksa başvurmam bir problem yaratmaz mı onun görüşmesi adına. Bunun dışında birlikte başvurma imkanımız var mı (yeni bir davetiye yollarsa ikimiz için) ? Birlikte başvurma imkanımız varsa hangisi daha mantıklı olur. Ablamın başka bir ülkede oturum izni var ve orada çalışıyor ama maaş dökümü vs var mı emin değilim ve kendisi bekar.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.Iki turlu de olabilir, sizin planiniza bagli. Eger ayni amacla ayni tarihlerde gidiyorsaniz bana da beraber basvuru yapmaniz daha iyi olur gibi geliyor.
-
@mazee56 Selamlar benim düşünceme göre New York Baro sınavı için İngilizcenizin cok iyi olması gerekir.Sadece Hukuk İngilizcesi için F1 vizesi ile giriş yapıp öğrenim görebileceğiniz kursları araştırın derim .Ama gerçekten Hukuk olunca herseyi cok pahalı.Sonrasında yine Baro sınavı için hazırlık kurslarına gitmeniz gerek zor ama imkansız değil.Benim eşim de avukat bizde bu sekilde yapacağız
Selamlar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
58
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum