Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Şöyle bir haber gördüm bir ABD ile ilgili bir haber sayfasında (abdpost.news) İnstagram üzerinden yayın yapan bir sayfa, şöyle bir haber paylaşmış, başka bir kaynakta bulamadım ama haberi bilen, duyan var mı acaba?

ABD’de federal temyiz mahkemesi, Başkan Donald Trump’ın ülkeye mülteci kabulünü askıya alma yetkisine sahip olduğuna karar verdi.
    ABD 9. Bölge Temyiz Mahkemesi tarafından 5 Mart’ta açıklanan kararda, Trump’ın göreve başladığı gün imzaladığı kararnameyle ABD Mülteci Kabul Programı (U.S. Refugee Admissions Program - USRAP) kapsamında mülteci kabulünü durdurmasının büyük ölçüde yasal olduğu belirtildi.

• @Aslan-3

Yani aslında verilen kararın temyizden dönmesi kararı gibi algıladım ben, ama umuyoruz ki süreç açılsın.

• @Aslan-3 Uğur abide bu dava ve kararını paylaşmıştı birazcık araştırma yaptığımda Başkan her sene giricek mülteci sayısını kendisi ayarlayabiliyormuş bu yüzden durdurma kararınada hak verdiler tabiki hukukla ilgili bilgim yok ancak DV Lotteryde her sene 55.000 vize basımı talep edilmiş basımı durdurma gibi bir yetkisi olmadığından yerine sadece inceleme adı altında pause kararı verebiliyor bunun üzerinede davalar açılıcaktır. Mültecilerin hakkının 30 eylülde yanması gibi bir durum olmadığından devretme olayı var ancak bizlerde bu olay olmadığından dolayı mahkemede süreç bitimi üzerine yoğunlaşarak "İhtiyati Tedbir" kararı istiyceklerdir umarım olumlu sonuçlanır diyelim

• @ATS16 ameliyat raporu ve lise diploması amerika da da gerekebilir diye çeviriye verdim ve 3000 tuttu 🥲, garanti olsun diye de nufuskayıt ve aşı kaydını da çeviri yaptırdım gerekir mi bilemedim, başta karar verememiştim barkodlu belge diye ama çeviri yaptırdım sanırım gereksiz (aşıya pek bakmıyorlar belli ki)

• Arkadaşlar 25 yaşındayım ve 5 yaş civarı bademcik geniz eti ameliyatı olmuşum. Afet bölgesinde yaşıyorum ve 6 şubat depreminde ameliyat olduğum hastahane yerlebir oldu. Doktorum ise çok önceden başka şehire tayin edilmiş. Tek ameliyatım budur. Sağlık muayenesinde bu ameliyatımın belgelerini isterlerse o beşgelere ulaşmam mümkün değil. Bu durumda ne yapabilirim. Sorularıma yanıt veren ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim🙏🏻

• @ceycey12345 Sorun olmaz Allah göstermesin kanser veya bulaşıcı bir hastalık durumları sıkıntı olabiliyor.20 yıl önceki bademcik ameliyatı sorun olmaz

• @mesut57 yanıt için teşekkür ederim🙏🏻 dert oldu bana umarım istenmez

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345 20 yıl öncesine ait ameliyat için belge istemezler, üstelik bademcik ve geniz ameliyatı olduğundan önemli değil, çok geçmiş olsun, merak etmeyin.

• @ceycey12345 ben de kbb ameliyatları olmuştum o yaşlarda. sözlü belirttim. belge götürmedim. yeterli oldu. büyük ameliyat olmadığı için detaylı bir belgeye gerek yok.

• @Steam-Power almıştım evet

• @iibrahimd Abi zaten bildiride diyor ulusal güvenlikten dolayı ve başvuru sahiplerinin yeterli kontrolünden dolayı durdurma kararı verilmiştir diye. Kaldırma gibi bir terim kullanılmıyor çünkü programı kaldırma yetkisi direkt yok diye biliyorum. Hazır durdurulmuşken de gittiği yere kadar götürmek isteyeceklerdir. Ama şuda bi gerçek eğer arkaplanda önlemleri arttıracak bir çalışma yapılıyorsa bunu dv-27'de görmemiz kuvvetle muhtemel. Dv-27'nin açıldığını görmeden de pause kalkmayabilir.

Şeyden emin değilim ama Dv27'nin yapılmaması bir yasa ihlali midir bilmiyorum. Yani evet hükümet önlem amaçlı durdurma kararı alabilir ama yasa gereği yapılması gereken bir süreci yapmak içinde çalışma yürütür heralde diye düşünüyorum. Sonuçta yeni mali yıla kadar dv27'yi yapması gerekiyor diye bir şey okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama doğru bilgiye sahip arkadaşlar düzeltsin lütfen.

• @Serapp hanım ben tam 20 yıl önce tamda bu kötü hastalıktan ameliyat oldum. Ama talihli nin eşiyim. Yinede ameliyat epikrist raporu almalı mıyım. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Sibel-Apaydın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım ben tam 20 yıl önce tamda bu kötü hastalıktan ameliyat oldum. Ama talihli nin eşiyim. Yinede ameliyat epikrist raporu almalı mıyım. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏

Hem eski olması nedeniyle hem de bu tür ameliyatlar için rapor almaya gerek yok diye biliyorum. Geçmiş deneyimlerde bu tür bir konuya hiç rastlamadım. Genelde, yakın zamanlarda olunan ciddi ameliyatlar için belge talep edilir.
    Çok geçmiş olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Şöyle bir haber gördüm bir ABD ile ilgili bir haber sayfasında (abdpost.news) İnstagram üzerinden yayın yapan bir sayfa, şöyle bir haber paylaşmış, başka bir kaynakta bulamadım ama haberi bilen, duyan var mı acaba?

ABD’de federal temyiz mahkemesi, Başkan Donald Trump’ın ülkeye mülteci kabulünü askıya alma yetkisine sahip olduğuna karar verdi.
    ABD 9. Bölge Temyiz Mahkemesi tarafından 5 Mart’ta açıklanan kararda, Trump’ın göreve başladığı gün imzaladığı kararnameyle ABD Mülteci Kabul Programı (U.S. Refugee Admissions Program - USRAP) kapsamında mülteci kabulünü durdurmasının büyük ölçüde yasal olduğu belirtildi.

https://www.reuters.com/legal/government/trump-can-suspend-refugee-admissions-us-appeals-court-rules-2026-03-05/

Haber doğru ancak dikkat ederseniz bahsi geçen uygulamanın olacağı statü “Refugee Admissions”. Sizin başvurduğunuz vize kategorisi sonrasında (pause kalkarsa) elde edeceğimiz statü “Lawful Permanent Resident”

• @Parvina-Rafikovna
    Bunu sağlık randevusuna gittiğimde Dr a oğluma yapılan aşıları sorduğumda polioyu da saydı ( ben sağlıkçı olduğumu söyleyerek aşı konusunda çocukları eksiği yok demiştim) şöyle bi cvp geldi polio özelinde, ABD de rutin takvimde Türkiye de yapılandan bir doz fazla polio yapıldığını bu nedenle bunun yapılması gerektiğini söyledi.

• Merhaba herkese. 1 nisandaki Ankara randevum için bugün kendim ve ailem için ustraveldocs kaydı yapmaya çalıştım. @aysegul hanım'ın tüm adımlarını takip ederek yapmaya çalıştım. Eşim ve 2 oğlum için ayrı email adresleriyle ayrı birer hesap oluşturdum. Tekrar kendi gesabıma girip hepsini bakmakla yükümlü olduğum kişileri uıd numaralarıyla ekledim. Kendi hesabımdan girip teslim alma bölümüne girip hangi seçeneği seçersem seçeyim beni 'başvuruya devam et' seçeneğinin olduğu ilk sayfaya tekrar yönlendiriyor. Barkodlu belge aşamasına birtürlü geçemiyorum ve bir çıktı alamıyorum. Cepten internet paylaşarak denedim, dil seçeneğini ingilizce yapıp denedim fakat durum aynı. Bu aşamada takılıp kalmış durumdayım maalesef. Bu sorunu yaşamış ya da çözebilen var mı acaba?

• Bu ileti silindi!

• Merhaba
    Ben 46
    Eşim 40
    Ve 18-16-13-8 yaşlarında 4 çocugum var toplam 6 kişi, formdan takip ettigime göre
    120.000 tl uganlar(çocuklarin aşı kartı var aşilari tam yapilmisti)
    120.000 tl konsoslosluk
    Toplamda 240.000 TL bir ödeme yapmam gerekli dogrumudur?cevap için şimdiden teşekkürler

• @ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar 25 yaşındayım ve 5 yaş civarı bademcik geniz eti ameliyatı olmuşum. Afet bölgesinde yaşıyorum ve 6 şubat depreminde ameliyat olduğum hastahane yerlebir oldu. Doktorum ise çok önceden başka şehire tayin edilmiş. Tek ameliyatım budur. Sağlık muayenesinde bu ameliyatımın belgelerini isterlerse o beşgelere ulaşmam mümkün değil. Bu durumda ne yapabilirim. Sorularıma yanıt veren ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim🙏🏻

benim vücudum da ameliyat izi var ve %10 engel kaybı raporu olduğu için belge hazırladım hani büyük ameliyat ya sorarlarsa diye...

Bademcik, estetik bunları sormazlar sanırım. Keza doktorunda randevu oluşturunca gelen mail de bir sürü detay var şu şu hastalık yada tedavileri aldınız mı diye, ilaç kullanıyor musunuz vs, psikolojik yada benzeri rahatsızlık geçmişi gibi şeyler.

• @ceycey12345 Merak etmeyin 47 yaşındayım 15 yıl önce kasıkta bulunan fıtık ameliyatı olmuştum doktora onu söyledim o önemli değil demişti

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |